VIIKON PAKINA: Missä on pihvi?

24.10.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 39 / 24.10.2008

Jeesus opetti vuorisaarnassaan, että "kun sinä almua annat, älköön vasen kätesi tietäkö, mitä oikea kätesi tekee, että almusi olisi salassa; ja sinun Isäsi, joka salassa näkee, maksaa sinulle".


Maamme valtapuolueet seuraavat Jeesuksen opetusta hieman sovellettuna: Kun sinä kuntapalveluja leikkaat, älköön vasen kätesi olko tietävinään, mitä oikea kätesi tekee, että tekosi pysyisi salassa; ja sinun äänestäjäsi, joka tuijottaa vasenta kättäsi, äänestää sinua.* * *Jokaisiin kunnon vaaleihin kuuluu vaalisatu. Ja aina sopiva on satu haukiryökäleestä, joka oli haastettu oikeuteen muiden veden eläinten ahdistelusta ja rosvouksesta.


Tuomareina toimivat laiduneläimet päättivät langettaa hauelle hirttotuomion. Mutta kuinka ollakaan, asiainvalvojaksi oli nimetty kettu, vaikka huhuttiinkin, että hauki piti kettua lahjuksilla yllä. Kettu leimasi hirttotuomion aivan liian lieväksi ja vakuutti, että kovin mahdollinen rangaistus olisi hukuttaa hauki veteen suu auki.


Niin tehtiinkin. Ja hauki jatkoi rosvoustaan sekä yhteispeliään ketun kanssa. Mitä tästä opimme: ei pidä valita kettua asiainvalvojaksi.* * *Viimeistään nyt äänestäjien on syytä kysyä kunkin puolueen ja ehdokkaan osalta klassinen kysymys: Missä on pihvi? Siitä tulikin mieleen ravintolavitsi:


– Tarjoilija, mitä tämä pihvi sisältää?


– Minkä takia se nyt teitä niin kiinnostaa?


– No sairaalassahan ne kuitenkin kysyvät ensimmäiseksi, mitä olen syönyt.* * *Miksi kansanedustajia ei kannata äänestää kuntavaaleissa?


– No kun niillä on aina neljä vaihtoehtoa: JAA – EI – TYHJIÄ – POISSA.* * *– Taistelen usein omantuntoni kanssa, uskoutui kokoomuksen Jan Vapaavuori kaverilleen.


– No kuinkas siinä käy?


– Useimmiten minä voitan.* * *– Ovat nuo kuntaporvarit aikamoisia sikoja.


– Äläpäs halveeraa sikoja. Sika ei ota vastaan pimeää vaalirahoitusta, väärennä yleiskaavoja, kiristä sairaiden ja vanhusten elinehtoja eikä järjestä itselleen korruptioasuntoa.* * *– En ymmärrä mikä minuun on mennyt, valitti kuntapoliitikko psykiatrille. – Sanon äänestäjille jonkin asian, mutta tarkoitan sillä aivan toista ja lopuksi kuitenkin toteutan kolmannen vaihtoehdon. Mitä voisin tehdä?


– Ette todennäköisesti mitään. Te olette varmaan joko demari, keskustalainen tai vihreä.* * *Milloin Timo Soini menettää uskonsa ihmisiin?


– Silloin kun ei pysty enää pettämään heitä.* * *– Voi kun on vaikeaa, huokaili SKP:n äänestäjä. – Niin paljon hyviä ehdokkaita ja vain yhtä saa äänestää.EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli