Veroparatiisit kuriin ja hallitus ulos!

15.04.2016 - 10:30

Moniaatteellinen aktivistien joukko yhteistyössä Joukkovoima hallituspolitiikkaa vastaan -kansanliikkeen Turun ja Pääkaupunkiseudun osastojen kanssa järjestää Helsingissä lauantaina 23. huhtikuuta mielenosoituksen, jossa vaaditaan veroparatiiseja kuriin ja hallitusta ulos.

Hallitus haluaa yhtiöittää sosiaali- ja terveyspalvelut.

Harmaa talous maksaa Suomelle arviolta 10–14 miljardia euroa vuodessa. Suurimmat rahat liikkuvat veroparatiisitaloudessa. Sen keskeisin ongelma on, että valtaosa aggressiivisesta verosuunnittelusta hyödyntää lain porsaanreikiä, vaikka on kuitenkin lain hengen vastaista kyseenalaista menettelyä. Nämä rahat ovat pois niistä varoista, joilla rahoitetaan julkiset palvelut, kuten neuvolat, päiväkodit, koulut, yliopistot, sairaalat, terveyskeskukset ja julkinen liikenne.

Lisäksi on huolestuttavaa, että hallitus haluaa yhtiöittää sosiaali- ja terveyspalvelut. Näin julkisilla palveluillamme pääsevät rahastamaan monikansalliset yritykset, joiden tiedetään jo nyt käyttävän hyvin aggressiivista verosuunnittelua.

Ministerit mukana vilunkipelissä

Pääministeri Juha Sipilä on järjestänyt omaisuuttaan niin sanottujen vakuutuskuorien kautta, jotka mahdollistavat omistusten piilottamisen ja osinkojen saamisen verottomana. Valtiovarainministeri Alexander Stubb yrittää valehdella veronkiertoa helpottavan hallintarekisterilain läpi. Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner on toiminut luxemburgilaisen veroparatiisiyhtiön johdossa. Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka on järjestellyt omaisuutta ulkomaille holdingyhtiön kautta verosuunnittelusyistä.

He kehtaavat väittää, että on pakko leikata pienituloisilta.

He kehtaavat väittää, että on pakko leikata pienituloisilta, jotka jo nyt sinnittelevät toimeentulon rajamailla.

Ainakin nämä neljä ministeriä ovat siis sekaantuneet järjestelmään, jossa suurituloiset voivat piilotella varallisuuttaan ja välttyä maksamasta veroja. Toisaalta he kehtaavat väittää, että on pakko leikata pienituloisilta, jotka jo nyt sinnittelevät toimeentulon rajamailla. Tämän he yrittävät oikeuttaa lietsomalla turhaa paniikkia maan taloustilanteesta.

Verokeinotteluun on puututtava

Mielenosoituksen järjestäjien mielestä oikeudenmukainen tapa kasvattaa valtion tuloja olisi puuttua verokeinotteluun. Talousrikostutkijat ovat tuoneet valtiolle enemmän tuloja kuin heidän palkkaamisensa on maksanut, mutta tähän hallitus ei ole panostanut. Päinvastoin, se leikkasi määrärahat harmaan talouden torjuntaohjelmasta, mutta joutui palauttamaan ne opposition painostuksesta.

Epäluotettavan hallituksen on erottava välittömästi, kuuluu mielenosoituksen vaatimus.

Rasistiset, seksistiset tai muut fasistiset tai fasismin kanssa flirttailevat tunnukset eivät ole tervetulleita mielenosoitukseen.

Tapahtuma Facebookissa >>>

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Lue myös

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.