Lätäkkövaroitus!

11.01.2013 - 11:20
(updated: 09.10.2015 - 10:59)

Kuulin muutama päivä sitten toisella korvalla, että poliisi antoi lätäkkövaroituksen! Sen enempää kuulematta en tiennyt mistä uutisessa kerrottiin? Tuumailtuani aikani ajattelin, että mikään muu ei voi tulla kysymykseen kuin hallituksen kansaan kohdistama kusetus.

Mistä muusta voi tulla niin suuria lätäköitä, että ihan poliisien pitää siitä varoittaa? Oletan, kun en siis uutista kuullut, että poliisi varoitti eri tahoja lätäköiden vaarasta, aivan samoin kuin annetaan varoituksia maalle ja merialueille.

Ensin oli varmaan vuorossa varoitukset kunnille, joita hallitus kusettaa ihan lorottamalla. Kunnat ajetaan sellaiseen taloudelliseen ahdinkoon, että niiden on ihan pakko liittoutua ja sehän tietää demokratian oleellista kaventumista. Samalla tehdään sote-uudistus jolla annetaan yhä enemmän siimaa yksityissektorille kaapata palveluja markkinoiden piiriin.

Kunnat ovat kohta sellaisissa liemissä, että niistä lätäköistä ei kuivana selviä yksikään kuntalainen – paitsi hyväosaiset rikkaat, jotka eivät koskaan minkäänlaisissa eritteissä likaa itseään.

Toisena varoitettiin todennäköisesti niitä joilla vielä on töitä.

Työmarkkinajärjestöt hallituksen hyvällä avunannolla tulevat ruiskuttamaan sellaiset kusetukset työläisten niskaan, että ellei ay-liikkeen kenttäväki nopeasti ryhdistäydy, niin pian suomalainen työkansa räpiköi sellaisessa kusessa jossa jalat eivät yllä pohjaan. Palkkoja alennetaan, eläkeikiä nostetaan ja työaikaa pidennetään siihen malliin jossa kusetuksen määrä nousee siihen mittaan, että siitä ei nielemättä selviä, jolloin yhdellä sun toisella silmänvalkuaiset muuttuvat keltaisiksi.

Aluksi ajattelin kolmannen varoituksen koskevan pieneläkeläisiä, työttömiä, asunnottomia opiskelijoita, leipäjonoissa kituuttavia ja muita yhteiskunnasta ulosheitettyjä, nälkäänsä kynsiä pureskelevia ihmisiä. Päättelin kuitenkin, että mitä heitä varoittamaan – tietäväthän he sen jo muutenkin. Näitä yhteiskunnasta syrjäytettyjä on kusetettu jo niin monen hallituksen taholta, että heille varoitukset olemattoman elintason edelleen laskusta alv, n noston myötä ei tee suvea eikä talvea. Samalla lailla on aamuisin puettava risat vaatteet päälle ja lähdettävä norkoilemaan leipäjonoihin jos niistä edes jotain heruisi.

Kuulin sittemmin olleeni väärässä. Varoitus olikin annettu suurista vesilätäköistä joita muodostuu lumen sulamisen myötä. No, yhtä kaikki, mistä muusta tuokaan varoitus kertoo kuin porvarillisen yhteiskuntamme alennustilasta. Kokoomuksen johdolla on palvelut jo pitkälle yksityistetty ja palveluihin tarkoitetut yhteiskunnan eri muodoin keräämät varat siirretty rikkaiden haltuun. Onko siis ihme jos pienet ilmanvaihtelut aiheuttavat kaaoksen, kun hyvät ja toimivat yhteiskunnan järjestämät palvelut on ajettu alas?

Presidentti Sauli Niinistö toivotti kaikille jumalan siunausta – minä kun en jumalaan usko, niin en sitä myöskään toivota. Kehotan sen sijaan suomalaisia työläisiä ja muita sorrettuja nousemaan vastarintaan oikeistolaista vyörytystä vastaan ja kun varoituksista on puhetta ollut, niin nyt jos koskaan on ammattiyhdistysliikkeen aika antaa lakkovaroitus. Nöyristelyn aika on oltava ohi.

Kirjoittaja on on Kihniön vanhassa ratavartijan tuvassa asuva levyseppä-hitsaaja.

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Kommentit (1 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.