VIIKON PAKINA: On köyhälläkin kahisevaa

17.06.2005 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja:

A. Tanskanen paheksuu yleisönosastollamme kansanedustajien palkankorotuksia ja pitkiä lomia.


Kuulkaapas nyt, A. Tanskanen. Ette kai vaan ole kateellinen?


Kirjoitustanne voisi pitää provokaationa. Se saapuikin verotoimiston kirjeestä itse värkkäämässänne kirjekuoressa. Ettekö halua tukea vaikeuksissa olevaa paperiteollisuutta? Miksi ette osta kirjekuoria kaupasta, kuten muut?


Jos olette työtön, niin juurihan saitte monen sentin korotuksen työttömyyskorvaukseenne. Kyllä sen pitäisi kirjekuoriin riittää.



* * * * *



Sanotte, A. Tanskanen, kansanedustajien palkankorotuksia "roimiksi". Miten niin roimia?


Onko kuukausipalkan nouseminen 4 970:stä 5 220 euroon untuvikoille ja 5 340:stä 5 600 euroon yli 12 vuotta kansanedustajina toimineille teistä roima? Europarlamentaarikot saavat enemmän ja yritysjohtajat monikymmenkertaisesti.


Vai sekö teitä harmittaa, että suurta perhettä elättävän puhemies Paavo Lipposen palkka nousee 8 830:sta 9 590:ään ja varapuhemiesten palkka 7 360:stä 7 990 euroon? Herra jumala, hehän johtavat puhetta täysistunnoissa! Muutenkin tehtävä on vaativa. Ajatelkaa vaikka varapuhemies Ilkka Kanervaa. Luuletteko, että esimerkiksi tekstiviestejä osaa lähettää kuka tahansa?


Ilman ilmaisia matkalippuja, taksietua ja erilaisia lisäkokouspalkkioita kansanedustajat olisivat jo vajonneet keppikerjäläisen asteelle.


Eivätkä kansanedustajat itse omia palkkojaan korota. Sen tekee Jaakko Iloniemen johtama puolueeton palkkiotoimikunta, jonka eduskunta aikoinaan perusti, jottei sen tarvitse nostaa omia palkkojaan.


On törkeää panettelua, kun on letkauteltu, että kaiken tämän lahjattomuuden keskelle oli pakko keksiä joulupukki.


Sitä paitsi korotuksiin on nyt varaa, koska edellinen ja nykyinen eduskunta ovat myyneet suuren osan valtionyhtiöistä yksityisille. Pelkästään viime vuonna rahaa myynneistä ropisi valtion kassaan 2,2 miljardia euroa.



* * * * *



Lomistakin kirjoitatte, A. Tanskanen, kovin kaunaisesti:


"Onko kansanedustajilla todella niin vähän töitä, että heillä on varaa aloittaa kesälomansa jo nyt juhannuksen alla ja päättää se vasta syysmyöhällä, lähteä joululomalle joulunalusviikolla ja päättää se vasta joskus helmikuun alussa? Niin ja hiihtoloma oli vielä unohtua."


Työläisille kyllä soisitte lyhemmät työajat ja pidemmät lomat, mutta ette kansanedustajille. Niinkö?


Kansanedustajien työ on raskasta ja stressaavaa. Myös opintomatkoille kaukomaiden parlamentteihin on löydettävä aikaa. Ja ainahan kansanedustajilta vaaditaan kontaktia kansalaisiin. Ei sitä voi jättää yksin Kanervan huoleksi. Milloin kansanedustajille jäisi aikaa tavata äänestäjiään, jos he eristäytyisivät Arkadianmäelle?


Liki puolen vuoden loman voi myös halutessaan nähdä vahinkojen minimoimisena.



* * * * *



Ajattelisitte positiivisesti, A. Tanskanen. Raha yksin ei tee onnelliseksi. Ja onhan köyhälläkin kahisevaa. Jos ei muuta, niin tuulipuku.


EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli