Tervetuloa Tiedonantaja-festivaalille!

28.09.2017 - 11:15

Tampereella lauantaina 7. lokakuuta järjestettävä Tiedonantaja-festivaali on syksyn poliittinen päätapahtuma. Jo perinteeksi muodostuneesta Tiedonantaja-festivaalista on vuosien mittaan kehittynyt vaihtoehtoisen median, radikaalin vasemmiston ja taiteilijoiden huipputapaaminen, jollaiseen ei muuten törmää.

Tänä vuonna Tiedonantaja-festivaali kokoaa alan tutkijoita, yhteisöjä, artisteja ja kansalaisaktivisteja etsimään vaihtoehtoja Euroopan tulevaisuudelle sekä kartoittamaan vapaan, radikaalin median ja kansalaistoiminnan maastoa. Työväenmuseo Werstaan tiloissa järjestettävässä ohjelmassa on lukuisia keskusteluja, taidetta ja työpajoja. Festivaalin pääviesti on: Yhteistyötä, solidaarisuutta ja uusia avauksia. Tämänkertaisen festivaalin kansainväliset vieraat tulevat Norjasta ja Italiasta.

Festivaalin järjestää Tiedonantaja-lehti yhteistyössä Suomen kommunistisen puolueen, Demokraattisen sivistysliiton ja Euroopan vasemmiston kanssa.

Platonin Faidros-dialogissa on kuuluisa kohta, missä Platon määrittelee kirjoitetun tekstin olemusta. Platonin mukaan teksti on farmakon, termi, joka voidaan kääntää joko lääkkeeksi tai myrkyksi. Teksti on Platonin mielestä kaksiteräinen miekka. Ranskalainen filosofi Jacques Derrida on tulkinnut Platonin farmakonin niin, että se on sekä myrkky että lääke: kyse on annostelusta. Väärin käytettynä lääkkeestäkin voi tulla myrkky.

Miten erottaa, missä vaiheessa tekstistä muodostuu lääkkeen sijasta myrkkyä? Se vaatii sekä vastuullista mediaa että yleisöä, joka osaa lukea kriittisesti sisältöjä.

Lenin määrittelee Mitä on tehtävä? -teoksessa vallankumouksellisen organisaation tehtäväksi lehtiprojektin.

Lenin määrittelee Mitä on tehtävä? -teoksessa vallankumouksellisen organisaation tehtäväksi lehtiprojektin. Ehdotus yleisvaltakunnallisesta lehdestä tarkoittaa viestinnän organisointia. Samalla kyse on itse poliittisen järjestön kasvattamisesta. Leninin lehti organisoituu asiamiesverkostona. Se nostaa esiin informaatiota läpi yhteiskunnallisen elämän eri puolien. Se luo yhteyksiä eri paikkakuntien välille mahdollistaen kokemusten vaihdon ja tehtävien jakamisen. Se tarjoaa spontaanikamppailuille ajattelun välineitä, mutta tekee myös organisoituneille toimijoille mahdolliseksi arvioida ja ennakoida yhteiskunnallisia tapahtumia.

Lehti ei Leninin sanoin kehota viipymättömään rynnäkköön, vaan tuottaa liikekannallepanon ja valmistautumisen. Se on subjektiivisuuden ja organisoituneisuuden kasvattamisen projekti, jonka puitteissa järjestö voi syntyä ”kuin itsestään”. Lehteä ei siis perusteta vain kertomaan toiminnasta, vaan kasvattamaan sitä. Lehti tuottaa mahdollisuuksia tavalla, joka ei ole välittömässä kytköksessä käytäntöön, vaikka sen tavoitteet ovatkin mitä käytännöllisimmät.

Tiedonantaja on SKP:n pää-äänenkannattaja, lehti Leninin tarkoittamalla tavalla. Tiedonantaja-festivaalilla tavataan!

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Pääkirjoitukset

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.