Tietoisen politiikan tavoitteena on ollut pakottaa ihmiset toimimaan kapitalististen markkinamekanismien mukaisesti, todetaan maaliskuun alussa hyväksytyssä Johannes Kanasen väitöskirjassa.
09.10.2015 - 10:42
#1
Suomeen luotu tuloeroja kasvattava pakkojärjestelmä
Paikalla olevat käyttäjät
There are currently 0 users online.
Uudet käyttäjät
- helena-rantasuo
- soderholmsatu
- rikutoi
- antti.sointula
- makinensanteri04
Alkuperäinen kirjoittaja: Hannu Ketoharju
Kyllä nämä asiat tulevat hyvin esille, kun olemme keränneet nimiä SKP:n perusturva-aloitteeseen turuilla ja toreilla.Siellä kuulee uskomattomia kertomuksia, miten ihmisiä kyykytetään tämän päivän Suomessa. Kuten eräs ulkomaalainen tuttavani totesi: Suomi on rikas maa, jossa on paljon köyhiä.
Ja tämä on tosiaan synnytetty tietoisella, tahallisella politiikalla ja on erittäin hyvä, että asia on nyt oikein tutkimuksella todistettu.
Enkä näe mitään muuta keinoa korjata asiaa kuin ,että köyhät ja tyytymättömät ihmiset saadaan itse toimimaan yhdessä etujensa puolesta.
SKP:n perusturvakampanja on yksi keino herätellä ja voimaannuttaa ihmisiä ja saada heitä liikkeelle.
Alkuperäinen kirjoittaja: sakke
Maailmanlopun saarnaajia tuntuu täällä TA:n sivulla riittävän. Nyt astuu kehiin Marko Korvela. Tyyli on samaa kuin aikasemmillakin kirjoittajilla, liioitellaan, vääristelllään ja irroitetaan asiat kokonaisuuksista.Marko on saanut käteensä Johannes Kanasen väitöskirjan ja siteeraa sitä kritiikittömästi.
Mutta Johannes Kanasen "väitöskirja" on jälleen hyvä esimerkki poliittisesta kirjoitelmasta, joka ei ole lainkaan tiedettä. Kananen pudottelee vain omasta päästään tempaamiaan vasemmistolaisia väitteitä, joilla ei ole sen enempää tekemistä todellisuuden kanssa.
Johannes Kanasen väitöskirja on lähinnä poliittinen pamfletti, vasemmistolainen poliittinen linjajulistus.
Hyvät toverit, ei kaikki painettu sana ole Pravdaa, vaikka olisi itse professorin käsistä tullut.
Kananen heittää argumenttejaa, kuten "Reaalipalkkojen hidas kasvu on Kanasen mukaan pitänyt inflaatiota alhaalla, mikä puolestaan on ollut edellytys pääomien arvon säilymiselle." Höpö höpö, reaalipalkat ovat kasvaneet tällä vuosikymmenellä noin 40%. Ja mikä huolestuttavinta, julkisen puolen palkat ovat kasvaneet nopeammin kuin yksityisen puolen. Elikkä yhteiskunta syömahalut kasvaa työhaluja nopeammin.Tämä ei voi kauan jatkua näin.
No entä tämä "Kanasen mukaan on pakotettu ihmisiä hyväksymään työehtoja, joita he eivät välttämättä muuten hyväksyisi." Kyllä, nykyhallitys on ajanut aktivoivaa työllisyyspolitiikkaa. Ystäväni työvoimatoimistossa sanoo, että tulokset alkavat näkyä. Törkeimmät lusmuilut on jäänyt vähemmälle. Onko tämä huono asia?
Alkuperäinen kirjoittaja: sakke
Sorry!Sakelle lipsahti painovirhepaholainen.
Piti sanoa
Palkat, eivät reaalipalkat ovat nousseet 40% tällä vuosikymmenellä.
Alkuperäinen kirjoittaja: Kommarikokki
Saken kommentin jälkeen on pakko olla huolissaan: miten suomalainen yliopistojärjestelmä antaa Johannes Kanasen kirjoittaa väitöskirjatasolla moista propagandaa ja suoranaisia "päästä tempaistuja" valheita? Ja varsinkin kun Kananen ei ole edes ainoa tutkija, joka on samansuuntaista esittänyt... kyllä nyt on merkillistä!Yliopiston tiedotteen mukaan vastaväittäjänä on ollut Risto Heiskala Tampereen yliopistolta ja kustoksena Risto Eräsaari. Epäilemättä Kanasen työtä ovat myös monet tutkijat ohjanneet ja lukeneet.
Tuntuukin olevan paha vasemmistolainen, tai suorastaan kommunistinen salaliitto meneillään Suomen yliopistojärjestelmässä, kun tämmöisiä tekstejä läpi pääsee...
Alkuperäinen kirjoittaja: Työläinen
"Hyvät toverit, ei kaikki painettu sana ole Pravdaa, vaikka olisi itse professorin käsistä tullut."Tässä alla samaa aihetta sivuavaa uutisointia.
http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-koulutus/2011/03/13/katso-keneen-koyh...
Käyhän sakke, jos aikaa riittää aloittamasi keskustelun jatkamiseen, huikkaamassa jotain myös USA/Tarja-analyysiisi. Keskustelun aloittajana se olisi kohtelias ele.
Alkuperäinen kirjoittaja: sakke
Kommarikokille;Mielestäni vaalien läheisyydellä ja näillä "Suomessa miljoona köyhää ja muutenkin oikeistohallitus ajaa maata kaaokseen" on jokin korrelaatio.
Mutta se on HYVÄ asia, että keskustellaan ja argumentoidaan. Ilmaistaan eriäviä mielipiteita. Totuus on jossain välimaastossa.
Mutta alkää purematta nielkö kaikkea mitä kirjoitellaan, vaikka se tulisi professorin kynästä. Asioita kun voidaan aina värittää.
Alkuperäinen kirjoittaja: Stacy Siivonen
Kyllä, törkeän lusmuilun väheneminen on ehdottomasti huono asia. Kerronpa esimerkkejä omasta elämästäni. Olen yksinasuva helsinkiläinen.1) Tein kahta osa-aikatyötä vakituisesti ja minulle tuli kuitenkin sen lisäksi muutama euro työttömyyskorvausta. Nyt minulle tarjottiin kuitenkin kokopäiväistä työtä. Työstä kieltäytymisestä tulee karenssi ja ensimmäisestä kerrasta sosiaalitukia leikataan 20%, toisesta kerrasta 40% ja tietysti työttömyystuet pois. No, nämä talouspakotteet eivät koskeneet minua, kuten sanottu, kysymys oli muutamasta eurosta eikä sossussa tarvinnut käydä lainkaan, mutta karenssi on IKUINEN. Toisin sanoen, jos sen jälkeen kieltäydyn töistä ja olen sossussa ja vaikka olisin kuusikymppinen, toimeentulotuen leikkaus oli 40%. Pistin vanhat työt nurin, otin uutta työtä koeajalla. Työnteettäjä valehteli, ei ollutkaan kokoaikatyö ja sitten vielä antoi potkut koeajalla. SÄÄNTÖJEN NOUDATTAMINEN TEKI TYÖTTÖMÄKSI.
2) olin kuolevan vammaisen avustajana. Hänellä oli muutama kuukausi elinaikaa. Hän kuitenkin elää paljolti minun takiani vieläkin. Vuodessa tuli minulle enemmän tuloja kuin koskaan pystyin arvaamaan etukäteen. Tuli 2500 euron asumistuen takaisinperintä, uusi asumistuki meni nollaksi ja kolmas työsuhteeni päättyi. JOUDUIN ASUNNOTTOMAKSI SIKSI ETTÄ TEIN HYVÄÄ TYÖTÄ.
Alkuperäinen kirjoittaja: Työläinen
"Mutta alkää purematta nielkö kaikkea mitä kirjoitellaan, vaikka se tulisi professorin kynästä.."Tähän lienee syytä mainita, että kannattaa mitä suurimmalla syyllä suhtautua puremattanielemättä myös noiden kapitalismin cheerleadereiden, kuten valtiovarainministeri Jyrki Kataisen ja muiden Risto E.J. Penttilöiden propagandaan, vaikkeivät ne Pravdaa luekaan.
Alkuperäinen kirjoittaja: sakke
Stacy Siivonen,40% tuesta lähtee, jos tarjottu työ ei kelpaa.
Mikä tässä on ongelma?
Asumistuki riippuu tuloista, jos tulot kasvaa niin ei tarvita enää niin suurta tule.
Mikä tässä on ongelma? Miten muuten asumistuki voitaisiin toteuttaa
Alkuperäinen kirjoittaja: Kirsti Era
Töissäkäynti aiheuttaa myös menoja, ainakin matkat, eväät tms, työvaatteet ja -jalkineet. Jos liksa on riittävän surkea ja työpaikka riittävän monen mutkan päässä asunnosta, ja jos lisäksi lyhyttä työpätkää varten pitäisi saada tilapäiseen hoitoon lapsi tai muu hoidettava, saattaa olla aivan kannattamatonta ottaa työ vastaan. Ei kai kukaan normaali ihminen tee työtä tappiokseen, silkasta työn ilosta.Alkuperäinen kirjoittaja: sakke
Kirsi toteaa: "Töissäkäynti aiheuttaa myös menoja, ainakin matkat, eväät tms, työvaatteet ja -jalkineet."Tämän(kin) takia työssäkäynnin pitäisi aina olla vaihtoehto, missä tulotaso on korkeampi, kuin yhteiskunnan tuilla eläessä.
Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
Työ on Kirsti kuitenkin jotain mihin kannattaa sijoittaa, ilman työtä on vaikeaa saada työtä eli jos et pysty osoittamaan olleesi pääosin työssä sinut helposti leimataan työtä karttavaksi ja ohitetaan työhön valittaessa. Parempi on vaikka olla kolmannella sektorilla ilman palkkaa kunhan vaan lista on aukoton. Uskon aika monen työnantajan arvostavan kolmatta sektoria.Toisaalta ihmisten sanaan pitäisi voida luottaa eikä Stacyn kohtaloa ole kadehtiminen. En tiedä hänen ikäänsä mutta jos alle 40v niin opiskelemaan ammattia, vaikka lähihoitajan!