Kustannusosakeyhtiö TA-tieto julkaisee syksyllä uusintapainoksen Marxin pääteoksen ensimmäisestä osasta.
Article:
Pääoma tulee taas!Kustannusosakeyhtiö TA-tieto julkaisee syksyllä uusintapainoksen Marxin pääteoksen ensimmäisestä osasta.
There are currently 0 users online.
Alkuperäinen kirjoittaja: Torpeedo
Aivan loistava poliittinen kulttuuriteko josta hyötyy koko vasemmisto! On hyvä että kommunistit ovat aktiivisia itse julkaisemaan klassikkotekstejä, joille on huutava kysyntä. Enää ei voi valitettavasti naapurin painamiin kirjoihin tukeutua, koska painokset on jo loppu, eikä uusia taida olla sieltä enää tulossa. I osaa odotellessa ja II ja III osaa toivoen!Alkuperäinen kirjoittaja: jaska
Hyvä, että tästä saadaan vihdoinkin uusintapainos. Käytettyjen hinnat kulkeneet aika korkealla vaikean saatavuuden takia ja kirja kuitenkin edelleen varsin kysytty. Joku divari kuulemma tarjosi pääomasta jotain 80 euroa.Alkuperäinen kirjoittaja: Tommi Rautiainen
Mistä voin tilata jo etukäteen? Vastaukset voilähettää sähköpostiin, joka löytyy toimistosta. On tärkeä teos jota ei tunnu löytyvän edes kirjastosta. Itse ollen pragmaattinen militantti kaipaan kuitenkin ihmisiä jotka jälkenpäin osaavat rakentaa inhimillisen yhteioskunnan. Minunkaltaiseni sotateoreetikko ei sitä pysty tekemään. Haluan kuitenkin vanhana jakobiinina tutustua asiaan vielä uudelleen.Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
Aleksandr Solženitsynin Gulag eli Vankileirien saaristo kannattaa lukea ensin niin tietää mihin Marxin seuraaminen on miljoonat johtanut, olosuhteisiin jotka nykykäsityksen mukaan ovat rikos ihmiskuntaa vastaan.Demokratia ja mielipiteen vapaus ovat avain hyvään yhteiskuntaan ja sehän meillä on joten kannattakaa sitä! Vaaleissa tavataan taas 2015!
Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
Mahtaako Marxin pääoma olla kovinkaan opettava reaalisessa merkityksessä. Itsehän hänellä ei ollut kuin appiukon pääomia käytössään, Marx kun tuskin sai omaa leipäänsä tienattua. Koko kirja lieneekin kateuden sanelema ja niin siihen olisikin suhtauduttava.Mikä tekee ihmisestä tietäjän joidenkin mielestä alalla josta hänellä ei ole kokemusta kuin unissaan?
Alkuperäinen kirjoittaja: Heikki Rautanen
Hienoa, varaan/tilaan heti yhden kappaleen! Teos kuulisi jokaisen ajattelevan ihmisen hyllyyn ja ennen kaikkea käyttöön.- Antikvariaatit ns. ymmärtävät hyvän päälle ja osaavat pyytää koko sarjasta 120 - 300 €.
Alkuperäinen kirjoittaja: seppo
Lueskelen parhaillaan Nalle Wahlroosin tiiliskiveä Markkinat ja demokratia. Loppu enemmistön tyrannialle.Nalle ei tunnu Marxia paljon arvostavan.
Taloustieteilijänä Marx oli hämärä. Historiallisessa materialismissa sen sijaan on Nallen mielestä(kin) jotain järkeä...
Mutta eihän Nalle Pääoman uutta tulemista estä:-)
Alkuperäinen kirjoittaja: Iivari
Milloinhan tai missä vaiheessa työ on? Kovasti odotetaan tätä painosta. Kliseisesti voisi sanoa, että ajankohtaisempi kuin koskaan. Vallankumouksellinen liike leviää Kuubassa, Venezuelassa, Nicaraguassa, Boliviassa ja Equadorissa. Onko Latinalaisessa Amerikassa alkamassa kehitys joka laajenee ja syvenee kohti sosialistista maailmaa? Tähän kannattaisi myös keskittyä eurooppalaisissa kommunistisissa ja vasemmistolaisissa medioissa.Alkuperäinen kirjoittaja: JusSi
Hei, onko tietoa milloin tuo uusintapainos on tulossa? JusSiAlkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Eikö tähän kirjaan (yli sata vuotta vanha) voisi jo laittaa jotain uutta tietoa, sillä varmaan on vuosien varrella havaittu näitä kuuluisia "valuvikoja", eli kaikki ei olekaan mennyt niinkuin Marx on luullut? Kyllähän virsikirjaankin sävelletään ja laitetaan uusia virsiä kun painosta uudistetaan.Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
"kaikki ei olekaan mennyt niinkuin Marx on luullut?"Kaikkihan menee päivä päivältä enemmän ja enemmän juuri kuten Marx on luullut. Porvaristo ei itse ymmärrä toteuttamansa kapitalismin teoriaa, mutta Marx sen täydellisesti ymmärtää, hän on sen tuossa 3-osaisessa kirjassaan esittänyt pääpiirteittäin juuri kuten se on mennyt ja mihin se vääjäämättömästi tulee päättymään.
Hieno mies kaikinpuolin, ja täysin perustelematonta hänen päällensä on edesmenneen stalinismin viittaa lähteä sovittamaan, onhan hänen analyysinsä siitä, että sosialismi voi toteutua vasta kapitalismin jälkeen, osoittautunut nyt käytännön kauttakin vedenpitäväksi, Neuvostoliitto sen meille osoitti.
Myös "sosialistinen" Kiina on availlut talouttaan selkeästi kapitalismin suuntaan, mutta on muutoin kuten kaikki muutkin maat ovat, omakohtainen tapauksensa. Se saattaa juuri toteuttaa täytenään tuon kapitalismin välivaiheen nykyisen "sosialisminsa" sisällä, jonka jälkeen todellinen sosialismi muodostuu avoimen demokratian kautta Kiinassa mahdolliseksi, ilman erillistä suoranaista vallankumousta; ehkä demokratia vain avautuu jollain aikavälillä aidoksi sosialismiksi siellä.
Alkuperäinen kirjoittaja: Alpo-Topias
HEI!Nyt toivon sitä, että Te Toveri PSillanpää muistatte sen, että miksi pitää valtavirtataloustieteestä sanoa se asia, että siinä ei kestä romahtamatta sen paremmin logiikkatesti kuin ei myöskään realismitesti. Onhan ollut keskustelussa se, että Klassikkomallin eli Valtavirtataloustieteen takana oleva totuuskuvio on se, että jos Te pystytte osoittamaan sen asian oikeaksi, että kaikki yritykset ovat täysin identtisiä C:n ja Q:n suhteen, niin tällöin Klassikkomalli ja samalla Uusklassinen Talousteoria on totta ja myös looginen, mutta jos Te ette tähän kykene, niin tällöin LD-perusteinen Pääomakirjan Arvolakimalli ja myös Materialistinen Historiakäsitys on totta.
Meidän pitää vielä muistaa se asia, että Klassikkomallin toinen nimi on Täydellisen Kilpailun Malli, ja kun nyt Teoriakuvioihin tuodaan mukaan epätäydellisyyttä osoittava muuttuja eli ODOTUKSET, niin tällöin Uusklassinen Talousteoria eli Nykyvaltavirta rp:n kuviossa romahtaa myös logiikkatesti, vaikka puhtaassa Klassikkomalli rp:ssä olisikin Logiikkatesti kestänyt romahtamatta, vaikka realismitesti romahtaakin jo heti kättelyssä. Niin ja nyt me voimme sanoa sen, että JV:nkin ylistämä talousteoria Monetarismi eli Uusklassinen Talousteoria on sellainen, että siinä romahtavat sekä Realismitesti että Logiikkatesti, joten ei kai tarvitse suuremmin ihmetellä sitä asiaa, että miksi nyt TELLUS-planeetan talous- ja elinkeinoelämä on erittäin pahasti sekaisin ja myös kovassa sekä karussa lamassa.
Olisiko nyt korkea aika Hyvät SINIMUSTAT, Työkkäri, PSillanpää, AP ja kumppanit alkaa miettimään sitä asiaa, että mistä ihmeestä me voisimme löytää sellaisen talousteorian, jossa kestäisivät romahtamatta sekä Logiikkatesti että Realismitesti? Niin ja onko hyvä ehdotelma LD-perusteinen Materialistinen Hitoriakäsitys ja Pääomakirjan Arvolakimalli? Mitä mieltä asiasta ovat Yrittäjänerot Työkkäri, PSillanpää ja myös Antipunikki?
Alkuperäinen kirjoittaja: Karjalan Priha
Toveri Alpo-Topias, tässä kiteytyy koko Marxin ajatusmaailma selkeimmillään. Parta-Kalle toteaa joissain jorinoittensa päättötyönä seuraavaa lisäarvo-osiossaan:"Marx toteaa, että jos kaikista tavaroista poistetaan kaikki niihin käytetty työ, jaljelle jää vain aineet sellaisina kuin ne tavataan luonnossa."
Tämä suurikin ahaa-oivallus, joka lienee syntynyt Marxin hyvinkin syvällisten pohdintojen, ja useiden viini pullollisten jälkeen, kestää romahtamatta Alpon esittelemät testit ja myös mahdolliset tulevat vielä tuntemattomat testitkin!
Tässäpä Alpolle ajattelemisen aihetta c,q ja puhjenneen/ osittain puhjenneen kottarin rengas- syndrooman lisäksi
Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
Sitä kannattaa MESTARI ALPO-TOPIAS tuota logiikka testiä kokeilla ihan omaan nuppiinsa. Taloushan ei vaadi mitään muuta kuin hieman järkeä ja ynnäpäätä, teoriat saa heittää romukoppaan ja onhan niitä sinne jokainen laittanutkin jos joku niistä tuntuu sopivan niin loput roskiin.Firman toiminta ei näitä teorioita kaipaa vaan pitää katsoa jotta enemmän tulee kuin menee sitä rahaa nimittäin ja silloin firma toimii ja pysyy teorioista huolimatta. Sitä voi tietysti kutsua kestävän talouden teoriaksi jos välttämättä haluaa teoretisoida.
Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
""Marx toteaa, että jos kaikista tavaroista poistetaan kaikki niihin käytetty työ, jaljelle jää vain aineet sellaisina kuin ne tavataan luonnossa."Juuri näinhän se menee edelleen, työ on kaiken rikkauden isä ja maa rikkauden äiti. Hyödyllinen työ tuottaa aina käyttöarvon, muttei välttämättä tavaraa. Tavaramuoto edellyttää sen vaihtoa, rahaan tai toiseen tavaraan.
Konsultit, filosofit ja työllä muodostetuilla verovaroilla elelevä omistava eliitti ei pääsääntöisesti tuota mitään yhteiskunnallista jaettavaa.
"Firman toiminta ei näitä teorioita kaipaa vaan pitää katsoa jotta enemmän tulee kuin menee sitä rahaa nimittäin ja silloin firma toimii ja pysyy teorioista huolimatta."
Tämähän on juuri sitä kapitalismin ainaista ja yhteiskuntaa repivää eloonjäämistaistelua. Kapitalismi kun ei ymmärrä taloutta osana yhteiskuntaa vaan se näkee talouden vain voitonteon lähtökohtana, tavallaan yhteiskunnallisesta kokonaissuunnittelusta täysin irrallisena mitä se ei kuitenkaan koskaan voi olla. Tuleva sosialismi käsittääkin taloudellisen toiminnan viisaammin yhteiskuntakokonaisuuden yhtenä tukirakenteena, hyvinvoinnin renkinä, ei anarkisen irrallisena voitontekovälineenä kuten kapitalismissa sen kestämätön rooli on.
Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
On sama mikä järjestelmä on vallalla jos mietitään firmojen olemassa oloa, sen pitää toimia kuten Timo taisi minua lainata. Muutoin sielunvihollinen nokkii ja firma häviää tai vaatii vastikkeettomia tukiaisia. Tässä asiassa ei sosialismi pelasta mistään.Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
"On sama mikä järjestelmä on vallalla jos mietitään firmojen olemassa oloa, sen pitää toimia kuten Timo taisi minua lainata. Muutoin sielunvihollinen nokkii ja firma häviää tai vaatii vastikkeettomia tukiaisia. Tässä asiassa ei sosialismi pelasta mistään."Olemassaolevan järjestelmän on toden totta oltava toimiva tai muussa tapauksessa on uuden tuotantotavan aika. Nyt tuo aika alkaa tulla käsille, on siirryttävä voitontavoitteluun, pääoman ikuiseen kasvattamiseen perustuvasta yksityisomistuksesta yhteisomisteiseen järjestelmään.
Kapitalistinen yksityisten pääomien kasautuminen on nyt jo aiheuttanut sen, että kapitalismin tulevaisuus on pelkkää kiihtyvää taantumusta. Valtioiden tulot supistuvat, velkeentuminen kasvaa, ostovoima katoaa, työttömyys lisääntyy, kierre on loputon. Se johtuu pääomien kiihtyvästä kasautumisesta ja sen aiheuttamasta kurjuudesta, kaiken yhteiskunnallisen elämän vaurioitumisesta. Vain pääomien sosialisointi ja yhteisomisteinen tuotantotapa, joka perustuu ihmisten tarpeisiin, ei pääoman maksimoinnin voi viedä yhteiskunnat uuteen kehitykseen, työajan lyhentämiseen, yhteiskunnallisten rikkauksien oikeudenmukaiseen jakoon, yhteiskunnalliseen edistykseen kaikin tavoin. Työeläkeläisen markkinoimat ajatukset ovat jo kokeneet lopullisen inflaation, ne ovat menneisyyttä. Nyt pitää katsoa tulevaan, tulevaisuus on uuden yhteisomisteisen tuotantotavan, se lähtee työväenliikkeestä käsin.
Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
Olipa Timo se järjestelmä mikä hyvänsä jokaisen firman joka aikoo olla pystyssä huomenna on oltava tuottava. Siinä ei tuotantotapa vaikuta eli tehdäänkö käsityönä vai koneellisesti, nehän ne tuotantotavat ovat.Yhteiskunnan tulot ovat kiinni yhteiskunnan taloudellisen toiminnan kannattavuudesta ja vilkkaudesta. Aivan sama onko yhteiskunta sosialistinen vai kapitalistinen. Kapitalistisessa yhteiskunnassa on vain se etu, että yrittäminen kannattaa kun taas sosialistisessa yhteiskunnassa tuo kannuste puuttuu.
Me olemme toisaalta täällä Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa tottuneet niin korkeaan elintasoon jotta joudumme siinä antamaan periksi ajan mittaan kun suurien väestöryhmien kuten Kiinan ja Intian väen elintaso alkaa nousta. Maapallo ei riitä 6 – 8 miljardille Suomen elintasoon. Meitä Euroopassa lienee noin 600 miljoonaa ja P-Amerikassa hieman alle eli yhteensä alle miljardi. Olemme maailman vähemmistö joka on käyttäytynyt kuin enemmistö. Se tulee loppumaan pikapuolin.
Pääomien sosialisointi on lopun alku koska on liian helppoa tuhlata toisten kokoamaa varallisuutta ja sijoittaa sitä kohteisiin jotka tuntuvat mukavalta vaikka eivät olisikaan tuottavia.
Yhteisomistus ei ole missään oikein johtanut menestykseen vaan on tuonut pelkkää ongelmaa. Onhan meillä yhteisomistusta, osakeyhtiöt ja osuuskunnat joista minäkin olen kahden osuuden omistaja OP:n ja osuuskaupan. Siitä sinäkin voit aloittaa!
Minä en markkinoi ajatuksia vaan kerron miltä minusta kokemuksen valossa näyttää, osa on omaa kokemusta mutta esim. sosialismin osalta joudun turvautumaan sivustakatsojan rooliin. Siitä on kuitenkin paasattu lähes koko aikuisaikani joten siltä pohjalta saa kyllä käsityksen sen menestyksestä joka ei ollut kehuttava.
Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
"Olipa Timo se järjestelmä mikä hyvänsä jokaisen firman joka aikoo olla pystyssä huomenna on oltava tuottava. Siinä ei tuotantotapa vaikuta eli tehdäänkö käsityönä vai koneellisesti, nehän ne tuotantotavat ovat."Tämä ongelma on itse kapitalismin sisäisessä rakenteessa, jossa muodostetulle kokonaispääomalle on herkeämättä pyrittävä luomaan uutta lisäarvoa, uutta kasvua-oli sen koko kuinka suuri hyvänsä. Tässä tavoittelussa muun yhteiskunnan tila on sivuseikka. Kaikki perustuu yksilölliselle kilpailulle talouden saralla. Nyt sitten näemme mihin se on koko läntisen maailman johtamassa, tuo yksityinen omistusoikeus yhteisesti tuotettuihin pääomiin.
Yhteisomisteinen järjestelmä lähtee ennen muuta siitä, miten tuotetaan tarvittavat elämänvälineet yhteiskuntiin. Kun globaali kapitalismin kilpailee markkinoista ja työvoiman hinnanpainamisesta jokaisessa kolkassa perustaen kaiken toiminnan yksilöiden väliseen kasvavaan epätasa-arvoon, niin yhteisomistus keskittyy valtioyhteisön ja sen osayhteisöjen hyvinvoinnin, kestävän kehityksen ja ihmisten välisen tasa-arvon takaamiseen. Kun vuorovaikutusvälineet jaetaan kaikkien kesken tasan, ei kukaan voi käyttää noita välineitä hyväkseen toisia yksilöitä kohtaan, kuten kapitalismissa.
Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
"Me olemme toisaalta täällä Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa tottuneet niin korkeaan elintasoon jotta joudumme siinä antamaan periksi ajan mittaan kun suurien väestöryhmien kuten Kiinan ja Intian väen elintaso alkaa nousta"Jos tämä on ehdotuksesi kehityskulun suhteen, niin aika ponnettomaksi ehdotus jää.
Periksiantamisen ja mm.työvoiman hintakisaan mukaanmenemisen sijaan täytyy viedä kehitystä uudelle tasolle, se on kehittyneimpien kapitalismien jälkeinen seuraava vaihe, eli täysin uusi systeemi. Se edellyttää omistusoikeutta niihin pääomiin, joita maassamme tuotetaan, pääomien ei voi antaa poukkoilla rahasta- ja poistu mentaliteetilla pitkin maailmaa. Omistusoikeutta tulee jakaa kansalle, eli tuon kansallisen tuotannon muodostajille. Järjestelmän kaikenlaista avoimuutta tulee kasvattaa aivan uudelle tasolle, suljetut salit ja päätökset ovat aina lopulta fasismin kehto, josta jo osviittaa on annettu. Pankit ja valuutta tulee olla kotimaista perustaa, pankit on otettava kansalliseen valvontaan.
"Pääomien sosialisointi on lopun alku koska on liian helppoa tuhlata toisten kokoamaa varallisuutta ja sijoittaa sitä kohteisiin jotka tuntuvat mukavalta vaikka eivät olisikaan tuottavia."
Mitä ihmeen toisten kokoamaa varallisuutta- työväenluokkahan tuon varallisuuden on aineellisella tuotannollaan kansakuntiin tuottanut. Työllä muodostetusta aineellisesta tuotannosta korvauksetta, pelkän yksityisen omistusoikeuden turvin, irroitettu ja markkinoilla realisoitu lisäarvo elättää nyt kokonaisuudessaan kapitalistit, poliittisen eliitin ja verotulojen kautta koko valtiokoneiston. Se on siis sitä työläiselle maksamatonta lisätyötä, joka omistavan eliitin kaikkialla kapitalismissa elättää.
Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
Työväenluokka ei Timo sitä varallisuutta kerää vaan ne joilla on ajatusta siitä mitä sillä työväenluokalla voi teettää. Muutoinhan suurin osa työväenluokkaa istuu työvoimatoimiston penkillä odottamassa sitä ihmettä jotta joku muu kuin työväenluokkalainen on havainnut työn jonka voi siellä istuvalla teettää.Pääoman kehityksessä ja muodostumisessa työväenluokka on varsin pieni tekijä. Jos se olisi pystyvä niin ei työnantajia edes tarvittaisi eikä työttömiä olisi vaan jokainen olisi omissa hommissaan.
Sinulla Timo lähtee virhe tuosta luokka ajattelusta, luokkia kun on vain kansakoulussa tai taitaahan niitä olla peruskoulussakin joskin luokattomasta lukiostakin on ollut puhetta.
Ihminen on aina yksilö joka hakee oman paikkansa maailmassa, ei missään luokassa.
Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
"Työväenluokka ei Timo sitä varallisuutta kerää vaan ne joilla on ajatusta siitä mitä sillä työväenluokalla voi teettää. Muutoinhan suurin osa työväenluokkaa istuu työvoimatoimiston penkillä odottamassa sitä ihmettä jotta joku muu kuin työväenluokkalainen on havainnut työn jonka voi siellä istuvalla teettää."Höpöhöpö. Kulttuuriperimä eli olemassaoleva tieto siirtää osaamisen tuleville sukupolville, kaikille ihmisille. Ei siinä erillisiä ajatusriihi-yksilöitä vaadita, kaikilla on aivot ja kaikki omaavat yhtäläiset älynlahjat. Mutta kapitalismissa tätä tiedonsiirtoa pyritäänkin jarruttamaan, sillä onhan kyseessä luokkayhteiskunta joka haluaa jakaa ihmiset ikuisesti pääomia omistaviin ja omistamattomiin.
Kapitalismi voikin toimia vain tällä pääomien jaon periaattella, mutta se on jo umpikujassa eikä enää toimi. Pääomien avoimen jakamisen jarruttaminen ei kauaa enää onnistu, vaan kansan tietoisuus kasvaa kokoajan, tiedonsaanti muuttuu avoimemmaksi ja työväenluokka valmistautuu jo viemään kehitystä uudelle tasolle, sosialismiin.
"Pääoman kehityksessä ja muodostumisessa työväenluokka on varsin pieni tekijä. Jos se olisi pystyvä niin ei työnantajia edes tarvittaisi eikä työttömiä olisi vaan jokainen olisi omissa hommissaan."
Uusi arvo syntyy vain aineellisessa tuotantoprosessissa työn ja raaka-aineiden kombinaatiossa. Lopputuotteen arvo on aina sidottu siihen käytettyyn työaikaan, vallitsevilla tuotantovoimien tasolla. Käytetyn työajan/tuote lyhetessä myös tuotteen arvo putoaa saman verran. Kapitalismissa pääoman kehitys ja muodostus on kiinni rakenteista, jotka perustuvat yksityisomistuksen mallin suosimiseen. Kapitalismissa tuotantovälineiden yhteisomistus ei ole toimiva malli, koska se kohtaa liikaa kitkaa, joka tulee kulttuurisista pääomien yksityisomistusta suosivista rakenteista, avoimuuden puutteen suosimisesta jne.
Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
Varmaan se Timo Marxin aikoina siirtyi se osaaminen kulttuuriperinnön mukana maanviljelyssä ja ojankaivuussa mutta tänään on kaikki toisin. Enää ei kunnolla ole valmis elämään ilman vähintään kahta ammattia mieluummin insinööritasolla tai sen yläpuolella. Tavallinen suorittava työ teollisuudessa on ohi meiltä kustannusten vuoksi. Palveluammatteihin kuten hoitoalalle voidaan kouluttaa jonkin verran väkeä mutta kaikki eivät voi siellä olla joten muutakin on tehtävä.Talkkareita ja kuskeja tarvitaan mutta ainakin kuskeista suuri osa alkaa olla maahanmuuttajia joten se lienee osin huono valinta jos ei ole oma kuskinsa eli yrittäjä.
Meidän älynlahjamme eivät ole yhtäläisiä, siitä on todistuksena jo koulutodistus, kaikkien keskiarvot eivät ole siellä topissa vaikka joillain ovat. Osa nuorista jää ilman koulua heti oppivelvollisuuden loputtua ja ajautuu helposti rikoksen tielle. Miten voit sanoa sen olevan samojen älynlahjojen ansiota kuin mitä vaikka tähtitieteilijältä tai lääketieteen tohtorilta vaaditaan?
Yhteiskunta ei jaa ihmisiä vaan ihmisten kyky käyttää yhteiskunnan mahdollisuuksia. Itse olen lähtenyt tyhjästä, silti olen saanut varsin hyvän kodin aikoinaan enkä ole koskaan kärsinyt puutteesta mutta oman eloni olen kustantanut itse. Nyt ei ole huolen häivää mutta se on vaatinut runsaasti työtä ja ehkä älynkin lahjoja sillä lotossa en ole voittanut.
Missä se työväen luokka piilee joka jotain vie uudelle tasolle, sitä mukaa kun ”työväki” sivistyy se alkaa pärjätä ilman luokkajakoa siirtyen uudelle tasolle nykyjärjestelmän sisällä.
Olkoon järjestelmä mikä hyvänsä niin laaja yhteisomistus aiheuttaa kitkaa tuotantovälineiden hallinnassa. Aina pitää olla taho joka järjestää nouden välineiden kitkattoman käytön ja niinhän se nykyään tapahtuu suurimmin osin. Ihmisiä kun ollaan niin mokiakin sattuu niin ylhäällä kuin alhaalla eikä niistä päästä eroon missään järjestelmässä tai omistussuhteessa. Kannattaa olla reaalinen ajatuksissaan niin pärjää paremmin.
Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
"Tavallinen suorittava työ teollisuudessa on ohi meiltä kustannusten vuoksi. Palveluammatteihin kuten hoitoalalle voidaan kouluttaa jonkin verran väkeä mutta kaikki eivät voi siellä olla joten muutakin on tehtävä.Talkkareita ja kuskeja tarvitaan mutta ainakin kuskeista suuri osa alkaa olla maahanmuuttajia joten se lienee osin huono valinta jos ei ole oma kuskinsa eli yrittäjä."
