9 posts / 0 new
Uusin kirjoitus
admin
Offline
Last seen: 16 hours 59 min sitten
Joined: 05.08.2015
Kreikan radikaalin vasemmiston vaihtoehtoa tuettava

Kreikan radikaali vasemmisto – vasemmistokoalitio Syriza ja kommunistit – haastavat 17. kesäkuuta parlamenttivaaleissa Kreikan vanhan poliittisen eliitin.

Article: 
Kreikan radikaalin vasemmiston vaihtoehtoa tuettava
admin
Offline
Last seen: 16 hours 59 min sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää

Han alkuun Kreikan radikaalille vasemmistolle. Mistä aijotte saada rahaa velkojen ja palkkojen maksuun? Vastaukseksi ei riitä, että kansallistetaan omaisuuksia ja jätetään velat maksamatta. Mitä teette kansallisteulla tavaralla? Ei se tuota vaan on tehtävä tuottavaa työtä, jotta syntyy tulosta. Luovutte Eurosta! Kuka teille lainaa rahaa, jotta edes saatte ostettua setelipaperia omaa valuuttaanne varten? Kapitalistitko, ehei kun entisetkin velat on maksamatta. Muun maailman toverit? Kiinalaisia bisnestovereita ei paljon taida kiinnostaa. Kuuba, Pohjois-Korea, kuka muu? Taitaa rahat ja keinot olla vähissä "radikaalilla vasemmistolla".
No, onneksi päätös on yksinomaan kreikkalaisten käsissä 17.06.2012. Kreikkalaisten on aika tajuta, että jotain pitää tehdä itsekin, eikä vain odottaa, että maailma "kärrää" rahaa jatkuvasti heille!
admin
Offline
Last seen: 16 hours 59 min sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Kaisa Laine

Tarkennus ylläolevaan kirjoitukseen:--- Syriza valitettavasti on esittänyt kantanaan ,että EU irtiotto ei ole heidän ohjelmassaan ,vaan sen kanssa neuvotellaan,ja siten saadaan se ns paremmaksi ja " työläisystävälliseksi ". Syrizalla ei ole selkeää irtiottoa ohjelmassaan NATOsta.
Mitään demokraattisia tekoja palkansaajan ja pienituloisen työntekijän hyväksi ei ole mahdollista toivoa tulevaisuudessa ,niin kauan kuin Kreikka on EU ja kapitalismin talustusnuorassa. Tämä on Kreikan Kommunistisen Puolueen kanta ,ja se tulkitsee Syrizan esittämän toiveajattelun pinnallisilla yrityksillä paremmasta työläisten ja kansan harhaanjohtamiseksi. Se voi johtaa kansan pettymykseksi ,oikeiston uudeksi voimistumiseksi ja vielä vaikeimpiin aikoihin työtätekevälle.
Todellista demokratiaa ei voi olla,jos taloudellinen valta on monopoleilla ja kapitalismilla. Tällä hetkellä sitä edustaa EU rahavalta ja myös Kreikan omat kapitalismit.
Kommunistinen Puolue irtisanoutuu Syrizan linjauksista. KKE ,Kreikan Komm. Puolue tietää ,että se todennäköisesti vaaleissa menettää ääniä paljonkin Syrizalle ,kun ei lähde tinkimään periaatteistaan ja kalastamaan äääniä,mutta se ei aio pettää äänestäjiään ; niitä jotka uskovat KKE voimaan olla työläisten eturintama varsinkin vaikeina ja kriittisinä aikoina.
admin
Offline
Last seen: 16 hours 59 min sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Kreikkalainen

>Syrizalla ei ole selkeää irtiottoa
>ohjelmassaan NATOsta.

Syriza haluaa Kreikan irti Natosta:

http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/ulkomaat/2817861/syriza-irrottaisi-k...
admin
Offline
Last seen: 16 hours 59 min sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: phj

Jep.jep.Nyt on systeemikriisi eikä sitä tavanomaisilla tempuilla hoideta.Koko Euroopan pankkijärjestelmä vaatii täysremontin,muttei poliittista yksimielisyyttä löydy.Ja kun ei löydy saattaa koko systeemi romahtaa.Silloin eivät muuten saa rahojaan muutkaan kuin kreikkalaiset.Muuten kuka neropatti luulee,että säästämällä veloista voidaan lyhentää velkaa.Koko kapitalismi on niin kietoutunut velkaan että on turha luulla,että kasvua syntyy ilman tätä jatkuvaa syvenevää kietoutumista kasvavaan velkaan.Taisi Marx sanoa,että syynä joukkojen köyhyys.Kellä on muuten otsaa syyttää muutamaa saturaista tienavaa kreikkalaista työtöntä tai eläkeläistä tästä kriisistä ? Jos jollakulla on tähän pokkaa,niin tarkastakoon moraalista kompassiaan.Kaupanpäälle kehotus tehdä työtä on samaa ongelmien lakaisemista maton alle.Kyllä tekemätöntä työtä maailmassa piisaa vaan onko palkanmaksajaa ?
admin
Offline
Last seen: 16 hours 59 min sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: jyrki laukkanen

Etelä-Euroopan maiden työttömyys johtuu suurelta osin manufaktuuriteollisuuden siirtymisestä Aasiaan. Kyseessä ei ole mikään Euroopan sisäsyntyinen ongelma vaan globaalin työnjaon painopisteen siirtyminen pois länsimaista. Kyllä kai vasemmistolaiset voivat olla tyytyväisiä , että sadat miljoonat köyhät ovat siirtyneet keskiluokkaan entisissä suuren kurjuuden maissa. Talous kasvaa kohisten latinalaisessa Amerikassa. Pääomat siirtyvät loogisesti sinne , missä niille on käyttöä ja luvassa voittoja. Olisiko viisaampaa laatia julkilausumia ja protestiviestejä vaikkapa Kiinan Kommunistipuolueen johdolle, että he loisivat eurooppalaiset työehdot ja palkkatason omalle työvënluokalleen. Jos tuomitsemme länsimaisen ihmisen irvokkaan luontoa tuhoavan kulutushysterian niin kai voimme olla tyytyväisiä, että jonkinlainen jarru on nyt käsillä. On vain tarve korjata nykyistä järjestelmää jotta suuret joukot eivät joutuisi kärsimään ,kuten nyt on esimerkiksi nuorisotyöttömyyden tilanne vaikkapa Espanjassa. Viime vuosisadalla kahteen otteeseen talouden kuumeneminen johti maailmansotiin. Tämä mahdollisuus lienee ainakin lyhyellä tähtäimellä poissuljettu. Pohjois-Amerikan Yhdysvallat ylläpitää jatkuvaa asevoimiensa valmiustilaa osana harjoittamaansa talouspolitiikkaa.
Eurooppalaisten keskeinen rähinä sinänsä tarjoaa hupia muille maanosan ulkopuolisille tahoille,joitten kulttuuriperintö on vahvemmalla pohjalla kuin imperialismia vuosisatoja tukeneella Euroopalla. USA:lle maanosamme on pääsiassa markkina-alue ja entinen hyviä voittoja tuottava sijoituskohde. Ja jonkinlainen ulkomuseo.
admin
Offline
Last seen: 16 hours 59 min sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Kaisa Laine

Syrizan puoluejohtajan Tsiprasin kannanotot vaihtelevat jatkuvasti NATO kannanotoissa. Siihen on kiinnitetty huomiota hänen haastatteluissaan. Esim.
http://vathikokkino.com/2012/06/ ,tv ja radio-ohjelmia seuraamalla tulee enemmän kuin epävarma ja epäselvä kuva asiasta .

Ja jos maa on EUssa,miten on mahdollista olla irti Natosta ?
admin
Offline
Last seen: 16 hours 59 min sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää

Mitä merkitystä sillä Kreikan talousriisiin on NATOssa vai ei. Rahasta nyt on pula! Toisaalta NATO on toimillaan estänyt takavuosina monta kahakkaa jopa sodan Kreikan ja Turkin väilillä! Kommunistin tulee ilmeisesti periaatteen vuoksi vihata NATOa.
admin
Offline
Last seen: 16 hours 59 min sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää

Haluan vielä tarkentaa sanomisiani, Syrizan puheenjohtaja ilmoitti televisiossa ,että "neuvottelemme kaikki sopimukset uudelleen EUn kanssa", ilmeisesti hänellä on kuullun ymmärtämisen kanssa vaikeuksia, kun EU on sanonut,"neuvottelut on neuvoteltu ja nyt on Kreikan vuoro täyttää neuvotteluissa sovitut"!
Toisekseen se olla NATOssa tai ei olla, ei tuo Kreikalle latin latia!
Tässä kun on katsellut vanhoja dokumentteja, niin tuntuu ja näyttää, että Kreikka on jo vuosikymmeniä lainnaut rahaa mmaailmalta ja jättänyt velat maksamatta! Olen Soinin kanssa samaa mieltä Kreikan kohdalla, "baari on auki, mutta piikki kiinni!".

Paikalla olevat käyttäjät

There are currently 0 users online.

Uudet käyttäjät

  • tiinaseppanen
  • Hoxhalainen
  • santtujarno
  • sebastianjoel.a...
  • ville.turunen