Tiedonantajan verkkolehti uudistuu

16.10.2015 - 11:00
(updated: 17.12.2015 - 16:30)
Tiedonantajan nykyisellä verkkolehdellä alkaa olla jo ikää. Tapa, jolla lukijat tänä päivänä verkkoa käyttävät, on muutamassa vuodessa muuttunut aika tavalla. 
 
– Kun Tiedonantajan verkkosivuja aikoinaan uudistettiin, ei esimerkiksi sosiaalisella medialla ollut sellaista roolia kuin nyt. Myös verkon selaaminen on siirtynyt entistä enemmän mobiileille välineille, kuten tableteille ja kännyköihin, kertoo Tiedonantajan päätoimittaja Marko Korvela.
 
Kuluneen vuoden aikana onkin Tiedonantajassa käyty läpi verkkolehden uudistamisprosessia. Kyse ei Korvelan mukaan ole pelkästä vanhan päivityksestä vaan siirtymisestä uuteen, nykyaikaiseen tapaan julkaista sisältöä verkossa. 
 
– Verkkolehteen haettiin myös uutta visuaalista ilmettä, sanoo Korvela.
 

Parhaat ratkaisut käytössä

 
Verkkolehtityöryhmässä mukana oleva Heikki Ketoharju kertoo, että uusi verkkolehti on rakennettu mobile first –periaatteella – ensisijaisesti kännykällä surffattaviksi.
 
– Järjestelmä pohjautuu kokonaan avoimeen lähdekoodiin, ja käytössä ovat markkinoiden parhaat järeät ratkaisut: Drupal-julkaisujärjestelmä sekä joukko sitä täydentäviä komponentteja.
 
Ketoharjun mukaan uusi sivusto mahdollistaa paitsi tekstimuotoisten artikkelien, myös videoreportaasien laatimisen Tiedonantaja TV:hen.
 
– Verkkolehdessä on myös entistä monipuolisempi ja helppokäyttöisempi verkkokauppa, josta voi Tiedonantaja-lehden lisäksi tilata itselleen marxilaista kirjallisuutta sekä kannatustuotteita.
 

Paperilehti jatkaa entiseen tapaan

 
Verkkolehti lanseerattiin Tiedonantaja-festivaalilla Jyväskylässä. Julkaisun jälkeen verkkolehden yksityiskohtia viilataan. Mukana on myös mahdollisuus tarjota maksullista sisältöä verkossa.
 
– Toivon, että uusi verkkolehti tuo Tiedonantajalle uusia lukijoita ja tilaajia. Verkkotoiminta voi myös houkutella uusia lehden tekijöitä. Myös sosiaalisessa mediassa Tiedonantaja on entistä vahvemmin läsnä ja tarjoaa radikaalisti vasemmistolaista, kommunistista, marxilaista, työväenluokkaista vaihtoehtoa toisaalta valtamedian markkinavetoiselle propagandalle ja toisaalta verkon valheita levittäville törkysivustoille, toteaa Korvela.
 
Hän korostaa, että paperinen Tiedonantaja jatkaa verkkolehden rinnalla.
 
– Tiedonantaja ilmestyy entiseen tapaan 48 kertaa vuodessa, vähintään 16-sivuisena painettuna lehtenä, sanoo Korvela.
 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.