11 posts / 0 new
Uusin kirjoitus
admin
Offline
Last seen: 3 weeks 2 days sitten
Joined: 05.08.2015
Portugalissa protestoitiin hallituspolitiikkaa vastaan

Portugalissa nähtiin miesmuistiin suurimmat mielenosoitukset, kun luokkakantainen ay-liike protestoi hallituksen oikeistolaista politiikkaa vastaan.

Article: 
Portugalissa protestoitiin hallituspolitiikkaa vastaan
admin
Offline
Last seen: 3 weeks 2 days sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Partisaani

Virkistäviä kuvia elävistä ihmisistä.
admin
Offline
Last seen: 3 weeks 2 days sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Arvo

Tämä on mykistävää. Ei tähän paljon sanoja tarvita. Jotain tälläistä olen ajatellut ja toivonut. Tämä on hieno alku vaikealle tielle uuden demokraattisemman maailman luomiseksi. Suuresti kunnioitan myös Kreikan pitkää taistelua oikeuksista. Toivottovasti tämä kirvoittaa myös Espanjaa ja Italiaa taisteluun.
admin
Offline
Last seen: 3 weeks 2 days sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Pekka Virtanen

Maailmanpankin ja Kansainvälisen valuuttarahaston antamat lainat osoitetaan hallituksille. Näin valtio takaa lainat.
Maiden sisäinen asia on miten rahat käytetään. Hyvä veli verkostot toimivat kaikkialla ja niinpä rahat pannaan talouteen antamalla lainoja rakennusyhtiöille vaikkapa koneostoihin .
Osa lainoista voidaan kierrättää yksityispankkien kautta eteenpäin.
Fiksut lainanottajat tietysti ilmoittavat etteivät he pysty maksamaan lainojaan takaisin. Näin valtio joutuu anomaan apua ulkoa ja laskemaan hallintokulujaan.
Kreikassa valtio myy omaisuuttaan voidakseen maksaa lainojaan takaisin.
Kummallista kyllä yksityissektorilta löytyy ostajia muka kannattamattomille
yrityksille. Posti ja Rautatiet ovat alennusmyynnissä.
admin
Offline
Last seen: 3 weeks 2 days sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen

Vanha suomalainen sanontahan on, ei ISOT sanat suuta halkaise. Eivät myöskään marssit ja mesominen paranna taloudellista tilannetta. Olkoon syy kenen hyvänsä niin taloudellinen tilanne paranee ainoastaan työtä tekemällä.

Niin Kreikka kuin Portugalikin lienevät eläneet toivossa ja yli varojensa, nyt kun aletaan vaatia kulukuria jota olisi pitänyt vaatia jo vuosia sitten luullaan marssimisen ja puheiden auttavan, vaan ei auta. Vain työ auttaa.

Minulle on jäänyt noista Etelä-Euroopan maista vähän huono kuva niiden tehokkuuden osalta, Italiassa sentään on teollisuutta mutta mitä on Kreikassa ja Portugalissa jos turismi jätetään laskuista ja maatalouden tuotteet? Velkojen maksattaminen turisteilla ei taida onnistua kilpailun vuoksi, rahan tienaaminen viinillä ja oliiviöljyllä on vuosisatojen kuluessa hiipunut kun teollisuus muualla on lisännyt muiden maiden tulotason maataloustulon yläpuolelle.

Hallituksien pitäisikin pysyä varsin tiukasti siinä mitä verot tuovat ja jättää velkaantumisen käyttäminen vain aivan poikkeustilanteisiin. Normaalissa ja nousutilanteessa pitää osa valtion tuloista käyttää velkojen maksuun jotta uusia Kreikkoja ja ehkä Portugalejakaan ei synny.

Millekäs se maailmanpankki rahansa antaisi jos ei valtioille? Euroopan valtiot ovat varsin demokraattisia ja hallitukset siten vastuussa kansalle. Omaisuuden myynti on lisäksi niitä harvoja keinoja hankkia rahaa velan maksuun, sen tietää moni yrittäjäkin -90 luvun laman jälkeen. Vai mistä kuvittelette Kreikan hallituksen saavan rahaa? Hinta taas on markkinahinta eikä kukaan huippuhintaa maksa tappiota tuottavasta firmasta kuten Kreikan rautateistä.

Mistä sinä ehdottaisit Kreikalle rahaa otettavan Pekka?
admin
Offline
Last seen: 3 weeks 2 days sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Arvo

On typerää kenties propagandaa jälkiviisasti esittää, että nyt työnteolla korjataan kapitalistisen finanssikriisin ja reaalitalouden aiheuttama valtaisa työttömyys. Ensin tehdään sairaita ja sitten sairaala. Miten korjata tilanne, kun töitä ei enää ole. Järjestyshän on se, että korjataan järjestelmää, joka on ennen ja varsinkin nyt luonut tarpeettomat massat. Jos järjestelmä ei ole korjauskelpoinen, mitä me teemme ko. järjestelmällä? Jos Kreikka olisi ainoa Eteläisen Euroopan kriisivaltio, voisi sitä laittaa tilille. Mutta kun tämä Lottovoittajienkin maa on pahassa kriisissä laskivine BKT-tuotteineen. Kreikassakin on suuret tulo- ja varallisuuserot. Rahaa ja pääomia on, mutta pienen luokan käsissä, joka ohjaa niitä omiin tarkoituksiin ja aiheuttaa kuplat ja kriisit. Hoito on aloitettavat siitä päästä ja rajoitettava niiden valtaa. JATKUU
admin
Offline
Last seen: 3 weeks 2 days sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Arvo

Ei kannata olla porvarillisempi kuin porvari itse, nauraahan jo porvarikin, tosin siunaa kannatuksen. Me äänestämme muutaman vuoden välein, sitten ihmettelemme, miksi kaikki menee vain huonompaa ja syntyy järjestelmäkriisejä.
Painovoiman tavoin pääoma ja taloudellinen valta lukuisin keinoin imee puolueita sen talousopin ajatteluun, joka on kansan enemmistön vastaista ja joka kurjistaa meitä sekä suhteessa kapitalistien tuloihin että absoluuttisesti suhteessa omiin tuloihin. On selvä, että kun äänestämme vain muutaman vuoden välein ja ennen kaikkea kun talouden valta, raha ja pääoman on yhden pienen klikin (gangstereiden) hallussa ja ennen kaikkea kun kun tämä klikki vain lihoo. Kumma jos ei ihmetytä, kun miljönäärit ja miljärdöörit majailevat. Ei työnteolla näin rikastu, eikä ole tarkoitustakaan. Mutta ei se ole tarkoituskaan, että toisen työnteolla toiset vetää miljoonia ja samalla ajavat yhteiskuntia kuilun partaalle. Iso Pukki on laitettu kaalimaan vartijaksi.

Demareista tehtiin vähitellen valtionhoitajapuolue ja sitä kautta sidottiin pääomapiireihin erilaisin eduin, korkein palkoin ja jopa bonuksin. Demarit olivat aikanaan edistyksellinen puolue, mutta demarien johto on pettänyt työväenaatteen. En enää äänestä SDP:n ehdokkaita. Onneksi on erilaisia ay-järjestöjä, jotka pääosin ajavat kansalaisten etuja.

Muuten on turha katsoa korkeita kannatuslukuja, iso puoluekin voi viedä kansan turmioon (populismi), sillä tärkeintä on puolueohjelman sisältö ja sen toteuttaminen. Jos Euroopan pääpuoleet ovat oikeassa, kyllä maailman pitäisi olla kaikin puolin tasa-arvoisempi elää. Ennen kun työttömiä oli vähemmän, porvarien resepti oli valheellinen: Kyllä töitä riittää kun viitsii etsiä. Ei töiden todellinen määrä tästä lisäänny. Kun porvari ei enää viitsi veisata tätä samaa virttä, hänellä on uusia reseptejä kuten töitä täytyy paiskia enemmän samalla palkalla ja eläkeikää nostaa. Tämän aatteen tarkoitus on peittää järjestelmän epäonnistuminen.
admin
Offline
Last seen: 3 weeks 2 days sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen

Tuolla sinun innollasi tuskin tulee eduskuntapaikkaa. Todellisuudessa ei ole muuta kuin työ jolla voimme paikkamme maailmassa lunastaa.

Se, että ehkä joudumme tekemään enemmän samalla palkalla on globalismia, siinä tasataan työntuloksia maailmanlaajuisesti eikä se vielä ole täydellä voimallaan päässyt meille vaikuttamaan.

Turhaa sinun on niitä pääomia ja muutamia rikkaita vainota, niitä ja heidän pääomiaan kuitenkin tarvitaan hyvin hoidettuina jotta yhteiskunta jatkaa pyörimistään. Ilman pääomia joudumme keräilykulttuuriin takaisin.
admin
Offline
Last seen: 3 weeks 2 days sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Arvo

Taasko sinä jupiset nuo riimisi rupiset. Tuskin niihin kukaan uskoo. Että työlläkö ne rikkaudet ja pääomat syntyy? Onnittelen että olet vihdoin huomannut. Ja tietenkin laman jälkeen. Hyvähän se on eläkkeellä sanoa vaikka: että tehkää pienemmällä palkalla enemmän. Että tasataan työntuloksia? Että ei vielä ole päässyt vaikuttamaan meille täydellä voimalla. Taloustsunamiko?

Vai on ne noitavainot alkaneet, kun arvostelee pääoman ja rikkaiden ylivaltaa suhteessa kansalaisiin. Kyllä oli pääomat "hyvin hoidettuna" viimeisen hevoskuurin jälkeen 2008. Ja seuraukset näkyvät vuosia. Entä jos tulisi toinen kuuri, missä taloudessa sitä sitten ollaan?
admin
Offline
Last seen: 3 weeks 2 days sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen

Se mitä tapahtui 2008 on osoitus siitä, ettei pääomia hoideta aina hyvin joka kohdassa. Siinä on samaa ideaa kuin tupakilla käynnissä työaikana tai ylimääräisessä kahvitunnissa joskin seuraukset oivat erilaiset ja paljon vakavammat.

Aiuka rajut esimerkki erot mutta molemmat kuitenkin liittyvät teemaan ihmisluonne ja siitä emme pääse eroon kapitalistisessa emmekä sosialistisessa ajattelussa. Sen osoittaa nykyinen Venäjän johto, siellä on KGP:n miehiä huipulla joiden piti sitä kommunismin eliittiä edustaa ja suojella. Mitä ne kuitenkin tekevät? Ovat riistokapitalisteja ja keräävät ruplia omaan taskuun jättäen kansan oman onnensa nojaan, missä näkyy se sosialistinen koulutus? Vai näkyykö lainkaan?

Ihmisluonteen aikaansaannoksia vai miksi sinä sitä nimittäisit? Pitäisikö nykyihminen hävittää maapallolta ennen kuin tämä pallo taas alkaisi voida hyvin?

Palkkamme tulevat suhteellisesti pienenemään sitä mukaa kun elintaso väkirikkaissa (Kiina, Intia ja joku muukin) maissa nousee, sehän on varsin sosiaalista ja sitähän te julistatte jotta köyhillekin. Nyt kun siihen suuntaan ollaan menossa niin siitäkin valitetaan.
admin
Offline
Last seen: 3 weeks 2 days sitten
Joined: 05.08.2015

Alkuperäinen kirjoittaja: Arvo

Kyllä pääomia on jo kauan hoidettu tolkuttomalla tavalla. Kun reaalitaloudessa voitot alkoivat näyttää laskevaa tendenssiä, siirryttiin finanssitaloudessa luomaan "tuotteita", joissa voitto oli suuri. Tämä on virtuaalista taloutta, jolla ei ole napanuoraa reaalitaloutetaan ikäänkuin raha kasvaisi puussa. Sillä ei ollut myöskään valvontaa, siksi sen toimintatavat ryöstäytyivät käsistä. Finanssitalous synnytti itsestään kriisin, joka kohtalokkain seurauksin levisi globaaliin kapitalismiin hävitti reaalitaloutta jopa tervettä ja loi työttömyyttä. Näin tulee esille, että kapitalismi hävittää itseään sisäisten ristiriitojensä vuoksi. Tämä jatkuu yhä.

Tältä pohjalta on väärin, että toisten rötökset maksatetaan toisilla. Jos tehdään, hän ymmärtää tilanne vain pahenee. Mitähän Keynes sanoisi?

Olen ollut useilla naisvaltaisilla aloilla. Hän parjaa taas, silla naiset on tunnollisia, ottavat kahvikupinkin päätteelle ja istuvat tunsikausia, tekevät ilmaista työtä, jota hän kannattaa. Tein välillä 12 tunnin päiviä
taloustrendejä, talousarvioita ja tilinpäätöksiä uupumukseen saakka. Jos joku tulee räkyttämään, väännän nenusta.

Puhuttiin, että Venäjä romahtaa pahemmin kuin muut, mutta sillä oli vararahastoa ja se osoittaa noin 3% kasvua, kun Suomessa lojutaan 0:ssa. Kylläpä koski Suomeakin! Kaikki kapitalisit on riistokapitalisteja=kapitalisti riistää työntekijän työn tulosta.

Leikkaaminen aiheuttaa kierteen, jolla ei ole loppua. Vain elvytys saa talouden toiminaan. Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että palkat nousee, tietäähän se talouksien piristymistä.

Paikalla olevat käyttäjät

There are currently 0 users online.

Uudet käyttäjät

  • tiinaseppanen
  • Hoxhalainen
  • santtujarno
  • sebastianjoel.a...
  • ville.turunen