Syyskuun puolessa välissä hallituksen budjettiriiheen tuleva valtiovarainministeriön esitys perustuu europolitiikan oikeistolaisiin lähtökohtiin, joille on vaihtoehtoja. Espanjasta liikkeelle lähtenyt aloite tuo tyytymättömyyttä toreille myös Suomessa.
09.10.2015 - 10:42
#1
Tyytymättömien toriliike tuo esille vaihtoehtoja
Paikalla olevat käyttäjät
There are currently 0 users online.
Uudet käyttäjät
- helena-rantasuo
- soderholmsatu
- rikutoi
- antti.sointula
- makinensanteri04
Alkuperäinen kirjoittaja: sakke
Tyytymättömien toriliike voisi miettiä mistä syystä leikkauksiin joudutaan menemään.Talouskasvu on hidastunut, koska euroopan kilpailukyky on heikentynyt. Emme enää saa tuotteitamme myytyä, kuten ennen.
Kansa myöskin ikääntyy joten hoitosuhde vääristyy. Tämä lisää julkisia kuluja ja vähentää julkisia tuloja (veroja)
Syömme siis enemmän kuin tienaamme.
Valitettavasti asia ei ole niin yksinkertainen, että voisimme vain ottaa rahat pankkiireilta tai elinkeinoelämältä ja käyttää ne vaikka julkisiin palveluihin. Pankkien rahat eivät ole rahoja, jotka makaavat rikkaiden pankkiirien holveissa, vaan ne on rahoja, jotka on sijoitettu eri tavalla elinkeinoelämään, siis tuottamaan ja sitä kautta tuomaan verotuloja. Ilman pankkeja meillä ei ole toimivaa elinkeinoelämää ja verotuloja.
Pankkien ja elinkeinoelämän tuki on kaksipiippuinen juttu. Puhtaassa talousliberalismissa (jota tytymätön toriliike tuntuu kannattavan)pankkija ja elinkeinoelämää ei tueta. Kaatukoon jos on tarve.
Noh, olemmeko valmiit tälläisiin romahduksiin. Ainakin lyhyellä tähtäyksellä se aiheuttaa työttömyyttä ja verotulojen laskua. Silloin joudumme leikkaamaan tosi rajusti.
Mutta, tuet ovat aina kaksipiippuisia. Liika tuki vääristää ja ylläpitää epäterveitä ja kilpailukyvyttömiä rakenteita. Tarvitaan taitavaa taloustuntemusta ja osaamista, että osaamme tukea terveitä rakenteista ja uskallamme antaa epäterveiden yksiköiden kaatua
Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
Olen jo useamman kerran ilmaissut tarpeen uudenlaiseen politiikkaan ja se on talouden sovittaminen laskevaan talouteen. Me emme voi jatkaa vanhaan tyyliin koska maapallo loppuu Kiinan, Intian ja muutaman muun väkirikkaan maan nostaessaan ihan oikeutetusti elintasoaan.Sen sijaan paljonko palkkoja pitää nostaa pitää kysyä miten pienellä laskulla selviämme seuraavat pari vuotta. Kun yli puolet maailmassa tekee kuukauden pitkää päivää samalla hinnalla kuin me yhden tai kaksi päivää, niin jokainen ymmärtää miten siinä käy. AY-liike saa näin ollen uusia tehtäviä pikaisesti. Mitä nopeammin saamme rivimme järjestykseen sitä vähemmin tappioin pääsemme.
Se ei päästä velallista pinteestä mutta se vähentää uuden syntyä ja Kreikka on nyt mallimaana alasajossa koska sen on pakko ja pakko on aina paha asia.
Meidän tuottavuutemme on tänään vielä kilpailukykyinen mutta huomenna kilpailu alkaa myös investointitavaroissa joita me enimmäkseen viemme. Olemme vaikeassa rakosessa muun Euroopan ja Pohjois-Amerikan kanssa, me kulutamme liikaa kaikkea, jopa itseämme.
Työttömyys on tullut yhä pahemmaksi ongelmaksi länsimaissa, se on ratkaistavissa vain jakamalla oleva työ uudelleen tarpeen vaatiessa. Työaikaa voidaan lyhentää kun pidetään tuntiansio ennallaan ja samalla saamme uusia työpaikkoja aikakin 50% tuolle tuntimäärälle. Kun nyt tehdään viikossa 40h ja kuukaudessa noin 160h niin uudet luvut olisivat 30 ja 120 eli kuukaudessa tienataan jokaisen työntekijän osalta työtä 1 viikon verran ja neljää kohden se tekee kokonaisen työläisen.
Periaatteessa työvoiman tarve kasvaisi 25% joskin käytännössä siitä ehkä puolet. Sekin riittäisi 10% työttömyyden hävittämiseen. Lyhyempi työaika taas antaa enemmän vapaa-aikaa perheen parissa tai ulkoilemassa tai ongella kuka mitenkin sitä haluaisi käyttää. Sitä voisi käyttää myös opiskeluun joka parantaisi kilpailukykyä kunhan vain opiskelemme oikeita asioita.
Me pystymme parantamaan kunhan vain haluamme.
Alkuperäinen kirjoittaja: Joutomies
"Keinottelutalouden kriisiä ei voiteta leikkaamalla tavallisilta ihmisiltä vaan laittamalla keinottelijat kuriin. Pankkien ja suuryhtiöiden tukien, suurituloisten verohelpotusten ja asevarustelun sijasta on ohjattava lisää rahaa erityisesti perusturvaan, työllisyyteen, koulutukseen, kuntien peruspalveluihin, ympäristönsuojeluun ja kehitysyhteistyöhön.", sanotaan kirjoituksessa aivan oikein.Bruttokansantuote on kasvanut Suomessa 50 miljardia euroa viimeisen kymmenen vuoden aikana ja on nyt yli 180 miljardia. Minkä takia yhdessä luotu varallisuus pitäisi olla keinottelijoiden pelinappulana? Minkä takia keinottelijoiden tappiot pitää maksattaa rehellisillä pienyrittäjillä, työntekijöillä, veronmaksajilla, sehän on väärin, niin helvetin väärin. Sehän on suorastaan sietämätöntä.
Sen takia jokaisen tyytymättömän on syytä kokoontua turuille ja toreille 15.10. Suomessakin ja pyytää kaverit mukaan, että kovakorvaiset päättäjät kuulisivat, mitä ihmiset haluavat.
Alkuperäinen kirjoittaja: sakke
Joutomies, Eurokriisi johtuu nimenomaan julkisen talouden paisumisesta ja alijäämästä. Menot ovat kasvaneet tuloja suuremmiksi.Ehdottamillasi toiminpiteillä "on ohjattava lisää rahaa erityisesti perusturvaan, työllisyyteen, koulutukseen, kuntien peruspalveluihin, ympäristönsuojeluun ja kehitysyhteistyöhön" lisäisimme nimenomaan juuri tätä julkisen talouden kulupuolta. Siis syventäisimme kriisiä entisestäään. Vaikkakin ehdotuksesi on jaloja ja sinänsä kannatettavia, ei sitä voida ajatella tälläisessä taloustilanteessa.
Ehotat tulopuolella rahanlähteeksi "Pankkien ja suuryhtiöiden tukien, suurituloisten verohelpotusten ja asevarustelun". Tiedätkö mitä nämä mainitsemasi tuet ovat euromääräisesti ja mihin mahdolliset tuet ovat käytetty. Pankkitukia käytetään erillaisten kriisien selvittämiseen, jotta vältytään syviltä suhdannekuopilta. Pankkituki ei ole tulosiirtoja rikkaille pankkireillem vaan pankkien luotoituksen takaamista. Elinkeinoelämä ei toimi ilman pankkine tuotoitusta, joskus sattaa olla tarve väliaikaiseen pankken tulemiseen.
Suuryhtiöiden tuesta puhuttaessa pitäisi selvittää minne rahat on käytetty. Yleensa tutkimukseen ja kehitykseen, jolla luodaan edellytyksia tulevaisuuden kilpailukyvyllemme.
Suurituloisten verotuksessa olemme nuorallatanssijan roolissa. Veroja voidaan kerätä, mutei niin paljon, että työnteko tai yrittäminen ei koeta enää houkuttelevaksi. Suomi on kansainvälisesti korkean ja jyrkän progressiivisen verotuksen maa. Sitä tuskin voimme enää lisätä.
Maanpuolustuksesta on jo leikattu niin paljon, että siellä tuskin on enää mistä ottaa. Jonkinlainen maanpuloustusjärjestelmä meillä kait, Joutomies, olisi syytä olla?
Elikkä, Joutomies, sinulla kauniita ajatuksia, muttei realistisia.
Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
Sinulla Joutomies puuttuu analyysi tilanteesta, sinä katsot asioita vain komusilmin ja olet johtamassa meitä samaan kaaokseen jonne koko NL aikoinaan kaatui.Rahaa voidaan käyttää noihin mainitsemiisi hyviin tarkoituksiin mutta vain rajoitetusti ja se raja määräytyy tehtävän työn määrästä ja siitä maksettavasta veroista. Noiden verojen on lisäksi riitettävä moneen muuhunkin paikkaan. Valtion ja kuntien verotuloilla kun en usko kovastikaan keinoteltavan niin sen osan olisit voinut jättää mainitsematta.
Mikä varallisuus on luotu yhdessä? Kysyn vaan. Normaali työntekijä ei luo varallisuutta omin päin vaan hän ainoastaan suorittaa muiden hänelle suunnittelemia tehtäviä jolloin tuo suunnittelija on se luoja eikä suorittava työntekijä joka istuisi pensseli sannassa jos muut eivät häntä ohjailisi ja järjestäisi puuhaa. Vain yrittäjät luovat itse tuota varallisuutta yksityisistä henkilöistä, hänenkin mahdolliset alaisensa ovat tuosta yrittäjästä riippuvaisia.
Jos osakesäästäjän tai vaikka rahastoasiakkaan säästöt hupenevat kurssien laskiessa niin ei niitä sinulta laskuteta vaan jokainen kärsii nahoissaan. Kaikkihan me tavallaan olemme tyytymättömiä ja haluamme enemmän maallista hyvää mutta ne sitä saavat jotka näkevät siitä vaivaa. Silloin ei kannata puhua 8 tunnin työpäivistä eikä paljon muistakaan vapaista vaan hommaa hoidetaan urakalla ja jos menee hyvin saadaan palkinto ja jos huonosti ollaan tyhjin taskuin.
Vanhoillislestadiolaisten kesäjuhlilla taisi olla 60 – 70 tuhatta osallistujaa, mitä arvelet omasta kokouksestasi?? Saatko 1000 kokoon vai tyydytkö sataan?
Alkuperäinen kirjoittaja: Joutomies
"Mikä varallisuus on luotu yhdessä? ", kyselet. Kaikki varallisuus on luotu yhdessä, jos katsot todellista elämää, etkä vain revi "juttua omasta päästäsi".Laskeppa, minkä verran on tarvittu meidän yhteistä työtä, vaikkapa tämän tietotekniikan synnyttämiseen, että voit suoltaa kuolemattomia ajatuksiasi muiden luettavaksi.
Pitäisi puhua aidasta, eikä aidanseipäästä.
Sakke näkyy jatkavan kilpailukykypolitiikan mainostamista, kuten ennenkin. Eikä huomaa, millaisessa suossa se on finanssikeinottelun kanssa. Lujassa uskossa on hyvä elää.
Alkuperäinen kirjoittaja: sakke
Kilpailukyky ei ole politiikkaa, vaan talouden realiteetti. Jos mielii säilyttää taloudellisen tilansa, on syytä olla kilpailukykyinen. Sitä ei länsimaat nouseviin talouksiin verrattune tällä hetkellä ole.Finanssikeinottelulla ja kilpailukyvyllä ei ole nitää tekemistä. Ne ovat toisistaan aivan erillisiä ilmiöitä.
Jos olisimme kilpaulukykyisiä, niin meillä ei olisi Kreikan kaltaisia rahoituskriisejä.
Finassikeinottelu on aika laaja ja tulkinnnavarainen ilmiö . Sitä esiintyy tai jää esiintymättä, oli kilpailukykymme mikä tahansa.
Alkuperäinen kirjoittaja: jyrki laukkanen
Kreikkalaisia pankkeja voi netissä tutkia. Ilmeisesti Kreikan saamilla lainoilla tuetaan maan pankkien toimintaa kolmansissa maissa. Marfin Bank hakusanalla löytyy silmiä avaavaa matskua.Portugal on taas aktiivinen Länsi-Afrikassa ja Brasiliassa. Espanja operoi koko Etelä-Amerikassa. Me rivikansalaiset emme saa tietoa,jotta voisimme muodostaa kokonaiskuvan globaalista tilanteesta.Ranska ja Saksa ovat tietysti rahoittaneet omien tuotteidensa viennin Kreikkaan. Mikäli Kreikka ja sen asukkaat menettävät kykynsä maksaa lainojaan, merkitsee tämä suoraan yhden maan putoamista kriisiin,jonkalainen on varsin tuttu monesta kehitysmaasta.
Alkuperäinen kirjoittaja: J. Alexandersson
Sakke ja Työeläkeläinen, kertokaapa meille tarkat vertailevat tiedot de facto palkansaaja- ja pk-yritysverovaroin rahoitetuista pankki- ja kansainvälisen elinkeinoelämän tuista EU-alueella vs. julkisen talouden tulo-meno-rakenne. Odotan mielenkinnolla faktoihin perustuvaa analyysianne! :)Alkuperäinen kirjoittaja: Myyryläinen
Sakke on sikäli oikeassa, että kilpailukyky on talouden ominaisuus joka voi olla paremmassa kunnossa tai huonommassa. Sen lisäksi hän olisi voinut huomata, että meillä on harjoitettu erityistä "kilpailukykypolitiikaa" jossa tuon ominaisuuden kehittämisen nimissä on tehty ja tehdään erityisiä toimenpiteitä. Ne liittyvät hyvinkin finanssikeinotteluun sillä kilpailukyvyn kehittämisen nimissä meillä on annettu finanssikeinottelijoille vapauksia ja helpotuksia joita heillä ei pitäisi olla, ei kilpailukyvyn kehittämisen eikä minkään muunkaan syyn vuoksi.Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
Ne on tiedonantajan jutut yleensä aina valmiiksi väritettyjä ja niin on nytkin asian laita. Miksi ei voida tuoda esille asioita ja antaa ihmisten itse päätellä mitä se tarkoittaa.Ensinnäkin, meillä ei ole keinottelutaloutta Suomessa eikä EU:n alueella jos nyt Kreikkaa ei lasketa, siellä kun keinot eivät riitä talouden ollessa hieman liikaa sosialistisesti väritettyä, maksetaan enemmän kuin tienataan valtakunnan tasolla ainakin.
Olisikin TA:n hyvä hieman miettiä sosialististen valtioiden talouksia, miksi ne ovat vielä surkeammassa jamassa kuin meillä vaikka siellä ei ole keinotteluakaan? Vai onko sittenkin?
Meillähän oli juuri vaalit noin puoli vuotta sitten, miksei silloin saatu kannatusta TA:n esittämälle kannalle vaikka vapaasti saitte yrittää? Alle prosentti äänestäjistä oli sitä mieltä jotta teitä kannattaa kuunnella ja SKP:n äänimäärä taisi puoliintua edellisistä eduskuntavaaleista.
Paljonko tuo teidän toimintapäivänne lisää tuottavuutta ja vientikauppaa? Jos ei lisää niin siitä on pelkkää vahinkoa. Kannattaa jo puolueenkin tasolla miettiä mitä mikin toimi vaikuttaa yleiseen hyvinvointiin.
Miten voi kommunisti hyvällä omallatunnolla mennä torikokoukseen jossa vaaditaan vapautta ja oikeudenmukaisuutta? Missään yhteiskunnassa jossa on väitetty oltavan menossa kommunismiin ei noita hyveitä ole näkynyt. Tuleekin mieleen, että te yritätte sumuttaa herkkäuskoisia puhumalla asian vierestä. Kertokaa edes yksi sosialistinen maa jossa on ollut samankaltaisia kansalaisvapauksia kuin meillä EU:ssa ja Suomessa. Oliko esim. Neuvostoliitto oikeudenmukainen rajoittaessaan ihmisten vapautta ja murhauttaen mielipiteen vuoksi miljoonia? Samaa tapahtui Maon aikana Kiinassa enkä usko muuallakaan sen helpommalla päästyn.
Mihin kommunistit pyrkivät tuolla valehtelullaan, kaikki kuitenkin tänään ovat tietoisia teidän yrityksistänne joten toden puhuminen saattaisi parantaa uskottavuutta josta teillä on todellista pulaa.