"Myyryläinen ei näytä vieläkään tajuavan mistä Kreikassa on kysymys."
Kyllä ne ymmärtämisongelmat ovat siellä PSillanpäällä. Reaalitaloudessaa pitää olla jotain jolla tuotetaan ja mielellään joku, jolle tuotteet menevät, jotta saadaan aikaiseksi tuotteita. Tästä tuotannon myynnistä voidaan sitten saada tuottoa. Jos kreikkalaisilta yrityksiltä katoaa rahoitus ja valtion säästöohjelmat romuttavat ostovoiman ja sisämarkkinat, miten PSillanpää kuvittelee, että Kreikka vielä tuottaa jotain? Vyötä voi kyllä kiristää nälkäkuolemaan saakka, mutta ennen sitä olisi varmaan syytä keksiä jotain järkevämpiä ratkaisuja.
PSillanpää ja Työeläkeläinen voivat käydä kertomassa Eteläranta 10:iin ja Mannerheimintie 76:een, että kantsii maksaa verot. Siellä epäilen asian suhteen olevan enemmän tietämättömyyttä kuin tavallisten kreikkalaisten keskuudessa. Sähköpostiosoitteet ovat ek@ek.fi ja toimisto@yrittajat.fi.
Reaalitalous on sitä, että tuotetaan oikeita tavaroita ja palveluja, m.l. syötävää jonka jälkeen niiden myynnistä saadaan rahaa ja sen avulla tuotetaan lisää palveluja ja tavaraa j.n.e.. Keplottelukuplataloutta taas on rahan tekeminen rahalla. Jälkimmäisessä ei tuoteta sitä syötävää vaan höttöntöttövelkarahaa jolla tehdään lisää rahaa jolla ei silläkään ole enää vastinetta oikeassa maailmassa. Ensin mainitussa tavalliset ihmiset saavat työtä ja toimeentuloa jolla hoitaa velvoiotteensa, jälkimmäisessä taas ei.
P.s. harmittaa kirjoittaa näin itsestäänselvyyksiä mutta kun näyttää palstoilla olevan joitakuita jotka joko tietämättömyyttään tai kiusaa tehdäkseen ovat ymmärtämättä perusasioita.
Myyryläinen, onko se reaalitaloutta, että suljetaan rajat entisen Romanian tai nykyisen Pohjois-Korean tapaan. Ei kumpikaan pystynyt/pysty (P-K) tuottamaan syötävää edes oman kansan ruokkimiseen. Millä rahalla ostetaan niitä palveluita ja oikeita tavaroita? Onko niitä atomipommit, avaruusraketit jne? Kuten varmaan olet huomannut, että meidänkin kaupoissa on paljon tuontitavaroita. Millä ne maksetaan? Lainarahalla vai tuottamalla omia tavaroita, joita ostetaan ulkomaille ja niillä saaduilla rahoilla ostetaan sietä meillä tarvittavia raaka-aineita ja tuotteita.
ps. Voisin samoin harmitella näiden itsestään selvyyksien kirjoittelua.
"onko se reaalitaloutta, että suljetaan rajat entisen Romanian tai nykyisen Pohjois-Korean tapaan..."
Miten tämä liittyy tähän keskusteluun Kreikasta ja sille asetetuista säästövaatimuksista? Vastaan kuitenkin, että reaalitaloudella käsitetään sitä ei-spekulatiivista osaa taloudesta. Se on ihan yhtä reaalista riippumatta kunkin maan rajojen avoimuudesta.
Opiskelija tuossa jo vastasikin asiallisesti ja hyvin PSillanpäälle.
Sen verran tekee kuitenkin vielä mieleni lisätä, että Romanian ja Kreikan välille löytyy toki yhteys. Se on säästöpolitiikka. Nicolae Caeusescu yritti säästää Romaniaa kuoliaaksi hoitaakseen valtionvelkaa ihan niinkuin nyt kreikkalaisilta vaaditaan.
Ei se liitykkään muuten kuin , että nämä "reaalitalouden" kannattajat vain yrittävät esittää puheissaan voivan syödä enemmän kuin tienaa. Lainarahat vain jossain vaiheessa loppuvat maailmalta ja silloin käy "kylmät" kuten nyt Kreikassa. Haluaisin nähdä miten tämä vasenlaita nostaa itsensä tukasta suosta jos vielä voitto tulee 17.06. vaaleissa, niin piti siinä samalla nostaa myös kreikkalaiset samasta suosta.
Sen verran olen Myyry ollut mukana jopa liike-elämässä, että suurin osa suomalaisista firmoista maksaa veronsa mukisematta. En juurikaan ole muihin törmännyt. Kiusaus on tietysti suuri niillä jotka palvelevat suoraan yksityisiä asiakkaita jotka eivät saa vähentää maksamaansa summaa omassa verotuksessaan mutta yritykset jotka työskentelevät firmojen kesken saavat vähennellä maksamiaan summia joten niiden kuitit kulkevat ja niitä käytetään.
PSillanpäältä on jäänyt realitalouspuheet täysin ymmärtämättä. Kysehän on siitä, että tuotetaan konkreettista jolloin syntyy millä ostaa ja mitä syödä. Jos spekulanttien annetaan pelata niinkuin nykyään, myös Kreikassa, niin vain spekulantit pelaavat kuplarahalla ja syötävä jää tuottamatta ja syötävän tuottamisesta tulevat tulot pois tekijöiltä. Ja kun spekulanttien kuplat puhkeavat, spekuloinnin tuloksista osattomaksi jääneiltä viedään "säästöohjelmilla" loputkin spekulanttien pelastamiseksi ja se vaihe on nyt Kreikassa käynnissä.
Työeläkeläiseltä lienee jääneen täysin huomaamatta n.s. harmaatalous. ALV:n tilittämättä jättäminen*) on vain yksi osa sitä. Sen osuus laskutavasta riippuen on jopa n. 15-20 % Suomenkin kansantaloudesta. Sen lisäksi tulee poliittisella tasolla tehdyt verotusta koskevat päätökset, joilla on ohjattu verotusta entistä enemmän pois yrityksiltä ja yritysten omistajilta.
*) ALV:ahan ei maksa yrittäjä vaan loppuasiakas. Yrittäjä vain tilittää sitä omalta osaltaan.
"Ei se liitykkään muuten kuin , että nämä "reaalitalouden" kannattajat vain yrittävät..."
Etkö sinä sitten kannata reaalitaloutta? Pitäisikö rahaliikenne pitää puhtaasti spekulatiivisena?
"Sen verran olen Myyry ollut mukana jopa liike-elämässä, että suurin osa suomalaisista firmoista maksaa veronsa mukisematta."
Pitäisikö tämä nyt ymmärtää niin, että Työeläkeläisen osallisuus liike-elämässä takaa koko liike-elämän rehellisyyden ainakin suurimmalta osalta? Jopas on herralla suuret luulot itsestään. Varmaan onkin niin että suurin osa yrittäjistä hoitaa velvollisuutensa, mutta se ei taida olla Työeläkeläisen ansiota eivätkä yhden henkilön subjektiiviset kokemukset paljon paina tällaisten asioiden todisteina.
Ne kuuluvat Myyry ne ALV:it siihen verojen luokkaan. Jos sinulla/firmallasi on alvirajan ylittävä liikevaihto niin lasku tulee se on ihka varmaa. Olen kuitenkin varma siitä, että suurin osa suomalaisista yrityksistä maksaa ne alvinsakin aikoinaan ja osa pienellä viiveellä kun rahasta on pulaa mutta kuitenkin.
Maksaahan se Myyry yrittäjä ne palkansaajankin verot sillä ilman toimintaa nekin jäävät helposti maksamatta. Tuskin niistä ansiosidonnaisistakaan suurempia verotuloja kauaa ainakaan tulisi.
Joillekin aloille kuten ainakin rakennusbisnekseen väitetään pesiytyneen harmaita firmoja ja niistä onkin syytä päästä eroon koska ne arvatenkin ovat mukana muussakin maanalaisessa laittomassa toiminnassa.
En väitä Opiskelija jotta minun osallisuuteni vaikuttaisi yleisellä tasolla mutta koska en voi muuta osoittaa kuin niitä asioita joista on omakohtaista kokemusta niin puhun/kirjoitan niistä. En tiedä miksi sinun subjektiiviset kokemuksesi olisivat sen tärkeämpiä tai oikeampia kuin minun vai puhutko vain hevosmiestentietotoimiston tietojen perusteella? Siltä osin kuin itse olen toiminut ja kokenut firmojen välisen toiminnan niin perin rehellistä ja vastuunsa tuntevaa se on ollut. Siinä piirissä jossa työskentelin ei Suomessa ollut tai ainakaan tullut ilmi noita harmaita firmoja joskin muutama konkurssi ihan laillisessa järjestyksessä huonoina aikoina. Yhdessäkään konkurssissa en itse tosin ole ollut mukana.
Luuloistani en tiedä mutta kirjoitan yleensä vain omakohtaisista tuntemuksista ja kokemuksista jättäen poliittiset arviot syrjään.
Opiskelija, ilmaisuni on joskus vähän epäselvää, mutta olen usein näissäkin keskusteluissa sanonut, että rahapolitiikka ja lainarahat ovat kunkin maan omien poliitikkojen päätöksistä riippuvia, ei pankit "pakota" ottamaan lainaa ja elämään yli varojen eli tuottavuuden. Ilmeisesti politikkojenkin on mukavaa olla "mukavia kavereita" ja antaa hevosen surra kun sillä on isompi pääkin.
Myyryläiselle sanoisin, ettei kai kreikkalaisetkaan nälänhätää koe, että mihin se ylituotantoruoka dumpataan tappiolla? Älä vain sano, että viedään nälkäänäkeville vaikka Afrikaan, sillä ei rahattomat pysty Kreikan taloutta nostamaan alihintaan viedyn ruoan avulla. Tämä sanonta ei ole rasistinen vaan todellista reaalitaloutta.
Myyryläinen, ei se mitä tuottaa tarvitse olla mitään syötävää, tuottakoon kreikkalaiset vaikka hilavitkuttimia kunhan niitä ostetaan vain maailmalle paremmalla hinnalla mitä niiden tuottaminen maksaa. Olen sanonut senkin jo aijemmin, että vaikka Zorbas tanssii toiselle Zorbakselle ja hetkenpäästä toisinpäin niin sillä ei Kreikan valtiovelkaa makseta sentin vertaa.
Neuvostotalouskin kaatui siihen, että tuotettiin tavaroita joita kukaan ei tarvinnut eikä halunnut ei edes toverit muissa maissa ja tuhlattiin rahat turhaan pullisteluun kuten Pohjois-Korea nyt para-aikaa tekee.
"En väitä Opiskelija jotta minun osallisuuteni vaikuttaisi yleisellä tasolla mutta koska en voi muuta osoittaa kuin niitä asioita joista on omakohtaista kokemusta niin puhun/kirjoitan niistä."
Tämä on kyllä huomattu. Ikävä kyllä sinun havainnoillasi ei yleensä ole paljon annettavaa näihin keskusteluihin.
"En tiedä miksi sinun subjektiiviset kokemuksesi olisivat sen tärkeämpiä tai oikeampia kuin minun vai puhutko vain hevosmiestentietotoimiston tietojen perusteella?"
Tässä taas päästään siihen miksi keskustelut Työeläkeläisenkin kanssa ovat yleensä yhtä antoisia kuin keskustelut vanhojen vihannesten kanssa noin keskimäärin ovat. Nimenomaan ne (minunkaan) subjektiiviset kokemukset eivät oikein paina mitään kun puhutaan isomman mittakaavan asioista kuten elinkeinoelämästä yleensä. Tarvitaan tutkittua tietoa tai henkilö, jolla on aivan poikkeuksellisen laaja kokemus ja näköala aiheeseen esim. asemansa puolesta (sinä et näitä kriteerejä täytä enkä väitä itse olevani sellainen henkilö). Esim. se että Suomessa jaetaan vuosittain jonkin verran talousrikostuomioita (myös veronkierrosta) antaa kyllä viitettä siihen suuntaan, että jonkinlainen ongelma on olemassa täälläkin.
PSillanpäälle tiedoksi, että "syömisella" tarkoitetaan tälläisessä yhteydessä muutakin kulutusta kuin ruokaa.
Jotta PSillanpään kuvaama tuottava tuotannollinen toiminta olisi mahdollista niin silloin ei pitäisi toistaa samaa virhettä kuin tehtiin SUomessa 80- ja 90-lukujen vaihteessa eli suoraan pankeille annettavilla tuilla tehtiin mahdolliseksi, että pankkien ei tarvinnut välittää siitä, säilyvätkö heidän asiakkaansa pitkällä tähtäyksellä. Niistä imettiin vakuuksina pääomat pois. Nyt EU haluaa tehdä Kreikassa saman.
Jos pääomia EU:ssa on jakaa pankkitukena esim. Kreikan, espanjan j.n.e. kautta niin niitä olisi investoida kreikkalaisen, espanjalaisen teollisuuden tuotteisiinkin.
Työeläkeläiselle tiedoksi uudelleen, että ALV on loppuasiakkaan maksama vero jota välissä toimivat yritykset tilittävät omien ostojensa ja myyntiensä välisestä erotuksesta. Lopulta se päätyy kokonaan yksityisen loppuasiakkaan maksettavaksi, Ks.: http://www.vero.fi/fi-FI/Yritys_ja_yhteisoasiakkaat/Liikkeen_ja_ammatinh...
Tiedoksi Myyrylle, kaikki verot maksaa kuluttaja! Muita tulonlähteitä yhteiskunnalla ei ole ja firmat vain laskevat veronsa eri vaiheissa tilittäen ne samaan kassaan eli siihen josta tämänkin palstan kirjoittajat ne avustuksina taitavat nostella.
Alkuperäinen kirjoittaja: Opiskelija
"Myyryläinen ei näytä vieläkään tajuavan mistä Kreikassa on kysymys."Kyllä ne ymmärtämisongelmat ovat siellä PSillanpäällä. Reaalitaloudessaa pitää olla jotain jolla tuotetaan ja mielellään joku, jolle tuotteet menevät, jotta saadaan aikaiseksi tuotteita. Tästä tuotannon myynnistä voidaan sitten saada tuottoa. Jos kreikkalaisilta yrityksiltä katoaa rahoitus ja valtion säästöohjelmat romuttavat ostovoiman ja sisämarkkinat, miten PSillanpää kuvittelee, että Kreikka vielä tuottaa jotain? Vyötä voi kyllä kiristää nälkäkuolemaan saakka, mutta ennen sitä olisi varmaan syytä keksiä jotain järkevämpiä ratkaisuja.
Alkuperäinen kirjoittaja: Myyryläinen
PSillanpää ja Työeläkeläinen voivat käydä kertomassa Eteläranta 10:iin ja Mannerheimintie 76:een, että kantsii maksaa verot. Siellä epäilen asian suhteen olevan enemmän tietämättömyyttä kuin tavallisten kreikkalaisten keskuudessa. Sähköpostiosoitteet ovat ek@ek.fi ja toimisto@yrittajat.fi.Reaalitalous on sitä, että tuotetaan oikeita tavaroita ja palveluja, m.l. syötävää jonka jälkeen niiden myynnistä saadaan rahaa ja sen avulla tuotetaan lisää palveluja ja tavaraa j.n.e.. Keplottelukuplataloutta taas on rahan tekeminen rahalla. Jälkimmäisessä ei tuoteta sitä syötävää vaan höttöntöttövelkarahaa jolla tehdään lisää rahaa jolla ei silläkään ole enää vastinetta oikeassa maailmassa. Ensin mainitussa tavalliset ihmiset saavat työtä ja toimeentuloa jolla hoitaa velvoiotteensa, jälkimmäisessä taas ei.
P.s. harmittaa kirjoittaa näin itsestäänselvyyksiä mutta kun näyttää palstoilla olevan joitakuita jotka joko tietämättömyyttään tai kiusaa tehdäkseen ovat ymmärtämättä perusasioita.
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Myyryläinen, onko se reaalitaloutta, että suljetaan rajat entisen Romanian tai nykyisen Pohjois-Korean tapaan. Ei kumpikaan pystynyt/pysty (P-K) tuottamaan syötävää edes oman kansan ruokkimiseen. Millä rahalla ostetaan niitä palveluita ja oikeita tavaroita? Onko niitä atomipommit, avaruusraketit jne? Kuten varmaan olet huomannut, että meidänkin kaupoissa on paljon tuontitavaroita. Millä ne maksetaan? Lainarahalla vai tuottamalla omia tavaroita, joita ostetaan ulkomaille ja niillä saaduilla rahoilla ostetaan sietä meillä tarvittavia raaka-aineita ja tuotteita.ps. Voisin samoin harmitella näiden itsestään selvyyksien kirjoittelua.
Alkuperäinen kirjoittaja: Opiskelija
"onko se reaalitaloutta, että suljetaan rajat entisen Romanian tai nykyisen Pohjois-Korean tapaan..."Miten tämä liittyy tähän keskusteluun Kreikasta ja sille asetetuista säästövaatimuksista? Vastaan kuitenkin, että reaalitaloudella käsitetään sitä ei-spekulatiivista osaa taloudesta. Se on ihan yhtä reaalista riippumatta kunkin maan rajojen avoimuudesta.
Alkuperäinen kirjoittaja: Myyryläinen
Opiskelija tuossa jo vastasikin asiallisesti ja hyvin PSillanpäälle.Sen verran tekee kuitenkin vielä mieleni lisätä, että Romanian ja Kreikan välille löytyy toki yhteys. Se on säästöpolitiikka. Nicolae Caeusescu yritti säästää Romaniaa kuoliaaksi hoitaakseen valtionvelkaa ihan niinkuin nyt kreikkalaisilta vaaditaan.
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Ei se liitykkään muuten kuin , että nämä "reaalitalouden" kannattajat vain yrittävät esittää puheissaan voivan syödä enemmän kuin tienaa. Lainarahat vain jossain vaiheessa loppuvat maailmalta ja silloin käy "kylmät" kuten nyt Kreikassa. Haluaisin nähdä miten tämä vasenlaita nostaa itsensä tukasta suosta jos vielä voitto tulee 17.06. vaaleissa, niin piti siinä samalla nostaa myös kreikkalaiset samasta suosta.Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
Sen verran olen Myyry ollut mukana jopa liike-elämässä, että suurin osa suomalaisista firmoista maksaa veronsa mukisematta. En juurikaan ole muihin törmännyt. Kiusaus on tietysti suuri niillä jotka palvelevat suoraan yksityisiä asiakkaita jotka eivät saa vähentää maksamaansa summaa omassa verotuksessaan mutta yritykset jotka työskentelevät firmojen kesken saavat vähennellä maksamiaan summia joten niiden kuitit kulkevat ja niitä käytetään.Alkuperäinen kirjoittaja: Myyryläinen
PSillanpäältä on jäänyt realitalouspuheet täysin ymmärtämättä. Kysehän on siitä, että tuotetaan konkreettista jolloin syntyy millä ostaa ja mitä syödä. Jos spekulanttien annetaan pelata niinkuin nykyään, myös Kreikassa, niin vain spekulantit pelaavat kuplarahalla ja syötävä jää tuottamatta ja syötävän tuottamisesta tulevat tulot pois tekijöiltä. Ja kun spekulanttien kuplat puhkeavat, spekuloinnin tuloksista osattomaksi jääneiltä viedään "säästöohjelmilla" loputkin spekulanttien pelastamiseksi ja se vaihe on nyt Kreikassa käynnissä.Työeläkeläiseltä lienee jääneen täysin huomaamatta n.s. harmaatalous. ALV:n tilittämättä jättäminen*) on vain yksi osa sitä. Sen osuus laskutavasta riippuen on jopa n. 15-20 % Suomenkin kansantaloudesta. Sen lisäksi tulee poliittisella tasolla tehdyt verotusta koskevat päätökset, joilla on ohjattu verotusta entistä enemmän pois yrityksiltä ja yritysten omistajilta.
*) ALV:ahan ei maksa yrittäjä vaan loppuasiakas. Yrittäjä vain tilittää sitä omalta osaltaan.
Alkuperäinen kirjoittaja: Opiskelija
"Ei se liitykkään muuten kuin , että nämä "reaalitalouden" kannattajat vain yrittävät..."Etkö sinä sitten kannata reaalitaloutta? Pitäisikö rahaliikenne pitää puhtaasti spekulatiivisena?
"Sen verran olen Myyry ollut mukana jopa liike-elämässä, että suurin osa suomalaisista firmoista maksaa veronsa mukisematta."
Pitäisikö tämä nyt ymmärtää niin, että Työeläkeläisen osallisuus liike-elämässä takaa koko liike-elämän rehellisyyden ainakin suurimmalta osalta? Jopas on herralla suuret luulot itsestään. Varmaan onkin niin että suurin osa yrittäjistä hoitaa velvollisuutensa, mutta se ei taida olla Työeläkeläisen ansiota eivätkä yhden henkilön subjektiiviset kokemukset paljon paina tällaisten asioiden todisteina.
Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
Ne kuuluvat Myyry ne ALV:it siihen verojen luokkaan. Jos sinulla/firmallasi on alvirajan ylittävä liikevaihto niin lasku tulee se on ihka varmaa. Olen kuitenkin varma siitä, että suurin osa suomalaisista yrityksistä maksaa ne alvinsakin aikoinaan ja osa pienellä viiveellä kun rahasta on pulaa mutta kuitenkin.Maksaahan se Myyry yrittäjä ne palkansaajankin verot sillä ilman toimintaa nekin jäävät helposti maksamatta. Tuskin niistä ansiosidonnaisistakaan suurempia verotuloja kauaa ainakaan tulisi.
Joillekin aloille kuten ainakin rakennusbisnekseen väitetään pesiytyneen harmaita firmoja ja niistä onkin syytä päästä eroon koska ne arvatenkin ovat mukana muussakin maanalaisessa laittomassa toiminnassa.
En väitä Opiskelija jotta minun osallisuuteni vaikuttaisi yleisellä tasolla mutta koska en voi muuta osoittaa kuin niitä asioita joista on omakohtaista kokemusta niin puhun/kirjoitan niistä. En tiedä miksi sinun subjektiiviset kokemuksesi olisivat sen tärkeämpiä tai oikeampia kuin minun vai puhutko vain hevosmiestentietotoimiston tietojen perusteella? Siltä osin kuin itse olen toiminut ja kokenut firmojen välisen toiminnan niin perin rehellistä ja vastuunsa tuntevaa se on ollut. Siinä piirissä jossa työskentelin ei Suomessa ollut tai ainakaan tullut ilmi noita harmaita firmoja joskin muutama konkurssi ihan laillisessa järjestyksessä huonoina aikoina. Yhdessäkään konkurssissa en itse tosin ole ollut mukana.
Luuloistani en tiedä mutta kirjoitan yleensä vain omakohtaisista tuntemuksista ja kokemuksista jättäen poliittiset arviot syrjään.
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Opiskelija, ilmaisuni on joskus vähän epäselvää, mutta olen usein näissäkin keskusteluissa sanonut, että rahapolitiikka ja lainarahat ovat kunkin maan omien poliitikkojen päätöksistä riippuvia, ei pankit "pakota" ottamaan lainaa ja elämään yli varojen eli tuottavuuden. Ilmeisesti politikkojenkin on mukavaa olla "mukavia kavereita" ja antaa hevosen surra kun sillä on isompi pääkin.Myyryläiselle sanoisin, ettei kai kreikkalaisetkaan nälänhätää koe, että mihin se ylituotantoruoka dumpataan tappiolla? Älä vain sano, että viedään nälkäänäkeville vaikka Afrikaan, sillä ei rahattomat pysty Kreikan taloutta nostamaan alihintaan viedyn ruoan avulla. Tämä sanonta ei ole rasistinen vaan todellista reaalitaloutta.
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Myyryläinen, ei se mitä tuottaa tarvitse olla mitään syötävää, tuottakoon kreikkalaiset vaikka hilavitkuttimia kunhan niitä ostetaan vain maailmalle paremmalla hinnalla mitä niiden tuottaminen maksaa. Olen sanonut senkin jo aijemmin, että vaikka Zorbas tanssii toiselle Zorbakselle ja hetkenpäästä toisinpäin niin sillä ei Kreikan valtiovelkaa makseta sentin vertaa.Neuvostotalouskin kaatui siihen, että tuotettiin tavaroita joita kukaan ei tarvinnut eikä halunnut ei edes toverit muissa maissa ja tuhlattiin rahat turhaan pullisteluun kuten Pohjois-Korea nyt para-aikaa tekee.
Alkuperäinen kirjoittaja: Opiskelija
"En väitä Opiskelija jotta minun osallisuuteni vaikuttaisi yleisellä tasolla mutta koska en voi muuta osoittaa kuin niitä asioita joista on omakohtaista kokemusta niin puhun/kirjoitan niistä."Tämä on kyllä huomattu. Ikävä kyllä sinun havainnoillasi ei yleensä ole paljon annettavaa näihin keskusteluihin.
"En tiedä miksi sinun subjektiiviset kokemuksesi olisivat sen tärkeämpiä tai oikeampia kuin minun vai puhutko vain hevosmiestentietotoimiston tietojen perusteella?"
Tässä taas päästään siihen miksi keskustelut Työeläkeläisenkin kanssa ovat yleensä yhtä antoisia kuin keskustelut vanhojen vihannesten kanssa noin keskimäärin ovat. Nimenomaan ne (minunkaan) subjektiiviset kokemukset eivät oikein paina mitään kun puhutaan isomman mittakaavan asioista kuten elinkeinoelämästä yleensä. Tarvitaan tutkittua tietoa tai henkilö, jolla on aivan poikkeuksellisen laaja kokemus ja näköala aiheeseen esim. asemansa puolesta (sinä et näitä kriteerejä täytä enkä väitä itse olevani sellainen henkilö). Esim. se että Suomessa jaetaan vuosittain jonkin verran talousrikostuomioita (myös veronkierrosta) antaa kyllä viitettä siihen suuntaan, että jonkinlainen ongelma on olemassa täälläkin.
"Opiskelija, ilmaisuni on joskus vähän epäselvää"
Ainakin tästä voimme olla yhtä mieltä.
Alkuperäinen kirjoittaja: Myyryläinen
PSillanpäälle tiedoksi, että "syömisella" tarkoitetaan tälläisessä yhteydessä muutakin kulutusta kuin ruokaa.Jotta PSillanpään kuvaama tuottava tuotannollinen toiminta olisi mahdollista niin silloin ei pitäisi toistaa samaa virhettä kuin tehtiin SUomessa 80- ja 90-lukujen vaihteessa eli suoraan pankeille annettavilla tuilla tehtiin mahdolliseksi, että pankkien ei tarvinnut välittää siitä, säilyvätkö heidän asiakkaansa pitkällä tähtäyksellä. Niistä imettiin vakuuksina pääomat pois. Nyt EU haluaa tehdä Kreikassa saman.
Jos pääomia EU:ssa on jakaa pankkitukena esim. Kreikan, espanjan j.n.e. kautta niin niitä olisi investoida kreikkalaisen, espanjalaisen teollisuuden tuotteisiinkin.
Työeläkeläiselle tiedoksi uudelleen, että ALV on loppuasiakkaan maksama vero jota välissä toimivat yritykset tilittävät omien ostojensa ja myyntiensä välisestä erotuksesta. Lopulta se päätyy kokonaan yksityisen loppuasiakkaan maksettavaksi, Ks.: http://www.vero.fi/fi-FI/Yritys_ja_yhteisoasiakkaat/Liikkeen_ja_ammatinh...
Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
Tiedoksi Myyrylle, kaikki verot maksaa kuluttaja! Muita tulonlähteitä yhteiskunnalla ei ole ja firmat vain laskevat veronsa eri vaiheissa tilittäen ne samaan kassaan eli siihen josta tämänkin palstan kirjoittajat ne avustuksina taitavat nostella.Sivut