36 posts / 0 new
Uusin kirjoitus
admin
Offline
Last seen: 1 päivä 4 hours sitten
Joined: 05.08.2015
Hallitus antaa rikkaille ja leikkaa muilta

Pääministeri Juha Sipilä valehtelee väittäessään, että tulevalla hallituskaudella kaikilta leikataan. SSS-troikka tuo Suomeen talouskuria leikkaamalla työttömiltä, lapsiperheiltä, opiskelijoilta, eläkeläisiltä, kuntien palveluista ja kehitysyhteistyöstä. Sen sijaan monille suurituloisille, rikkaille omistajille ja yrityksille hallitus lupaa verohelpotuksia. Leikkauslistat romuttavat hyvinvointipalveluja, heikentävät talouden nousun mahdollisuuksia, voimistavat palvelujen yksityistämistä ja lisäävät eriarvoisuutta.

Article: 
Hallitus antaa rikkaille ja leikkaa muilta
admin
Offline
Last seen: 1 päivä 4 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Repomies

Nämä leikkaus- ja säästölistat ovat vastavoima useiden vuosien vasemm...eikun porvaristohallituksille, jotka eivät ole saaneet käännöstä taloudessa aikaiseksi. Kreikan tieltä ollaan käännytty takaisin valtatielle nimeltä "parempi huominen".
admin
Offline
Last seen: 1 päivä 4 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: reino heiskanen

Näin on käynyt tihkuneiden tietojen perusteella leikkauksilla on selkeä luokka-raja. Tietenkin on hyvä, että oppositio on nyt kunnostautumassa omassa roolissaan, mutta ikävintä siinä on se, ettei tällaiselle tuuliviiri politiikalla ole uskottavuutta. Vuosia itse on toteutettu samansuuntaista talouspolitiikkaa. Tämä niin sanottu käänteinen Robin Hod politiikka ei onnistu pitkänpäälle porvereilta, ei myöskään punaporvareilta. Toivottavasti nouseva työväenliike vaihtaa, tai liikkeestä nousee; joku itseoikeutettu ryvettymätän persoona johtamaan joukkoja edestä. Edessäpäin on todellinen luokkataistelu, ei ehkä viimeinen, mutta merkittävä aatteen kasvatus ja katselmus siitä tulee, senverran kireältä on tuntunyt hallituksen ja Häkämiehen kannanotot. Ehkä ay.korporaatiossakin jotakin heilahtaa.
admin
Offline
Last seen: 1 päivä 4 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää

Marko Korvela, eikö nykyisen Hallituksen vihdoinkin pidä alkaa tekemään jotain, että tämä nykyinen velkaantuminen saadaan loppumaan? Olen ennenkin sanonut, että vaikka kaikkien rikkaiden rahat (mikä rajana) otettaisiin Valtiolle ja kunnille veroina ei meidän velkaantumista sillä hoideta ja vaikka otettaisiin Valtion haltuun kaikki tuotantolaitokset ei sekään riittäisi, sillä ei meidän tuotteilla ole kilpailukykyä eikä sen vuoksi kysyntää maailmalla!
Kyllä oli huvittavaa/itkettävää nähdä Hallituksen tiedonanto tilaisuudessa Vasemmistoliiton ja Demarien suu vaahdossa haukkuvan Hallitusta, kun itse ovat edellisissä Hallituksissa olleet päättämässä "elvytyksen" nimissä otetusta velasta, joka on saattanut meidät lähes Kreikan tielle.
Suomalainen tuotanto pitää saada taas kilpailukykyiseksi ja vienti vetämään ja työpaikkoja syntymään sen myötä.
Kyllä ay-väenkin pitäisi vihdoin tajuta, että saavutettujen etujen puolustaminen turmioon. PAMin kokous sen viimeksi "historian syövereistä" kumpuavan uhon vielä näytti näissä kannanotoissa, mitä mediassa tuli julki
admin
Offline
Last seen: 1 päivä 4 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää

Katselin yöllä 4.6. klo 0.25-1.20 TV1 Ulkolinjan tuottamaa ohjelmaa "Kreikkalainen sanakirja", sen katsominen olisi varmaan virkistävää meidän vasemmistolle lipun väristä riippumatta. Ohjelmassa selvitettiin hyvin tarkasti se,mikä on johtanut Kreikan pankrotin kuilun tielle, verrattuna vaikka siihen miten Islanti, Irlanti, Portugali, Espanja ja jopa Italia, ovat saaneet suunnan muuttumaan ja kuilun etääntyessä! Mitä tekeekään Kreikka? Lisää virkamiehiä ja valtion palkollisia, vaikka valtion verotulot vain ovat pienentymässä Syrizan utopististen vaalilupausten siivittämänä. Tuntui aika uskomattomalta kuulla suuresta sairaalasta, jonka pihassa oli neljä (4) koristepensasta, niin niiden hoitamiseen tarvittiin viisikymmentäkaksi (52) puutarhuria!! Kyllä tuolla menolla meiltäkin työttömyys pyyhkäistäisiin hetkessä historiaan. Missä tilanteessa Kreikan Hallitus nyt onkaan? EU haluaa pitää heidät mukana, mutta kreikkalaiset haluavat vain maksattaa muilla holtittoman menon jatkumisen.
admin
Offline
Last seen: 1 päivä 4 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: reino heiskanen

