Politiikan viikko: Konikapinaa sekä sutta ja sekundaa!

22.02.2013 - 14:12
(updated: 09.10.2015 - 10:59)

Näin perjantaina on hyvä hieman koota yhteen mistä tuulet ovat viikolla politiikan saralla puhaltaneet ja mitkä asiat kuohuttaneet mieliä. Yksi on ylitse muiden, nimittäin nyt se on sitten alkanut - meinaan eläinten vallankumous. Mitä muuta voi päätellä kun kaikkien huulilla on huoli eläinten joukkoryntäyksestä maahamme.

Keskustan kansanedustajan Mikko Alatalon tiedetään aina olevan sutena paikalla kun on mahdollisuus kerätä irtopisteitä omaan politiikan laariin, niin nytkin. Mikko-poika otti tosissaan kansanedustajatoveri Pentti Oinosen pelottelut idästä tulevasta vaarasta – tällä kertaa susivaarasta – ja päätti ulvoa ilmoille laulunlurituksen josta tuli tietenkin sutta ja sekundaa. Alatalo oli eduskunnan kuppilassa kovasti järkyttynyt kun oli kuullut, että eduskunnassa on nähty hiippailevan yksi susi, mutta huokaisi helpotuksesta kun hänelle kerrottiin kyseessä vain olevan toinen tamperelainen kansanedustaja Sasi. Huono kuulo meinasi näin tehdä tepposet Mikko-paralle, mutta totesi hän samaan hengenvetoon, että kyllä sittenkin ihminen on ihmiselle Sasi.

Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho kuulemma kulkee eduskunnan käytävillä sormeaan heristellen ja itsekseen mumisten, että sen siitä saa kun hänen varoituksiaan rajojen sulkemiselta ei otettu todesta. Kopse vaan käy ja hirnunta yltyy, kun Suomeen laukkaa hevosenlihaa täyttä ravia. Ja minkälaisia hevosia? Ettei vaan kyseessä olisi niitä uljaita arabialaista rotua olevia ravureita? Miten käy meidän perussuomalaisen rakastaman Suomen hevosen kun islamistit valtaavat jo jalansijaa, anteeksi kavionsijaa, hevosillaan suomalaisten mielissä. Sen siitä saa kun ollaan niin suvaitsevaisia, puhisee Jussi ja kiirehtii tekemään välikysymystä siitä, onko kaikki voitava tehty ulkomaalaisten ja varsinkin arabihevosten maihinnousun estämiseksi. Ellei eduskunta aio puuttua asiaan niin edessä on konikapina kuin aikoinaan Nivalassa,  uhoaa Halla-aho.

Jos taas kansan syviä rivejä on uskominen, niin jo aikapäiviä sitten eduskunnassa on ollut käynnissä eläinten vallankumous. Kansanradioon soittavat ihmiset kun ovat melkoisen yksituumaisia siitä, että eduskunnassa istuu 200 kettua - tai sitten susia lammasten vaatteissa. Epäilenkin josko ihmiset olisivat erehtyneet pihoissaan esiintyneistä susien tekemistä jäljistä ja näköhavainnoista. Liekö vain oman vaalipiirin kansanedustajakettujen jalanjälkiä kun ovat olleet saalistusretkillään keräämässä ääniä tuleviin vaaleihin.

Saa nähdä kun kevät etenee, niin herääkö myös karhu talviuniltaan mukaan eläinten vallankumoukseen – tarkoitan siis demareiden kansanedustaja Saara Karhua kun kovin on ollut näkymätön eikä kuuleman mukaan kukaan edustajatoveri ole uskaltautunut mennä Karhun pesälle koittamaan onneaan ja saada hänet hereille.

Kiuru sentään lentää liihottelee eduskunnassa ja pahat kielet kertovat hänen olevan pesäntekopuuhissa demareiden puoluetoimistossa. No, mikäs siinä, Kiurun näkeminen tietää kesän tuloa. Muista eduskunnan punamul.. anteeksi,  punatulkuista ja muista siipiveikoista ei niin väliä ole, he kun käyvät alvariinsa nokkimassa mökkien mummojen ja vaarien viimeisetkin siemenet. 

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Kommentit (5 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.