VIIKON PAKINA: Vaiettu vaalilupaus

16.02.2007 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 7/2007.

Eduskuntapuolueiden edustajat lupasivat keskiviikkoillan tasa-arvopaneelissa naisalojen matalien palkkojen korottamista. Niin Jyrki Katainen, Tarja Filatov, Martti Korhonen, Päivi Räsänen, Ulla-Maj Wideroos kuin Raimo Vistbackakin asettuivat kannattamaan "tasa-arvotupoa", jolla varsinkin hoiva-alan ammattilaiset saisivat keskimääräistä suuremmat palkankorotukset.


Viimeistään tämän jälkeen yksi jos toinenkin saattaa menettää lopullisesti luottamuksensa eduskuntapuolueiden antamiin lupauksiin.


Tupo-sopimukset näet merkitsevät vuorenvarmasti matalia palkankorotuksia ja naispalkkojen jälkeenjääneisyyden säilyttämistä.


Ja juurihan eduskuntapuolueet yksimielisesti hyväksyivät kuntapuitelain, joka tähtää kuntien menojen ja henkilöstön vähentämiseen sekä palvelujen kilpailuttamiseen ja yksityistämiseen. Siis iskee varsinkin hoiva- ja muiden palvelualojen naisia vastaan.


Ei ole monta päivää siitä, kun Tuija Santamäki-Vuorikin totesi, että julkisten palvelujen ulkoistaminen uhkaa sukupuolten palkkatasa-arvoa ja merkitsee kaikista pienipalkkaisimpien naisten työehtojen heikentymistä.



* * *



Mutta jo riittää puolueiden syyttäminen. On ainakin yksi vaalilupaus, jonka eduskuntapuolueet ovat aina pitäneet. Siitä ei vain ole välitetty turuilla ja toreilla huudella.


Kyse on lupauksesta hankkia Suomen armeijalle lisää aseita.


Aina kun jokin työryhmä on jotain esittänyt, hallitus on sen toteuttanut ja eduskunta vahvistanut. Vaikkeivät äänestäjät ole hoksanneet sitä edes vaatia.


Hornetitkin tulivat aikoinaan ilosta kyynelehtiville äänestäjille pyytämättä ja yllätyksenä.


Nyt Horneteihin aiotaan hankkia Nato-yhteensopiva ja hyökkäyksellinen ilmasta maahan -aseistus.


Suomen on jo lähiaikoina valittava, millaisia pommeja vihollisen niskaan aiotaan pudottaa.


Yksi valittava ase on risteilyohjusta muistuttava pommi tai ohjus, joka voidaan laukaista Hornetista jopa 300 kilometrin päästä venäl! siis tuota viholliskohteeseen.


Vaikka amerikkalainen JASSM on pudonnut pois "teknisistä syistä", kaksi muuta vaihtoehtoa on jäljellä. Jokin pommi vihollisen niskaan pudotettavaksi hankitaan, se on pomminvarmaa.


Myös tullaan hankkimaan uusia maasta radiolla ohjattavia tiedustelu- ja maalinosoituslennokkeja, vaikka äänestäjät eivät ole älynneet niitäkään vaatia.


Lennokkeja tarvitaan maalin määrittämiseen. Näin Hornetit saavat selville, missä piileskelee vihulainen, jonka niskaan uudet pommit pudotetaan.


Puolueet eivät kuitenkaan hankkeella rehvastele. Pyyteetön työ isänmaan hyväksi on niille riittävä palkinto.



* * *



Hornetit ovat jo tähän mennessä tulleet maksamaan vähintään 20 miljardia mummon markkaa. Niiden hyökkäysaseistuksen sekä lennokkien hankkiminen eivät tietenkään maksa yhtä paljon, mutta tuhottomasti kuitenkin.


Mutta niillä rahoilla ei koroteta hoiva-alojen palkkoja tai kansaneläkkeitä, koska rahat menevät kipeämpään tarpeeseen. Ja vastahan kansaneläkeläiset saivat viiden euron korotuksen.



EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli