Voitontahtoisesti kohti vaaleja

09.03.2007 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 10/2007.

Tupa oli täynnä, tunnelma katossa ja voitontahto kova, kun SKP:n ja asukaslistan Jako uusiksi! -juhlaa vietettiin viime sunnuntaina Helsingissä Gloriassa. Kolmeosaisessa juhlassa riitti niin vahvaa poliittista sanomaa kuin jokaiseen makuun sopivaa kulttuuriohjelmaakin kello 16:sta myöhäiseen iltaan. SKP:n jäsenten lisäksi paikalla oli runsaasti uusia kasvoja.


Heikki Takkisen juontaman ensimmäisen osion aluksi näyttelijä Anneli Sauli lausui Nazim Hikmetin, Elvi Sinervon ja Arvo Turtiaisen runoja. Musiikista vastasivat Tiina Bergström ja Laulutasku-yhtye, V-P Hakkarainen, Reino Byrklund, JP Kyllönen ja Johnny Kenia.


Sopivin välein näytettiin Stadian opiskelijoiden tulevaisuuden pätkätyöammatteja satirisoivia videoita "Miksi isona?". Esillä oli myös Leena Sarasteen ja Juha-Pekka Väisäsen valokuvien näyttely.


Juha-Pekka Väisänen juonsi toisen osion, jonka aloittivat SKP:n lahtelainen kansanedustaehdokas, näyttelijä-laulaja Ritva Sorvali ja hänen säestäjänsä Kaj Chydenius. SKP:n puheenjohtaja Yrjö Hakanen totesi vaalitervehdyksessään eliitin pelkäävän kansan protestin kanavoituvan vaaleissa vasemmalle. Salin räjäytti lopullisesti Agit Prop kahdentoista laulun setillään, joista kaksi viimeistä sai hullaantuneen yleisön vaatimia ylimääräisiä. Pekka Aarnio ryyditti jokaista laulua ajankohtaistavilla juonnoillaan.


Viimeisessä, Steen1:n, Pyhimyksen ja Ali Bhutton tähdittämässä ja Irene Grönroosin juontamassa osiossa kuultiin rautaisannos rappia ja hiphoppia. Glorian miehitti pääosin aivan uusi yleisö, lähes sata nuorta.


Vaalikassaan kerättiin tukea yli 800 euroa ja kampanja jatkuu SKP:n ja asukaslistan ehdokkaiden kiertäessä joka päivä asuntoauton ja teltan kanssa lähiöitä, ostareita, asemia ja toreja.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli