VIIKON KOLUMNI: GMO-tyrannia & sikainfluenssan alkuperä

22.05.2009 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 20 / 22.5.2009

Irakissa ja Afganistanissa uudet lait kieltävät viljelijöitä pitämästä siemenviljaa. Heidän on pakko ostaa muuntogeenisiä siemeniä yrityksiltä. Näin toteaa Kalifornian yliopiston vieraileva tutkija Markus Kröger Helsingin Sanomien vieraskynä-kirjoituksessaan (7.5.2009).



Yhdysvaltojen rikollisten ja valheellisin perustein aloittamien sotien taustalta paljastuu näin entistäkin enemmän iljettävyyksiä. Tähän asti on tiedetty, että USA:n hyökkäysten todellinen syy liittyy öljyyn (Irak) ja strategisten kaasu- ja muiden energiareittien hallintaan (Afganistan). Jälkimmäisessä Yhdysvallat myös suojelee kukoistavaa huumekauppaa.



Halliburtonin, Exxon-Mobilin ja muiden suuryhtiöiden kyseenalaiseen, Yhdysvaltojen kansanmurhasodista hyötyvään joukkoon ovat nyt siis liittyneet myös geenimuunteluun erikoistuneet yhtiöt, etunenässä ruokajätti Monsanto.



Ylen kanavilla hiljattain esitetty Monsanto-dokumentti kertoi karua kieltään yhtiön tavoitteista. Monsanto pyrkii maailmanlaajuiseen ruokatuotannon monopolistiseen hallintaan ja tyranniaan.


Presidentti Barack Obama on todennut, että Yhdysvaltojen ulkopolitiikan on palveltava maan suuryhtiöiden etuja maailmalla.



Geenimuuntelutyrannian istuttaminen miehitettyihin Irakiin ja Afganistaniin on tyly osoitus tämän politiikan käytännön seurauksista. Minkähän maan maanviljelijät Yhdysvallat seuraavaksi aikoo "vapauttaa" perinteisistä viljelymenetelmistä?



* * *



Niin sanotun sikainfluenssan on sanottu olevan lähtöisin Meksikosta. Epidemian todennäköiseksi sylttytehtaaksi on mainittu eräs yhdysvaltalaisen, maailman suurimman sikojen tuottajan, Smithfield Corporationin lukuisista jättimäisistä sikatiloista Veracruzissa Meksikossa.



Yhtiö kiistää väitteen. Maailman terveysjärjestö WHO on kuitenkin varoittanut jo vuosien ajan jättikokoisten tilojen kasvattavan uusien epidemioiden riskiä. Yhtiöt tietenkin tekevät kaikkensa, jotta mitään rajoituksia tai sääntelyä ei saataisi aikaan.



Sikainfluenssan alkuperää koskevat tiedot ovat kuitenkin ristiriitaisia. Täyttä varmuutta ei ole myöskään viruksen kyvystä siirtyä ihmisestä toiseen tai ihmisen ja sian välillä. Esimerkiksi Kanadassa Albertassa on ilmennyt tautitapauksia, joiden yhteyttä Meksikoon ei ole kyetty vedenpitävästi osoittamaan. Lisäksi Albertassa ainoastaan siat ovat saaneet tartunnan, eivät farmilla työskentelevät ihmiset.



Tautiepidemiaa verukkeena käyttäen Yhdysvallat on kuitenkin jo kiristänyt turvatoimia Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalla. On myös epäilty, että epidemiaa käytetään pelon ilmapiirin ja paniikkitunnelman luomiseen sekä huomion kiinnittämiseen pois finanssikriisin kaltaisista vakavammista ongelmista.



TOMMI LIEVEMAA


Kirjoittaja on espoolainen muusikko ja SKP: eurovaaliehdokas.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli