Viiniä, savukkeita ja surullisia rakkauslauluja

28.09.2010 - 14:00
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Surunmaa-yhtye on kotoisin Ruotsin Tornionjokilaaksosta. Kuvassa yhtye keikalla Rovaniemellä. / Veli-Pekka Salmi |

Kokeneen musiikinkuluttajan olisi kai tullut jo aikaa sitten tajuta, että koskettavia lauluja syntyy mitä omalaatuisimmissa paikoissa.

Viime kesä pääsi silti yllättämään.

Näin kaksi keikkaa Ruotsin Tornionjokilaaksosta tulevalta Surunmaa-yhtyeeltä. Orkesteri oli, kaiketi taloudellisista syistä, liikkeellä vain laulaja-kitaristi Viktor Fors Mäntyrannan ja kitaristi Anders Fischerin voimin, mutta Suomen Lapista oli tarttunut mukaan viulistivahvistus Matti Kanabro.

Nyt Surunmaa palaa pääkaupunkiseudulle ja soittaa torstaina 7.10. Helsingissä Lepakkomies-ravintolassa Sörnäisten metroaseman tuntumassa. Yhtyeen musiikissa yhdistyy slaavilainen melankolia, blues, iskelmä ja Tom Waitsin rähisevä kauneus. Melodiat uppoavat välittömästi kaaliin ja instrumentaatio hivelee korvia. Meänkieltä, Torniojokilaakson vähemmistökieleksi luokiteltua murretta, tullaan luultavasti myös kuulemaan.

Ehdottomasti suositeltava tilaisuus boheemiuden ystäville.

Surunmaa @ Myspace

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kulttuuri

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.