Missi tuli kertoneeksi missä ilmapiirissä elämme

08.05.2013 - 13:54
(updated: 09.10.2015 - 10:59)

Aika ajoin putkahtaa esiin näitä lausuntoja ja kannanottoja, jotka tulevat paljastaneeksi meille kuinka kovan ja kylmän arvomaailman oikeistolainen Suomi on onnistunut luomaan. Nyt viimeksi uusi perintöprinsessa loihe lausumaan, että ”sossun” luukuilta pitäisi jakaa hirttoköysiä elämän sivuraiteille joutuneille.

Ei kuulkaa, ei tämä ole huumoria, vaikka arvon missimme yritti sanomansa niin kuitata - vähän samaan tapaan kuin erään puolueen ihmisillä on ääneen ajattelu laitettu kohun noustessa huumorin piikkiin.

Ei näitä ääliömäisyyksiä voi myöskään laittaa yksittäistapausten piiriin. Muistamme vielä hyvin kuinka muuan tamperelainen vaikuttaja puhui alkoholiin sortuneista ihmisistä ihmisroskina.

Mistä muusta nuo kertovat, kuin tarkoin harkitusta, tietoisesti luodusta ilmapiiristä?

Suomalainen yhteiskunta on koko ajan ajautumassa yhä syvemmälle siihen tilaan,  jossa ihmisoikeudet ja ihmisarvo halutaan kuuluvan vain hyvin menestyville. Kaiken A ja O on olla oman onnensa seppä. Oma vika, jos sortuu elon tiellä, sillä maailmassa on aina vallinnut vahvemman laki – tämä on sitä oikeistolaista kovaa arvomaailmaa.

Kun katsoo esimerkiksi kaupallisten kanavien ohjelmatarjontaa, joissa kilpaillaan lähes joka toisessa ohjelmassa, etsitään heikointa lenkkiä, halveerataan, panetellaan putoajia, rynnitään ja nolataan kanssaihmisiä jne. niin onko ihme, jos tuollaisia missien sanomisia saadaan lukea milloin kenenkin lausumina?

Aivopesu on viety äärimmilleen ja sen jälkeen onkin helppo pistää meidät kaduntallaajat tukkanuottasille keskenään. Ovelasti toimien on päästy siihen ja uskoteltu oikeistolaisen ilmapiirin mukaisesti, että elämästä syrjään heitetty onkin uhka sinulle, tavallinen suomalainen – ei oikeistolainen rikkaita suosiva politiikka.

Nyt niitämme sitä satoa, jota oikeisto on jo kauan eri keinoin kylvänyt uusliberalistisella politiikallaan. Poliittinen ja yhteiskunnallinen toiminta on valjastettu rahan palvontaan talousuutisineen ja pörssien heilahduksineen. Ilta illan jälkeen eri pankkien ekonomistit ja analyytikot arvioivat talouden kehitystä ja osakesalkkujen nousuja ja laskuja. Ei pidä ihmetellä, jos yhteiskunnasta syrjään heitetyt nähdään jo kansankin parissa rasitteena ja jopa ihmisroskina. Kaiken takana on rahan tekeminen muutamille harvoille, muiden ihmisten kustannuksella.

Hallituksessa istuvan vasemmiston on aika tehdä johtopäätökset ja sulkea ovi kokoomusvetoisessa oikeistolaista politiikkaa tekevästä hallituksesta. Vasemmistolaiset, hyvät, humaanit ja ihmisistä tasapuolisesti välittävät arvot eivät ole eilispäivää vaan mitä ajankohtaisinta tätä päivää.

Olen varma, että ihmiset mitä suurimmassa määrin eivät ole paatuneita, vaan yhä arvostavat vasemmistolaista, oikeudenmukaista ja kaikkien ihmisarvoa kunnioittavaa arvomaailmaa. Meidän on vain tarjottava ja tuotava se ihmisille ponnekkaasti esille omalla hyväksi koetulla aatteellamme ja sen mukaisella politiikan tekemisellä.

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Kommentit (12 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.