Alkuperäinen kirjoittaja: Kimmo Koivisto
Olen tässä seurannut SkP:n juttuja, ja heti tulee mieleen, että Tiedonantajassa hehkutetaan SKP:n sanomaa, siitä kuinka kapitalismin kriisi tulisi purkaa. jne. Mutta todellista fislosofista kirjoittelua en ole havainnut. Eikö Tiedonantajassa löydy filosofia, joka kirjoittaisi Heiskasen Nuori marx ja sen ekologiset seuraukset analyysiä, vai onko Tiedonantaja pahasti rampautunut eläkeläiskerho, joka ei uskalla vastata filosofian haasteisiin, kuten Heiskanenkin kirjoituksessan tuo esille. Missä ovat ajattelijat SKP:ssä.
Alkuperäinen kirjoittaja: Kimmo Koivisto
Olen tässä seurannut SkP:n juttuja, ja heti tulee mieleen, että Tiedonantajassa hehkutetaan SKP:n sanomaa, siitä kuinka kapitalismin kriisi tulisi purkaa. jne. Mutta todellista fislosofista kirjoittelua en ole havainnut. Eikö Tiedonantajassa löydy filosofia, joka kirjoittaisi Heiskasen Nuori marx ja sen ekologiset seuraukset analyysiä, vai onko Tiedonantaja pahasti rampautunut eläkeläiskerho, joka ei uskalla vastata filosofian haasteisiin, kuten Heiskanenkin kirjoituksessan tuo esille. Missä ovat ajattelijat SKP:ssä.
Alkuperäinen kirjoittaja: Matti Aalto
Joskus aikoinaan luin kirjan havukka-ahon ajattelijasta ihan vain siksi kun mietin millaisilla kuorrutuksilla asioita esitetään ja vastaavasti toisia ajatuksia väheksytään kykenemättä osoittamaan niiden toisten ajatusten sisällön heikkouksia, piirretään vain kuvaa havukka-ahon ajattelijasta.
Taustalla on varmaankin luokkayhteiskunnassa sisäänrakennettu ajatus siitä että ajattelu ja varsinkin johtopäätöksien tekeminen kuuluu toisille ihmisille ja niiden ajatuksien omaksuminen sitten toisille ihmisille.
Vallankumouksellisuutta tarvitaan tässäkin mielessä: oikeus ja velvollisuus ajatteluun ja johtopäätösten tekemiseen on meillä kaikilla.
Alkuperäinen kirjoittaja: Hannu Tiainen
Ei ehkä ole analyysia, mutta onhan täällä verkossa Marko Korvelan tekemä juttu ja haastattelu Heiskasesta ja hänen kirjastaan. Siellä vaan käymään tiukkaa keskustelua. http://www.tiedonantaja.fi/2010-27-5/talous-ei-saa-olla-itseisarvo
Alkuperäinen kirjoittaja: vääksy
SKP:ssä filosofeja löytyy varmasti laidasta laitaan ja erilaisia teorioita kyllä syntyy. Sinälläään puolueen heikkoutena taitaa olla nimenomaan se että puolueen piirissä pyritään selittämään miten maailma toimii, muttei oikeasti osata muuttaa sitä.
Sinälläänhän SKP on kuitenkin sosiaalidemokraattinen puolue ja tuskin vallankumous sitä tai jäsennistöä kiinnostaa. Esimerkiksi Viitaniemi on julistanut että vallankumous puheet voidaan puolueessa unohtaa. Täten jäljelle jääkin Marxilaisuus ja Marxilaista toimintaa tuskin puolueen sisällä suvaitaan. Marxilaisuus saakin joskus varsin huvittavia piirteitä puolueen filosofien teorioissa, kuten väen väkisin ekologisen ajattelun tunkeminen edellä mainitun herran suuhun. Aivan kuin "vihreä" ajattelu olisi ollut 1800-luvulla eläneen herran ajatuksissa.
Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
SKP ei pysty uudistumaan koska se ei olisi enää SKP sen jälkeen vaan jotain muuta. SKP yrittää saada henkeä kuolleeseen ja se ei monelta onnistu. Kommunismi, vaikka väitetään ettei sitä ole ollut eikä sitä ole vielä nähty niin yritystä on löytynyt useaan otteeseen. Lisäksi on kummaa, että vasta jälkikäteen sanotaan, ei se mitään kommunismia ollutkaan vaikka kokeen aikana suitsutetaan kommunismin menestystä. Hieman skitsoa käytöstä, vai? Voiko kukaan esittää onnistunutta kommunismin kokeilua? Tuskinpa, mutta muutamat jäärät vain haluavat hakata päätään seinään.
Ei nykyihminen alistu enää koettuaan vapauden mihinkään pakkovaltaan joka määrää mitä saa ajatellakin.
Alkuperäinen kirjoittaja: Matti Saarinen
Tiedonantaja haastatteli Heiskasta kirjan johdosta. Eli Tiedonantaja on kantanut kortensa kekoon. Mutta Karl Marx -seuran ry:n tilaisuksissa on paljonkin filosofista keskustelua. Ja seurahan sponsoroikin Heiskasen teosta.
Alkuperäinen kirjoittaja: Matti Aalto
"
SKP:ssä filosofeja löytyy varmasti laidasta laitaan ja erilaisia teorioita kyllä syntyy. Sinälläään puolueen heikkoutena taitaa olla nimenomaan se että puolueen piirissä pyritään selittämään miten maailma toimii, muttei oikeasti osata muuttaa sitä.
"
On kyllä totta että SKP:n asiakirjat paljolti jäävät olemassa olevan tilanteen analyysin asteelle, keinoja joilla maailma muutetaan esitetään sittenkin aika vähän.
En kuitenkaan näe että SKP olisi läpeensä niin sosialidemokrattinen etteikö toimintaan johtavien tunnusten esittäminen olisi mahdollista.
Pikemminkin näen asian niin päin että asiakirjat ilmentävät sitä tilaa jossa puolue on toiminnallisuutensa suhteen.
Jos toiminta voimistuu ja sen sisältö kehittyy taistelun myötä, se heijastuu varmasti myös asiakirjoissa.
Jos jäämme odottamaan puolueen johdolta käytännön kamppailuissa karaistuneita ja hioutuneita toiminnallisia asiakirjoja, saamme odottaa kauan.
Vaihtoehtoisesti järjestämme toimintaa niillä eväillä mitä meillä on ja pyrimme kaiken aikaa muodostamaan taistelun kysymyksistä teoriaa joka muuttaa maailmaa.
Joka ainoa jäsen, ihan itse, yksin ja yhdessä.
Alkuperäinen kirjoittaja: vääksy
"En kuitenkaan näe että SKP olisi läpeensä niin sosialidemokrattinen etteikö toimintaan johtavien tunnusten esittäminen olisi mahdollista."
Sosialidemokratiahan ei tarkoita sitä että "toimintaa johtavia tunnuksia" ei voisi esittää. Eikä sosialidemokratia ole muutenkaan mitään työväen toimintaa vastaan. Ja kyllä minusta SKP todellakin on läpeensä sosialidemokraattinen se ei kuitenkaan ehkä ole huono asia. Se on mielestäni huono asia ettei sitä tunnusteta.
"Jos jäämme odottamaan puolueen johdolta käytännön kamppailuissa karaistuneita ja hioutuneita toiminnallisia asiakirjoja, saamme odottaa kauan."
Tähän lopputulokseen olen itsekkin tullut. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä että _minun_ mielestäni kommunistisen puolueen johdon tehtävä on ennenkaikkea toiminnan johtaminen. Filosofoinnit se voisi unohtaa hetkeksi kokonaan. Käytännön esimerkit toiminnan tuloksista kyllä osoittavat sen, että nykyinen tapa toimia ei saa tuloksia aikaan.
Alkuperäinen kirjoittaja: Markku Huhtala
Aika voimakkasti sanottu, että SKP on demari puolue...!
Mutta toimintamuodoissa on jotain outoa, joka ei enää ole yhtä tämän päivän kanssa.
Tai toimintakulttuuri.
Tarkoitan, että kun jotain tapahtuu, olisi siihen reagoitava heti, nyt.
Mutta ainakin Pirkanmaalla ensin kokoonnutaan ja perustetaan mahdollisesti työryhmä, tai vähintään komitea miettimään ja suunnittelemaan komitean perustamista joka perustaa komitean miettimään mitä pitää miettiä.
Tilanne on ohi..vuosi sitten.
Jos syntyisi vallankumouksellinen tilanne, ei SKp luultavasti ole mukana...paitis miettimässä komitean perustamista.
Joka miettii julkilausumaa...
Alkuperäinen kirjoittaja: Markku Huhtala
On tärkeätä osallistua itseasiassa kaikkeen kapitalismin vastaiseen, ja myös vähemmän kapitalismin vastaiseen.
Keskustelua ei synny jos ei keskustella.
Se ei ole keskustelua, kun akaksi kommaria keskustelee keskenään ja on samaa mieltä, ja varsinkaan ei kerro sitä muille...ei kommareille.
Kun osallistumme erilaisiin tapahtumiin, keskustelufoorumeihin, miekkareihin ym. vaikka ne eivät ole omien järjestämiä, osoittaa kommareiden olevan kiinnostuneita, ja siten muut kallistaa korvaansa meillekin...ja muutenkin meidän on osallistuttava, ja näyttävä.
Eduskuntavaalit ovat alkaneet, vaan juurikaan SKP ei ole vielä edes ehdokasasettelua aloittanut.
Facebook, missä on SKP, ja varsinkin Pirkanmaa????
Entäpä valtalehdistön blogit, missä on keskusteleva SKP?
Meille on kysyntää, meitä kommareita tarvitaan.
Joukkotyötä on tehtävä kansan ehdoin.
Alkuperäinen kirjoittaja: LM
Ajattelua on monenlaista sekä miesten että naisten (ja vielä muidenkin sukupuolien) päissä. Uudistuminen voi syventyä tai ainakin laajentua "kärpäsen kakan kokoisessa" SKP:ssa pappakerhosta pois.. Missä on naiset? Nais(kiintiö n.40%)voimaa toivottiin syystä ed.kok:ssa ja julkilausuma-asiakirjoissa, mutta näissä TA:n palstan keskusteluissa/kommeneteissa kuultaa suoranainen sovinismi. Kun vielä Suomen Kuvalehdessä vpj kertoi omistavansa läpeensä miehiset aivot lapsettomana naisena, ketä äänestän, kun itse pidän tärkeimpänä poliittisen tahdon ja tavoitteen asiana elämän (kohtuullisia) mahdollisuuksia Suomessa(kin) jälkikasvulle(ni), perheellistyä täällä, jatkaa elämää? Näissä tavoitteissa tarvitaan androgyynejä aivoja, nais'elämän koko (raadollisen ruumiillisen) kirjon kokemusta. Ne ainakin auttaa ymmärtämään nais'elämän syviä ristiriitoja patrikapitalismissa. Ja kavahdan myös 'jeesustelua' eli sitä, että parempiosaiset 'auttavat' köyhempiään, 'huonompiosaisiaan' yhteiskuntamallin muuttamiseksi. Minusta paras kriteeri kohti kommunismia on 'terveen itsekäs'; kuka tarvitsee kommunismia? Minä ainakin ja jälkikasvuni. Meillä on streitti ja simppeli syy sekä itsemme että kanssaköyhiemme ja jälkipolviemme vuoksi. Luokkatietoisuus on hyvä väline. Vasemmisto(=ent.VL) miettii parhaillaan, miltä näyttää. Miten on SKP? Miltä haluamme näyttää?
Alkuperäinen kirjoittaja: Matti Aalto
"
Sosialidemokratiahan ei tarkoita sitä että "toimintaa johtavia tunnuksia" ei voisi esittää. Eikä sosialidemokratia ole muutenkaan mitään työväen toimintaa vastaan.
"
Kaikki toiminta, kaikki missä tavallisilla ihmisillä on tekijän rooli on vallankumouksellista toimintaa siinä mielessä että se kasvattaa toimintaan osallistuvien tietoisuutta. Toiminta on silkkaa reformistista toimintaa vasta silloin kun tavoitteet ja keinot vartavasten rajataan sellaisiin puitteisiin että joukkojen tietoisuudessa ei tapahdu edistystä.
Rajankäynti on kuitenkin vaikeaa ja usein edellyttäisi myös hyviä ennustajan lahjoja, siksipä sosialidemokraatit ja vastaavat usein ovatkin taipuvaisia jättämään kaiken perustason toiminnan pois. Pelaamaan ylätasolla ja mediajulkisuudella.
Tästä ei kuitenkaan pidä vetää sitä johtopäätöstä etteivät sosialidemokraatit voisi olla jopa kaikkein aktiivisin osa kunnollisessa joukkotoiminnassa ja sosialidemokraattien parista pitääkin aktiivisesti etsiä muutoksen tekijöitä.
Alkuperäinen kirjoittaja: vääksy
"Kaikki toiminta, kaikki missä tavallisilla ihmisillä on tekijän rooli on vallankumouksellista toimintaa siinä mielessä että se kasvattaa toimintaan osallistuvien tietoisuutta."
Höpsis toiminta voi myös vähentää ja lannistaa osallistujien tietoisuutta. Toiminta toiminnan vuoksi ei sinällään kasvata kenenkään tietoisuutta.
"Toiminta on silkkaa reformistista toimintaa vasta silloin kun tavoitteet ja keinot vartavasten rajataan sellaisiin puitteisiin että joukkojen tietoisuudessa ei tapahdu edistystä."
No nythän täällä aletaan ihan sanoja määrittelemään uusiksi. Itse jakaisin toiminnan vallankumoukselliseen ja reformistiseen toimintaan. Reformistinen toiminta on sellaista toimintaa jossa pyritään yksittäiseen muutokseen, kuten lakko jossa pyritään vaikuttamaan työsopimukseen. Vallankumouksellinen toiminta taas; no luonnollisesti pyritään vallankumoukseen. Tällaista ei Suomessa olla nähty ainakaan 60 vuoteen.
"Rajankäynti on kuitenkin vaikeaa ja usein edellyttäisi myös hyviä ennustajan lahjoja, siksipä sosialidemokraatit ja vastaavat usein ovatkin taipuvaisia jättämään kaiken perustason toiminnan pois. Pelaamaan ylätasolla ja mediajulkisuudella."
Höpsis! Ensinnäkin sekoitat kaksi asiaa toisiinsa sosialidemokraattisen puolueen ja sosialidemokratian. Nämä eivät ole yksi ja sama asia. Toisekseen kehottaisin tutustumaan vaikka AY-toimintaan jossa demarien aktiiveja toimii. Kolmanneksi ei ole mitään pahaa siinä että osallistuu ruohonjuuritason toiminnan lisäksi ylätason ja mediatason toimintaan.
"Tästä ei kuitenkaan pidä vetää sitä johtopäätöstä etteivät sosialidemokraatit voisi olla jopa kaikkein aktiivisin osa kunnollisessa joukkotoiminnassa ja sosialidemokraattien parista pitääkin aktiivisesti etsiä muutoksen tekijöitä."
Kuka ottaa tällaisen toiminnan harteilleen? Kuka vastaa siitä että todella todella kartoitetaan niitä muutoksen tekijöitä sosiaalidemokraateista? Osaako puolueen johto johtaa tämän tyyppistä toimintaa?
Alkuperäinen kirjoittaja: Matti Aalto
"
Vallankumouksellinen toiminta taas; no luonnollisesti pyritään vallankumoukseen. Tällaista ei Suomessa olla nähty ainakaan 60 vuoteen.
"
Vallankumoukseen pyrkiminen ilman että hyvin suuri määrä ihmisiä omakohtaisesti kehittyy sellaisiksi jotka voivat nähdä vallan, kaataa sen ja rakentaa uuden ei voi olla tuloksellista reaalimaailmassa.
Kuinka suuri määrä ihmisiä sitten voisi kehittyä sellaisiksi?
a) pelaamalla hedelmäpeliä
b) lukemalla vallankumousellista kirjallisuutta
c) oppimalla Kauniista ja Rohkeista
d) käymällä läpi hävittyjä ja voitettuja kamppailuja ihan arkisista asioista
e) vallankumouksellisista tietokonepeleistä
Itse olen viehtynyt ajattelemaan kohtaa d, mutta käsitän kyllä että tietoisuuden kehittymiseen tarvitaan muutakin, en kuitenkaan usko että se muutakin voisi laajamittaisesti totutua ilman kohtaa d.
Alkuperäinen kirjoittaja: Pekka Virtanen
Tulossa olevat huhtikuun 2011 eduskuntavaalit ovat varmasti taistelua hammas hampaasta ja silmä silmästä. Vaikuttaa siltä, että demarit pyrkivät samaan hallitukseen kokoomuksen kanssa. Keskustapuoluetta lyödään syystäkin kuin vierasta sikaa.
Vihreitten oportunistinen vetelyys
irrottaa ääniä kalastettavaksi. Perussuomalaiset ovat varmoja vaalien voittajia lähipubien karaokekansan äänillä. Isänmaa on vaarassa.
Oma ehdokkaamme Y.Hakanen harmaana herrasmiehenä voi pahasti jäädä kovavauhtisessa vaalikampanjassa älykkönä showmiesten jalkoihin. SKP:n uudistumisen kannalta olisi viisasta
kehittää taktiikkaa ja antaa muillekin ehdokkaille tilaa. Huumorintajua en muista nähneeni SKP:n toimissa.
Pari värikästä paitaa ja uusi villapusero harmaan tilalle antaisi
Yrjölle näkyvyyttä.
Alkuperäinen kirjoittaja: AV
Television aikakaudella ei tunnu olevan niin väliä mitä puhuu. Valitettavasti valloittava hymy tehoaa paremmin kuin punnittu puhe.
"Paskaa puhutaan enemmän kuin ulostetaan"
Alkuperäinen kirjoittaja: Satu Kortelainen
Annetaan Hakasen olla harmaissa, kun on niissä ilmeisesti kotonaan.
Ihmisiä on niin paljon kuin värejäkin. Yksi vakuuttaa harmaalla, toinen pinkillä. Onhan meillä JP ja monia muita hyviä ehdokkaita väriä antamassa.
Jokos Matti olet ehdokkaana?
Minä lupaan SKP:n ehdokkaana pitää kampanjan aikana punaisiakin paitoja, kun tykkään sekä harmaasta että punaisesta, tummansinisestä että kirkkaasta vihreästä...
Alkuperäinen kirjoittaja: Satu Kortelainen
Sori, meni Matit ja Pekat vähän sekaisin, mutta ydinviestini on joka tapauksessa tämä: puolue on kaikkien toimijoidensa näköinen.
Kyllä minä myös oon mielestäni ihan kunnon tiukkapipohumoristikommari.