Vaikka me kommunistit puolustamme pientä ihmistä ja oikeudenmukaisuutta; joka tilanteessa, niin tällaisia nyky-hallituksen kaltaisia ilmiöitä syntyy aika-ajoin, äärioikeisto pääsee pullahtamaan pinnalle. Soini on tehnyt mittavan perustyön äärioikeiston nousulle, hän on kätkenyt siipiensä suojaan erilaiset oikeisto politiikan jäännösjoukot menneiltä vuosikymmeniltä. Taitavasti työväenliikkeen henkeen ja perintöön liittyviä sanontoja käyttäen Soini on maalannut mielikuvan persuista työväenpuolueena ilman sosialismia ja sehän on purrut kaikkensa antaneeseen ja tuhannesti petettyyn vanhaan työkansaan ja talonpoikaistoon. Nyt on kuitenkin totuuden hetki koittanut, oikeiston oikean politiikan toteuttamisen aika. Soinin kavereina hallituksessa ja puolue eliitissä ovat tunnetut taantumus siiven henkilöt toteuttamassa linjaansa. Näin tietysti täytyi tapahtua, että äänestäjät pääsevät tutustumaan siihen todellisuuteen, mikä siellä kuoren alla on kuplinut vuosien aikana. Myös uusliberalisti Stubin ja hymypoika Sipilän kova insinööri kapitalismi yhteen nivoutuneena, sattumaa tai ei, mutta näin on päässyt käymään. Merkeistä päätellen kuitenkin Suomen kansa ei tule hyväksymään tällaista yritystä taistelematta. Varmaan kuitenkin myönnytyksistäkin huolimatta kansalla maksatetaan tämäkin rikkaiden rahanhimo. Saapas näkee, mitä kenkä tekee.
admin
Offline
Last seen: 1 päivä 4 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: reino heiskanen

NO NIIN! Nytpä on sitten rakenteilla Suomeenkin kansanliike kapitalismin riistopolitiikkaa vastaan.
Suurprotesti 22.8. Helsingissä!
Joukkovoima- Kansanliike kurjistamispolitiikkaa vastaan!
joukkovoima.blogspot.fi
Kirjoita nyös adressi alla netissä.
Joukkovoima hallituspolitiikkaa vastaan!

Tästä se lähtee purkautumaan, lopulle parituhatta allekirjoittajaa näytti olevan, kun kävin oman nimeni antamassa. Toivottavasti ennätykset paukkuvatat ja SKP ja jäsenet ottavat asian omakseen. En tiedä aloitteentekijöistä, mutta ajatus on hyvä ja kannatettava, voi tulevissa vaaleissa olla jo suurin eduskunta ryhmä. Annetaan vain palaa.
admin
Offline
Last seen: 1 päivä 4 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää

reino heiskanen, jäitä hattuun, ei tästäkään mielenosoituksesta mikään vallankumous tai paratiisin portit aukea. Olethan seurannut Kreikan tilannetta isot mielenosoitukset, paljon tuhottua omaisuutta, mutta pankrotin peikko on ovella, jos meno ei muutu! Miettikää mitä Syriza lupasi vaaleissa ja elkää ilkkuko, jos PerusSuomalaiset eivät saakkaan autoveroa pois!
Kyllä se vain pitäisi kommunisteille ja vasemmistoliitolle valjeta vihdoinkin, että lama ei poistu lisää lainaamalla ja sulkemalla silmät totuuden näkemiseltä.
admin
Offline
Last seen: 1 päivä 4 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Vanha Masi

Ainoa joukkovoima joka auttaa tässä tilanteessa reino on se kolmekirjaiminen sana joka nykyään on monelta hukassa eri syistä ja se on TYÖ!

Mielenosoitukset ja lakkoilu eivät auta vaikka saahan sitenkin tyhmyytensä tuoda esiin.

Näistä asioista puhuttiin jo ennen vaaleja, minä ainakin kuulin vaikka en nyt lähdekään kirjoittamaan kuka mitäkin lupasi. Kansa tietää, ainakin sen suuri enemmistö tietää, missä mennään ja että voi sattua kipeästikin kun asioita korjataan.

Olisi korjaaminen pitänyt alkaa jo edellisen hallituksen aikana tai sitä edellisen vaan joku katsoi kristallipalloonsa ja aina ensi vuonna alkoi nousu. Ei alkanut ja nyt kana pitää kyniä perusteellisesti.