Suorittavaa, rikkauksia luovaa suomalaista työtä on ajettu tietoisesti maassamme alas EU:n ja globalisaation tarpeista käsin, päättäjät ovat tehneet karhunpalvelukset kansalliselle hyvinvoinnille EU:n ja suurpääoman, pienten eliittiryhmien etujen kustannuksella.
Maahanmuuttohan on globaalin kapitalismin seuraus, sitä tapahtuu koska se on lähtijöille ainoa vaihtoehto etsiä toimeentuloa muualta, globaali kapitalismi pistää liikaväestön liikkeelle ja aiheuttaa siis täysin tuon loputtoman muuttoliikkeen. Sen takia kapitalistien tulisikin myös maksaa kaikki maahanmuutosta aiheutuvat lisäkustannukset yhteiskunnalle, nyt kulut vyörytetään kuitenkin siitäkin kansalle. Lisäseurauksena syntyy eripuraa ja työväenluokan keskinäistä kisaa olemassaolevista työpaikoista ja sosiaaliturvasta jne., kaikkea hajaantumista ja sekasortoa mitä suurpääoma mielellään seurauksina vastaanottaakin, kunhan sen omat edut säilyvät.
Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
"Meidän älynlahjamme eivät ole yhtäläisiä, siitä on todistuksena jo koulutodistus, kaikkien keskiarvot eivät ole siellä topissa vaikka joillain ovat. Osa nuorista jää ilman koulua heti oppivelvollisuuden loputtua ja ajautuu helposti rikoksen tielle. Miten voit sanoa sen olevan samojen älynlahjojen ansiota kuin mitä vaikka tähtitieteilijältä tai lääketieteen tohtorilta vaaditaan?"Olet ilmeisesti feodaalisen rotuopin, jota Hitlerkin osaltaan muokkasi omiin tarpeisiinsa, kannattaja. Tuo on ihmisten lähtökohtaista jaottelua eriarvoisiksi ja paremmiksi älynlahjoiltaan ja ominaisuuksiltaan. Sitähän Suomen valkoinen aatelistokin tutki Ruotsin ja natsien kanssa 1920-1930 luvuilla, rodunjalostusta.
Ei kaltaisesi pikkuporvarin kannattaisi liikoja luulla paremmuudestaan ja vaikutusvallastaan, pienporvaristohan putoaa ensimmäisenä omistamattomaan proletariaattiin suurpääomien kasautumisen seurauksena. Nyt vähän johdonmukaisuutta kehiin kaipaisin sinultakin siis.
Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
"Itse olen lähtenyt tyhjästä, silti olen saanut varsin hyvän kodin aikoinaan enkä ole koskaan kärsinyt puutteesta mutta oman eloni olen kustantanut itse. Nyt ei ole huolen häivää mutta se on vaatinut runsaasti työtä ja ehkä älynkin lahjoja sillä lotossa en ole voittanut."Yhteiskunta jossa tällainen reitti aurinkoon, loputonta kilpailua ja kyynärpäitäkin käyttäen, on ainoa vaihtoehto ei voi olla loppuun asti kauhean kestävällä pohjalla, tällainen ei vain suurelle osalle yksilöistä ole ominaista; kilpailla olemassaolostaan kapitalististen rakenteiden asettamin kriteerein. Yksilön luonnollinen paikka on osana yhteiskuntaa, jossa molemmat yksilö ja yhteiskunta tukevat toisiaan ja lähtökohtiaan.
"Missä se työväen luokka piilee joka jotain vie uudelle tasolle, sitä mukaa kun ”työväki” sivistyy se alkaa pärjätä ilman luokkajakoa siirtyen uudelle tasolle nykyjärjestelmän sisällä."
Juuri näin, sivistys, tieto ja taito työväen keskuudessa kasvaa ja lopulta se sysää myös yksityisomistuksen muodon kokonaan sivuun. Loputon ihmisten keskinäinen kilpailu omistusoikeuteen perustuen ei ole sivistystä, se on eläinkunnalle kuuluvaa luontoa. Ihmiskunnan täytyy nousta uudelle tasolle, jota ei voi ohjata ainoastaan menestyvien darvinismi, vaan yhteistyö. Tämä on tulevaisuuden realismia, ei vahvistuva yksityisomistus, se tie vie meidät tuhoon.
Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
Työtä ei Timo voi teettää muutoin kuin kannattavasti pidemmällä tähtäimellä. Jos kustannukset nousevat ja menekki tyrehtyy on hankittava muuta tehtävää sille pääomalle jonka tuottavuus on hävinnyt. Näinhän on käynyt osin metsä- ja kännyteollisuudelle sekä monelle muullekin. Se on pelkkä kustannuskysymys, ei poliittinen tai pahansuopa toimi.Kansainvaelluksia on ollut koko ihmiskunnan historian ajan, joskus suuremminkin joukoin (suhteessa väkimäärään) kuin tänään. Sitä on tapahtunut vapaaehtoisesti parempaa elämää hakien ja pakolla kuten Stalinin väestönsiirrot aikoinaan esimerkkinä. Kapitalismi niihin ei ole syyllinen vaan elintason epätasainen jakautuminen tällä Tellus nimisellä pallolla. Se tulee tasaantumaan kunhan elintaso meillä laskee ja muualla nousee suurin piirtein samalle tasolle.
Sinä varmaan tunnet pikkuporvareita, minä en, joten heidän ajatteluunsa en osaa ottaa kantaa. Älynlahjat kuitenkin ovat erisuuruisia eri henkilöillä eikä siihen tarvita rotuoppia tai muitakaan teorioita vaan realistinen katsanto riittää. Pääoma ei rajoita tai edistä älykkyyttä, se on varsin sattumanvaraisessa järjestyksessä jaettu meille perimämme mukana. Se ei välttämättä korreloi vanhempien ominaisuuksiin vaan voi periytyä sukupolvien takaa tai syntyä ihan vain jonkun geenien aiheuttaman sattuman vuoksi.
Minä en ole käyttänyt kyynärpäätaktiikkaa omassa elämässäni vaan älli on riittänyt, sekään ei ole kiinni mistään muusta kuin tavasta suhtautua elämään ja ympäristöön huomaten siinä olevia mahdollisuuksia. Se ei ole keltään pois vaan monelle lisää kuten omassakin tapauksessani.
Kun tieto ja sivistys lisääntyvät kansan keskuudessa pienenee kommunismin kaltaisen uskonnon tarve häipyen jonnekin historian hämärään esimerkkinä siitä miten kahjo ihminenkin voi olla.
Vähemmän mahdollinen sosialismin kokeilu meidät tunkioon tulee viemään jos sitä vielä päästään kokeilemaan, ei yksityisomistus joka vaalii olevaa ja pyrkii aina vaan parempaan olosuhteiden mukaan.
Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
"Työtä ei Timo voi teettää muutoin kuin kannattavasti pidemmällä tähtäimellä. Jos kustannukset nousevat ja menekki tyrehtyy on hankittava muuta tehtävää sille pääomalle jonka tuottavuus on hävinnyt."Ehtaa kapitalistimaista vyörytystä, olet sisäistänyt hyvin kapitalismin yhden sisäisen tendenssin, jossa on pakko lähteä ikuisesta voitontekemisestä, muusta ei väliä ole-pois tieltä risut ja männynkävyt, vaikka koko muu yhteiskunta. Uusia tuottavia aloja ei vaan voida keksiä jatkuvasti voitonnälissään poukkoileville yksityisille pääomille, ihmisten perustarpeet ovat rajalliset ja kun kasautuneilla kapitalistisilla pääomilla on tapana aiheuttaa toisella puolella 90%:n väestömäärässä kasvavaa ostovoiman ja toimeentulon laskua sekä työttömyyttä, niin on selvää että kapitalismi syö kaikki elinvoimaiset oksat itseltään, nythän tämä on kaikkien näköpiirissä länsimaissa jo hyvin, jos vain katselee tilannetta avoimin silmin eikä valikoiduin lasein.
Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
"Kansainvaelluksia on ollut koko ihmiskunnan historian ajan, joskus suuremminkin joukoin (suhteessa väkimäärään) kuin tänään. Sitä on tapahtunut vapaaehtoisesti parempaa elämää hakien ja pakolla kuten Stalinin väestönsiirrot aikoinaan esimerkkinä. Kapitalismi niihin ei ole syyllinen vaan elintason epätasainen jakautuminen tällä Tellus nimisellä pallolla"Väärä johtopäätös- juuri yksityiset omistussuhteet pääomiin ja valtaan, niin edesmenneillä Rooman valtakunnan ja feodaalisella kaudella kuin nyky-kapitalismissakin aiheuttavat enimmässä määrin ihmisten kansanvaellukset. Ne ovat pääomien omistussuhteiden aiheuttaman ns.liikaväestön vaelluksia pakon edessä, toimeentulon etsimistä. Romantisointisi vapaaehtoisuudesta ei 90%:sesti pidä paikkaansa, toki poikkeuksia aina on mutta suuressa kehyksessä kuva on tuo. Selviten ja suurimmassa määrin tämä toimeentulo-vaellus tapahtuu nykyisessä pitkälle edenneessä globaalissa kapitalismissa, jota koko EU:kin turvaavana rakenteena edustaa.
Globaali kapitalismi on siis perimmäinen syy kaikelle rasismille; se synnyttää sen kohdemaissa.
Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
"Älynlahjat kuitenkin ovat erisuuruisia eri henkilöillä eikä siihen tarvita rotuoppia tai muitakaan teorioita vaan realistinen katsanto riittää. Pääoma ei rajoita tai edistä älykkyyttä, se on varsin sattumanvaraisessa järjestyksessä jaettu meille perimämme mukana. Se ei välttämättä korreloi vanhempien ominaisuuksiin vaan voi periytyä sukupolvien takaa"Sinulle on ilm.tärkeä se lähtökohta, että pääomien omistus ja koskemattomuus periytyy eteenpäin suvussa, ja olet itsekin osaltasi päässyt siitä nauttimaan. Geeniperimä ei määritä älynlahjoja, vaan avoin oikeus yhtäläiseen koulutukseen. Ihmisten älynlahjoissa ei lähtökohdiltaan todella ole mitään eroja, vaan erot syntyvät aina yhteiskunnan rakenteissa.
Hyvin toimeentulevien perheellä visiot tenaviensa koulutiestä ovat selkeät, köyhien taas on tartuttava annettuihin oljenkorsiin ja monesti rakenteellinen ja periytyvä köyhyys aiheuttaa sen, ettei riittäviä kasvatusresursseja ole tai niihin ei ole voimia panostaa.
Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
"Kun tieto ja sivistys lisääntyvät kansan keskuudessa pienenee kommunismin kaltaisen uskonnon tarve häipyen jonnekin historian hämärään esimerkkinä siitä miten kahjo ihminenkin voi olla."Kun tieto ja sivistys ihmisten keskuudessa lisääntyy kehittyy tarve poistaa typerä ja kehitystä taannuttava yksityisomistus yhteiskunnallisiin pääomiin; talouteen, kulttuuriperintöön ja poliittiseen valtaan. Tulevassa soialismissa naureskellaan kuinka typerryttävä systeemi se edesmennyt kapitalismi loppuvaiheissaan olikaan kaikkine kehitystä ja hyvinvointia jarruttavine yksityisomistuksineen yhteisesti tuotettuihin pääomiin, ei siis elämänvälineisiin.
Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
Saattaa olla Timo jonkun mielestä ihailtavaa jos joku uskoo itseensä kuten sinä katsomatta mitä maailmassa todella tapahtuu.Oli järjestelmä mikä hyvänsä niin yritys joka ei tuota kulujaan ja uudistumiseensa tarvittavaa tulosta tulee häipymään tai siirtymään veronmaksajien kontolle. Kuluihin on laskettava myös kohtuullinen inflaation ylittävä osa pääomalle jotta sitä ei vedetä pois yrityksestä, kapitalistisessa tai sosialistisessa järjestelmässä. Mitä järkeä olisi edes sosialismissa pitää yllä työpaikkoja joka ei kustanna itseään ja vie yhteiskunnan tuloista aina vaan suuremman osan toimiakseen?
Kyllä kansainvaellukset ovat kautta aikojen perustuneet paremman elämän ideaan kuten tänäänkin, johtopäätökseni ovat siis oikeita. Keinot ovat vaihdelleet ja Tsingis Kaani taisi olla väkivaltaisin eikä muslimien maihinnousu Eurooppaan aikoinaan ollut sekään ihan lasten leikkiä. Nythän ne ovat taas tulossa leveämmän leivän ääreen mutta Tsingis Kaania saamme vielä hetken odottaa mutta kyllä se sieltä tulee.
Mistä sinä minun perintöni kuvittelet tulleen? Onko sinulla jotain salaista tietoa joka minultakin puuttuu, kerro niin käyn hakemassa! Minun elämäni kustannukset on maksettu omilla ansioilla ainakin 99%, se mitä sain kotoa oli oppi oikeasta suhtautumisesta talouteen. Siitä saan edelleen kiittää isäpappaa ja äitimuoria jotka opastivat minut viisaan taloudenhoidon tielle.
Voithan sinä nähdä märkiä unia sosialismin tulemisesta ja siitä miten saat tuhlata muiden hankkimia pääomia omaan kulutukseesi mutta siihen se jää. Sosialismia on kokeiltu eikä siitä ollut ihmiskunnan pelastajaksi, kokeet olivat varsin näyttäviä Neuvostoliiton ja Kiinan osalta sekä muutama pienempikin mahtui joukkoon. Yksikään ei pärjännyt, suurimmat ovat luopuneet kokonaan tai ainakin talouden osalta eikä noissa pienemmissäkään ole kehumista. Se mikä sopii muurahaisille ei välttämättä sovi ihmiselle jolla on paljon suurempi ajattelupotentiaali kuin noilla sosialistimuurahaisilla.
Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
"Oli järjestelmä mikä hyvänsä niin yritys joka ei tuota kulujaan ja uudistumiseensa tarvittavaa tulosta tulee häipymään tai siirtymään veronmaksajien kontolle."Ilman muuta tuotantoyksikön pitääkin tuottaa, ja kyllä sosialismissakin voidaan ja pitääkin tuottaa uuden arvon lisäksi myös lisäarvoa, ei yrityksestä muuten pitkässä juokussa ole hyötyä yhteiskunnalle. Pointti onkin siinä, että sosialismissa tuo tuotettu lisäarvo yksityistetään sen tuottajien käyttöön, eli kaikille. Yhteisesti tuotetun yksityinen omistus ei enää globaalikapitalismissa toimi, siksi taloudellisten pääomien omistusoikeus on tulevaisuudessa yksityistettävä kaikille. Kehittyneellä teknologialla tähän löytämään kyllä keinot, kyse on enää siitä, milloin nuo yhteisomistusmallin halut lopullisesti realisoidaan.
"Sosialismia on kokeiltu eikä siitä ollut ihmiskunnan pelastajaksi, kokeet olivat varsin näyttäviä Neuvostoliiton ja Kiinan osalta sekä muutama pienempikin mahtui joukkoon. Yksikään ei pärjännyt, suurimmat ovat luopuneet kokonaan tai ainakin talouden osalta eikä noissa pienemmissäkään ole kehumista."
Väärässä kehitysjaksossa toteutettuna käytäntö on totisesti todistanut koko ihmiskunnalle teorian toimimattomuuden. Täytyykin aivan ensialkuun tiedostaa milloin aika yhteisomistukselle on oikea- yhteiskunnallisessa kehitysvaiheessa, joka on reaalisesti vielä feodalismia yhteisomistuksen toteuttamisen aika ei voi olla vielä millään tavoin valmis. Sosialismi on tuotantotapa joka realisoituu kapitalismin läpikäynnin jälkeen, eli aletaan olla siinä hiljalleen käsillä.