USA:n sota Irania vastaan jo alkanut

08.07.2005 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: LUE LISÄÄ TIEDONANTAJASTA 27/2005!

.......Nämä tosiseikat on huomioitava pohdittaessa ajankohtaista Iranin tilannetta. Aivan kuten Irakin tapauksessa ennen maaliskuuta 2003, Bushin hallinto puhuu mielellään diplomatiasta ja pyrkimyksistä rauhanomaiseen ratkaisuun Iranin suhteen. Monet asiat viittaavat kuitenkin sotilaalliseen ratkaisuun Iranin uskonnollisen hallinnon kaatamiseksi.


Puhumalla "demokratian" levittämisestä presidentti Bush on jo aloittanut amerikkalaisen yleisön ja median asenteiden muokkaamisen suopeaksi vallanvaihdokselle Teheranissa. "Vapaudesta" ja "demokratiasta" on tullut häpeilemättömiä kiertoilmaisuja, joiden varjolla toteutetaan uuskonservatiivien militaristista ulkopolitiikkaa.


Bushin hallinnon retoriikka vapaudesta ja demokratiasta on Iranin kohdalla ollut erityisen painostavaa, minkä pitäisi huolestuttaa tavallisia amerikkalaisia. Kuitenkin Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa on tuudittauduttu petolliseen tyytyväisyyden tunteeseen, koska avointa sotilaallista hyökkäystä ei ole vielä aloitettu Irania vastaan. Monet elättelevät lisäksi harhakuvitelmaa, että Irakin nykytilanteen kaltaiseen katastrofiin ei Iranin tapauksessa ajauduttaisi.



Todellisuudessa USA:n sota Irania vastaan on jo alkanut.......



SCOTT RITTER


Käännös: TOMMI LIEVEMAA

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli