Helsingissä ja 12 muulla paikkakunnalla Suomessa 15.10. järjestetyt torikokoukset olivat osa kansainvälistä protestiliikettä. Samana päivänä liikkeellä oltiin ympäri maailmaa noin tuhannessa kaupungissa ja 82 maassa.
09.10.2015 - 10:42
#1
Toriliike vaatii muutosta ja demokratiaa
Paikalla olevat käyttäjät
There are currently 0 users online.
Uudet käyttäjät
- helena-rantasuo
- soderholmsatu
- rikutoi
- antti.sointula
- makinensanteri04
Alkuperäinen kirjoittaja: Matti Aalto
Torien liike on syntynyt tarpeeseen, sille on sosiaalinen tilaus ja tarve. Niinpä se tulee jatkumaan erilaisia muotoja etsien. 15.10. oli kohtalaisen hyvät keli ainakin Oulussa, mutta räntäsateet painavat päälle. Jatkoa varmaankin järjestetään ja kadullakin näyttäydytään, mutta seuraava tapahtuma taitaa olla lämpimissä sisätiloissa.Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Minun on kyllä vaikea tunnistaa näiden "toriliikkeiden" demokratiavaatimuksia. Pitäisikö meillä olla jonkinlaiset torikokoukset, joissa asioista päätettäisiin vai mitä? Helppo on vaatia demokratiaa ja muutosta jos asiat ei mene oman mielen mukaan, mutta kysyn yhä edelleen mitä tämän nykyisen demokratian tilalle? Pitäisi olla esittää jotain tilalle jos tämä nykyinen ei ole tasapuolinen. Se ei ole mikään ratkaisu, että rahat jaetaan uudelleen, sillä vuoden päästä toiset olisivat persauki ja toiset miljonäärejä!Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
Mahtavatkohan nuo TA:n artikkelin Mutanen, Petäjäniemi ja Simonen olla selvillä kuka maksaa ja mitä. Me verovelvolliset ne kaikki maksamme, ei kukaan muu. Silti vaikka palvelut ovat maailmanlaajuisesti varsin hyvät niin ainahan niissä on valittamista ja parantamista. En usko täydellistä löytyvän mistään.Kyllähän tavallinen ihminen voi kantansa ilmoittaa erilaisissa blogeissa ja sanomien yleisönosastoissa ja moni jopa lukee niitä ainakin jos kirjoittaa mielenkiintoisesti.
Meillä Suomessa demokratia toimii varsin hyvin, vaikka heti tai jopa eilen. Viime huhtikuussahan jokainen sai äänestää mieleisensä edustajan mieleisestään puolueesta niin oikealta, vasemmalta kuin keskeltäkin ja tuon tuloksen mukaan koottiin enemmistöhallitus joka nauttii eduskunnan enemmistön luottamusta. Miten voisimme tässä mittakaavassa lisätä demokratiaa? Siten, että se vielä toimisi suhteellisen tehokkaasti.
Vilponen kun lopettaisi kansainvälisen kaupan ja sulkisi jokaisen maan omiin oloihinsa tuskin ajattelee, että ainakin kolmannes hänenkin särpimistään tulee viennistä. Kiinalaisten toivo lepää kansainvälisen kaupan harteilla kuten meidän ja monen muun. Yksi osaa yhtä ja toinen toista ja vaihdellaan keskenään noita tuotteita.
Radikaaleja muutoksiahan on yritetty mutta muttei niistä ole koskaan mitään hyvää seurannut. Otetaan esimerkiksi vaikka Pohjois-Korea tai Kuuba, ei niissä kummassakaan kovin lujaa mene kansantulon osalta vaikka sosialismin oppeja on kokeiltu kymmeniä vuosia. Demokratiakaan ei juuri niissä päätä huimaa vaan yksi ukko sukuineen istuu vallan kahvassa.
Euroopan vakaus on meille niin tärkeä jotta kyllä siitä vaikka hieman maksaa ja pankkien kaatuminen saattaa meidät ennalta arvaamattomaan tilaan. Se tosin lienee se tila jossa kommunismilla on parhaat mahdollisuutensa. Ainakin mikäli Josif Staliniin on uskomista.