VIIKON PAKINA: Toisten töppäilyjä

30.05.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 22 / 30.5.2008

Kun meillä Suomessa poliitikot puhuvat vain viisaita, luokaamme vahingoniloinen silmäys töppäyksiin suuressa maailmassa.* * *Presidentti George W. Bush puhui muutama viikko sitten Israelin parlamentissa ja sanoi, nähtävästi demokraattien presidenttiehdokkaaseen Barack Obamaan piikin tähdäten:


"Jotkut näyttävät uskovan, että meidän pitäisi neuvotella terroristien ja radikaalien kanssa, ikään kuin jokin vilpitön argumentti taivuttaisi heidät myöntämään, että he ovat olleet väärässä koko ajan! Me olemme kuulleet tämän typerän harhakuvitelman aikaisemminkin. Kun natsien tankit hyökkäsivät Puolaan 1939, eräs amerikkalainen senaattori julisti: "Luoja, jos olisi vain voinut puhua Hitlerille, niin kaikki tämä olisi voitu välttää." Meillä on velvollisuus kutsua tätä sellaiseksi mitä se on – väärää tyynnyttelyä, jonka historia on toistuvasti saattanut häpeään."


Bushin puhetta ei tehnyt hassuksi vain se, että hän itse on Hitleriin rinnastettava terroristi, radikaalifundamentalisti sekä hyökkäys- ja kansanmurhasotien kävijä.


Erityisen ironista puheessa oli se, että Bushin oma perhe näytteli merkittävää roolia Adolf Hitlerin ja natsien avustamisessa. Bushin isoisä Prescott Bush oli johtaja ja osakkeenomistaja yhtiöissä, jotka keräsivät voittoja yhteistyöstä Natsi-Saksan kanssa. Bushin perhe kokosi rikkautensa tämän yhteistyön ja myös Auschwitzin ja muiden keskitysleirien orjatyövoiman avulla.* * *Demokraattien presidenttiehdokkuudesta vielä kilpailevalta Hillary Clintonilta kysyttiin 23. toukokuuta, miksi hän on yhä kilvassa mukana, vaikka Obaman voitto näyttää selvältä. Clinton vastasi:


"Mieheni ei luopunut nimityskilvasta vuonna 1992 ennen kuin hän voitti Kalifornian esivaalin joskus kesäkuun puolivälissä? Mehän kaikki muistamme, että Bobby Kennedy murhattiin kesäkuussa [1968] Kaliforniassa."


Lausunto tulkittiin yleisesti niin, että Clinton odottaa tai toivoo Obaman joutuvan samanlaisen salamurhan uhriksi kuin Robert Kennedyn Monien arvioiden mukaan lausunto oli lopullinen kuolinisku Clintonin kampanjalle.


Kennedyn 5.6. 40 vuotta sitten tapahtunut murha on arka asia USA:ssa. Vaikka paljon jutun todisteita on hävitetty, on runsaasti todisteita siitä, ettei Kennedyä murhannut palestiinalaissyntyinen Sirhan Bishara Sirhan, vaan joko David Sanchez Morales tai Thane Eugene Cesar CIA:n toimeksiannosta.


Samoihin tahoihin on viitannut Nobel-kirjailija Doris Lessing, kun hän on toistuvasti varoittanut: "He tappavat Obaman, jos hänestä tulee USA:n presidentti."* * *Äärioikeistolaisella Fox News -kanavalla mentiin 25.5. Hillarya pidemmälle. Kun isäntä Eric Shawn kysyi kanavan vakiokommentaattorilta Liz Trottalta Clintonin lausunnosta, tämä vastasi:


"Ja nyt meillä on se minkä jotkut tulkitsevat ehdotukseksi, että joku tappaa Osaman, eiku Obaman. No hyvä on, molemmat, jos voisimme."EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli