Aseita myymälläkö Suomi nousuun?

19.12.2011 - 10:56
(updated: 09.10.2015 - 10:59)

Katsoin viime viikolla presidenttiehdokkaiden vaalitentin ja kyllä kouraisi rauhanpuolustajan sydäntä syvältä kun useat ehdokkaat eivät nähneet mitään kummallista hallituksen päätöksessä myydä aseita Saudi-Arabiaan.

Oikeastaan kukaan ehdokkaista ei saa asiassa puhtaita papereita. Edes asekauppoja vastustaneet Essayah, Biaudet, Arhinmäki ja Haavisto eivät voi päästä kuin koirat veräjästä, sillä heidän puolueensa istuvat hallituksessa kuin tatit joka asekaupasta päätti. Pitää muistaa, että Paavo Arhinmäki istuu vielä ministerinä hallituksessa joka asekaupan löi lukkoon. Ei sillä pestä käsiä puhtaiksi, että äänesti hallituksessa päätöstä vastaan. Päätös asekaupoista on koko hallituksen päätös ja sillä sipuli. Vasemmisto ja vihreät olisivat voineet hankkeen kaataa, mutta eivät sitä tehneet, miksi? Eikö työväenliikkeen perinteinen vaatimus aseiden takomisesta auroiksi enää pädekään?

Ja kuin kaupan päälle vielä oppositiota edustavat Väyrynen ja Soini hyväksyivät vaalipaneelissa muitta mutkitta aseiden myymisen diktatuurimaahan, niin mitä tässä muuta voi kuin nostaa kädet pystyyn.

Onhan tämä ihan kamalaa? Väyrynenkin, joka sentään on puhunut aseidenriisunnan puolesta, ei näe mitään kummallista aseidenviennistä maahan joka tulee suomalaisin asein tukahduttamaan mielenilmaisuja demokratiavaatimuksista jne. ja jopa lähettää joukkojaan naapurimaihin puolustamaan diktaattoreja. Miten voi puhua aseidenriisunnasta kun samaan syssyyn kannattaa aseiden vientiä eli asevarustelua – ei ymmärrä? Valitse tässä nyt sitten Suomelle uusi presidentti.

Kaiken kukkuraksi kaksikko majakka ja perävaunu eli Lipponen ja Niinistö puhuivat ihan pehmoisia asekaupan tiimoilta. Kaupantekoa ei muka voitu keskeyttää kun se on neuvoteltu jo niin pitkälle ja tilanne on ollut toinen kun myyntiä on alettu sorvata. Yrittävätkö nämä herrat väittää, ettei puolustus – ja ulkoministeriössä ole tiedetty jo vuosikymmeniä minkä sortin maa on Saudi-Arabia?

Jos kerran mekin tavalliset ihmiset olemme jo iät ajat tienneet millainen maa on Saudi–Arabia, niin aikansa kulloisetkin päättäjämme sitä muka eivät ole tienneet? Voi jestas sentään mitä tekopyhyyttä ehdokkailta selitellä, kuinka tulevaisuudessa täytyy paremmin ottaa asioista selvää ennen kuin asekauppoja aletaan miettiä ja kauppoja hieromaan. Jos todella asianlaita on noin, että tietomäärä eri maista ja niiden demokratioista ministeriöissä on tuolla tasolla, niin eikö olisi jo korkea aika vaihtaa virkamiehiä?

En ole varma kuulinko oikein vai luinko jostain, että asekauppoja puolusteltiin myös maamme taloudellisella tilanteella? Jos olen oikein tulkinnut puheita ja kirjoituksia, niin onhan tuo aivan karmea perustelu. Miten joku voi koskaan, milloinkaan tai missään olosuhteissa ajatella, että tappamalla suomalaisin asein ihmisiä, saadaan taloutemme nousuun ja kenties kukoistukseen?

On ihan turha selitellä kuinka aseet ovat vain puolustautumista varten ja siksi niitä voi hyvällä omallatunnolla myydä. Kissan viikset, aseet ovat aina tarkoitettu tappamista varten ja sillä siisti. Asevarustelua ei pidä koskaan hyväksyä, piste. Suomen presidentin tärkein tehtävä tulee olla aseidenriisunnan edistäminen, siitä puhuminen ja aktiivinen toimija kansainvälisillä foorumeilla ja kaikilla niillä sektoreilla missä aseidenriisunnan puolesta voi vaikuttaa.

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Kommentit (33 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.