VIIKON PAKINA: Vetovoimaa á la kok ja pers

03.10.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 36 / 3.10.2008

TNS-Gallupin mukaan kansalaiset suhtautuvat puolueista kokoomukseen kaikkein myönteisimmin. Sillä on eniten vetovoimaa. Toiseksi eniten vetovoimaa on perussuomalaisilla.* * *Mikä tekee kokoomuksesta niin vetovoimaisen?


No, varmaankin se, että kokoomus tekee Suomesta pikku-Amerikkaa, jossa kaikki palvelut on yksityistetty ja valtion ja kuntien tehtävät supistettu lähinnä sotimiseen ja kurinpitoon. Ja tekee sen iloisesti.


Kokoomuksen ihanteena oleva uusliberalistinen Amerikan malli on tosin nyt romahduksen partaalla ja viemässä suuren osan muutakin maailmaa lamaan. Mutta kokoomus haluaa reippaasti jatkaa ihmiskokeiden tekemistä suomalaisilla ja kutsuu meitä iloisiin talkoisiin.


Mitähän ilonpilaaja Rokan Antti sanoisi "maisterisjätkä" Jyrki Kataiselle?


– Ai perkele. Mie lakasemmaa nurmikkoo ja laittelemmaa kivvii polun reunoihe. Mitä sie mokoma vähä-älyne ajattelit kun sie tuon keksit?* * *Entä perussuomalaisten vetovoima? Se on pääosin toisen "maisterisjätkän", Timo Soinin, varassa. Soini on luonut itsestään kuvan eliittiin kuulumattomana, pelejä pelaamattomana pienen ihmisen puolustajana.


Soini toimii Espoon kaupunginvaltuustossa ja on hyväksynyt kaikki yksityistämispäätökset, joilla on rakennettu "Espoon mallia", hyväosaisten Nokialandiaa.


Veikko Vennamolla oli tapana kiertää maakuntia eduskunnan äänestyskartat mukanaan. Soini ei sattuneesta syystä Espoon äänestyskarttoja esittele.


Kun "maisterisjätkä" ei uskalla potkia isoja herroja, hän antaa rasististen puoluetoveriensa potkia maahanmuuttajia. Keskeisellä sijalla puolueen vaaliohjelmassa on pakolaisten maahantulon ja kerjäämisen ehkäiseminen.* * *Perussuomalaisten valtakunnallinen vaaliohjelma on kuitenkin soinilaisittain siistitty versio siitä, mitä puolueen piirijärjestöissä esitetään. Esimerkiksi palvelujen yksityistämisestä ei suoraan puhuta.


Mutta puolueen Helsingin piiri on rehellisempi: "Helsingin on karsittava omaa palvelutarjontaa ja siirrettävä sitä kasvavassa määrin yksityisen yrittäjyyden kolmannen sektorin hoidettavaksi".


Sitä samaahan kokoomuskin ajaa.* * *No, mutta onhan perussuomalaiset sentään tiukasti EU:n vastainen puolue.


Tiukkuuden kanssa on niin ja näin. Helsingin perussuomalaiset ovat esimerkiksi tehneet valtuustoaloitteen ampumarahan saamiseksi Helsinkiin. Olli Sademies perusteli aloitetta seuraavasti:


"Tässä on pääkaupunkiseudulla mahdollisuus tehdä EU:n mallirata, jossa kaikki ympäristötekijät on otettu huomioon ja hakea siihen vaikka EU-tukirahaa – mallioppilaana kunnostautuen."


Siis perussuomalaisten viitoittamaa tietä EU:n tukirahan turvin EU:n malliampumaradan avulla EU:n mallioppilaaksi.EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli