42 posts / 0 new
Uusin kirjoitus
admin
Offline
Last seen: 3 months 17 hours sitten
Joined: 05.08.2015
Alipalkkatyö ei leiville lyö

Muun muassa Jyväskylästä asti Helsinkiin matkanneet mielenosoittajat vaativat EK:ta lopettamaan puheet palkanalennuksista. Kritiikkiä saivat myös työministeri Ihalainen sekä koko hallituspolitiikka.

Article: 
Alipalkkatyö ei leiville lyö
admin
Offline
Last seen: 3 months 17 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: jyrki laukkanen

Luin jostakin , että Suomen Pankkiin on ulkomailta tullut lyhyessä ajassa 80 miljardia Euroa . Eli siis maamme on veroparatiisi. Hyvä näin sillä paratiisissa ei tarvinnut töitä tehdä ennekuin pariskunta peitti häpynsä viikunanlehdellä ja haukkasi omenasta palasen ja siitähän sitten alkoi tämä työn ja pääoman välinen ristiriita. Aatamin anoppi riiteli Eevan isän kanssa ja he eivät päässeet yksimielisyyteen siitä , että mitä pitää kylvää ja kuka kyntää ja kuka korjaa sadon. Loput tarinasta me kaikki tunnemme.
admin
Offline
Last seen: 3 months 17 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen

Veroparatiisius ei liene syynä noihin miljardeihin arvoisa jyrki, vaan talouden vakaus, ainakin jos vertaa etelän huithapelimaihin. Suomalaiset pankin ovat paremmasta päästä vakavaraisuudessaan ja valtio on varsin hyvin pitänyt menonsa kurissa.

Rahat kannatta toivottaa tervetulleeksi tällä korkokannalla joka nyt vallitsee ja käyttää sijoituksiin eteenpäin.
admin
Offline
Last seen: 3 months 17 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen

Palkan alennus ei liene se varsinainen tähtäin vaan talouden saaminen kilpailukykyiseksi maailman mitassa. Nykyinen hyvinvointimme kun ei voi jatkua ilman vientiä. Joudumme pelkällä kotimaan kysynnällä tiputtamaan totutusta tasosta lähes puolet pois joten ei ole syytä vieroksua kustannustason sovitusta maailman markkinoihin.

Tässä toimessa ei tarvitse suuria hengenvoimia ymmärtääkseen miten kilpailukykyä lisätään. Yksikkökustannusten on laskettava, se on se fakta. Tai on pystyttävä ideoimaan tuotteita tai palveluja joita muut eivät kykene yhtä taloudellisesti tuottamaan. Känny oli jonkun aikaa tuollainen mutta on jo siirtynyt halpatuotantoon, nyt vaan SAK ja muut työntekijäjärjestöt ideoimaan jotta ei tarvitsisi alkaa palkanlaskuun, edes suhteelliseen inflaation aikaansaamaan.

Teidän eliittinne on ihan samassa pulassa kuin työläiset ja varsinkin työttömät, jos ei talous toimi on ihan sama onko eliittiä vai juoksupoikaa.

Mielenosoituksista ei ole koskaan poikinut ensimmäistäkään hyvää tuoteideaa jos pamppuja ei lasketa joten ne ovat turhia mutta työ tuotannon monipuolistamiseksi ja uusien tuotteiden kehittämiseksi on tarpeen ja ainoa oikea tapa alkaa selvittää nykyistä sotkua.
admin
Offline
Last seen: 3 months 17 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: armas

Kohotaikinapoliitikot saavat omalla neroilullaan ruuan ja asumisen kustannukset ylös.

Sitten porukkaa joutuu soskun luukulle josta he saavat massia helpottamaan kohonneiden hintojen kanssa pärjäämistä.

Kukaan ei kykene ottamaan lisää riskiä taloudellisen toimeliaisuuden muodossa, jolloin lisäruoka ja kämpät jäävät tekemättä.

Kierrossa olevalla lisärahalla yritetään ostaa samat ruuat ja samat kämpät kuin mitä muutkin ovat ostamassa samaan aikaan. Lopputuloksena hinnat nousevat entisestään.

Inflatoriselle sekoilulle tulee saada stoppi jos tuotanto junnaa paikallaan.
admin
Offline
Last seen: 3 months 17 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Sippo Kähmi

"Tässä toimessa ei tarvitse suuria hengenvoimia ymmärtääkseen miten kilpailukykyä lisätään. Yksikkökustannusten on laskettava, se on se fakta."

Väärin. Tämä ei ole fakta ensinkään. Aiheesta enemmän kertoo vaikkapa erikoistutkija Pekka Sauramo tässä artikkelissa - http://www.tiedonantaja.fi/2012-31-12/suomen-kilpailukyky-on-kunnossa

"Mielenosoituksista ei ole koskaan poikinut ensimmäistäkään hyvää tuoteideaa"

Väärin. Esimerkiksi kaikki demokraattiset perusoikeutemme ovat mielenosoitusten ja yleislakkojen ansiota.

Kun Venäjällä vuonna 1905 käynnistyi laaja yhteiskunnallinen mellakointi ja lakkoilu, tsaari taipui lokakuussa luopumaan itsevaltiudestaan ja antamaan valtaa kaksikamariselle parlamentille sekä hyväksymään joitain ihmisoikeuksia. Mielenosoitukset ja lakkoilu levisivät Suomeen ja työväen suurlakko käynnistyi Suomessa marraskuun alussa. 1. marraskuuta julkistetussa Tampereen punaisessa julistuksessa vaadittiin suomalaisille yleistä ja yhtäläistä äänioikeutta. Lopulta tsaari Nikolai II oli pakotettu myöntämään sen ns. Marraskuun manifestissa.

Yleinen ja yhtäläinen äänioikeus kunnallisvaaleissa puolestaan saatiin vasta, kun Suomen ammattijärjestön SAJ:n ylimääräisessä edustajakokouksessa marraskuussa päätettiin aloittaa yleislakko. 14. marraskuuta alkanut yleislakko pakotti eduskunnan hyväksymään vaatimukset 16. marraskuuta ja lakko loppui 18. marraskuuta.

Seuraavan kerran kun ylistät suomalaista demokratiaa, kannattaa muistaa mistä sekin tuoteidea on peräisin.

admin
Offline
Last seen: 3 months 17 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa

"Kukaan ei kykene ottamaan lisää riskiä taloudellisen toimeliaisuuden muodossa, jolloin lisäruoka ja kämpät jäävät tekemättä."

Näin se menee, EU:ssa toimivat globaalit pääomakasat ovat kasvaneet liian suuriksi jotta ne pystyisivät uusintamaan pääomillensa uuden lisäarvon reaalitalouden piiristä. Niinpä syntyy vain lisää työttömyyttä kun talous ei pyöri ja kun kansalaisten ostovoimaakin nämä kapitalistit pyrkivät vain jatkuvasti leikkaamaan.

Globaalit pääomakasat suuntautuvat siis lainaamaan rahaa EU-valtioille saadakseen sieltä haluamansa korkotuoton. Ja valtio kasvattaa tätä kautta omaa velkaansa lisää kun sillä on taas enemmän työttömiä joista täytyy pitää huolta, lainaamalla rahaa näiltä samoilta pääomakasoilta jotka ovat kriisin aiheuttaneet.
admin
Offline
Last seen: 3 months 17 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa

"on pystyttävä ideoimaan tuotteita tai palveluja joita muut eivät kykene yhtä taloudellisesti tuottamaan. Känny oli jonkun aikaa tuollainen mutta on jo siirtynyt halpatuotantoon"

Juuri tämänkaltainen "ideointi", jonkinlainen Nokia-syndrooma, on tämän kapitalismin aikaansaannos, jolla ei kuitenkaan kapitalismia tulla pelastamaan.

Rikkaudet yhteiskuntaan syntyvät vain aineellisen työn ansiosta. Tällaista tuottavaa työtä on Suomeen saatava lisää, perustamalla uudelleen lakkautettuja tuotantoyksiköitä, perusteollisuutta, infrastrutuuria. Kaikki tällainen teollisuus on saatava valtion haltuun. Suomessa olevat pääomat tulisi siirtää kansakunnan oman valuutan laskennallisille arvoille. Pääomille tulisi määrätä poistumiskielto ja ottaa ulkomaiset pääomat valtion haltuun.

Toki tässä pelissä hävitään ulkomaille viedyt Suomesta lähteneet pääomat, mutta sellaista se on, jos kansantalouttamme todella halutaan kehittää kansan lähtökohdista, eikä globaalin pääoman rikastumisen näkökulmasta. Ulkomaankauppasopimukset ja neuvotteluvälit, vienti ja tuonti, voidaan pitää kaikkiin maihin voimassa ilman EU:ta ja globaalin pääoman valloitustoimia. Varmasti meiltä löytyy ostettavaa muille maille jatkossakin. Pidetään vain itse kiinni siitä mitä meillä on, nyt sitä luovutetaan muille sillä verukkeella, kun ollaan "eurooppalaisia", kuten Niinistö eilen pääoman suulla totesi mediassa.
admin
Offline
Last seen: 3 months 17 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää

Täällä kirjoitellaan kuinka "alipalkkatyö ei lyö leiville". Tottahan se on kansalaisen kannalta näin, kun raha ei riitä ruokaan, mutta samoinhan voi ajatella myös firmojen ja valtion kannalta, että jos kansalaiset saavat "ylipalkkaa", ei sekään lyö firman tai valtion näkökohdista leiville. Meillä on hyvä esimerkki ylipalkoista naapurimme Neuvostoliitto, kansalaisilla oli kyllä rahaa, mutta kaupat lähes tyhjiä mitä niillä rahoilla ostaisi! Kyllä tätä ongelmaa on vain alettava lähestymään siltä kannalta, että työläinen tekee tuottavasti työtä ja saa siitä kohtuullisen tulon. Meillähän ei ole sitä ongelmaa etteikö olisi ostettavaa vaan se, että hinta on noussut tuottavuuden yläpuolelle ja joudumme (valtiokin) ottamaan ns. syömävelkaa, joka ei pitkän päälle vetele. Eikä tähän ole myöskään Timo Sn ehdotus, että tuotetaan vain mitä tarvitaan ja rajat kiinni turhalta tuonnilta". Kuka muuten määrittelee sen mikä on "turhaa tuontia" ,"turhaa vientiähän" on mielestäni vain se mikä on tehty veronmaksajien rahoja käyttäen, jotta hinta pysyisi alhaisena ja vienti vetäisi. Oli sen tehnyt sitten valtion omistama tai yksityinen firma/tehdas.
admin
Offline
Last seen: 3 months 17 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: armas

Kilpailukykyä saa nostettua laskemalla yksikkökustannuksia, tämä on aika alkeellinen asia. Voitteko avata tällä kommenttipalstalla, mikä edellä olevassa totuudessa on niin väärää?

Yksikkökustannuksia voi laskea palkanalennuksien sijaan vaikkapa lisäämällä automaatiota.
admin
Offline
Last seen: 3 months 17 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen

Olet Sippo väärässä noiden lakkojen suhteen. Niiden avulla nostettu palkka otettiin devalvaatiolla takaisin moneen kertaan. Niiden avulla kiristettyjä työehtoja on nyt haittaamassa työvoiman joustavaa käyttöä siten, että työttömien määrää saataisiin alas.

Montako työpaikkaa ne lakot loivat? Paljonko tuotantokyky parani niiden ansiosta? Paljonko ne tuottivat yhteiskunnan kassaan tuloja? Lakot ovat huonoin mahdollinen keino asioiden ajamiseen.

Sauramon selitys on selitys joka on ristiriidassa monen muun tahon kanssa ja jopa todellisen tilanteen kanssa. Meiltä on työtä lähtenyt ulos runsain mitoin eikä ihan vähin ole kännyvalmistuksen loppuminen täällä.

Me emme ole pystyneet toimimaan järkevästi tilanteessa jossa emme voi aiemman kaltaisella devalvaatiolla järjestää asiaa. Palkansaajat eivät ottaneet onkeensa keskusteluja sisäisestä devalvaatiosta kun siitä puhuttiin euroon liittymisen yhteydessä ja nyt koittaa katumuksen aika.
admin
Offline
Last seen: 3 months 17 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää

armas, juuri niinhän tehdään, että lisätään koko ajan automaatiota ja sen seurauksena työtekijöitä laitetaan kilometritehtaalle! Ei kyllä minusta ole sen poispotkitun työntekijän kannalta hyvä, mutta firman kilpailukyvyn kannalta erittäin hyvä. Kyllä jotain muitakin keinoja pitäisi kehitellä, ikä uskoa Timo Sn tulevaan sosialismin autuuteen.
admin
Offline
Last seen: 3 months 17 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Sippo Kähmi

"Voitteko avata tällä kommenttipalstalla, mikä edellä olevassa totuudessa on niin väärää?"

Voitko lukea jo kertalleen linkittämäni tällä sivustolla julkaistun artikkelin, jossa asiaa mm. avataan? Yksittäisten yritysten kilpailukyvyn paraneminen ei ole yhtä kuin kansantalouden kohentuminen. Tässä on se suurin ajatusvirhe, jota kokoomusideologia toki innolla ruokkii.

"Ei kyllä minusta ole sen poispotkitun työntekijän kannalta hyvä, mutta firman kilpailukyvyn kannalta erittäin hyvä."

Nimenomaan näin - siinä työn ja pääoman välinen ristiriita.
admin
Offline
Last seen: 3 months 17 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää

Sippo Kähmi, näinhän se on ,"jos ei ole työtä, ei kehity pääomaa ja jos ei ole pääomaa ei kehity työtä ja ympyrä sulkeutuu" kuin Uuno Turhapurolla, "kun oli aikaa, ei ollut rahaa ja kun nyt on rahaa, ei ole aikaa"!
admin
Offline
Last seen: 3 months 17 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: armas

Yksikkökustannusten ja kilpailukyvyn välistä yhteyttä ei käsitelty mielestäni tarpeeksi selkeästi artikkelissa:

http://www.tiedonantaja.fi/2012-31-12/suomen-kilpailukyky-on-kunnossa

Artikkelissa huomautettiin asiaa sivuten että eri maiden palkkatasojen vertailu on hankalaa.

Suomi on yksi kilpailukykyisimpiä maita WEF:in mukaan.

http://www.weforum.org/issues/global-competitiveness

Sama on toistunut monissa muissakin vertailuissa. Mielestäni Suomessa hyvinvointipalvelut ovat yhdistetty korkeaan kilpailukykyyn, joka tosin näkyy elinkustannuksissa (mm. alv-korotukset).



Vanha argumenttini on kumoamatta:
Väite jossa yksikkökustannusten laskun sanotaan olemaan parantamatta kilpailukykyä, on päätön. Silloinhan esimerkiksi teollistumisesta, antibiooteista tai tietotekniikasta ei ole ollut mitään hyötyä.

admin
Offline
Last seen: 3 months 17 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen

Se on Sippo Suomen kilpailukyky yksittäisten firmojen kilpailukyvyn eräänlainen summa. Vientihän muodostuu juuri noiden yritysten ulos viemistä tuotteista ei mistään muusta kummallisesta vientitavarasta/-palvelusta.

Ei työn ja pääoman välillä ole ristiriitaa vaan riippuvaisuussuhde, kuten PS sanoo niin ilman toista ei ole toistakaan.

Te kommunismiin kallistuvat vain pyritte saamaan aikaan luokkia ja ristiriitoja vaikka niitä ei todellisuudessa ole siinä ympäristössä johon te vetoatte. Kannattaa lopettaa vanhoihin kaavoihin tuijottelu ja astua avaraan maailmaan.
admin
Offline
Last seen: 3 months 17 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa

"Sippo Kähmi, näinhän se on ,"jos ei ole työtä, ei kehity pääomaa ja jos ei ole pääomaa ei kehity työtä ja ympyrä sulkeutuu"

Tässä olet aivan oikeassa, mutta nyt tuon muodostetun pääoman yksityiset omistajat/anastajat eivät ohjaa anastamiaan pääomakasoja reaalituotantoon, jolloin uutta hyvinvointia ei synny. Siksi nuo pääomat on saatava valtion kautta kaikkien kansalaisten haltuun, sillä tekijänoikeudet kuuluvat noiden kasattujen pääomien osalta kuuluu kansalle.

Porvareiden puolustelijat puhuvat aina, että tarvitaan ideoita ja ideankeksijöitä, ilman niitä ei ole tuotantoakaan. Globaali kapitalismi perustuu vain voitontavoitteluun, se on kapitalistisen tuotannon ainoa motiivi. Todellinen idea lähtee ihmisten tarpeista. Nuo tarpeet ovat kulttuuriperinnön ohjaamana kaikkien ihmisten tiedossa, niinpä tuotanto järjestyy varmasti myös yhteisomistuksen kautta. Ideat eivät luo mitään arvoa, vaan yhteiskunnallinen tuotanto itsessään luo kaiken uuden arvon, myös lisäarvon (voiton) jonka kapitalisti nyt ryöstää maksamattomalla työllä käyttöönsä ja realisoi sen markkinoilla. Sosialismissa tuo tuotettu lisäarvo voidaan tilittää suoraan kansalaisten omistaman valtion kassaan kokonaisuudessaa. Tällöin kaikki, koko kansakunta hyötyy, ei vain yksityisomistaja-kapitalisti.
admin
Offline
Last seen: 3 months 17 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa

Myös sosialismissa tuotteet ja hyödykkeet tuotetaan markkinoille, eli tuntemattomille tuleville ostajille, jotka käyttävät ostoksiinsa rahaa. Markkinoilta käärityt voitot ohjautuvat vain valtion kassan kautta tasaisesti kaikille kansalaisille. Tämä on myös oikein, koska tuotanto itsessään on yhteiskunnallista, sen luovat kaikki, eivät ne yksityiset omistajat. Ne eivät ole mitään ilman tuotantoa.

