Syriza näyttää mallia!

27.06.2015 - 11:05
(updated: 12.10.2015 - 11:16)

Kreikan pääministeri Aleksis Tsipras ja hänen johtamansa hallitus aikoo järjestää kansanäänestyksen EU: n lainaehdoista joilla kreikkalaisia aiotaan kurittaa.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1435296470165.html

Kreikassa kuin koko Euroopassa ja meillä Suomessa eletään nyt perimmäisten kysymysten äärellä – pääomat vai kansat ovat etusijalla. Mitä varten yhteiskunnat ovat olemassa? Turvatakseen rahavallan mahdin ja voiman vai huolehtia ihmisten hyvinvoinnista?

Älkää sanoko, että nuo kaksi asiaa kulkee käsi kädessä. Me nyt vaan elämme maailmassa jossa ihmiset ovat taloutta varten, eikä päinvastoin. Maailman ihmiset takovat rahaa pääomille enemmän kuin koskaan, mutta tulonjaon räikeän vääristymisen myötä kansat eivät pääse osallisiksi rikkauksista.

Euroopan unionin talouskuripolitiikka on jotain aivan käsittämätöntä. Kansoja toisensa perään alistetaan ja pakotetaan heikentämään elinolojaan rahamahdin käskystä. Pääomat mellastavat mielin määrin, veronkiertoineen, harmaine talouksineen, työntekijöitä kurittamalla jne.

Ja kuten aina, luodaan vastakkainasettelua. Tällä kertaa kansojen kesken. Kreikkalaiset ja muut etelä – eurooppalaiset ovat muka laiskoja, elävät kuin pellossa ja maksattavat laskut muilla unionin jäsenmailla. Tuttua tutumpi keino, jossa huomio käännetään pois itse pääasiasta – pankkien, pääomasijoittajien ja pääomien hulvattomasta ahneudesta – koko kapitalistisen järjestelmän järjettömyydestä.

Ja tähän lankaan on sortunut myös kotimainen sosialidemokratiamme. Demarien puheenjohtaja Antti Rinne vaati viikolla eduskunnassa, että Kreikan leikkausohjelmasta tulee pitää kiinni ja Suomen seistä yhteisessä rintamassa kurittamassa Kreikan työtätekevää kansaa. Hei haloo, herätys nyt vihdoin ja viimein, missä on suomalaisena työväenliikkeenä itseään pitävän sosialidemokratian kansainvälinen solidaarisuus?

Syriza näyttää mallia miten työväenliikkeen tulee toimia. Se kysyy kansalta hyväksyykö se EU: n kiristyspolitiikan. Se on oikea ja ainoa tie. Uskon ja toivon kreikkalaisten antavan haisevan vastalauseen pääomia myötäilevälle EU: n nöyryyttävälle kuripolitiikalle.

Nyt jos koskaan kysytään eurooppalaisen solidaarisen ja yhtenäisen työväenliikkeen perään. Tarvitaan yhtenäinen kansainvälinen työväenliike torjumaan raju oikeistopuhuri joka alistaa kansoja pääomien ikeen alle säälimättä. Eurooppalaisen sosialidemokratian on tehtävä itselleen selväksi kenen joukoissa se aikoo seistä tässä ja nyt sekä tulevaisuudessa. Se on myynyt nahkansa pääomien rengiksi ja näkyyhän se pitkin poikin Eurooppaa.

Kysytte, miksi haikailen sosialidemokraattien perään, minä tulipalokommunisti? Siksi, että työväenluokalla on massiivinen vastavoima vastassaan ja nyt tarvitaan kaikki työväenliikkeen voimat nostamaan eri maiden työläiset ylös kurjuuden suosta ja siihen tarvitaan jokaista meistä.

Nyt hyvät työläiset ja työväenjärjestöt ympäri Eurooppaa – antakaamme kaikki tuki Kreikan kansalle taistelussa oikeuksiensa ja inhimillisen elämän puolesta. Jos nyt katselemme sivusta, seuraavana olet sinä ja minä, työläiset Euroopan joka kolkassa härskin riistoon kohteena. Me suomalaisetkin olemme jo saaneet esimakua, mitä tuleman pitää. Siksi kreikkalaisten taistelu on myös meidän taistelu, se on kaikkien maiden työläisten hyvä muistaa.

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Kommentit (53 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.