Puolustan Arhinmäen tempausta Moskovassa!

21.08.2013 - 15:32
(updated: 09.10.2015 - 10:59)

Olen nuoruudestani saakka ollut kapinallinen – olen sitä edelleen ja tulen olemaan hamaan loppuuni asti. Siksi olin iloisesti yllättynyt kun Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki rikkoi rajoja ja tempaisi näyttävästi yleisurheilun maailmanmestaruuskisoissa Moskovassa, jossa hän sateenkaarilippua heilutellen kertoi mitä mieltä hän on Venäjän homolaista.

Hykertelin itsekseni, kuinka tämä oikeistolainen Suomi laski alleen - kun ihan ministeri menee ja näyttää mistä reiästä kana pissii. Porvarilliseen ideologiaan kun ei kuulu aisan yli potkiminen, vaan kaikkien tulee olla kuuliaisia, sisäsiistejä ja käyttää virallisia keinoja hoitaa asioita.

Porvarillisen hegemonian läpitunkemassa maassamme paheksutaan mielenilmaisuja, ihmisten oma-aloitteellisuutta, ohi parlamentaarisen toiminnan tapahtuvaa kansalaistoimintaa jne. Hyi hyi Paavo, minkä menit tekemään. Pitää noudattaa tiettyjä kaavoja ja protokollaa tai muuten Sauli setä tulee ja ojentaa kuritonta ja saattaapa antaa vaikka karttakepistä.

Muistakaa nyt hyvät ihmiset, että työväenliike on syntymästään asti ollut kansainvälinen. Toisin kuin nämä uudet porvarilliset ”työväenpuolueet”, oman maan kansalaisten puolesta taisteleva vasemmistolainen työväenliike on solidaarinen myös aina riiston ja sorron alla elävien muiden maiden työläisien puolesta ja antaa oman panoksensa taistelussa kaikkinaista vääryyttä vastaan.

Olen itse kampaillut aikoinaan rotusortoa vastaan vaatimalla Nelson Mandelan vapauttamista, osoittanut mieltä Chilen sotilasjunttaa kohtaan ja monia monia muita epäkohtia vastaan joiden kohteeksi ihmiset ja kansat ovat joutuneet. Siksi olin positiivisesti yllättynyt ja iloinen, että suomalainen vasemmistolainen työväenliike ei ainakaan tältä osin ole kadottanut juuriaan.

Meidän ei vasemmistossa tule alistua saati hyväksyä oikeistolaista myyräntyötä, joka salakavalasti asettaa vastakkain eri alojen työläiset, työttömät ja työssäkäyvät, nuoret ja eläkeläiset, oman maan ja muiden maiden työläiset. Kokoomus ja presidentti Niinistö kyllä kauniisti puhuvat vastakkainasettelun olevan ohi, mutta kas kummaa, kun silti koko ajan paheksutaan paperityöläisten tai ahtaajien palkkoja ja verrataan niitä vaikkapa siivoojien ansioihin. Samoin vastakkain asetetaan mm. kreikkalaiset ja suomalaiset työläiset, vaikka molempien maiden työläiset ja vähäväkinen kansa ovat saman riistokapitalismin ikeen alla.

Pitää muistaa sekin, että esimerkiksi taistelu tasa-arvoisesta avioliittolaista tai kamppailu epäkohtia vastaan jossain maassa ei ole suinkaan pois taistelusta paremman elintason tai hyvinvoinnin puolesta. Päinvastoin, eri sektoreilla käytävät kamppailut vain vahvistavat ihmisten yhteenkuuluvuutta ja antavat uskoa parempaan huomiseen.

Arhinmäen ryöpytys kertoo myös yhteiskuntamme kaksinaamaisuudesta. Meitä vasemman laidan kulkijoita kun vielä nytkin syytetään, kuinka kritiikittömästi suhtauduimme idän naapuriin Neuvostoliittoon. Nyt kun sitten vasemmistolainen ministeri arvostelee naapuriamme, niin sekään ei kelpaa. Päättäkää nyt hyvät oikeistolaiset, mitä te oikein haluatte, että eivät aina vasemmistolaisten tekemiset mene teistä väärinpäin.

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Kommentit (54 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.