Tampereen kaupunki ei arvosta työntekijöitään

27.06.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: HANNU OITTINEN

Tamperelaisen Metalli Seiskan toimitsija Petri Lahtinen ei ole aiemmin lähtenyt ehdokkaaksi kunnallisvaaleihin, vaikka pyyntöjä on ollut. Nyt on tilanne toisin ja Petri Lahtinen on antanut suostumuksensa ehdokkaaksi Suomen kommunistisen puolueen listalle.


– Kaupungin kaavoituspolitiikka on ollut yksi merkittävä syy, että olen alkanut seurata kunnallispolitiikkaa aiempaa enemmän. Tampere kaavoittaa kyllä Ikealle ja muille suurille kauppakeskuksille, mutta samalla ajaa teollisuuden pois kaupungista. Juuri äskettäin Katsan toinen yksikkö joutui muuttamaan Pirkkalaan juuri tästä syystä, sanoo Petri Lahtinen.
Henkilöstön


asema turvattavaSyitä Lahtisen ehdokkuudelle SKP:n listalla on muitakin, sillä Tampereen kaupunki ei oikein arvosta omia työntekijöitään.


– Kaupungin työntekijöiden palkat ovat sopimusten alarajoilla ja irtisanomissuojaa on heikennetty. Paikallinen sopiminen, pätkätyöt ja palvelujen ulkoistaminen heikentävät työntekijöiden asemaa ja luovat turvattomuutta, jatkaa Petri Lahtinen.


Hän toteaa myös, että palvelujen henkilöstömitoitus menee paikoin laillisuuden rajoja hipoen, kuten Koukkuniemen vanhainkodin tilanteesta annettu lääninhallituksen huomautus osoitti. Kaupungin asuntojen myynti yksityisille tuo turvattomuutta ja vuokrat nousevat.
Politiikan


sisältö ratkaiseeValtuustoryhmien politiikka ja valtuuston kokoonpano mietityttää Petri Lahtista. Missä on työläisten edustus ja vasemmiston ääni?


– Demarit ja vasemmistoliitto ovat mukautuneet vallitsevaan politiikkaan, ei niiden sisällä ole vaihtoehtoa. Valta-asemat ovat niille tärkeämpiä kuin ihmisten asioiden ajaminen. Kyllä SKP oli minulle ainut mahdollinen valinta lähteä ehdokkaaksi kuntavaaleissa. Valtuustoon tarvitaan lisää työläisten edustajia, kiteyttää Petri Lahtinen.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli