Mitä Bin Ladenin tappamisella saavutettiin?

06.05.2011 - 10:12
(updated: 09.10.2015 - 10:59)

Osama Bin Laden ei ehkä ollut pyhimys eläessään, mutta kuolema jenkki-imperialismin armosta vaikkapa Salvador Allenden tapaan saattaa hyvinkin tehdä hänestä länsivihan ikonin muslimimaailmassa ja laajemminkin. Bin Laden tapettiin vappupäivän kunniaksi Abbottabadissa Pakistanissa. Ruumis heitettiin Arabianmereen mukamas muslimien perinteitä kunnioittaen heti sen jälkeen, kun sille oli tehty pikaisesti DNA-testi. Tarkoituksena oli mitä todennäköisemmin minkäänlaisen pyhiinvaelluspaikan syntymisen välttäminen ja ruumille tehdyn tarpeettoman väkivallan peittäminen.

Al-Qaidan johtohahmoa on pidetty 11.9. 2001 tapahtuneen terroiskun pääarkkitehtina, vaikka en ole koskaan nähnyt mitään vakuuttavia todisteita tästä heti ensihetkistä oletetusta syyllisyydestä. Salaliittoteorioiden ja vakavammin otettavien kriitikkojen mukaan Yhdysvallat saattoi jopa järjestää itse tuon maailmanhistorian kuuluisimman terroiskun vain saadaakseen kelvollisen tekosyyn öljyn motivoimille sota-aikeilleen Irakissa ja muiden luonnonvarojen kuten kaasun ja mineraalien tehokkaaseen hyväksikäyttöön Afganistanissa.

Yhteensä lähes miljoona siviiliä on kuollut Irakin ja Afganistanistanin sodissa, jotka oikeutettiin Bin Ladenin ohella Saddam Husseinin jahtaamisella. Hänet ehdittiin tappaa hirttämällä jo joulukuussa 2006. Afganistanissa, jonka Bin Ladenille myönteistä taliban-hallintoa lähdettiin kaatamaan on kuollut vain noin 20 000 siviiliä, kun taas Irakissa yli 900 000, mikä selittyy Afganistanin sodan sissimäisemmällä luonteella. Joidenkin arvioiden mukaan Bin Ladenin tappamisen hinnaksi olisi tullut muhkeat 3 biljoonaa dollaria, siis jos koemme verikoston olleen Yhdysvaltojen sodan päällimmäisiä tarkoituksia. Tuolla rahasummalla olisi helposti poistettu kaiken väkivallan taustalta löytyvä äärimmäinen köyhyys koko maapallolta ja lopetettu krooninen nälänhätä kertaheitolla.

Massiivisista etsintäoperaatioista huolimatta tämä ”universumin vaarallisin ja pelätyin mies” voitti kymmenenä vuotena peräkkäin kuurupiilon maailmanmestaruuden (kuten eräs Facebookin sivusto asian ilmaisee). Hän siis piti käytännössä pilkkanaan maailman tehokkainta tiedustelukoneistoa. Osa kunniasta kuuluu Yhdysvalloille, joka koulutti ja aseisti Bin Ladenin kylmän sodan aikakaudella taistellakseen terrorismia edeltäneen kommunismin oletettua uhkaa vastaan. Yhteistyösopimukset suurvallan kanssa ovat mafian tyyliin luonteeltaan peruuttamattomia:”ole uskollinen kuolemaasi saakka tai tapamme sinut”.

Nyt kun Bin Laden on kuollut, suurin voittaja on ehdottomasti Yhdysvaltojen merkittävin talouden haara eli aseteollisuus. Jokainen kuollut tai loukkaantunut siivili näiden kymmenen sotaisan vuoden aikana on kasvattanut aseita valmistavien suuryritysten liikevoittoa. Myös sodat aloittaneet republikaanit George W. Bushin johdolla saavat vihdoin tunnustuksensa isänmaansa puolesta tekemästään työstä. Tietenkään monien republikaanien kytköksillä öljy- ja aseteollisuuteen ei ole mitään tekemistä asian kanssa.

Heti Yhdysvalloissa alkanut juhlinta on jälleen kerran osoitus sen kansalaisten typerästä patriotismista ja poliittisesta tietämättömyydestä. Jopa sotilaiden ja World Trade Centerin terrori-iskun uhrien tiedetään juhlineen railakkaasti. Onko kenenkään tappamisessa kuitenkaan mitään juhlinnan aihetta? Onko kenenkään tappamisesta riemuttu yhtä vuolaasti? Noh, mieleen tulee tietysti muuan Hitler. Kun joku aseteollisuuden palveluksessa elokuvia tuottavan Hollywoodin legendoista kuolee, kuten vastikään Elizabeth Taylor, kansa itkee. Se tarvitsee auttamatta myönteisiä samaistumiskohteita oman elämänsä sietämiseksi. Niin ikään aseteollisuuden, republikaanien ja elokuvatuottajien intresseissä ymmärretään negatiivisesti värittyneiden ihmiskasvoisten vihankohteiden tärkeys poliittisena pääomana. Heitähän voidaan käyttää miten sattuu kansan mielipiteiden manipuloimiseksi. Sattumoisin nuo pahan ruumillistumiksi osoitettavat ihmishirviöt ovat aina kotoisin jostain ihan muualta kuin Yhdysvalloista, jossa tehdään kammottava määrä aseistettuja rikoksia joka päivä.

Bin Ladenilla näyttäisi olevan sellaiset noin 25 lasta, vaikka yksi hänen pojistaan kuoli Yhdysvaltojen tekemässä terrori-iskussa, jonka tuoksinassa pelätty al-Qaidan johtaja tapettiin. Saammekohan koskaan tietää totuutta noista Bin Ladenin varmasti sadistisista viimeisistä hetkistä? Hänellä on myös yli 40 elossa olevaa sisarta, joista yksi haluaa aloittaa hänen veljensä julkiseen hahmoon perustuvan vaatemerkin tuottamisen. Kaiken kaikkiaan Bin Ladenilla on yli 600 lähisukulaista, joten jos jokaisen tappamiseen menee sellaiset kolme biljoonaa, niin ei taida edes Yhdysvaltain talous kestää moista kolausta.

Monien imperiumin vihaamien miesten tavoin Osama oli loistava diskurssin käyttäjä. Hän osasi aina retoriikassaan kiteyttää Yhdysvaltojen kaksinaismoraalin taidokkaasti. Tämä piirre yhdistää arabimiljonäärin moniin tapettuihin sosialisteihin aina Che Guevarasta lähtien. Tuskin Bin Ladenin haave fundamentalistisesta muslimien johtamasta maailmasta ainakaan pahempi oli kuin tämä meneillään oleva valkoisten moraalittomien kristittyjen versio maailman tuhoamisesta. Yhdessä Bin Laden ainakin oli oikeassa: länsi elää pahinta rappeumuksen aikakauttaan. Emme ole kovin kaukana enää esimerkiksi kaikkien maapallon ekosysteemien tuhoutumisesta.

Yhdyn Muslimiveljeskunnan viestiin, jossa vaaditaan Yhdysvaltojen välitöntä vetäytymistä Irakista ja Afganistanista. Yhden kuolema voisi siinä tapauksessa olla toisen pelastus. Veljeskunnan mukaan Egyptin, Syyrian ja muiden Lähi-idän maiden kansanliikehdintä todistaa niiden kyvyn hallita demokraattisesti ilman Yhdysvaltojen sekaantumista itsenäisten maiden hallintoon. Barack Obaman sanoin: ”Bin Ladenin kuoleman myötä eräs väkivallan harjoittamiseen maailmassa johtanut syy on poistettu.” Silti maailma ei taida olla yhtään sen parempi paikka elää kuin ennen vappua.


Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Kommentit (1 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.