Suomalainen hyvinvointivaltio on muisto vain!

12.04.2013 - 14:58
(updated: 09.10.2015 - 10:59)

Olen usein kirjoittanut, kuinka suomalaista vaivalla rakennettua hyvinvointiyhteiskuntaamme on pala palalta ajettu alas. Nyt kun itse olen joutunut omakohtaisesti hakemaan palveluita, niin ei voi kuin hämmästellä kuinka totaalinen palveluiden alasajo on kokoomuksen johdolla saatu aikaan.

Ja tietenkin ne palvelut, joita käyttävät maan huono-osaiset ja sivuraiteille ajetut, on saatettu retuperälle. Yhteiskuntamme edellyttää, että kaikkein köyhimmilläkin täytyy olla tietokone tai puhelin joita ei kuitenkaan hyväksytä kuluihin jos joudut hakemaan vaikka sossun luukulta avustusta.

Vuoden vaihteessa nimittäin muuttui työvoimatoimistoissa käytäntö ajanvarauksella toimivaksi. Enää ei voi mennä ”työkkäriin” työvoimaviranomaisten kanssa neuvottelemaan tai ilmoittautumaan, vaan pitää varata aika joko puhelimella tai sähköpostilla. On siis tingittävä ruuasta, vaatteista ja muusta, jotta pystyt pitämään puhelimen koska kokoomuslainen yhteiskunta sitä vaatii.

Kun yritin taannoin varata aikaa, niin tietysti kerrottiin, että olette jonossa ja kaikki palvelijamme ovat varattuja. Puolisen tuntia odoteltuani ja karenssin uhka persuksissani soitin uudelleen keskukseen, joka ei suinkaan sijainnut Parkanossa vaan Tampereella, ja kun uhkailin kantelusta eduskunnan oikeusasiamiehelle, niin sain kuin sainkin palvelua.

Samoin tänään, olisin tarvinnut tietoja Kelalta ja nyt vastattiin Helsingistä. Taas kerrottiin olevan jonoa ja kaikki palvelijat varattuina. Aikani jonotettua soitin uudelleen ja painoin puhelimessa numeroa yksi, jolloin minulle luvattiin soittaa takaisin, vaan eipä ole soittoa kuulunut. Nyt sitten joudun ajamaan huomenna Parkanoon ja käyn kysymässä, mitä papereita ja kaavakkeita tarvitsen ja taas uudelleen vaaditut lanketit mukana virkailijan puheille. Kilometrejä kertyy ja köyhän lituska rahapussi on entistä litteämpi bensan palaessa ylimääräisten ajojen takia.

Ei uskoisi, että elämme 2000 lukua jolloin luulisi yhteiskunnan kehittyneen niin, että palvelut olisivat kehittyneet, mutta huonompaan suuntaan vain mennään, kiitos kokoomuksen harjoittaman kovan oikeistolaisen politiikan.

Vaikka kansantulomme on viime vuosien saatossa noussut huimasti, samaan aikaan palvelujamme on ajettu määrätietoisesti alas ja juuri niiden palveluja jotka niitä eniten tarvitsevat. Ei riitä, että rangaistaan ihmisiä työttömyydellä, pakotetaan leipäjonoihin, ajetaan eri luukuille kerjäämään. Vielä pitää nöyryyttää heitä tekemällä asiointi mahdollisimman hankalaksi. 

Katainen puhuu jatkuvalla syötöllä kauniisti, kuinka työ on arvokasta ja vain työnteolla saadaan Suomi nousuun. Kuitenkin hallitukset toisensa perään ovat lakkauttaneet työvoima – ja verotoimistoja, poliisilaitoksia, Kelan toimipisteitä ja mitä kaikkea muuta. Kaksinaamaista touhua pääministeri Kataiselta puhua työnteon puolesta ja saamaan aikaan karsia kovalla kädellä julkista sektoria vaikka nimenomaan siellä olisi paljon tekemätöntä työtä.

Kuinka tällainen on mahdollista, että maamme on päästetty näin hunningolle? Rahaa syydetään miljarditolkulla suurpääoman loputtomiin taskuihin muka haaveena suomalaisten työllistyminen. Mitä suurinta typeryyttä ja sinisilmäisyyttä – ainakin vasemmistolta. Kokoomus toki tekee tahallaan tulonsiirtoja rikkaille koska sehän on puolueen tehtävä, mutta että vasemmisto on langennut kilpailukyvyn ja työllistymisen sudenkuoppaan, niin se ihmetyttää.

Onhan se nähty kuinka suurpääoma kiittää ja kumartaa kauniisti, ottaa rahat vastaan ja laittaa liiveihinsä, sulkee kohta ovet ja painuu saalistamaan paremmille vesille halvan työn maihin. Ja suomalainen hyvinvointivaltio näivettyy ja kuihtuu kuihtumistaan olemattomiin. Siinä nyky-yhteiskunnan koko kuva, voi perkele!

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Kommentit (32 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.