PSillanpää 4.2.2013:
"Timo Sn ehdotus, että tuotetaan vain mitä tarvitaan ja rajat kiinni turhalta tuonnilta"

Eihän rajoja kiinni tarvitse laittaa muuta kuin ulkolaisilta pääomilta. Tuonnin ja viennin pitää olla tavaroiden tuontia ja tavaroiden vientiä, ei mitään pääomien tuontia eikä vientiä, koska se on sitä globaalia kapitalismia joka vetää kaikki kansantaloudet pohjaan, nythän sen omin silmin näemme. EU on pelkistä globaalin kapitalismin tarpeista perustettu järjestelmä, jonkinlainen uudenajan natsismi joka toimii vain omista päämääristään (=yksi globaali pääoman johtama valtio), mutta markkinoiden kautta aseiden sijaan.
admin
Offline
Last seen: 3 months 17 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Sippo Kähmi

"Väite jossa yksikkökustannusten laskun sanotaan olemaan parantamatta kilpailukykyä, on päätön."

Tarkoitatko kilpailukyvyllä siis tässä yksittäisten yritysten kilpailukykyä vai Suomen talouden kilpailukykyä? Tietysti on selvää, että jos yksittäinen yritys ajaa alas palkkansa ja repii yhdestä duunarista kahden duunarin työmäärän, se pystyy kilpailemaan muita paremmin. Ei sitä kukaan kiistä.

Se ei kuitenkaan tarkoita, että Suomen talous kokonaisuutena (ns. "kansallinen kilpailukyky" joka on käsitteenä ylipäätään on hyvin hämärä) muuttuisi yhtään sen paremmaksi. Irtisanomiset ja palkanalennukset ovat yksittäisille yrityksille hyväksi, mutta kansantaloudelle myrkkyä.

Tässä tulee hyvin esiin yksityisomistuksen ja yhteiskunnallisen tuotannon välinen ristiriita. Kuten itsekin totesit, valtiotasolla Suomella ei ole mitään tarvetta tehostaa kilpailukykyään.

"Ei työn ja pääoman välillä ole ristiriitaa vaan riippuvaisuussuhde, kuten PS sanoo niin ilman toista ei ole toistakaan."

Riippuvaisuussuhde ja ristiriita eivät sulje toisiaan pois. Kuten Sillanpää erittäin hyvin totesi, työläisten ja yritysten edut ovat tosiasiassa vastakkaiset tilanteissa, joissa yrityksen toimintaa pyritään tehostamaan voittojen kasvattamiseksi.

"Te kommunismiin kallistuvat vain pyritte saamaan aikaan luokkia ja ristiriitoja vaikka niitä ei todellisuudessa ole"

Suomessako ei ollutkaan todellisuudessa ennätysmäärää irtisanomisia viime vuonna? Kannattaa varmaan ilmoittaa tilastokeskukselle ja tiedotusvälineille, että he raportoivat todellisuuden vastaisuuksia.
admin
Offline
Last seen: 3 months 17 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen

Eivät Sippo irtisanomiset mistään luokista tai ristiriidoista johdu vaan työmarkkinajärjestöjen kyvyttömyydestä hoitaa asiat kuntoon, nykyinen työaikajärjestely pitäisi hoitaa työaika perusteisesti eli säädellä viikko/vrk työaikaa työllisyystilanteen mukaan eikä siten, että irtisanotaan väkeä kuten tänään tehdään.

Tänään irtisanomiset eivät kierrä johtoporrastakaan joskin niiden harvalukuisuuden vuoksi verraten varsinaiseen suorittavaan työhön niistä ei niin suuria otsikoita saada aikaan. Tulos tai ulos on totta varsin usein korkeallakin pallilla.

Myös työläisten etu saattaa vaatia heidän määränsä vähentämistä joka on tietysti valitettavaa nykyjärjestelmässä jossa ei siirrytä vaikka 6 tuntiseen työpäivään vaan annetaan potkuja osalle väkeä. Tuossa olisi ay liikkeelle oiva tilaisuus parantaa käytäntöjään.

Jos sen sijaan pidetään kiinni jokaisesta työntekijästä vaikka kaupan/tuotannon volyymi ei sitä sallisi niin se on todella väärin työntekijöitä kohtaan koskapa kohta yhdelläkään ei ole muuta kuin palkkaturvasaatavia joita ilman johto saattaa jäädä kokonaan.

Onkin Sippo katsottava kokonaisetua jonkun osaedun sijaan.

Kilpailukyky meinasi unohtua, Suomen kilpailukyky on sen yritysten kilpailukyvyn eräänlainen summa joten jokaisen yrityksen kilpailukyky on tärkeä kokonaisuuden kannalta.
admin
Offline
Last seen: 3 months 17 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: S.P.K.

"Myös työläisten etu saattaa vaatia heidän määränsä vähentämistä joka on tietysti valitettavaa"

Voiko tuota enää tuon kauniimmin sanoakaan.

admin
Offline
Last seen: 3 months 17 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen

Ei pidä S.K.P. lainailla ajatuksen osia vaan laita aina koko asia, olisit edes koko lauseen lainannut! Kokonaisuudesta erotettunahan asia voi muuttua kuten tässäkin kohdassa.

On vain työntekijäjärjestöjen vika jotta meillä on niin työttömyyttä suosiva työaikajärjestely. Työajan muuttelu aina työtilanteen mukaan olisi paljon joustavampi järjestely.

Toisaalta on parempi pitää firma hengissä työläistenkin kannalta jos irtisanomiset siinä auttavat, onhan meillä silti osa paikoista jäljellä ja nousun alkaessa firma valmiina ponnistamaan ja lisäämään työpaikkoja.

Pitää aina ajatella kokonaisuutta eikä vain tirkistellä avaimenreiästä!
admin
Offline
Last seen: 3 months 17 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa

"On vain työntekijäjärjestöjen vika jotta meillä on niin työttömyyttä suosiva työaikajärjestely. Työajan muuttelu aina työtilanteen mukaan olisi paljon joustavampi järjestely."

Ja kaikkinensa työtätekevien toimesta aineellisissa tuotantoprosesseissa tuotetuilla mielettömillä rikkauksilla pelaavat suursijoittajat saavat siis jatkaa omia kansantalouksia tuhoavia toimiaan, omaa loputonta pääomapeliään, näinkö työeläkeläinen. Olet kyllä totaalisen pihalla kapitalismin nykytilanteesta tällaisilla kommenteillasi.

Kapitalismi on nyt globaalien pääomien kasaantumisen kriisissä, josta se ei reaalitalouden keinoin voi enää nousta. Kapitalismi perustuu pelkkään lisäarvon uusintamiseen (vaikka taustalla vaikuttavan pysyvän pääoman määrä olisi kuinka järjettömän suuri tahansa), ja keinot joilla tämä ainoa tavoite tehdään ovat järjestelmälle yksi lysti. Nyt kun noiden pääomakasojen uusintaminen ei ole Euroopassa loppuunkupatussa reaalitaloudessa mahdollista, tuota reaalitaloutta tuhoutuu ja suursijoittajat ovat siirtyneet julkisen sektorin kuppaamiseen, siellä on helpompaa tehdä voittoa ja vielä paljon kupattavaa jäljellä.

Tätä se nyt tulee olemaan, työeläkeläinen, kaikkialla euroopassa, jos ei työllä luotuja pääomia saada kansan yhteisomistukseen. Kaikki rikkaudet sijoittajaporhojen riistokäyttöön luoneita työntekijöitä tilanteesta ei voida millään tavoin syyttää. Kapitalismin lapsuus (->pienyrittäjyys ja kansallinen kapitalismi) sekä kypsä aikuisuus (->dynaamiset maailmanmarkkinat ja hyvinvointivaltiot) ovat nyt mennyttä historiaa, jäljellä on vain syöpäläispääoman suorittamaa kansojen kuppaamista. Kuoleva vanhus on nyt irroitettava letkuista ja siirryttävä kehittyneempään järjestelmään, sosialismiin, joka lähtee ihmisten todellisista tarpeista loputtoman rahan yhä harvemmille kasaamisen ja voitontavoittelun sijaan.
admin
Offline
Last seen: 3 months 17 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen

Vapaassa maassa ei tolloudestakaan rangaista joten voit Timo jatkaa mielesi mukaan. Kovat ne on Timolla kansallistamissuunnitelmat!
admin
Offline
Last seen: 3 months 17 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa

"Vapaassa maassa ei tolloudestakaan rangaista joten voit Timo jatkaa mielesi mukaan. Kovat ne on Timolla kansallistamissuunnitelmat!"

Näin se menee, kannattaa seurata tarkkaan tilannetta niin nähdään miten tulevaisuuden käy. Nykypäättäjiä vaihtamalla muutoksen tielle voidaan vasta päästä, ja persujen menestys ja erittäin alhainen äänestysprosentti on jo osoittanut kansan pettymyksen ja sen vaatiman muutostarpeen.

Eli pinnan alla kytee ja seuraavissa eduskuntavaaleissa voi tulla lopullinen vallankumoukseen johtava muutos tosissaan. Jyrki, Jutta ja kumppanit voivat siihen mennessä sössiä vielä monenmonta asiaa, joita kansa ei anna koko kyseisien ministereiden puolueille anteeksi tulevissa vaaleissa. Myös vasemmistoliitto joutaa nykyjohdollaan samaan uppoavaan veneeseen kuin demarit ja kokoomus, sillä ei ole kansalle mitään annettavaa muutoksen suhteen nykypolitiikallaan.
admin
Offline
Last seen: 3 months 17 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen

Päättäjien vaihtaminenhan on helppoa aina vaaleissa Timo S ja taas uudelleen seuraavissa. Me saamme aina päättäjät jotka ansaitsemme kansana vaikka joku aina on erimielinen. Siitähän tämä demokratia on hyvä järjestelmä.

Minä katson alhaisen äänestysprosentin osoittavan enemmän tyytyväisyyttä kuin tyytymättömyyttä, Minä ainakin ryntäisin uurnille jos olisin perin tyytymätön. Itse tosin olen yksiä vaaleja lukuun ottamatta äänestänyt sen jälkeen kun sain siihen oikeuden. Nyt äänestän aina ennakkoon jottei tauti toista kertaa pääse sotkemaan kansalaisvelvollisuuteni käyttöä.

Saattaa olla, että PerSut menestyvät seuraavissa vaaleissa jos kansa ei oikein tajua missä mennään mutta sellainenkin kuuluu demokratian piiriin. Jutta ja kumppanit ovat varsin hyvin olosuhteisiin nähden hoitaneet asiansa ja Suomi on vanhan mantereen helmiä talouden hoidossaan.

Kuten olemme nähneet jo moneen kertaan niin sosialismi ei ainakaan paranna tilannetta mutta saattaa kaventaa elintasoeroja koska silloin kaikilla menee huonosti paitsi puolueen johdolla joka astuu remmiin ja alkaa nyhtämään kansan omaisuutta.

Nykyiset suuret puolueet Kokoomus, SDP, Keskusta ja PerSut ovat samat edelleen seuraavien vaalien jälkeen joskin PerSujen tilanne on epävarmin ja vaikeimmin ennustettavissa.
admin
Offline
Last seen: 3 months 17 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: S.P.K.

"Minä katson alhaisen äänestysprosentin osoittavan enemmän tyytyväisyyttä kuin tyytymättömyyttä"

Ikävä kyllä tämä ei edelleenkään ole mielipidekysymys, eikä mikään tosiasia vieläkään tue tätä väitettäsi joka kumottiin tällä palstalla jo aiemmin. Vaalien äänestysaktiivisuudet Suomessa romahtivat ennen kaikkea 90-luvun lama-aikoina, jolloin tyytymättömyys oli suurinta ja laajalle levinneintä. Tuosta romahduksesta ei koskaan noustu, vaan äänestämisen suosio tuntuu pienistä nousuista huolimatta olevan tasaisessa laskussa.

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/525708_1015131169...

Samaan aikaan kun äänestyskäyrät laskevat, yhteiskunnasta syrjäytettyjen määrä kasvaa:

Tuloerot ovat kasvaneet Suomessa parin viimeisen vuosikymmenen aikana enemmän kuin muissa OECD-maissa. Eniten ansaitsevien kuilu muihin on kasvanut dramaattisimmin, mutta samalla suhteellinen tuloköyhyys on lisääntynyt. Lapsiperheiden köyhyys on lisääntynyt 1990-luvun laman jälkeen. Lapsiköyhyys on kolminkertaistunut viimeisten viidentoista vuoden aikana. Jne. jne.
admin
Offline
Last seen: 3 months 17 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen

Saat ymmärtää S.K.P. miten haluat mutta en usko porukan olevan niin torvea, että ymmärtäessään vaikka sinun komujesi pystyvän parantamaan olosuhteita eivät äänestäisi heitä.

Ihmiset jotka eivät äänestä ovat tyytyväisiä olevaan ja luottavat olosuhteiden jatkuvan ennallaan.

Minä ainakin äänestän valoisamman tulevaisuuden puolesta niin itselleni kuin lapsillenikin.
admin
Offline
Last seen: 3 months 17 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: S.P.K.

Väitätkö Työeläkeläinen ihan vakavalla naamalla, että 90-luvun lama-aikana suomalaiset olivat ennenkuulumattomalla tavalla "tyytyväisiä olevaan" ja "luottivat olosuhteiden jatkuvan ennallaan"? Tuollehan nauraa jo naurismaan aidatkin! Nyt joku roti noihin höpinöihin.
admin
Offline
Last seen: 3 months 17 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Karjalan Priha

S.P.K. Kyllä kai ihmiset ovat niin valveutuneita siellä laita-vasemmallakin, että uskotte äänestämisen ja yleisen vaalilain sallivan KAIKKIEN kansalaisten äänestävän juuri sitä asiaa jonka toteaa liikuttavan itseään.
Se ei kai liene tämän länsimaisen demokratian vika, että täällä saa olla puolueita laidasta laitaan. No tuppaahan siinä heikommalle tulemaan valinna vaikeus. Mutta teidän suunnan puolueita on kohta enempi kuin kannattajia. No sekin on demokratiaa. Kohti uusia vaaleja demokratian hengessä.
admin
Offline
Last seen: 3 months 17 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: S.P.K.

"Kyllä kai ihmiset ovat niin valveutuneita siellä laita-vasemmallakin, että uskotte äänestämisen ja yleisen vaalilain sallivan KAIKKIEN kansalaisten äänestävän juuri sitä asiaa jonka toteaa liikuttavan itseään."

Kannattaa seurata keskustelua vähän tarkemmin. Eihän sitä ole tässä kukaan kiistänyt, etteikö _teoriassa_ laki _sallisi_ jotain, vaan on ollut puhe siitä, käytetäänkö tuota lain sallimaa mahdollisuutta laajalti yhteiskunnassa.

_Käytännössä_ nyky-Suomessa ollaan tilanteessa, jossa ne joiden ääni muutenkin kuuluu yhteiskunnassa heikoimmin, jättävät myös äänestämättä. Taustalla on vahva tunne siitä, ettei äänestämisellä ole merkitystä. Ei mikään ihme, sillä "vaihtoehtoja ei ole" tuntuu olevan hallituspuolueiden yleisin käyttämä fraasi. Jos poliitikkojen viesti kansalle on, että politiikassa ei ole vaihtoehtoja, voi aivan yhtä hyvin jättää äänestämättäkin. Se ei ole tyytyväisyyttä vaan syvää voimattomuutta.

Tai kuten nykyinen pääministerimme Jyrki Katainen joitakin vuosia sitten kokoomuksen korruptioskandaalien aikaan totesi haastattelussa, "Voidaan sanoa, että luottamus poliittiseen järjestelmään on horjunut. Toisaalta meillä on tutkimuksia, jotka osoittavat ettei se ole kovin korkealla ollutkaan."

http://www.youtube.com/watch?v=2DVb-Lvk4iY
admin
Offline
Last seen: 3 months 17 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Karjalan Priha

Toweri S.P.K. Sellainenkin formaatti tietenkin voitais ottaa käyttöön, mikä on/oli käytössä tuolla Sosialistisissa Komuvaltioissa. Äänestyspakko!! Leipää sai vasta sitten, kun kansalaisPAKKO oli suoritettu. No vaali-innostus luiskahti vähän töppösestä kun ääniä laskettaessa äänestysprosentiksi tuli 104%. Jotkut nihilistit olivat nälissään äänestäneet useimmin. Äänestys sinänsä oli pelkkä farssi; ehdokkaat vain kommunisteja ja ehdokkaita yhtä monta kuin valituksi tulleita. Äänestämättä jättäminen on meillä myös demokratiaa. Joka ei äänestä olkoon sitten hiljainen yhtiömies. Olisiko sinun äänestysformaatti sitten puolueellinen esim. kunnon komulla olisi 10 ääntä ja riistäjä-kapitalisti-porvarilla vain 1 ääni.
Nyt siellä Punaisen Tähden Punalippu-plutoonassa heti vireille vallankumouksellinen vaihtoehto: "Valta meille heti, tai ainaskin huomenna!"
admin
Offline
Last seen: 3 months 17 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: S.P.K.

Eikö siellä Karjalassa todella opeteta ihmisiä lukemaan toisten viestejä ennen kommentointia? Sellaista formaattia ei tässä(kään) keskustelussa ole ehdottanut muut kuin sinä itse.

Ylipäätään tuo teidän taipumuksenne vaihtaa aina välittömästi puheenaihetta kun jäätte kiinni ilmeisestä faktojen vääristelystä alkaa käydä vähän noloksi. Mutta onhan se toki helpompaa raivota olemattomia menneen maailman kummituksia vastaan kuin puuttua todellisiin ongelmiin vuoden 2013 Suomessa.
admin
Offline
Last seen: 3 months 17 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen

Jos olisivat löytäneet arvoisa S.K.P. paremman vaihtoehdon olisivat äänestäneet jos olisivat olleet järjissään.

Minulla on muutama tuttu jotka eivät äänestäneet viime vaaleissa ja kysyttäessä he sanoivat syyksi olevansa nykyiseen jokseenkin tyytyväisiä ja uskovansa jottei mikään muukaan ratkaisu heidän elämäänsä parantaisi joten he jättivät asian silleen.

Tuo tukee enemmän minun kantaani kuin sinun vaikka otanta ei kovin suuri olekaan.

Vain tyhmä jättää valtansa käyttämättä jos haluaa muutosta, se on asian ydin. Sinä siis väität kassan suurelta osin olevan tyhmää?

On varsin populistista väittää kansan sen takia jättävän äänestämisen, että menee huonosti koska äänestäminen on ainoa keino parantaa asemaansa työnteon lisäksi. Äänestäminenhän ei suoraan vaikuta mutta se vaikuttaa siihen ympäristöön jossa me elämme ja välillisesti myös siten työntekoon.

Valtion tehtävähän on luoda ne olosuhteet jossa me pystymme pitämään valtion pystyssä eikä päin vastoin.
admin
Offline
Last seen: 3 months 17 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen

Meillä on S.K.P. jokaisella vain yksi ääni Nallesta Kalleen ja parhaiten tietysti demokratiassa kuuluu niiden ääni joita on eniten. Se kuuluu demokratiaan mutta ei komudiktatuuriin.

Kyllä nuo Prihan esimerkit ovat ihan kommunistien varsin tuoreesta historiasta joten olisit voinut oikeasti kommentoida mistä lienevät lähteneet matkaan moiset ajatukset. Vai eikö kommunismista saa puhua "pahaa" koska se pyhittää kaikki keinot?
admin
Offline
Last seen: 3 months 17 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: S.P.K.

"Sinä siis väität kassan suurelta osin olevan tyhmää?"

Älä viitsi lässyttää. Tuossa yllä käy varsin selväksi se, mitä väitän - että ihmiset tuntevat itsensä voimattomaksi. jos et sitä osaa lukea niin sille en mahda mitään. Mutta jos edes yrittäisit vähentää sanojen syöttämistä toisten suuhun?

http://yle.fi/radiosuomi/taustapeili/2011/04/politiikka_vinoutuu_jos_sit...

Esitin myös sinulle kysymyksen, johon et ole vastannut. Oliko 90-luvun lama mielestäsi suuri tyytyväisyyden aikakausi, vai miten selität äänestystilastot, jotka totta tosiaan ovat "hieman" laajempi otos kuin sinun muutama kaverisi?
admin
Offline
Last seen: 3 months 17 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa

"Meillä on S.K.P. jokaisella vain yksi ääni Nallesta Kalleen ja parhaiten tietysti demokratiassa kuuluu niiden ääni joita on eniten. Se kuuluu demokratiaan mutta ei komudiktatuuriin."

Kommunismin ja sosialismin arvojärjestelmään ei kuulu millään muodoin diktatuuri. Kommunismin, sosialismin ja työväenvaltion nimiä on kyllä valheellisesti historiassa ja tänä päivänäkin käytetty diktatuuristen valtaeliittien aseman edistämiseksi. Se taas siitä historiasta, sen varmasti jo toivon mukaan ymmärrättekin.

Kylläpä vain meidän demokratiassamme nallen ja vastaavien taustalla kuiskuttelevien rahamassien ääni kuuluu, on kuulunut jo 20 vuoden ajan paljon paremmin, kuin tavallisen tallajan ääni jolla ei enää ole vaikutusta kapitalistisessa järjestelmässä. Jos muuta väitätte olette pihalla todellisuudesta tai sitten todella hyvin aivopestyjä. Olemme vaihtoehdottomuuden valtakunnassa tällä hetkellä, vain pääoman etuuksien tie on nykyisin kuljettavanamme, sen edessä on tavallisten ihmisten taivuttava.
admin
Offline
Last seen: 3 months 17 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen

Minun ikäpolvelleni on opetettu kommunismin olevan sitä mitä naapurissa näimme. Meidän komumme sitä ylistivät maasta taivaaseen eikä siinä mielessä ollut soraääniä. Me emme siis tiedä muun kaltaisista kommunismeista joskin sinä kauppaat Muumimaan rinnakkaisjärjestelmää jolla ei koskaan tule olemaan mahdollisuuksia.

Tuo jälkiviisaus jota nykyään jotkut viljelevät ei oikein mene perille, varsinkaan kun sillä en katso olevan ihmisjoukossa mahdollisuuksia. Yhteisomistus sopii pienelle joukolle mutta silloinkin pitää omistussuhteen olla selvä, osuuskunta tai osakeyhtiöperiaatteilla esimerkiksi. Omaisuudesta kun tuntuu jo kahden erotessa olla pientä kinaa useasti.

Onko sitten historia valheellista vai sinun ennustamasi tulevaisuus, historia on monelta osin faktaa, Neuvostoliittokin oli faktaa, se oli faktaa jotta kommunisteiksi itseään kuvitelleet johtivat sitä ja kiusasivat kansaa. Älä siis pyri johtamaan meitä harhaan, me uskomme reaalitoteutukseen mieluummin kuin unelmiin.

Valtiollisissa ja kunnallisissa kuten eurovaaleissakin nallella ja Kallella on vain yksi ääni. Jos tyytymättömät äänestävät kaikki vaikka PerSuja, Kokoomusta, SDP:tä tai vaikka Vasureita ja kommunisteja niin tuo ryhmä saa valtaa sanoi Nalle mitä hyvänsä politiikasta.
admin
Offline
Last seen: 3 months 17 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: S.P.K.

"Me emme siis tiedä muun kaltaisista kommunismeista"

Ei tietämättömyydestä ketään voi syyttää, kunhan se ei ole tahallista. Sitä varten tämäkin sivu varmaan on olemassa. Eli ei muuta kun tutustumaan nykypäivän kommunismeihin ja niiden reaalitoteutukseen:

http://www.tiedonantaja.fi/2013-12-2/tehdas-tyolaisten-haltuun-kreikassa
admin
Offline
Last seen: 3 months 17 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Karjalan Priha

Toveri S.P.K. otappas nyt vähän rauhallisesti, tuommonen ylenpalttinen vouhottaminen kun saattaapi käyä syvämmelle, jookos jos tämmönen formaatti sopisi. #Eikö siellä Karjalassa todella opeteta ihmisiä lukemaan toisten viestejä ennen kommentointia? Sellaista formaattia ei tässä(kään) keskustelussa ole ehdottanut muut kuin sinä itse.# Äärimmäisen sukkela havainto tuollaisellakin älykkyysosamäärällä kuin sulla on. Minä sen formaatin ehdotin!! Ja juuri sen tähden yritin tehdä helpoksi, että tajuaisit etes vähän! Kato se äänestys on tehty Suomessa ylen helpoksi. Valitse ehdokkaasi NUMERO, tämä on tärkeää! Sitten käyt vaikka ennakkoon äänestämässä, kyllä ne siellä neuvoovat. Tai varsinaisena äänestyspäivänä lampsi sinne äänestyspaikalle, todista henkilöllisyytesi, saat vaalilipun, mene pömpeliin ja siihen vaalilipun ympyrään piirrä tuo ehdokkaasi numero. Elä töherrä omiasi, se ääni menee muuten hylkyyn. Vie taitettu lippu leimattavaksi ja tiputa vaaliuurnaa. Onko vaikeeta? Tarvittaessa saat puolueetonta apua vaalitoimitsijalta. Ja eikun illalla jännittämään ääntenlaskua. Näin on näppylät sanoo Markku.
admin
Offline
Last seen: 3 months 17 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Abbedissa

"Yleinen palkka-ale olisi mieletön vikatikki"

"Talouspäättäjät ovat kriisin kuluessa toteuttaneet useita vikatikkejä ennenaikaisista vyönkiristyksistä alkaen. Yksi iso virhe on vielä kokeilematta: yleinen palkka-ale. Se olisi velkaiselle taloudelle myrkkyä – ja kärjistäisi omatekoisen taantuman kotikutoiseksi lamaksi. Lordi Keynes varoitti yli 75 vuotta sitten: tämä olisi mieletön vikatikki."

http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2013/01/06/yleinen-palkka-ale-olis...


//Älä siis pyri johtamaan meitä harhaan, me uskomme reaalitoteutukseen mieluummin kuin unelmiin.//

Tällaista realismia ja sisäisen devalvaation siunausta on saatu nauttia Kreikassa, samalla kun pankkeja ja sijoittajia on autettu selviämään, heidän omien riskinottojensa, niinikään, realisoitumisesta.

=>Tästä ei puhuta: Kreikka virallisesti humanitaarisessa kriisissä


Mitä länsimediat mieluusti otsikoivat 'Kreikan pelastuspakettina' on todellisuudessa aiheuttanut Kreikassa EU:n standardit täyttävän humanitaarisen kriisin. Asiasta ei kuitenkaan puhuta poliittisista syistä, toteaa kriisitilanteesta The Guardian.<=

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=6822

=>George Soros: Eurokriisi jakaa Euroopan kahtia<=

http://www.hs.fi/ulkomaat/George+Soros+Eurokriisi+jakaa+Euroopan+kahtia/...

=>Euromaat saavat yhteensä aikaan saman verran teollisuustuotantoa kuin euroajan alussa pian 15 vuotta sitten. Tilastojen takaa paljastuu talouden raju jako euroajan voittajiin ja häviäjiin. Saksan ja parin muun vahvan maan teollisuus kasvoi sen minkä Ranska ja muut heikot menettivät. Euro ei auttanutkaan taloutta yhdentymään niin kuin piti. Kävi päinvastoin.<=

http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2013/02/10/saksako-muka-talousvetu...
admin
Offline
Last seen: 3 months 17 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa

"Minun ikäpolvelleni on opetettu kommunismin olevan sitä mitä naapurissa näimme. Meidän komumme sitä ylistivät maasta taivaaseen eikä siinä mielessä ollut soraääniä. Me emme siis tiedä muun kaltaisista kommunismeista"

Eikö kuitenkin ole työeläkeläinen ihmeellistä oppia uutta vielä vanhoilla päivillä, minusta olisi ainakin. Monet todeksi luullut asiat voivat historian tarkastelussa osoittautua omaksi osakseen suurempaa kokonaisuutta. Näin muodostui myös Neuvostoliiton olemus, esikapitalistiseksi järjestelmäksi, jossa talous oli sosialisoitu, mutta yhteiskunnan rakenteita ei. Valtablokki noudatti vielä feodaalisia perinteitä, kansalla ei ollut siihen mitään osaa eikä arpaa- joten kyseessä ei voinut olla vielä sosialismi.

Näin se elämä ja historia aina kulkee, yritysten ja erehdysten kautta. Tuo historiallinen erehdys koskee niin senaikaista kommunistista liikettä kuin porvaristoakin. Suurempi taakka se nykyporvaristolle on tietenkin myöntää, ettei sitä sosialismia, jota niin kovasti porvariseliitin toimesta tuhota yritettiin, lopulta edes ollutkaan, vielä ei sen aika ollut käsillä. Tuo neuvostoliiton historia paljastaa rehellisyydessään meille enemmän aatelis-sivistyneistön ja tulevan porvariston historiaa kuin vielä työväenluokan historiaa.

Siinä vaiheessa kun nykyinen kommunistinen ja työväenliike tekee itselleen rehellisesti selväksi tuon menneisyyden, josta se ei itse ole millään tavoin vastuullinen, se voi nostaa työväenluokan arvojärjestelmän, kommunismin, suureen arvoon kansanjoukkojen keskuudessa. Mutta makaamalla loputtomiin "sosialistisessa" menneisyydessä (jota ei siis ole ollutkaan)ja puolustelemalla sen "hyviä" puolia ja piilottelemalla huonoja , sen on mahdotonta saada työväenluokkaa laajamittaisesti taakseen ja toimintaan eurooppalaisen ja suomalaisen sosialistisen kehityksen puolesta.

Paikalla olevat käyttäjät

There are currently 0 users online.

Uudet käyttäjät

  • helena-rantasuo
  • soderholmsatu
  • rikutoi
  • antti.sointula
  • makinensanteri04