Tampere tarvitsee henkilöstön hyväksymän henkilöstöohjelman

24.02.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Lue lisää Tiedonantajasta nro 8/2006.

Kaupunginvaltuutettu Jari Heinonen (skp) vaatii valtuustokyselyssään kuntatyönantajaa sitoutumaan yhteistyöhön henkilöstöjärjestöjen kanssa.


Kiista Tampereen kaupungin uudesta henkilöstöohjelmasta tuli julkisuuteen viime vuoden marraskuussa, kun kaikki kaupungin 16 000 työntekijää ja toimihenkilöä edustavat henkilöstöjärjestöt irtisanoutuivat kaupunginhallituksen henkilöstöjaoston hyväksymästä ohjelmasta. Tammikuun lopulla sama ohjelma hyväksyttiin muutoksitta kaupunginhallituksessa.


Järjestöt olivat vuoden mittaan esittäneet palvelussuhdeturvan osalta lukuisia muutosehdotuksia kuntatyönantajaa sitovampaan suuntaan. Yhtäkään henkilöstön esittämää muutosta ei hyväksytty.


– Asia olisi voitu henkilöstöjärjestöjen mielestä muotoilla esimerkiksi niin, että "kaupunki turvaa ennakoinnilla palvelussuhteet". Tähän ei kuitenkaan suostuttu, toteaa kaupunginvaltuutettu Jari Heinonen, joka tämän viikon keskiviikkona teki asiasta valtuustokyselyn.


Tuota ohjelmaa valmistelleessa työryhmässä pitkän aikavälin henkilöstösuunnittelussa työsuhdeturva on ilmaistu niin, että käytännössä kaupunki ei enää takaa mitään, vaan pyrkii ainoastaan "välttämään irtisanomiset".


– Tämä on valitettavaa, koska itse asiassa kuntatyöantajan – myös Tampereen kaupungin – tulisi näyttää esimerkkiä muille, erityisesti yksityisille työnantajille suomalaisilla työmarkkinoilla.


Heinonen toteaa, että ylipäätään markkinahenkisellä tilaaja-tuottaja -mallilla ja Tampereen kaupungin kovenevalla henkilöstöpolitiikalla näyttää olevan kiinteä keskinäinen yhteytensä.


– Tampereella ei nykyisellään ole henkilöstöjärjestöjen hyväksymää henkilöstöohjelmaa. Tässä suhteessa kaupungin työntekijöiden epävarmuus lisääntyy, toteaa Jari Heinonen....HANNU OITTINEN

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli