9 posts / 0 new
Uusin kirjoitus
admin
Offline
Last seen: 3 weeks 2 days sitten
Joined: 05.08.2015
EU ei lämmennyt vaihtoehtoiselle kansanpankille

EU-komissio asettaa markkinat ja kilpailun kansalaisten hyvinvoinnin, työllisyyden ja ympäristön edelle. Sosiaalisin ja solidaarisin perustein toimiva julkinen ”kansanpankki” on jo aloitteen tasolla liikaa EU-eliitille.

Article: 
EU ei lämmennyt vaihtoehtoiselle kansanpankille
admin
Offline
Last seen: 3 weeks 2 days sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Erkki Hiipakka

Ymmärsinköhän. mitä luin?!!

Tässä on totisesti tärkeä asia.

Keinot on löydyttävä asioiden saattamiseksi oikealle tolalle!!

Rahamylly jauhaa nyt väärinpäin!!

Raha-jumalan apostolit ja banksterit ovat vielä voimansa tunnossa.

Kuinka saadaan hönäytetyn tuulitakkikansan silmät aukeamaan?
....
admin
Offline
Last seen: 3 weeks 2 days sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: jyrki lakkanen

Euroopan Sosiaalisen ja Solidaarisuuden Kehityksen Rahasto kuulostaa todella hienolta. Tukemaan työllisyyttä , tervettä taloudellista kasvua ja rahoittamaan julkisia investointeja. 27 jäsenmaata on vaikea saada sopimaan yhteisesti mikä on tervettä taloudellista kasvua missäkin päin Eurooppaa. Jossakin päin maanosaa se voisi olla työttömien armeijoiden ruokkimista ja toisaalla vaikkapa investointeja turismiin. Ei
puhtaasti voitontavoitteluun perustuva pankkitoiminta ole välttämättä epäsolidaarista. Koko maailmanlaajuinen ongelma on työn siirtyminen Aasiaan. Afrikka ja Etelä-Amerikka kärsivät siitä aivan samoin kuin Eurooppa. Aivan varmasti on näköpiirissä tilanne,jolloin protektionismi täytyy ottaa käyttöön ja
näin turvata työpaikat sekä USA:ssa , että Euroopassa. Nyt katkerat kansalaiset osoittavat mieltä hallituksiaan ja finassilaitoksia vastaan,vaikka ongelmana on aivan liiallisen vapaaksi muodostunut maailmankauppa. Kun planeetta muodostuu yhdeksi ainoaksi talousalueeksi niin Aasian köyhien työpanos aiheuttaa elintason laskua muualla. Julkiset investoinnit Euroopassa infrasruktuuriin eivät ole tarpeellisia . Voisi väittää , että maanosa alkaa olla valmis. Väestökasvua ei juurikaan ole ,joka itse asiassa on myös kehityksen edellytys. Euroopan ulkopuolelta tarkastellaan maanosan talouden tilaa vahingoniloisina. On selvää , että pääomat hakeutuvat sinne missä työ on halpaa ja markkinat kasvavia. Euroopasta muodostuu kiintoisa eräänlainen ulkomuseo ja turistikohde. Historia toistaa tietyin väliajoin itseään.
admin
Offline
Last seen: 3 weeks 2 days sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: jyrki laukkanen

Ei sovi vähätellä mielipidettä , että EU on itseasiassa USA:sta ja Wall Streetiltä ohjattu projekti,jolla on turvattu vakaat poliittiset ja taloudelliset olot ylikansallisille yirtyksille toimia Euroopassa. Niinpä Nobelin rauhanpalkinnosta varmasti päätettiin New Yorkissa , eikä EU:n ulkopuolisen maan pääkaupungissa Oslossa.
admin
Offline
Last seen: 3 weeks 2 days sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen

Jos nyt oikein ymmärsin niin piti perustaa jonkinlainen sosiaalinen pankki?

Jos kerran miljoona nimeä on helppoa kerätä niin kerätään samalla 100€/nimenkirjoittaja ja meillä on 100'000'000€ pääoma koossa. Sen jälkeen voidaan perustaa pankki jossa nuo satasen maksaneet ovat joko osakkaina tai osuuden omistajina riippuen onko pankki osakeyhtiömuotoinen vai osuuskunta.

Kun pankki on perustettu se voi alkaa keräämään talletuksia ja myöntämään lainoja. Ei pankin perustamisessa mitään ongelmaa ole kunhan vaan kerätään kansalta alkupääoma kasaan. Pankin tulee toimia normaalin talletuspankin tavoin tuottaen voittoa josta maksetaan joko osuuspääoman korkoa tai osinkoja riippuen siitä mihin yhtiömuotoon pankki on perustettu.

Yhteiskunnalle pankki ei maksaisi mitään ja voisi toimia periaatteidensa mukaan kunhan pitää huolen luottoluokituksestaan ja pääomastaan. Noinhan kaikki talletuspankit toimivat, vai?

Missä se ongelma oikein piili? Haluttiinko pankin pääomaksi yhteiskunnan rahaa? Silloin ymmärrän hyvin sen päätöksen jossa pankkia ei perustettu.

Ei muuta kuin pankkia perustamaan, mihin tilille sen satkun saa lähettää? Haluan mukaan yritykseen aikani kuluksi!
admin
Offline
Last seen: 3 weeks 2 days sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää

Eikö meillä jo ole "kansanpankki" kun lainaa saa muutaman prosentin korolla verrattuna aikaan ennen EUta? Vai onko tarkoitus perustaa pankki, josta saa lainaa ilman korkoa eikä pääomaakaan tarvitse maksaa takaisin niinkuin muutamissa maissa nytkin kuvitellaan?
admin
Offline
Last seen: 3 weeks 2 days sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Marja Sillman

Tässä kai ajetaan takaa sellaista pankkia joka ei sijoita lainaamiaan asiakkaiden rahoja spekulatiivisille sijoitusmarkkinoille ja jonka varat ovat todellista rahaa josta vastaavat asiakkailleen - ja jota toki voidaan sijoittaa johonkin hyödylliseen ihmisten elämää parantavaan toimintaan toisin kuin suurpankkien markkinoille sijoitettu velanannon yhteydessä tyhjästä luotu fiat -raha.
Mutta tämä ei käy eurostoliitolle. Suunnitellun (ja jo hyväksytyn?) pankkiunionin säännot nimenomaan antavat pankkiliitolle oikeuden kieltää tai sallia pankkien perustamisesta tai myös lopettamisesta.
admin
Offline
Last seen: 3 weeks 2 days sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen

Mahtaakohan sitä kukaan vastustaa kun halukkailta kerätään sopiva ja riittävä alkupääoma joko osuuksina (osuuskuntamalli) tai myymällä osakkeita (osakeyhtiömalli).

Veikkaan sen jälkeen pankin perustamisen olevan läpihuutojuttu ja pankki saa käsitellä varojaan varsin vapaasti juuri niihin tarkoituksiin joihin haluaa kunhan pysyy tuloksessaan plussan puolella.

Olen valmis heti ostamaan kohtuuhintaisen osuuden tai osakkeen kun joku alkaa sitä pääomaa kokoamaan. Sopiva osuus lienee jossain muutaman satasen ja muutaman tonnin välillä.
admin
Offline
Last seen: 3 weeks 2 days sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää

Kyllä kai pankkitoiminnan tulee tuottaa myös voittoa (korkoa sijoitetulle pääomalle), sillä muutenhan rahat loppuvat jossain vaiheessa. Eikö nykyisetkin pankit lainaa rahaa hankkeisiin, joiden on tarkoitus tuottaa hyvinvointia/parannusta ihmisille? Rakennustoiminta, asuntojen ja kulkuvälineiden ja jopa kesämökkien osto jne. Samalla ihmiset saavat työtä näitä tehdessään toisille ja pystyvät omalta osaltaan lainaamansa rahat maksamaan takaisin pankeille ja takaisin kiertoon.
Voivathan saman ajatusmaailman omaavat ihmiset perustaa osuuskuntia tavotteiden saavuttamiseksi, mutta niillä ei maailman ongelmia poisteta.

Paikalla olevat käyttäjät

There are currently 0 users online.

Uudet käyttäjät

  • tiinaseppanen
  • Hoxhalainen
  • santtujarno
  • sebastianjoel.a...
  • ville.turunen