VIIKON PAKINA: Maabrändit rempallaan

26.09.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 35 / 26.9.2008

Otsikolla ei viitata Jokelan eikä Kauhajoen verilöylyihin, jotka teettävät paljon töitä Alexander Stubbin asettamalle työryhmälle. Sen kun pitäisi luoda Suomelle vahva maakuva maailmalla.


Otsikolla viitataan historiaan. Suomen historiassa on sivuja, joiden peittelyä jatkamalla aidon maabrändin luominenkaan ei onnistu.


Senhän tietää ennestään kuka tietää, että Suomi ei ollut vain Natsi-Saksan kanssasotija, se oli Adolf Hitlerin liittolainen. Ja että Suomesta luovutettiin tuhoamisleireille lähes 3 000 sotavankia ja 129 siviilivankia, juutalaisia, venäläisiä ja muita. Ja että C. G. Mannerheimin käskystä valloitettuun Itä-Karjalaan pystytettiin keskitysleirejä, joilla kuoli suurimman arvion mukaan noin 8 000 siviiliä.


Mutta viikko sitten julkistettu Oula Silvennoisen väitöskirja Salaiset aseveljet paljastaa, että Suomi osallistui myös suoranaisemmin holokaustiin eli joukkotuhoon.


Suomen ja Saksan turvallisuuspoliisien yhteistyöllä perustettiin Einsatzkommando Finnland, jonka ainoa tehtävä oli juutalaisiin ja kommunisteihin kohdistunut joukkomurhaaminen pohjoisella itärintamalla.


Yksikön tehtävä oli siis sama kuin Saksan Einsatzgruppe-yksiköillä Baltian maissa ja Saksan valtaamilla alueilla Neuvostoliitossa.* * *Suomalaisten lohduksi Baltian maiden lähihistoriasta löytyy vielä suurempia mustia läiskiä. Maabrändiongelma on melkoinen.


Natsit murhasivat paikallisten apuriensa auttamina vuodesta 1941 lähtien Baltian maissa satojatuhansia juutalaisia, kommunisteja ja romaneja Kaikissa kolmessa maassa oli tuhoamisleirejä ja keskitysleirejä.


Virossa oli tapettavia juutalaisia vähemmän kuin Latviassa ja Liettuassa, ja Viro julistettiin melko aikaisessa vaiheessa "juutalaisista vapaaksi". Mutta Viron leireille tuotiin myös paljon tuhottavia Latviasta, Liettuasta ja Suomesta, ja osa lähetettiin sieltä Puolassa sijainneihin tuhoamisleireihin.


Tässä syy, miksi jotkut paheksuvat sitä, että Virossa ja muissa Baltian maissa vaalitaan Saksan rinnalla sotineiden SS-miesten kunniaa ja pidetään heitä kansallisina vapaustaistelijoina.


Elokuun alussa Virossa järjestettiin taas vuosittainen Erna-sotilastaitokilpailu. Sitä rahoittaa Viron puolustusministeriö ja se on saanut nimensä Hitlerin puolella taistelleen tihutyöpartion mukaan. Suomesta kilpailuun osallistui kaksi joukkuetta.* * *Muun muassa suomalais-virolaisesta natsiyhteistyöstä sekä Virossa tapahtuneeseen kansanmurhaan syyllisistä ja holokaustin kieltäjistä kertoo Johan Bäckmanin juuri ilmestynyt kirja Pronssisoturi


Niinpä joukko henkilöitä rinnastaa Helsingin yliopiston johdolle lähettämässään avoimessa kirjeessä Bäckmanin "holokaustin kieltäjään" ja vaatii epäsuorasti hänen erottamistaan dosentin tehtävistä.EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli