Perusturva 900 euroon kuukaudessa!

19.10.2010 - 09:05
(updated: 09.10.2015 - 10:59)

Taannoinen hallituksen junailema perusturvauudistus osoitti taas kerran, että porvarit ja muut vallassaolijat eivät anna mitään ilmaiseksi. SATA-komitean tulos oli lopulta kaikkein heikoimmassa asemassa olevien osalta tyhjää täynnä. Tosiasia on, että kaikki mitä meillä sosiaaliturvan tai työelämän puolella on saavutettu, on työväestön sitkeiden kamppailujen ja taistelujen tulosta.

Päättäjämme pyyhkivät toistuvasti pöytää vähäväkisten aseman parantamisella – siksi on korkea aika astua taistojen tielle. SKP, n aloite perusturvan takaamiseksi jokaiselle on sen arvoinen, että sen puolesta kannattaa kamppailla.

SKP:n aloite perusturvan takaamiseksi jokaiselle

Tuon aloitteen tiimoilta SKP on aloittanut adressikeräyksen vauhdittamaan perusturvan saamiseksi 900 euroon. Nimet eivät suinkaan tule adressiin itsestään vaan siihen tarvitaan jokaisen kynnelle kykenevän kommunistin panosta. Olen ollut nyt kaksi kertaa keräämässä nimiä – Tammelan torilla ja eilen 17. 10 asunnottomien yössä Tampereella. Liioittelematta voin sanoa, että ihmiset ovat ottaneet aloitteen avosylin vastaan. Kaikki jotka ovat kiireiltään pysähtyneet ja lukeneet adressissa olevan lyhyen johdannon aloitteesta ovat siitä paikasta myös sen allekirjoittaneet.

Jotta nimiä saadaan valtava määrä jolloin sillä on myös painoarvoa, niin siihen ei yksin riitä se, että nimiä kerätään vain silloin kun kommunisteilla on toriteltta jossain pystyssä. Meillä jokaisella kuuluu olla aina mukana adresseja – naisilla käsilaukussa ja miehillä povi- tai perstaskussa. Joka ikinen paikka on sopiva kysyä nimeä adressiin, bussipysäkit, leipäjonot, terveyskeskusten jonot jne. mielikuvituksella ei ole rajoja.

Aina voi pyytää jonkun toverin mukaan kauppojen ja markettien edustoille keräämään nimiä ja tietysti SKP, n liivit päällä. Siitä vaan ex tempore. Se on toverit sitä parasta joukkotyötä ja sitä paitsi myös kivaa. Meillä oli Räikän Lailan ja Huhtalan Markun kanssa oikein rattoisa iltapäivä nimienkeruun puitteissa asunnottomien yössä. Nimien keruun ohessa jäi aikaa ihmisten kanssa rupatteluun ja poikkesimme aina välillä Vasemmistonuorten teltalla lämmittelemässä ja vaihtamassa ajatuksia. Muistutan taas kerran, että poliittinen toiminta voi olla ja pitää olla hauskaa eikä mitään ryppyotsaista puurtamista.

Otetaan toverit perusturvan kuntoon saattaminen edes siihen EU, n köyhyysrajan tasolle sydämen asiaksi kaiken muun toiminnan ohella. Ihmiset antavat kyllä hyvälle asialle tukensa, näytetään päättäjille, että nyt on kuppi mennyt nurin ja huonommassa asemassa olevien yli ei enää kävellä. SKP, n tulee jälleen olla tien näyttäjä ja väylän avaaja pienituloisten olojen parantamisessa, kukaan muu sitä ei tee – onhan se nähty ja tuhannesti koettu.

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Kommentit (137 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.