VIIKON PAKINA: Kommunismin aave

07.08.2009 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 28/7.8.2009

Jos vähän liioitellaan, niin aave kummittelee Suomessa, kommunismin aave.


Renny Harlinin Mannerheim-elokuvan teko junnaa paikallaan ja koko hanke uhkaa hautautua. Raimo Ilaskivi vetosikin liikuttavassa kirjoituksessaan Helsingin Sanomien yleisöosastossa yritysjohtajiin, erityisesti Nalle Wahlroosiin, "kunnia-asian" hoitamiseksi eli leffan rahoituksen turvaamiseksi. Raimohan ei turhista hermostu, joten nyt on selvästikin hätä kädessä.


"Rauhanturvaajiksi" hakevien määrä on romahtanut, kun ennen niin pelottomat suomalaismiehet pelkäävät Afganistaniin joutumista. Enemmistö suomalaisista vastustaa sitkeästi Nato-jäsenyyttä ja Karjalan palauttamista, ja Suomen osallistumista Afganistanin sotaankin epäillään laajasti.


Ja jymypaukkuna tämä: Yli puolet suomalaisista haluaa tuoreen mielipidekyselyn mukaan kiristää pääomatulojen verotusta, palauttaa vasta hiljattain poistetun varallisuusveron ja korottaa vapaan autoedun verotusta.


Jokainen voi kuvitella, millaista surua ja murhetta tällaisten kommunististen vaatimusten toteuttaminen aiheuttaisi esimerkiksi Westendissä ja Kaivopuistossa. Ja vapaan autoedun kiristäminen siihen päälle saattaisi pahimmassa tapauksessa johtaa tuhansien ihmisten liikuntarajoitteisuuteen, kenties jopa julkisen rahvaanliikenteen armoille.


Ei ihme, että kokoomuksen palokunta riensi oitis kommunismin liekkejä sammuttamaan.


Kokoomuksen haarakonttorin Veronmaksajat ry:n Teemu Lehtinen torjui pääomatulojen verotuksen kiristämisen ja varallisuusveron palauttamisen ja suositteli sen sijaan tuloverotuksen edelleen keventämistä ja painopisteen siirtämistä kulutuksen verottamiseen.


Kokoomuksen varapuheenjohtaja Sampsa Kataja puolestaan torppasi ehdotuksen, että kunnille annettaisiin osa pääomaveroista. Kunnathan eivät nyt verota niitä suurituloisia vapaamatkustajia, jotka ottavat kaikki tulonsa pääomatuloina. Katajan mukaan kuntien pitäisi sitä vastoin nostaa kiinteistöveroja.


Se olisi kätevää, sillä näin rasitettaisiin sitä suurta massaa, joka muutenkin maksaa kunnallisveroa.



* * *



Mitä pitäisi tehdä, jotta suomalaisten ajatukset saataisiin pois rikkaiden verottamisesta, Nato-epäilystä ja muista kotkotuksista.


Pitäisikö Louise Ciccone eli Madonna kutsua useammin Suomeen konsertoimaan, jotta elämä olisi yhtä huumaa? Pitäisikö tv:ssä pyörittää ympäri vuoden eikä vain kesällä uusintoina väkivaltasarjoja, joissa tyypillisin näky on kädessä sojottava ase?


Vai pitäisikö Raimo Sailaksen tapaan pelotella ilmastonmuutoksella? Puolustaessaan kehnoa budjettiesitystä Sailas–itse lapseton mies–sanoi, että "päiväkotien ryhmäkoot ovat pieni asia ilmastonmuutokseen verrattuna". Niin kuin tietysti ovatkin, jos asiaa katsoo valtionneuvoston ikkunan takaa.


Ilmastonmuutokseen Sailas vetosi jo edellisen budjettiriihen yhteydessä: "Ilmastonmuutos vaatii elintason alentamista." Sanoi Sailas kun budjetilla pöytää pyyhki.



EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli