Alkuperäinen kirjoittaja: sakke
Bidenin tapasi Suomessa presidenttimme ja Pääministeri Mari Kiviniemen. Vähemmälle huomiolle jäi, että eduskunnan puhemies Sauli Niinistö tapasi Bidenin Säätytalolla kahden kesken tiistaina.
USA varautuu jo aikaan Tarjan jälkeen. Tuskin Tarja Valkoiseen Taloon pääsee valtiovierailulle. USA suuntaa katseensa tulevaan presidenttiin. Historia toistaa itseään. Ei taidettu Erkki Tuomiojaakaan Valkoiseen Taloon kutsua, mutta kun mies vaihtui, niin Suomenkin ulkoministeri otettiin vakavasti USA:ssa
Alkuperäinen kirjoittaja: sakke
Bidenin tapasi Suomessa presidenttimme ja Pääministeri Mari Kiviniemen. Vähemmälle huomiolle jäi, että eduskunnan puhemies Sauli Niinistö tapasi Bidenin Säätytalolla kahden kesken tiistaina.
USA varautuu jo aikaan Tarjan jälkeen. Tuskin Tarja Valkoiseen Taloon pääsee valtiovierailulle. USA suuntaa katseensa tulevaan presidenttiin. Historia toistaa itseään. Ei taidettu Erkki Tuomiojaakaan Valkoiseen Taloon kutsua, mutta kun mies vaihtui, niin Suomenkin ulkoministeri otettiin vakavasti USA:ssa
Alkuperäinen kirjoittaja: Työläinen
"Bidenin tapasi Suomessa presidenttimme ja Pääministeri Mari Kiviniemen. Vähemmälle huomiolle jäi, että eduskunnan puhemies Sauli Niinistö tapasi Bidenin Säätytalolla kahden kesken tiistaina."
Kertooko saken sinänsä tarkka huomio siitä, että USA näkee omien etujensa kannalta tarpeen sotkeutua Suomen tulevan presidentin valintaan ja sitä kautta tietysti maan sisäisten asioiden hoitoon?.
Mitä tämä kertoo ns. demokratiasta ja sen tilasta, jos tällaista toimintaa pidetään aivan luonnollisena ja jopa toivottavana?
Alkuperäinen kirjoittaja: jyrki laukkanen
Sauli Niinistö on jo ennen presidentti-
kauttaan valittu Bilderberg salaseuran
jäseneksi ja näin ollen nauttii USA:n
eliitin luottamusta. Venäjän rajamaana
maamme on tärkeä USA:lle. Suomi pysyy
ruodussa. Halonen ja Tuomioja ovat
olleet persona non gratoja kuuskyt-
lukulaisina ja näin epämiellyttäviä
mielipidevaikuttajia USA:n kannalta.
Uussuomettuminen on tänään yhtäkuin
kiisselinpehmein polvin kumartamista
Pentagoniin ja Valkoiseen Taloon päin.
Bilderbergiläiset tiedotusvälineemme
pitävät kansalaiset uutispimennossa.
Pannaanhan ravihevosillekin silmälaput.
niin etteivät ne vilkuile sivulle ja
kuola turvassa tavoittelevat voittoa.
Timo Soini on katolinen hevosmies,joka
hurmaa tietynlaisia äänestäjiä ravaa-
maan perässään.
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Työläinen, kerro nyt minulle ja väännä vaikka rautalangasta malli miten USA sotkeutuu Suomen Presidentin tuleviin vaaleihin? Eihän Puhemies Niinistö ole vielä edes lupautunut ehdokkaaksi, eikä yhtään ääntä ole vielä annettu kellekkään! Komukoilla on joku sisäsyntyinen taito nähdä jokapaikassa mitä ihmeellisempiä salaliittoja mitä ihmeellisemmin perustein!
Minusta on mitä parhainta ja suositeltavaa yhteis- ja rauhantyötä, että eri maiden poliitikot ja tavalliset ihmiset tapaavat toisiaan tutustuen.
ps. jos et satu tietämään, niin Eduskunnan Puhemies on protokollan mukaan Suomen toiseksi tärkein henkilö, joten mitä pahaa siinä on jos USA;n toiseksi tärkein henkilö tapaa Suomen toiseksi tärkeimmän henkilön?
Alkuperäinen kirjoittaja: jyrki laukkanen
Eri maiden poliitikkojen tapaaminen on mitä parhainta rauhantyötä. Katsotaanpas
nyt lähipäivinä mitä kivaa nämä polii-
tikot päättävät Pohjois-Afrikan suhteen.
Laivoja ja lentokoneita on ilmeisesti
kerätty jo riittävästi Libyan rannikolle.
PSillanpää syyttää meitä komuja sala-
liittoteorioiden luomisesta ja keksimisestä. Luepas hyvä ystävä vaikka
Steve Kangaksen tekstejä CIA:n toimista
maailmalla.
Google: Steve Kangas
USA:n tykkiveneoperaatiot eri puolilla
maailmaa muistuvat mieleen taas kerran.
Vietnamin sota aloitettiin Tomkinin
lahden tapauksen varjolla ja Maine
sotalaivan räjähtäminen Havannan
satamassa aikoinaan oikeutti maihin-
nousun Kuubaan.
Nokkelin jenkkien operaatio on tietysti
ollut tarina muovilusikkaterroristien
kaappaamista 4 lentokoneesta 11/9 2001.
PSillanpää onko sinulle lapsena kerrottu
pahasta Hitler sedästä ,joka poltti
parlamenttitalonsa saadakseen syyn
kommareiden jahtaamiseen. No Suomihan
valitsi tämän veijarin taistelutoverik-
seen aivan samoin kuin maamme taistelee
rinta rinnan nyt ilmeisesti rauhan
töissä puuhailevan US-Armyn kanssa.
Haloskan kanala, demarien manala
Alkuperäinen kirjoittaja: Työläinen
"Tuskin Tarja Valkoiseen Taloon pääsee valtiovierailulle. USA suuntaa katseensa tulevaan presidenttiin. Historia toistaa itseään. Ei taidettu Erkki Tuomiojaakaan Valkoiseen Taloon kutsua, mutta kun mies vaihtui, niin Suomenkin ulkoministeri otettiin vakavasti USA:ssa.."
"Minusta on mitä parhainta ja suositeltavaa yhteis- ja rauhantyötä, että eri maiden poliitikot ja tavalliset ihmiset tapaavat toisiaan tutustuen."
Mikähän siinä mahtaa olla, ettei Tarja Halonen tai Erkki Tuomioja kelpaa näihin keskusteluihin USA:n kanssa?.
Ei nuo kummatkaan ole kovin pahoja olleet rähjäämään sinne päin, mutta muutamia lausuntoja on tosin annettu, joissa ei aivan varauksetta ja Yes Sir- asenteella ole suhtauduttu USA;n kaikkeen toimintaan muita maita kohtaan.
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Jyrki Laukkanen, sano miten Libya saadaan rauhoittummaan? Siellä nyt Gaddafin joukot ja palkkasotilaat taistelevat/tappavat tavallisia kansalaisia vastaan. Gaddafi on ollut 47v vallassa omalaatuisen sosialismin luojana ja itsevaltiaana. (hänhän tuli valtaan sotilasvallankaappauksen myötä, demokraattista? eikö totta!)
Työläinen, en nyt halua lietsoa mitään tappiomielialaa, mutta ajattele myös näin, "meitä on vain vähän yli 5miljoonaa suomalaista, monissa maissa on jo yhdessä kaupungissa sama määrä ihmisiä", joten emme ole "maailman napa" kuin omasta mielestämme!
Alkuperäinen kirjoittaja: Työläinen
"joten emme ole "maailman napa" kuin omasta mielestämme!"
Sikäli kun kerkesit tekstini lukemaan, huomaat varmasti senkin, että se on vastaus "saken" arvioihin USA:n halukkuudesta tai haluttomuudesta käydä tuota sinunkin mainitseemaasi ihmisten välistä keskustelua, tässä tapauksessa tietysti valtiojohtajien välillä.
Supervaltana USA pyrkii siihen, ettei sille nouse haastajaa, joka kyseenalaistaisi sen toiminnan, kuten se itse on toistuvasti esiin tuonut. Toki on juuri noin kuten sanoit, Suomi on pieni tekijä maailman mitassa, mutta pienenkin valtion edustaja saattaa tuottaa kiusallista puhetta kun foorumina on vaikkapa YK tai EU. Halonen mm. arvosteli, ja minusta aivan asianmukaisesti, Bushin hallinnon sotaan lähtöä ja piti sitä laittomana, ja kyllä nämä asiat muistetaan USA:ssa.
Pieniin on myös helpompi vaikuttaa, koska suuremmat voivat ymmärrettävästä syystä olla itsenäisempiä ja siten hankalammin ohjattavia.
Viime aikojen Wikileaks-vuodot ovat tuoneet senkin esille, että juuri kokoomus puolueena profiloituu USA:han päin sellaisena tekijänä, joka edesauttaa Suomen liittämistä osaksi NATOa, ja täten liittää maan entistä tiiviimmin USA:n vaikutusvallan alle.
Näin sen kannattaakin suosia nimenomaan kokoomusta ja sen edustajia Suomen sisäpolitiikassa.
Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
Bidenin vierailu oli kohteliaisuus käynti eikä maailmanpolitiikkaa mullistava tapahtuma vaikka se meillä aiheuttikin paljon keskustelua. Se mene lähes samaan hintaan Moskovan kanssa saaden paljon positiivistakin huomiota ainakin meillä. Ulkovaltojen suhtautumista en ole seurannut.
Jos joku osa jää lehdistölle selvittämättä kuten näyttää olevan eduskunnan puhemiehen osalta niin kyllä demokratiassakin saa olla kahdenkeskeistä keskustelua. Aikanaan näemme onko siitä tuloksia vai ei. Kukaan ei vielä tiedä edes ehdokkaita seuraaviin pressan vaaleihin joten siihen asia ei liity ja jos liittyy niin ne keskustelut olivat ennen aikaisia. Kansa valitsee presidenttinsä eikä jonkun muun maan korkeakaan edustaja vaikka varsinkin itänaapurilla ainakin aikanaan oli siihen suuntautuvia yrityksiä.
On todella suotavaa ja ehkä välttämätöntäkin eri maiden johtajien keskustella toistensa kanssa tasavertaisina eikä siten kuin aikoinaan 1939 kun meiltä kutsuttiin väkeä "neuvotteluun" Moskovaan joka tilaisuus oli ainoastaan saneluyritys, ei neuvottelu.
Alkuperäinen kirjoittaja: Työläinen
"On todella suotavaa ja ehkä välttämätöntäkin eri maiden johtajien keskustella toistensa kanssa tasavertaisina.."
Suuret maatkin käyttäyvät omien päämääriensä mukaan, ja USA on pitkien perinteidensä mukaisesti koettanut kaikin voimin vaikuttaa myös muiden maiden sisäpolitiikkaan.
Aiemmin näihin vaikuttamiskeinoihin kuuluneet aivan yleisesti demokraattisesti valittujen päämiesten murhaaminen, vallankaappausten järjestäminen, diktaaattorien valtaan nostaminen ja maiden talouden tuhoaminen, ja jos nekään eivät ole näitä USA:n kaiken mahdollisen maan ja taivaan väliltä kattavien "etujen" edesauttajiksi alistaneet, niin ainahan voi panna, ja on sitä kyllä pantukin, ohjukset pehmittelemään näitä eturistiriitoja.
Noin suoraviivaista keskustelua on Suomen kanssa vähän vaikeampi käydä, kun ei tätä nyt oikein länttä vihaavaksi terroristi-pesäkkeeksi pysty kutsumaan, jolloin asia tietenkin hoituisi perinteisesti, joten on huomattu paremmaksi käyttää bulvaania maan sisällä.
http://yle.fi/uutiset/teemat/wikileaks/2011/02/wikileaks_yhdysvaltojen_l...
Alkuperäinen kirjoittaja: lakkolainen
Herra Työeläkeläinen,olisikon totuus Moskovan neuvotteluista 1939 ollut kuitenkin tämä:
Neuvostoliitto katsoi v.1939 että Suomen rajalinja on liian pitkä että Suomi voisi puolustautua hyökkäyksen tullen ja siksi Neuvostolitto ehdotti Suomelle neuvotteluissa rajalinjan lyhentämistä.Neuvostoliitollehan tästä rajalinjan lyhentämisestä olisi tullut huomattavat kustannukset ja Suomelle taas vastaavasti säästöjä.Suomi keskeytti neuvottelut ja aiheutti täten provokaation joka johti sotaa.
Mainilan laukauksista jotka lopulta olivat sodan aloitus kirjoitan Suomen kansan hallituksen pääministerin Otto Kuusisen mielipiteen:
Suomen Kansalle!
Suomen sotilasjohtajajoukon katala provokaatio herätti yleistä suuttumusta maassamme ja Punaisessa Armeijassa.Kaikesta meidän kärsivällisyydestämme on tullut loppu.Meidän on pitänyt tarttua aseisiin.Mutta me emme käy Suomen kansaa vastaan,vaan Cajanderin ja Erkon hallitusta vastaan joka sortaa Suomen kansaa ja on provosoinut Neuvostoliittoa vastaan.
Tästä Otto Kuusisen julistuksesta Suomen kansalle myös Työeläkeläinen huomaa että jos Suomi olisi vaihtanut Cajanderin ja Erkon hallituksen Neuvosto- ja työväestö ystävällismieliseen hallitukseen talvisota olisi varmuudella vältetty.Suomen työväestöllä oli onneksi ystävä Neuvostoliitossa joka ei hyväksynyt työväen sortotoimia ja ei myöskään jäännyt seuraamaan tilannetta sivusta.Talvisodan jälkeen työväen oloissa tapahtuikin huomattavaa parannusta.Silloinen Cajanderin ja Erkon oikeishallitus ei helpolla myönnytyksiä tehnyt mutta pakon edessä oli myönnytyksiä tehtävä.
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Työläinen, voisiko ajatella myös näin, että USA ei halua puuttua meidän tuleviin pressanvaaleihin, joten Varapresidentti halusi pitää matalaa profiilia mahdollisiin muihin tuleviin ehdokkaisiin nähden, eikä mainostaa tapaamistaa Eduskunnan Puhemiehen kanssa?
Alkuperäinen kirjoittaja: Työläinen
"Ei taidettu Erkki Tuomiojaakaan Valkoiseen Taloon kutsua, mutta kun mies vaihtui, niin Suomenkin ulkoministeri otettiin vakavasti USA:ssa"
"joten Varapresidentti halusi pitää matalaa profiilia mahdollisiin muihin tuleviin ehdokkaisiin nähden, eikä mainostaa tapaamistaa Eduskunnan Puhemiehen kanssa?"
Saken arvioiden ja Wikileaksin tietojen mukaan tuota matalaa profiilia ei ole pidetty. Päinvastoin, on aktiivisesti pyritty vaikuttamaan Suomen sisäiseen politiikkaan, sen muuttamiseksi USA:n tahdon ja etujen mukaiseksi. Kokoomus puolueena on vain nähty siellä päin parhaana välineenä niiden toteuttamiseen. Se, ettei Joseph Bidenin tapaamisen kaikkia osia ole nostettu esille Suomen tiedotusvälineissä on joko näiden tiedotusvälineiden huolimattomuutta tai resurssien puutetta.
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Työläinen, kun on lasikaapissa niin ei kannata heitellä paljon kiviä mihinkään suuntaan! Muistan kyllä hyvin ajan kun erään puolueen pressaehdokas torpattiin erään toista ajatussuunttaa ajavan "ystävällismielisen valtion" toimesta! Ei varmaan ollut puuttumista Suomen sisäisiin asioihia! Eihän? Käydään nyt ensin Eduskuntavaalit ja vasta seuraavana vuonna "sairastetaan" pressavaaleja. Voihan käydä niin, että kun SKP voittaa vaalit niin ei tarvita koko pressaa vaan pääsihteeri hoitaa hommat.
Alkuperäinen kirjoittaja: Työläinen
"Työläinen, kun on lasikaapissa niin ei kannata heitellä paljon kiviä mihinkään suuntaan!"
Missä lasivitriinnissä PSillanpää nyt tuntee olevansa?
Ettei vaan olisi tuokin samanlainen suusta päästetty sammakko kuin kommentoijan aiemmin Hitlerin Saksasta esittämä arvio "palokuntana".
Kokoomus näyttää pitävän korkeaa profiilia ja ajavan Suomea, vastoin kansalaisten enemmistön tahtoa, osaksi USA:n maailmanhallinta-operaatiota.
Alkuperäinen kirjoittaja: sakke
Työläinen pyysi "Käyhän sakke, jos aikaa riittää aloittamasi keskustelun jatkamiseen, huikkaamassa jotain myös USA/Tarja-analyysiisi. Keskustelun aloittajana se olisi kohtelias ele."
Okkay, ei Bidenin vierailuilla varmaankaan Suomen politiikkaan ole tarkoitus puuttua. Suomi tekee mitä haluaa. Uskon kuitenkin USA:n uskovan, että Niinistö voisi olla seuraava presidentti, sen verran suuri kansansuosio Saulilla on. Jos vaan Sauli haluaa, hän on Suomen seuraava presidentti. Siihen ei USA:n apua tarvita, eikä USA sitä edes tarjoaisikaan.
Näkökantani oli vaan se, että veljekset Tuomioja ja Halonen ovat sen verran asenteellisia henkilöitä, ettei heitä ole koskaan otettu vakavastin Suomen rajojen ulkopuolella. Harmi, että monta vuotta on hukattu Suomen ulkopolitiikassa näitten "partasuuradikaalien sammakoitten" selvittelyssa.
henkilökohtaisesti odotan aikaa Tarjan jälkeen, jolloin Presidentti on toimintakykyinen ja alkaa tehdä Presidentille kuukuvia hommia tehokkaasti.
Kaipailen kaiholla Martti Ahtisaaren aikoja, jolloin Presidenttimme kiersi maailmaa kauppavaltuuskuntineen ja edisti Suomen ulkomaankauppaa.
Alkuperäinen kirjoittaja: Työläinen
"henkilökohtaisesti odotan aikaa Tarjan jälkeen, jolloin Presidentti on toimintakykyinen ja alkaa tehdä Presidentille kuukuvia hommia tehokkaasti."
Mitkä sitten ovat nuo Suomen tasavallan presidentin toimintakyvyn käytännön rajat, sillä niitähän on jatkuvasti supistettu parlamentaarisilla päätöksillä, viimeksi EU-huippukokousten osallistumisen osalta, jossa paikka on vain pääministerillä?
Missä vaiheessa nämä rajoitukset alkavat vaikuttamaan presidentin kykyyn hoitaa ulkopolitiikkaa täysipainoisesti on toinen kysmys.
"Kaipailen kaiholla Martti Ahtisaaren aikoja,.."
Martti Ahtisaari oli, kansalaisten valitsemana, yhden kauden presidentti, joten aivan kaikki muut eivät tuota kaihoa kanssasi jakaneet.
"Presidenttimme kiersi maailmaa kauppavaltuuskuntineen ja edisti Suomen ulkomaankauppaa."
Mikäpä siinä passaahan sitä pressana ollessa reissata noissakin merkeissä, mutta olisi Ahtisaari toki voinut jättää ne asekaupat edistämättä ja sen mitalin myöntämättä Indonesian diktatuurin edustajalle
http://www.seppo.net/piirrokset/displayimage.php?album=50&pos=11
Alkuperäinen kirjoittaja: Opiskelija
"Näkökantani oli vaan se, että veljekset Tuomioja ja Halonen ovat sen verran asenteellisia henkilöitä, ettei heitä ole koskaan otettu vakavastin Suomen rajojen ulkopuolella. Harmi, että monta vuotta on hukattu Suomen ulkopolitiikassa näitten "partasuuradikaalien sammakoitten" selvittelyssa."
Tuomioja otti kantaa Bushin sotapolitiikkaa vastaan ja sen takia hän ei ollut kovin suuressa huudossa USA:ssa. Uskon kuitenkin, että noilla kummallakin on ihan hyvät kansainväliset suhteet ja taidot sekä tehtävien edellyttämä uskottavuus, vaikka USA:n republikaanien piirissä suhtaudutaankin heihin kriittisesti. Yleensähän on tapana jälkikäteen moittia poliitikkoja, jotka eivät ole pystyneet suhteiden vaarantamisen pelossa ottaamaan kriittistä kantaa suurvaltapolitiikkaan, mutta sakke ilmeisesti kokee, että USA:ta pitää nyt kohdella yhtä varovasti kuin Neuvostoliittoa aikanaan.
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Työläinen, et edes vaivautunut vastaamaan ehdokas Hongan "torppauksesta", sitä tarkoitin kysymyksellä kivien heittelystä!
Näin se vain oli, että Saksasta tuli ainoa ruoka- ja aseapu Välirauhan aikaan! Olisi siinä Stalin voinut vetää pisteet kotiin tehdessään samaa, eikä vain painostaen ja "nilkkoihin potkien" Suomea!
Työläinen, kai se on sossujen "henkilökohtainen ongelma" miksi Ahtisaari ei kelvannut toiselle kaudelle vaan piti vaihtaa toiseen? Eikö niin? Haluan nähdä kommunistisen Suomen Presidentin kauppavaltuuskunnan johtajana valtuuskunnan edustajana "taka-kongon" kauppasopimusta kirjoittamassa.
Alkuperäinen kirjoittaja: sakke
Presidentin kauppavaltuuskuntien järjestämistä "Suomen tasavallan presidentin toimintakyvyn käytännön rajat", elikkä Presidentin valtaoikeudet eivät rajoita.
Ei muutako pakkaa käsilaukun, ottaa mukaan Suomen vientiteollisuuden edustajia ja alkaa edistämään Suomen vientiä.
Alkuperäinen kirjoittaja: sakke
"Tuomioja otti kantaa Bushin sotapolitiikkaa".
Ulkoministeri vaan on diplomaatti, eikä yksitynen kansalainen. Pelkkien mielipiteiden esittelyllä ei saada mitää aikaiseksi. Poliitikon pitää ymmärtää omat vaikitusmahdollisuutensa ja asettaa tavoitteensa sen mukaan.
Kyllä monet eyroopan johtavat poliitikot arvostelivat Bushin toimia ja heidän viestinsä otettiin vakavasti.
Tuomiojalla kun ei ole diplomaattista silmää, tai sitten hän pelasi sisäpolitiikkaa omilla (kieltämättä järkevillä) kommenteillaan.
Pitää vaan ymmärtää reaalipolitiikka ja maailmaparantaminen. Reaalipoliitikko etenee askelin, joihin hänen omat lihakset riittävät. Reaalipoliitikko osaa vaikuttaa oikealla tavalla, eikö tekemällä itsestään naurunalaisen.
Alkuperäinen kirjoittaja: Työläinen
"Työläinen, et edes vaivautunut vastaamaan ehdokas Hongan "torppauksesta", sitä tarkoitin kysymyksellä kivien heittelystä!"
Sinun kannatta vastaisuudessa kysyä suoraan asioista.Olen parasta aikaa sattumalta perehtymässä tuohon aiheeseen, ja vastaan myöhemmin jos sopii.
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Sopii, todella hyvin!