VIIKON PAKINA: Aidasta ja aidanseipäästä

30.10.2009 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 40 / 30.10.2009

Harvoin jos koskaan Suomen poliitikot ja tiedotusvälineet ovat olleet niin topakoita kuin ruotiessaan "Afganistan-sotkua" ja vaatiessaan vastuullisten päitä vadille.


"Afganistan-sotkulla" tarkoitetaan tietenkin Afganistanin vaaleja turvanneiden suomalaissotilaiden kotiutusaikataulua ja siihen liittyneitä korkean tason tietokatkoksia, esimerkiksi presidentti Tarja Halosen informoimatta jättämistä.


Ei ole tarkoitus väheksyä tätä keskustelua. Mutta vahvasti haiskahtaa siltä, että nyt keskustellaan aidanseipäästä eikä aidasta eli todellisesta Afganistan-sotkusta, johon Suomi on vedetty mukaan.


Käydään ikään kuin korvikekeskustelua, jotta jokaisella poliitikolla ja tiedotusvälineellä olisi alibi, kun ensimmäiset suomalaissotilaat kuolevat tai USA:n johdolla käytävä siirtomaa-, öljy- ja huumesota päätyy umpikujaan.


Voidaan kaivaa tietokatkossotkua käsitelleet puheenvuorot ja artikkelit esiin sen todistelemiseksi, että huolta Afganistanin tilanteesta ja poikiemme kohtalosta on kannettu.


Ei tarvitse keskustella likaisista tosiasioista, esimerkiksi siitä, että toinen pääsyy USA:n johdolla Afganistanissa käytävälle sodalle on pyörittää ja valvoa maailman suurinta oopiumitarjontaa kansainvälisiä heroiinimarkkinoita varten ja käyttää huumeita geopoliittisena aseena kilpailijoina pidettyjä maita, kuten Venäjää vastaan. Afganistanista tulvivien huumeiden takia huumeongelma onkin Venäjällä räjähtämässä käsiin. Afganistanin huumemarkkinoiden valvonta on myös olennaista Wall Streetin finanssimafian likviditeetille.



* * *



Suomi on lontoolaisen Legatum-instituutin tekemän vertailututkimuksen mukaan maailman menestynein, vaurain ja hyvinvoivin maa, kertoi tiistain Helsingin Sanomat. Tutkimus kattoi sekä talouden että elämänlaadun, kuten terveyden, turvallisuuden, demokraattiset instituutiot, hallinnon ja henkilökohtaisen vapauden.


"Teillä menee erittäin hyvin niin taloudessa kuin ihmisten onnellisuudessa", tiivisti instituutin johtaja William Inboden.


Köyhillä ei ole varaa tilata Hesaria, mutta tieto tutkimuksesta levisi kulovalkean tavoin. Niinpä vararikossa olevia nauratti matkalla pankkiin tai sossuun. Nauru oli herkässä myös leipäjonoissa. Rautaruukin kolmen työntekijän itsemurhaa surreessa Raahessakin huokaistiin helpotuksesta.


Suomen hallituksessa ja eduskuntapuolueiden toimistoissa oltiin suu messingillä, koska demokraattisista instituutioista ja hallinnosta annetut pisteet voitiin tulkita tunnustukseksi maamme tunnetusti rehelliselle vaalirahoitusjärjestelmälle.


Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen ja muut viranomaiset riemastuivat tutkimuksesta niin, että purkivat ripeästi Romanian romanien Kalasatamassa olleen leirin. Hökkeleistä ei jäänyt kuin rauniot jäljelle. Romaneilla on nyt henkilökohtainen vapaus yöpyä taivasalla.



EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!