Soinin porukka on osoittanut yhteistyökykyä vaikka heillä hieman eri näkökanta onkin ollut moneenkin asiaan mutta niitä ei saa läpi ilman puolueen saamaa 101 kansanedustajaa jos sittenkään yksin. 150 edustajaa antaisi jo aika vahvan ponnen kunhan ne vain valitaan demokraattisesti eli ovat todella kansan mieleen.
admin
Offline
Last seen: 1 päivä 4 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: reino heiskanen

PSillanpää 08.06-15, nyt sinä taas väännät kapitalismin perus virheet, paheet ja teot kommunistien virheeksi, velkahan on kapitalismin turbo, hehän velalla pelaavat ja tekevät rahalla rahaa, vivuttavat ja vanuttavat: hyi olkoon! Olemme kaikki täällä, niin suomalaiset, kuin kreikkalaisetkin kansainvälisen kapitalismin armoilla. kirjoitin jo täällä joskus pitkän tarinan talouden, työn, yhteiskunnan ja verotuksen suhteesta, ounastelit PS siitä minun saavan; jopa Nopellin. Jokaisen kansakunnan tulee elää omalla kansantulolla ja jokaisen tulisi maksaa veroja kaikista tuloistaan maksukyvyn mukaan ja yhteiskunta on se, minkä kassaan tulee kerätä varantoja pahankin päivän varalle hyvinä aikoina. Yksittäisen kapitalistin tili ei ole oikea sijoitus kohde yhteiskunnalliselle omaisuudelle, kuten olemme jo saaneet huomata. Esitän edelleen: seuratkaa mehiläiyhdyskuntien toimintaa taloudellisessa mielessä, saivartelematta biologisilla eroilla.
admin
Offline
Last seen: 1 päivä 4 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Markku Huhtala

Eikun ihan päinvastoin PSilölanpää.
Kreikassa nimeomaan kansanjoukkojen suuri liikehdintä jka mielenosoitukset nosti Syrizan valtaan.
Nimenomaan kansan suuri liikehdintä on pitänyt kapitalistien rahoittaman ja nostaman fasistisen "kultainen aamunkoitto"liikkeen hyvin aisoissa.
Nimenomaan kansan mieleosoitukset eivät ole antanut tilaa Syrizallekaan tehdä lehmänklauppoja EU:lle, ja paremminkin EKP:lle, ja tarkemmin sanottuna Saksan ja Ranskan pankeille.
Eikö nyt mene perille PSillanpää, että EU sanelee itseasiassa koko euroopan maiden sisäisen poliittinen linjan ja talouden.
Näin se menee Suomessakin.
Siksi Suomen talous on ajettu täysin kuralle.
Suomen lammasmainen vasemmisto ja hampaaton AY liike ei ole toistaiseksi tehnyt yhtään mitään.
Etkö ollenkaan tajua, esim. eläkeyhtiöt: pari vuotta siten rahaa oli eläkeyhtiöillä noin 148 miljardia, nyt sitä on noin 173 miljardia.
Suuret ikäluokat on eläkkeellä, kaikki.
Silti yritetään tuputtaa eläkeiän nostoa, tai itseasiasas niin tehdään.
Ja millä perusteella?
Ei ole rahaa.
Kestävyysvaje.
Yli viisikymppäset ei töihin huolita, pääsääntöisesti, ei kelpaa työnantajille tällaiset "ikäloput".
Ei ole sitäpaitsi töitä.
Tai on, mutta ei haluta maksaa siitä mitään.
Orjatyö onkin lisääntynyt räjähdysmäisesti.
Ja kaikki nootit säästöistä ja leikkauksista, ja tulonsiirroista jo ennestään rikkaille on tullut EU:sta.
Ei vain Suomelle vaan koko Euroopalle.
Kreikka pistää hanttiin, kansa on kaduilla.
Espanja liikehtii, Irlanti liikehtii, Portugali liikehtii jne...
Jos kansa ei pistä hanttiin, kapitalisteja ei hetkauta jos vaikka joku kuoleekin nälkään.
PSillanpää, vielä 80 luvulla kapitalistille oli hyvin jos sai 10% voittoa.
Nyt kapitalistille ei riitä 100%:kaan, vaan voitto on oltava tuhansisa prosenteissa.
Pien ja keskisuuret yritykset ja yrittäjät eivät ...
jatkuu
admin
Offline
Last seen: 1 päivä 4 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Markku Huhtala

...
tällaisista nauti, vaan todella suuret suurkapitalistit, ja he sanelevat pääomavallan valtuuttamina maille ja kansoille mitä on tehtävä...
Suurkapitalistille ei riitä mikään.
Ja sen kaiken ei ole luonut kapitalisti vaan duunari kapitalistille.
Me vaadimme vain ja ainoastaan leikkauksia voitoista.
VOITOISTA!!!!
Meneekö perille PSillanpää?

Nytkin tämä meidän apinahallitus leikkaa vain köyhiltä, ja vetoaa rikkaiden vapaaehtoisuuteen.
Voi jessus sentään!!!!
admin
Offline
Last seen: 1 päivä 4 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää

Markku Huhtala, mutta mitä tekee Syriza kun Kreikalta loppuu rahat ja kukaan ei enää lainaa lisää ennen kuin entiset sopimukset on täytetty? Ei se ole ongelman ratkaisu, että palkataan lisää virkamiehiä ja vastaavia Valtion palkkalistoille, jos se olisi ratkaisu olisi ikuinen ongelma ikiliikkujastakin sitä myöten ratkaistu!
Tuo muu on Markku sitä normaalia kommunistista horinaa, joka ei maailman ongelmia ratkaise, mutta mikä estää kommunisteja itseään rakentamasta tehtaita jos kapitalistien käsissä niiden voitot ovat kertomasi suuruisia.
Muuten ei kaikki "suuret ikäluokat" ole vielä kaikki eläkkeellä ja on myös pieni haittatekijä lisäksi, ihmisten elinikä on kasvanut huomattavasti Suomessa siitä kun he syntyivät, joten eläkettä on maksettava huomattavasti pitempään kuin ennen.
Voisin sanoa samaa sinulle kuin sanoin kristiinalle; tule pois sieltä kommunistien unimaailmasta ja katso totuutta silmiin!
admin
Offline
Last seen: 1 päivä 4 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää

Marko Korvela, kun itse käytät sanaa "valehtelee" olen myös minä siihen oikeutettu! Miksi valehtelet sanoessasi, että Hallitus lupaa verohelpotuksia suurituloisille? Hallitus on sanonut vain, että verotus ei tule kiristymään ja se "raippavero", jonka edellinen Hallitus sääti "suurituloisille" pysyy yhä voimassa.
Sanoppa Marko Korvela miten Suomen valtion velkaantuminen n.10miljardia/vuosi saadaan loppumaan jos joitain menoja ei leikata/supisteta, jos tuohon vastaat oikein olet talouden Nobelin seuraava saaja!
admin
Offline
Last seen: 1 päivä 4 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää

reino heiskanen, miten suhtaudut sanomaasi, että "Soini on tehnyt mittavan perustyön äärioikeiston nousulle" ja kun Venäjän media hehkuttaa Soinia "EU kriittisenä ja Venäjän "ystävänä" ainakin "Suomi Venäjän verkossa" ohjelman mukaan! Kenellä takki kääntyykään?
admin
Offline
Last seen: 1 päivä 4 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: reino heiskanen

Markku ei muuten horinoi yhtään kirjoituksessaan, se on kuin tarkkuuskameralla otettu kuva nykytilanteesta EU:ta ja kapitalismista.
Jos Kreikkaa ja kreikkalaisia ei olisi kusetettu vuosikymmenten aikana, asiat laitettu kohdalleen, korruptiot, verotus ym. tilanne olisi aivan toinen heilläkin. Jokainen kansa elää omalla kansantulolla, jos sitä ei kukaan vedä välistä. Kansan joukot nostivat Syrizan ja Siprasin sen johtoon. Nyt katsotaan mihin Sipras pystyy, liike ei lopu tähän, vaikka Sipras kaatuisikin. Liike nostaa aina omat johtajansa. On vaikea ennustaa tarkkaa lopputulosta, mutta entinen se ei ole.
Eläkeiän nostolla ei ole muuta, kun 50 kyppinen potkitaan töistä, niin hän joutuu olemaaan löysässä hirressä siihen eläkeikään, erilaisten tukien ja sossun varassa, näin säästyy eläke säätiöiden hallussa olevat varat ja moni kerkiää jo kuolemaan ennen tuota ikää, se on pelkkää plussaa yhtiöille.
Mihin niitä varoja pantataan, on hyvä kysymys? Itse epäilen jonakin päivänä niiden häipyvän kapitalistien varojen tilkkeeksi jollakin hämäysoperaatiolla, järjestetyllä suurtappiolla markkinoilla tai jollakin vastaavalla, keinoja on ja pottikin suht ruhtinaallinen, sillä saisi Suomen tiet kuntoon, homerakennukset korjattua, vanhukset hoidettua, koulut luokitettua ja lastentarhat oikein mitoitettua. Oisko hyvä, vaiko ei?
admin
Offline
Last seen: 1 päivä 4 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää

reino heiskanen, "kusettajia " ovat olleet Kreikan poliitikot jotka puolueesta riippumatta ovat vain tavoitelleet omaa tai puolueensa etua! Heillähän on ollut valta määrätä kuinka paljon Kreikkalaiset lainaavat ulkomailta rahaa! Kyllähän niitä verojakin pitäisi Valtiolle ja kunnille maksaa ja jonkinlaista valvontaa pitäisi virkakunnan toimesta olla, että maksut myös kulkee!
Kyllä siinä on kylmää kyytiä kreikkalaisille tulossa, jos heidän poliitikkonsa Syriza etunenässä pysty tekemään päätöksiä vaan vain vitkutellaan ja keksitään tekosyitä, joilla ei Kreikan tulevaisuutta ratkaista. Ei tainnut Putinillakaan olla rahaa ratkaista ongelmia kun Sipras kävi hattu kourassa Moskovassa!
admin
Offline
Last seen: 1 päivä 4 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: reino heiskanen

PSillanpää 15.06-15, juuri näin se on mennyt Kreikassakin, mutta varsinainen kansa on muutoin syytön, paitsi se että he ovat aina äänestäneet nämä vanhat veijarit takaisin valtaan,mutta kun ei aina ole ollut vaihtoehtoja. Viimein tuli mitta täyteen kreikkalaisillekin ja mielenosoituksista lähti liikkeelle uusia poliittisia näkemyksiä omaavia ryhmiä, jotka yhdistyivat Syrizassa. Syrizan historiallinen tehtevä on nyt taistella, se on kansan mandaatti. Jos Syriza pettää nousee toinen aalto, jollakin toisella nimellä. Kun niin tiukalle on vedetty, ettei kansa enää voi elää lähellekkään normaalia elämää on pakko kääntyä päin sortajaa ja sortaja löytyy nyt EU:sta, koska Saksa juoni omat pankkinsa vapaaksi Kreikasta ja laittoi tilalle EU:n veronmaksajat maksumiehiksi, nyt me toiset raukat oman etumme vuoksi vaadimme kreikkalaisia maksamaan, ettemme itse häviäisi. Se on kapitalismin kieroutta, toisen persuuksilla istutaan tuleen.
admin
Offline
Last seen: 1 päivä 4 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää

reino heiskanen, Kreikassa on ollut sotilasjuntan jälkeen puolueita "pilvin pimein", joista äänestäjät ovat voineet valita, mutta kansa saa sellaiset edustajat vaaleissa, joita äänestää ja joilla on makein syötti,että se siitä!
Missä tuli "viimein mitta täyteen"? Siinäkö, että pitäisi alkaa maksaa veroja ja myöskin maailmalta lainattuja rahoja takaisin velkojille?
Kyllä se Syrizan "taistelu" on verrattavissa erään ritarin taisteluun tuulimyllyjä vastaan. Kreikalla ja kreikkalaisilla ei ole muita mahdollisuuksia kuin huono ja vielä huonompi! Ei siinä edes historiallinen spartalaisuus pelasta muuten kuin tekemällä siihen nälkävyöhön pari reikää lisää sinne soljen puolelle! Pitäisikö epäkelvot poliitikot heittää vielä vuoren rinteeltä alas, vanhaa spartalaista rodunjalostusta jatkaen?
Sanottakoon näin,että EU on yrittänyt jakaa Kreikan ja muidenkin vaikeuksissa olleiden maiden velkataakkaa useimmille hartioille ja muut velalliset ovat tehneet tarvittavat korjausliikkeet talouteensa ja ovat nousemassa, mutta kreikkalaiset haluavat vieläkin Syrizan kannustamina antaa muiden maksaa heidän "juhlat"!
Kreikka EUn ja Euron ulkopuolella, Jumalat siunatkoon kreikkalaisia!
admin
Offline
Last seen: 1 päivä 4 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: reino heiskanen

Kun nyt kapitalismissa on oltu ja kansainväliset sijoittajat ovat antaneet Kreikan pankeille hulvattomasti rahaa lainaksi ja Kreikan pankit puolestaan on vastikkeettomasti tai heikoilla vastikkeilla (takuilla)lainanneet rahan eteenpäin, vuoroin kenenkin hallituksen aikana, niin tähän soporaan ei varsinaisella kansalla ole osaa eikä arpaa. Tuossa tilanteessa olisi pitänyt Kreikan pankkien julistautua varattomiksi, tappio olisi siirtynyt näille suursijoittaja pankeille. Oli EU:ta häjy teko mennä väliin veronmaksajien rahoilla, pelastaa rahanvaihtajat ja puliveivarit. Kun pelataan kapitalismia, pitäisi pelata sitäkin sääntöjen mukaan. Nythän tilanteessa on sosialistisia piirteitä, mutta kohdistuu aivan väärään paikkaan kansan näkökulmasta. Siksi Syriza on oikeassa.
admin
Offline
Last seen: 1 päivä 4 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää

reino heiskanen, meillä päin sanotaan, että jälkiviisaus on sitä parasta viisautta,olisit ollut vaikka parikymmentä vuotta sitten neuvomassa kreikkalaisia viisauksillasi!
Se nyt vain sattuu olemaan niin, että suvereeni kansa valitsee vapaissa vaaleissa edustajat/politikkot, jotka kansan valitsemina tekevät Valtiota ja kansaa sitovat päätökset! Vaikkapa lainaavat rahaa ulkomaalaisilta pankeilta ja myös sitoutuvat maksamaan ne takaisin, kreikkalaisilta tämä loppu vain tuntuu unohtuneen!
Niin piti sanoa, että ketkä sitä rahaa ovat "hulvattomasti" maailmalta haalineet?
admin
Offline
Last seen: 1 päivä 4 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Vanha Masi

Kyllä reino demokratiassa kansa on vastuussa valinnoistaan, Kreikassahan oli kahden puolueen taisto siitä kumpi lupaa enemmän vuosikymmeniä. tässä on tulos kun kukaan ei kysynyt millä maksetaan ja velallahan ne maksoivat.

Nyt kun ne velat pitäisi maksaa takaisin niin parutaan, olisi pitänyt parkua kun ne otettiin käyttöön.

Kommunismissahan kansaa viedään kuin pässiä sarvistaan joten siellä kansa ei oikeasti ole vastuussa vaan johtajat sillä demokratiaa eli valinnan vapautta ei kommunistisissa yhteiskunnissa ole koskaan ollut ja tuskin tulee olemaankaan.

Totta kai Kreikan tilanteessa jokainen omat varansa pyrkii turvaamaan tavalla tai toisella, niin sinäkin tekisit.
admin
Offline
Last seen: 1 päivä 4 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: reihno heiskanen

Näim on Suomeakin hallinneet vuorotellen "HUPU ja Tupu, tai Tupu ja Lupu, tai Hupu ja Lupu". Näin on vuosikymmenet vierineet. Nyt meitä hallistse "Tupu, Hupu ja Lupu". Mielenkiintoista, mutta traagista kehitystä sorretun kansan kannalta. Vai olisivatko nämä kaverukset paremmin tunnistettavissa ranskalaisten esikuviensa kautta, "Aatos, Porttos ja Aramis". Onko Häkämies herra "Tartanjaan? Näinkö se pyörii? "Kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta". Muutaman vuoden kuluttua ollaan meilläkin viisaampia, rahaa Suomessakin on kuulema enemmän, kuin koskaan, on myös tavaraa tavaramakkinoilla, mutta kapitalistinen omistus kytkös estää tarvitsijan ja tarvikkeen sopusuhtaisen liitosen ja käyttösuhteen syntymisen. Näin ei kierrä Raha eikä tavara. Kapitalistinen järjestelmä on lukossa, tukossa. Gordioninsolmussa.
admin
Offline
Last seen: 1 päivä 4 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: reino heiskanen

Taas pyyhkäis Suomen ylitse kapitalismin "Lounatuuli". Kyllä tulee kallikksi tuo kapitalismin ylläpitäminen veronmaksajille ja tuo jälkihoito se vasta kalliksi tuleekin. Voi taivahan talikynttilät, että suomalaisiakin on kusetettu tällä uusliberalistisella uudella maailmanjärjestyksellä ja siihen liittyvällä juonittelu ja hämäys operaatioilla. Kuitenkaan kukaan ei näytä viisastuvan, sama toistuu muutaman vuoden välein,jos tuhkasta nousee jokin uuden alku, se heti kaupataan jonnekin munimaan kultamunia ja Suomen santsauksetsiihen jäävät kaupantekijöiden hyväksi. Vaikka sanotaan, ettei ilmaisia lounaita ole, kuitenkin näin ollen katsottuna Suomen veronmaksajat ovat pihvanneet näillä toimilla miljoonia ilmaisia aterioita kapitalistista kierrätystä harjoittaville joppareille ja hedän uhreilleen. Tulisi kai miettiä turvallisempia vaihtoehtoja veronmaksajien kannalta. Onko järkee, vai ei?
admin
Offline
Last seen: 1 päivä 4 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Vanha Masi

Ei reino mitkään Tupu, Hupu ja Lupu vaan kansan valitsemat miehet ja puolueet. Et näytä kunnioittavan kansan demokraattisia oikeuksia valita johtonsa vaan tuputat omaa ideologiaasi jota kansa taas ei halua sillä kansa/työkansa on vapaan demokratian kannalla eikä pissikään kommunismin suuntaan.

Kannattaa ottaa mallia Timpasta joka parissa vaalikaudessa nosti mikro puolueensa makrojen joukkoon vain kuuntelemalla mitä kansa haluaa. Kansahan on demokratiassa aina oikeassa kuten varmaan tiedät eikä se voi tehdä vääriä valintoja. Jos se niitä kuitenkin onnistuu tekemään niin kaikki korjataan kansan tahdon mukaiseksi seuraavissa vaaleissa, meillä 4 vuoden kuluttua.

Totta kai jokainen saa kehittämänsä yrityksen myydä eniten maksavalle, yritys on samalla lailla kauppatavaraa kuin mikä muu tahansa. Eikä se raha jää yksin niille myyjille vaan valtiohan siitä leikkaa sinulle ison siivun, kymmeniä prosentteja! Se tosin on jonkun mielestä riistoa!

Mikään ei siis voi kansan kannalta mennä suuresti vikaan!
admin
Offline
Last seen: 1 päivä 4 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: reino heiskanen

Vanha Masi 21.07-15. Kyllä minä ja toverini kunnioitamme kansan tahtoa, mutta parikymmentä vuotta on politiikka maassamme kuljeksinut niin outoja polkuja ja tämän etsikko ajan Timo käytti rakentaakseen oman näköisensä puolueen, hän kokosi kaikki mahdollisen saman katon alle, äärioikeistolaiset, kepuun, työväenliikkeeseen ja kokoomukseen pettyneet saivat henkisen kodin. Kun hallitusvalta tekee kansan suhteen pelkkiä huonoja päätöksiä, niin oppositiossa on hyvä kasvaa arvostelemalla toisten ratkaisuja ja pukeutumalla vielä vääriin vaatteisiin ja esiintymällä "työväenliikkeenä". Nyt alkaa karvan väri paljastua, mitä tapahtuukaan kunhan peli on pelattu, tarkoitan "hallituspeli". Muuten Hupu, Tupu ja Lupu olivat Soinin retoriikkaa, minä vain lainasin, kun ne on niin kotimaisia. Minä olen käyttänyt: Aatos, Portos, Aramis ja herra Tartanjaan, mutta se on niin Ranskalaista.
admin
Offline
Last seen: 1 päivä 4 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää

reino heiskanen, jatkan vielä hieman tuota "Vanhan Masin" sanomista omilla mietteilläni: Mikseivät kommunistisesti ajattelevat ja sosiaaliset ihmiset perusta itse niitä "kultamunia munivia" yrityksiä? Suomessa kuka tahansa saa perustaa laillista toimintaa harjoittavan yrityksen! Ei tuottava yritys synny vain sormia napsauttaen vaan se vaatii työtä työtä ja vieläkin työtä kellon ja vuosilomatkin usein unohtaen ja yrittäjän omankin palkan unohtaen, mitä kuitenkin pitää maksaa muille työläisille meni yrityksellä hyvin vai hyvin huonosti!
Se on myös kumma, että suomalainen toveri kadehtii kiinalaista toveria, jos hän on saanut työpaikan vaikka palkka työstä on vain murto-osia Suomen palkkatasosta.
admin
Offline
Last seen: 1 päivä 4 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Vanha Masi

Timon menestyksestä näet reino miten kansan saa uskomaan kykyynsä hoitaa asioita kansan mieleen. Kommunismi kun on aina halunnut kansan olevan opille/puolueelle mieliksi. Se on juuri päinvastainen menettely eikä näköjään sovi kansalaisille.

Kyllähän kaikki puolueet ovat tavallaan työväenliikkeitä koska suuri jos ei suurin osa niiden äänestäjistä ja jäsenistäkin on työläisiä. Työläinen on jokainen joka työllään ansaitsee elantonsa oli ansio sitten kuussa tonni tai sata tonnia. Toisen työstä vaan kannattaa maksaa enemmän kuin toisen mikä näyttää aiheuttavan kateutta.

Ne karvat joiden väristä näytät huolestuvan ovat vain näyttäneet sekä Timon että puolueen olevan yhteistyökykyinen ja se on heille pelkkää plussaa ainakin minun silmissäni.

Kun on kyseessä demokratia niin valta jakaantuu yleensä usealle puolueelle jolloin kukaan ei voi sanella mutta kaikki pääsevät värjäämään tuloksia omaan suuntaansa. Sitähän ei kommunistisissa diktatuureissa tarvinnut noudattaa koska siellä oli mies ja ääni systeemi jossa se ääni oli vain yhdellä miehellä.
admin
Offline
Last seen: 1 päivä 4 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: reino heiskanen

PSillanpää 30.07-15. Kommunistit ovat proletariaattia, me emme kateudesta tee mitään, meidän aatteellamme ei ole mitään tekemistä kateuden kanssa, jos joku valaistumaton yksilö katehtii jotakin, ei johdu aatteestamme. Jotkut kommunistit ovat joutuneet, joko perimään tai itse perustamaan yrityksen ja tietenkin silloin on yritettävä pelata järjestelmän säännöillä, koska kaikki lainsäädäntö ja maan tapa potkii samaan suuntaan. Julki kommunisti on kuitenkin outo ilmestys varsinaisena kapitalistina ja alkuaikoina kapulan heittäjiä rattaisiin riittää. Työväenliikkeellä oli paljon tuotantoa viime vuosisadan puolivälissä, mutta virhe ratkaisujen ja aattettomuuden vuoksi kapitalistinen henki pääsi voitolle ja söi punapääoman ja orava pankki nitisti loput, tai loput fuusioitui SOK:n kanssa. Kansainväliset sijoittajat ovat taktikoineet lopulla Sivan nimellä kituvalla osalla. Masille voin sanoa, ettei kannata puhua kommunisteille mitään Soinin sielun maisemasta, tunnemme sen liiankin hyvin. Työväenliikkeellä on oma logiikkansa, se lähtee nousuun, kun Soini ja kumppanit aikansa huseeraavat haklitustasolla.
admin
Offline
Last seen: 1 päivä 4 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: reino heiskanen

Kommunistien tehtävä tai päämäärä ei ole muuttaa kapitalismia sosiaalisemmaksi sisältäpäin, ei: työn ja pääoman ritiriita on sovittamaton, kuin tulen ja veden. Me pyrimme kumoamaan toisen ihmisen riistoon pohjaavan järjestelmän. Kapitalismin oloissa pyrimme vain puolustamaan työntekijän ja tavallisen rahvaan osuutta jokapäiväisestä leivästä ja siihen kuuluvista muista härpäkkeistä, joihin kuuluvat koulutus, terveydenhuolto, sosiaalipolitiikka jne.
Tietenkin sanotte: no ni. Eihän sosialismin rakennustyössäkään toisinajattelijat pyri siihen, että sosialismista tulisi entistä parempi, vaan he tähtäävät kaataakseen järjestelmän ja palauttaakseen kapitalismin. Kommunistit on vallankumouksellisia, porvarit vastavallankumouksellisia. Venäjällä se onnistui, kun toverit nukkuivat.
admin
Offline
Last seen: 1 päivä 4 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää

reino heiskanen, otan tuolta sanomisistasi yhden heiton, "oppositiossa on hyvä kasvaa, kun Hallitus tekee vain huonoja päätöksiä"! Ethän ole vain katkera, että joku puolue kasvaa oppositiossakin ja joku puolue vain on kuihtumassa pois (SKP?).
En ole PSn kannattaja enkä edes äänestäjä, mutta alan kunniottamaan Timo Soinia niistä kiihkottomista lausunnoita, mitä hän on nyt Ulkoministerinä antanut. Viimeksi tästä USAn boikottilistasta ja sen lisäyksestä.
admin
Offline
Last seen: 1 päivä 4 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: reino heiskanen

PSillanpää 02.08-15. Kuunteleppas nyt kun kerron. Soini sanoi aina, Hupu, tupu ja Lupu hallisevat, kaksi on aina hallituksessa ja yksi huilaa ja niinhän se oli SDP, Kokoomus ja Kepu vuorottelivat. Tämä peli piti saada poikki ja minäkin autoin persuja siinä, puolustin Soinia paikallislehdessä parjaajia vastaan, jopa jaoin Perussuomalaista postilaatikoihin, kun he rakensivat "jytkyä" ja se onnistui. Joten en ole ollut kateellinen, en edes tunnista itsessäni sellaista ominaisuutta muutoinkaan, kapitalismiakaan yksilötasolla en kadehti, mutta järjestelmänä vihaan sitä sydämeni pohjasta, en kuitenkaan niin, että elämäni olisi ollut jotenkin suurta kärsimystä sen vihan johdosta, tiedostan sen, että kaikki tapahtuu aikanaan, tilanteet vaihtelevat. Tunnen kuitenkin suurta mielihyvää, kun tapahtuu jotakin myönteistä kehitystä, siis "jytkykin" oli sellainen. Ei kommunistinen puolue olekkaan joukkopuolue, siihen kuuluvat valikoituneet yksilöt. Älä tykkää huonoa, mutta jos sinäkin haluaisit liittyä SKP:n jäseneksi, niin minä vastustaisin sitä.
admin
Offline
Last seen: 1 päivä 4 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää

reino heiskanen, jos minä olen liittymässä johonkin puolueeseen, saavat omaiseni ja tuttavat tilata aikaa lääkärille, sillä tällä järjen juoksulla on parempi elää vapaana. Tottakai minulla on poliittisiakin mielipiteitä, mutta ne ei näytä sopivan yhdenkään puolueen puolueohjelmaan.
Kuten sanoin tuolla aiemmin, niin Soinin lausunnot ovat muuttuneet "sutkauksien" sijaan ulkoministerin arvolle sopiviksi ja realiteetit huomioon ottaviksi! Kun on oppositiossa ja ilman vastuuta on helppo olla "viisas" ja jopa "valtioviisas"!
admin
Offline
Last seen: 1 päivä 4 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Vanha Masi

Sitä ei reino kommunistin vastakohta ole mikään porvari vaan demokraatti.

Demokratiahan on jotain mitä kommunismi ei koskaan ole sietänyt koska se antaa kansalle vapauden ajatella.

Kommunismissahan ainoan ajatuksen sanoo puolueen johtaja tai muu kommunismin profeetta ja muut toistavat sitä toistamasta päästyään.

Omat ajatukset ovat vaarallisia kommunismissa ja esim. Neuvostoliittoon ei saanut viedä edes sanomalehtiä koska ne voisivat antaa uutta ajateltavaa.

Vastakohdat/vaihtoehdot ovat siis kommunisti ja demokraatti!! Laita mieleesi jottet enää eksy johonkin porvariin joita ei edes enää ole, ne kuuluivat Hansa liiton aikaan.

Porvarillisia kansalaisia sen sijaan on, se vain tarkoittaa järkevää talouden pitoa jossa menot pidetään tuloja pienempänä. Älä reino sekoita käsitteitä!!
admin
Offline
Last seen: 1 päivä 4 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: reino heiskanen

Vanha Masi 10.08-15. Taas Vanha Masi säveltää selloista oopperaa, ettei paremmasta apua. Neuvostoliitto oli ja eli niissä olosuhteissa, se oli aikansa lapsi ja mitä siellä on ollut hyvää tai huonoa on historia, niinkuin kaikki mikä on jälkeenjäänyttä. Kaksituhatta luvun sosialismi kuuluu tähän aikaan ja kommunistit ovat orjentoituneita tulevaan. Ranskalaisen filosofin mukaan kolmanteen marksilaiseen aaltoon. Demokratia on Kommunismin ydin olemusta, kun on olosuhteet jolloin sitä voidaan toteuttaan, näin ei aina ole ollut asian laita. toivottavasti tulevaisuus on valoisampi siinäkin asiassa. Sensijaan nykyinen uuden Rooman valtakunnan eli EU:n perus ongelmana on demokratia vaje, Brysselistä tulee notulit, kuinka hommat hoidetaan ja ellei kehoitus kuulu, niin komissaarit (Boprikofit) tulevat ja asettavat omat troikkansa hallintoon valvomaan. Kreikka on hyvä esimerkki.
admin
Offline
Last seen: 1 päivä 4 hours sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: sähkömies

Otsikko on hyvä.

Paikalla olevat käyttäjät

There are currently 0 users online.

Uudet käyttäjät

  • tiinaseppanen
  • Hoxhalainen
  • santtujarno
  • sebastianjoel.a...
  • ville.turunen