VIIKON PAKINA: Taivas aukeaa 26.10.

22.08.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 30 / 22.8.2008

Unohtakamme murheet ja riemuitkaamme. Taivas aukeaa meille kunnallisvaaleissa 26. lokakuuta.


SKP ei yksinään vaadi palvelujen turvaamista, lähidemokratiaa ja ympäristöasioiden kuntoonpanoa. Kaikki muutkin puolueet lupaavat ajaa näitä asioita.


Ei siis ole oikeastaan väliä mitä puolueita kansalaiset äänestävät ja mitkä puolueet voittavat, koska kaikki puolueet lupaavat samoja asioita.* * *Tosin keskusta, kokoomus, SDP, vasemmistoliitto, vihreät, RKP, kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset ovat kunnallisvaltuustoissa ja eduskunnassa kuprun ja tiltun siivittäminä heikentäneet palveluja, siirtäneet niitä yksityisen bisneksen haltuun, lakkauttaneet terveysasemia, kouluja ja kirjastoja, muuttaneet palveluja maksullisiksi ja korottaneet palvelumaksuja sekä jättäneet vanhukset ja sairaat heitteille ja kurjistaneet koulutusta.


Tosin ne ovat murentaneet kuntien rahoituspohjaa leikkaamalla kuntien valtionosuuksia, antamalla rikkaille yhä lisää verohelpotuksia sekä kieltäytymällä muuttamasta kunnallisveroa progressiiviseksi ja asettamasta pääomatuloja kunnallisverotuksen piiriin.


Tosin ne ovat kehittäneet lähidemokratiaa antamalla piut paut kuntalaisten ja kuntien työntekijöiden toiveille ja vaatimuksille ja keskittämällä päätöksentekoa yhä harvempiin käsiin.


Tosin ne ovat hoitaneet ympäristöasioita yhtiöittämällä ja yksityistämällä energiahuoltoa, jätehuoltoa ja joukkoliikennettä, rakentamalla lisää ydinvoimaloita sekä kasaamalla ympäristösuojelun ja ilmastonmuutoksen torjumisen varjolla yhä lisää kustannuksia tavallisten ihmisten niskoille.


Tosin useat puolueet, myös SDP ja vasemmistoliitto, Paavo Lipposen hallituksissa aloittivat kuntien aseman kurjistamisen, palvelujen heikentämisen ja tavallisten kuntalaisten maksutaakan paisuttamisen.


Tosin SDP Matti Vanhasen ensimmäisessä hallituksessa jatkoi tätä politiikkaa ja oli panemassa kuprua liikkeelle.


Ja tosin Vanhasen toinen hallitus ja Jyrki Kataisen budjettiesitys nyt entisestään pahentaa rikkaita suosivaa ja köyhiä köyhdyttävää linjaa.


Mutta ei huolta. Tuo kaikki on takana päin kuin painajaisuni. Kaikki puolueet ovat tehneet parannuksen.


Siihen sopii uskoa, kun muistaa puolueiden ratkirehellisen tilityksen vaalirahoitusasiassa tai sen mitä Jyrki-boy sanoi ystävänpäivänä 2007 hoitajien palkoista: "Kokoomus ei osallistu kilpailuun siitä, kuka lupaa eniten, mutta kokoomus aikoo voittaa kilpailun siitä, kuka pitää lupauksensa."* * *Jotkut pahanilman linnut kyllä visertävät, että mainitut puolueet ovat kuin piintyneitä juoppoja. Kerran neljässä vuodessa ne tekevät juhlallisen raittiuslupauksen, eikä aikaakaan kun ne taas retkahtavat. Mutta toisin kuin juoppoihin, niihin ei tepsi katkaisuhoitokaan.EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli