Niinistön puheessa kaikui kapitalismin ääni

01.01.2014 - 19:16
(updated: 09.10.2015 - 10:59)

Siinäs kuulitte, kansalaiset, presidentiltämme ylistyslaulua kapitalismille.

Euroopan Unioni on rauhan, demokratian tyyssija, jota ilman olisimme hukassa. Suomi myös kuulemma pitää tiukasti kiinni omasta talouspolitiikasta, kuten on aina pitänyt.

Missä maailmassa Sauli Niinistö elää? Siitä lähtien kun vapautimme markkinat ja liityimme Euroopan unioniin ja Emuun, ei ole kahta sanaa siitä kuinka meitä on viety kuin pässiä narussa. 

Suomalaisten perinteisten työpaikkojen katoaminen on presidenttimme mielestä vain yhteiskunnallista muutosta, eikä kansallisella ja kansanvälisellä kapitalistien ahneudella ole siinä osaa eikä arpaa.

Mitähän mieltä esimerkiksi tamperelaiset metallityöläiset ovat Niinistön analyysista, kun Metso sulkee ovensa ja siirtää tuotantoansa suurempien voittojen toivossa halvan työn maihin?

Meidän on myös hänen mukaansa hyväksyttävä muutokset ja kehittää uutta. Olikohan pääministeri Katainen kirjoittanut tuon kohdan?

Sote-soppa ja kuntarakenneuudistus on vain nöyrästi nieltävä ja annettava terveyden ja muu yhteiskunnallinen hoiva markkinavoimien saalistuskohteiksi. Kuntademokratiasta myös viis, kun kunnista tehdään tuotantolaitoksia jotka toimivat liikemaailman tapaan. 

Niinistö kenkkuili myös Kiakkovieras-mielenosoitukselle, mutta jätti tyystin analysoimatta, miksi kansa on lopen kyllästynyt ja kyrsiintynyt hyvinvointivaltiomme alasajoon. Kansalaisten ääni kuulemma tulee kuulluksi ja demokratia toimii.

Kaiken huippuna Niinistö julisti puheensa lopussa jumalan siunausta. Ei ole Niinistö koko kansan presidentti, ei sinne päinkään.

Tiedoksi vain Sauli Niinistölle – minä en kaipaile jumalasi siunausta, mutta oikeudenmukaista, tasa-arvoista, kaikista tasapuolisesti huolta kantavaa yhteiskuntaa minä kaipaan.

Sellaisen yhteiskunnan me yhdessä voimme tehdä, eikä jäädä odottamaan apua jostain ylhäältä.

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Kommentit (6 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.