"Vastavoimaa on"

03.11.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 40/2006.

Tampere (TA) Euroopan Unionin ulkoministerit kokoontuvat Tampereelle 27.-28.11. Ministerikokouksen aiheita ovat Lähi-idän ja Välimeren alueen tilanteet.


Samat aiheet mutta eri näkökulmasta ovat esillä kansalaisjärjestöjen Tampere 2006-verkoston mielenosoituksessa lauantaina 25.11. Ministereille muistutetaan, että toisenlainen Eurooppa ja maailman on mahdollinen.


– Tämä on tärkein mielenosoitus Tampereella moniin vuosiin. Kerrotaan ministereille kansalaisten näkemys Lähi-idän ja Välimeren tilanteesta, Euroopasta ja maailmasta. Annetaan ministereille sellainen muistutus, jota he eivät unohda. Näytetään, että vastavoimaa on, sanoo tapahtuman valmisteluissa oleva pätkätyöläinen Petra Packalen.


Kysymykseen millä mielellä valmistelija itse on mukana, hän vastaa että "hyvällä mielellä ja aina aatteen palosta". Sama henki tuntuu olevan koko verkostossa, jossa on toimijoita poliittisista vasemmistojärjestöistä Maan ystäviin ja Rauhanpuolustajiin. Mukana ovat myös mm. Metallityöväen ammattiosasto 7, Tampereen tapaturma- ja sairausinvalidit sekä Tulevaisuuden Voima ja Women in Black.


Järjestöjen vaihtoehto tiivistyy kuuteen pääkohtaan: rauha Lähi-itään, asevarustelukierteen katkaiseminen, humaanimpaan maahanmuuttopolitiikkaan, ilmastonmuutos pysäytettävä, kohti oikeudenmukaisempaa maailmaa sekä EU irti USA:n talutusnuorasta.


Mielenosoitus järjestäytyy lauantaina 25.11. kello 16.00 Hämeenpuistossa pääkirjasto Metson edustalla. Kulkue matkaa halki Tampereen keskustan Tullinaukiolle, jossa on luvassa puheita ja musiikkia.


Verkostolle on juuri avattu omat sivut osoitteessa www.tampere2006.net. Sieltä saa yhteys- ja lisätietoja, ja sivut täydentyvät sitä mukaa kuin valmistelut etenevät.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli