VIIKON PAKINA: Valoa tunnelin päässä

30.01.2009 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 4 / 30.1.2009

Kuuluisan mediapersoonan Timo T.A. Mikkosen vaimo, kotiäiti Nina Mikkonen on käyttänyt tv:ssä räiskyviä puheenvuoroja lasten kotihoidon puolesta päiväkoteja vastaan.


"Paras vaihtoehto on, että oma äiti ja omat vanhemmat kasvattavat lapset kotona. Muut ratkaisut ovat huonompia, ja ne ovat usein seurausta välinpitämättömyydestä lasta kohtaan", Mikkonen tykitti.


Lapset tarvitsevat Mikkosen mielestä yhteiskunnan apua ja hoitoa vain, jos vanhemmat kuolevat tai vanhemmilla on esimerkiksi alkoholi- tai huumeongelma.


Mikkonen leimasi päivähoitojärjestelmän "ihan totalitarismiksi ja fasismiksi, joka on tuttua Hitlerin ja Mussolinin ja Stalinin ajoilta".


Monet tosin epäilivät, että Nina oli nukkunut koulun historiantunneilla. Hitlerhän tunnetusti vastusti äitien menoa töihin. Natsi-Saksassa tytön tehtävä oli kasvaa äidiksi ja nimenomaan kotiäidiksi sekä synnyttää ja kasvattaa vahvoja arjalaisia tyttöjä ja poikia. Läheltä näyttäisi liippaavan Mikkosen omaa arvomaailmaa.


Ajatusten Vantaanjoki ei haastatteluissaan uhrannut ajatustakaan sen seikan pohtimiseen, voisivatko perheenäidit, yksinhuoltajaäideistä puhumattakaan, käydä työssä perheen toimeentulon turvaamiseksi tai miten vaikkapa julkisten palvelujen kävisi ilman naisten työtä.



* * *



Mutta älkäämme tuomitko Nina Mikkosta liian jyrkästi. Hänellä on kaksi lasta ja yksi aikuinen lapsi hoidettavana.


Joulukuussa Timo T.A. pelmahti kutsumatta Koski 08 -sotaharjoitukseen maastopuvussa ja majurin arvomerkeissä. Ensi töikseen hän läksytti kersanttia, joka ei hänen mielestään tervehtinyt häntä asianmukaisesti. "Me emme ole tehneet sinunkauppoja. Teille minä olen herra majuri." Lehdistölle hän selitti olleensa paikalla "asianomaisissa tehtävissä".


Timo T.A.:lla ei niin sanotusti ole ihan kaikki inkkarit samassa kanootissa. Häntä tuskin huolittaisiin mihinkään päiväkotiin, joten Ninan kiihkeää omistautumista kotihoidolle pitää ymmärtää.



* * *



Nina Mikkoselle näkyy sitä paitsi valoa tunnelin päässä. Elinkeinoelämän ja kokoomuksen johdolla myös perheenäitejä, isistä puhumattakaan, vapautetaan kymmenin tuhansin työelämästä samalla kun päivähoidon resursseja leikataan. Näin lasten kotihoito automaattisesti lisääntyy.


Tosin kauppojen aukioloaikojen vapauttaminen toimii päinvastaiseen suuntaan. Mutta ehkä vartiointiliikkeiden vartijoiden pestaaminen kaupan myyjiksi Juhani Pekkalan idean mukaisesti ratkaisee ongelman.


Kokoomuksen kannattaisi pyytää Nina Mikkosta eurovaaliehdokkaakseen ennen kuin perussuomalaiset ehtivät. Timo T.A. voisi jäädä toisten lasten kanssa kotiin.



* * *



Lumikki kulkee metsässä. Vastaan tulee kolme pientä miekkosta.


– Keitä te olette? kysyy Lumikki.


– Olemme seitsemän pientä kääpiötä.


– Mutta teitähän on vain kolme?


– Väkeä vähennetään, väkeä vähennetään.



EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!