Liitetään kuntaliitoshuumassa myös perheet yhteen?

16.10.2012 - 14:33
(updated: 09.10.2015 - 10:59)

Kun hallitus näyttää jääräpäisesti haluavan jättikuntien muodossa ajaa alas kuntien itsemääräämisoikeuden ja romuttaa niiden itsehallinto, niin pistetään samassa konkurssissa yhteen myös perheet. Pääministeri Katainen kun selittää, kuinka valtion talous rasittuu kohtuuttomasti pieniä köyhiä kuntia tukemalla ja suurilla kunnilla on mukamas paremmat raamit ja hartiat hoitaa taloutta ja näin turvata palvelut. Eikö siis ole Kataisen ajatuksen mukaan loogista, että myös taloudellisessa ahdingossa eläviä köyhiä perheitä yhdistettäisiin rikkaisiin perheisiin? Siinä missä kuntia yhdistämällä ratkeavat kaikki ongelmat, niin eikö myös köyhiä ja rikkaita yhdistämällä maamme köyhyys olisi kohta tipotiessään, muisto vain?

Lähdetään ensin vaikka siitä, että esimerkiksi Nalle Wahlroosin ympärille Halikon kartanoon perustetaan yksi yhteinen jättiperhe. Mukana olisivat kaikki Salon seudulla toimeentulotuella elävät perheet ja yksinäiset sekä ansiotasoon katsomatta palkansaajia ja tietysti Nalle itse. Kaikkien rahat ja tulot koottaisiin yhteiseen kassaan josta sitten hoidettaisiin juoksevat menot sekä palveluihin ja elämiseen tarvittavat varat.

Yhdessä päätettäisiin perheen nimi, ja tässä tapauksessa se voisi olla vaikka Horttanainen. Nimi olisi supisuomalainen ja näin nimestä ei saisi aikaan poliittista kädenvääntöä, sillä jättiperheessä noudatettaisiin mies ja ääni periaatetta, ja sen turvin Wahlroos jäisi yksin puolustamaan ruotsinkielistä nimeä. Mikä auvo ja onni jättiperheessä vallitsisi kun asioista voitaisiin päättää demokraattisesti tulotasoon katsomatta. Pienituloisten sana painaisi yhtä paljon kuin Nallen sana kun päätettäisiin vaikkapa kartanon tiluksien viljelysmaiden käytöstä. Nyt olisi Salon seudun jättiperheellä leveät hartiat ja raamit hoitaa ihmisten asioita kun älyttiin lyödä hynttyyt yhteen, aivan kuten kokoomuslaisessa yhteiskunnassa kunnat ovat pakotettuja tekemään.

Kun sitten aikanaan saataisiin tuloksia Salon seudun jättiperheen menestystarinasta, niin esittäisin myös samaa täällä Kihniön asemanseudulla. Loppuisi minultakin köyhyys ja kurjuus kun yhdistettäisiin rikkaat talolliset ja meidät köyhät. Kyllä siinä meikäläisen kelpaisi aamusella rappusilla röyhistellä rintaa kun ensimmäisen kerran elämässäni omistaisin ihan ihka oikean kotimaisen Valmetin ja sen perään kaikki tarvittavat laitteet. Eipä tarvitsisi enää ruinailla naapurilta apua kasvimaan kyntämiseen ja uunipuitakin riittäisi loppuelämäkseni jättiperheen omasta metsästä.

Ajatelkaa mitkä valtavat säästöt tulisi valtiolle ja kunnille kun loppuisi siihen paikkaan toimeentulotukien, asumistukien ja kaiken maailman lisien maksaminen kun joka niemeen notkoon ja saarelmaan putkahtaisi rikkaiden ja köyhien perustamia jättiperheitä. Eiköhän siis anneta Kataisen hallitukselle työrauha. Annetaan sen junailla maamme uuteen uljaaseen nousuun kuntia ja perheitä yhdistämällä jossa on kymmenkunta kuntaa ja 20 perhettä, josta jo Kristiina Halkola aikoinaan lauloi. Kunnat voivat hyvin ja 20 perheessä vallitsee ikuinen rauha, tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus jossa ihmiset elävät onnellisina elämänsä loppuun saakka.

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.