Kihniöläiset!

06.03.2014 - 11:54
(updated: 09.10.2015 - 10:59)

Me kihniöläiset saimme postia Parkanosta - komeassa ja isossa kuoressa lähetetyn kirjeen. Kirjeessä Parkanon kaupunki ja yksityinen terveydenhuollon toimija Pihlajalinna toivottavat uusina asiakkaina meidät tervetulleiksi Parkanon terveyskeskukseen.

Vuoden alussa astui voimaan mahdollisuus ihmisten valita itse missä terveyskeskuksessa haluavat asioida. Taas kerran vapauteen vetoaminen on se jonka varjolla voidaan murentaa hyviä yhteiskuntamme perusrakenteita.

En kiistä, että eikö uudistuksessa valita vapaasti terveyspalvelunsa olisi omat hyvät puolensa, mutta siihen sisältyy paljon vaaroja. Kun tietää hallituksen yksityistämisvimman, niin pahoin pelkään, että uudistus on tehty ketunhäntä kainalossa ja siihen on koira haudattuna.

Kuten kirjeestä kävi selväksi, niin yksityinen Pihlajalinna näyttää kovalla tohinalla lyövän jalkaa oven rakoon myös Parkanon terveyspalveluita silmälläpitäen. Ei alueemme ole ainoa Pirkanmaalla johon Pihlajalinna on iskenyt kyntensä. Verkkoja on heitetty sinne ja tänne ja saalista onkin tullut.

Mitä tapahtuu jos Pihlajalinna saa suurimman osan Pirkanmaan alueen terveyspalveluiden hoidosta kaapattua itselleen? Pihlajalinna vie ja kunnat vikisevät! Ei terveyspalveluissa toimi yleiset markkinalait jossa asiakas vaihtaa palveluja tai tuotetta sen mukaan mistä edullisemmin saa.

Jo nyt olemme saaneet lukea kuinka esimerkiksi Ruotsissa terveydenhuollon yksityistäminen on tuonut miljardien laskut yhteiskunnalle. Samoin on meiltä koto - Suomesta kantautunut tietoja kuinka kovaa bisnestä ihmisten hädällä ja sairauksilla tehdään ja viimekädessä laskun maksaa yhteiskunta.

Sanovat, että kunnat eivät saa vakituisia lääkäreitä kun ei ole varaa maksaa tai lääkärit eivät halua sitoutua kuntiin, miksi? Miksi muka yksityisellä terveydenhuoltoyrityksellä on vara maksaa hulppeita palkkoja mutta kunnilla ei ole? On turha kuvitella, että yksityisten terveysfirmojen omistajat maksaisivat lääkärien palkat, meidän veronmaksajien pussista ne voitot kiskotaan.

Se miksi lääkärit ovat töissä mieluummin yksityisillä lääkäriasemilla kuin kunnissa johtuu vain ja ainoastaan siitä, että lääkärit ovat myös havainneet hyvän keinon rikastua ihmisten terveydellä. On sairasta tehdä sairailla bisnestä – mistään muustahan ei ole kysymys.

Niin, siihen Parkanon kutsuun palataksemme. Entä jos kihniöläiset ottavat sankoin joukoin kutsun vastaan ja siirtyvät Parkanon terveyskeskuksen asiakkaiksi? Hallituksen toive siinä vain toteutuu, eli palvelut karkaavat kauas keskuksiin. Ei menisi kauaa ja meillä ei olisi enää kahta erinomaista lääkäriä ja varsin todennäköisesti saisimme heittää hyvästit myös omalle sairaalalle.

Minusta on tökeröä Parkanolta alkaa houkutella asiakkaita aivan kuin olisimme välttämättömiä pelinappuloita terveysbisneksessä. Sitä paitsi Kihniölle ja kihniöläisille tulee lasku aina kun käymme päivystyksessä Parkanossa. Päivystyksen loppumisen pelon varjolla ei myöskään kihniöläisten pidä mennä Parkanon terveyskeskuksen asiakkaiksi.

Olkaamme vastakin kihniöläiset omien laadukkaiden ja erinomaisesti sujuvien pääosin kunnallisten terveyspalveluiden asiakkaina.

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset