Henkilökunta ei ole syypää palvelujen alasajoon, toteaa tamperelainen Satu Rosvall.
09.10.2015 - 10:42
#1
Suhteellisuudentajua hoitajien kritiikkiin
Paikalla olevat käyttäjät
There are currently 0 users online.
Uudet käyttäjät
- helena-rantasuo
- soderholmsatu
- rikutoi
- antti.sointula
- makinensanteri04
Alkuperäinen kirjoittaja: Anna-Liisa
Loistava kirjoitus ja Satu perustelee asiansa hyvin. Olin itse kolme vuotta vanhustenpalvelutalossa töissä ja siellä näin ja koin samoja asioita kuin Satukin on kokenut. Huorittelut,nimittelyt, lyömiset myös henkinen väkivalta tuli tutuksi. Vanhukset ja muut hoitokodin asukkaat olivat kuten me kaikki muutkin puutteinemme ja lahjoinemme. Minua ärsytti välillä omaiset ja heidän käytöksensä. Työkaverini olivat kilttejä ja kultaisia ihmisiä, jotka tekivät työtään sydämellään.Alkuperäinen kirjoittaja: Matti Aalto
Sadun esittämä on epäilemättä totta.Toisaalta totta on sekin että erilaisia hoitojen ja tutkimuksien laiminlyöntejä sekä alimioitettua hoitoa tapahtuu kaiken aikaa. Voihan se silloin tällöin johtua hoitohenkilökunnan heikkouksistakin, mutta pääsääntöisesti kysymys on siitä että julkista terveydenhoitoa ajetaan määrätietoisesti alas.
"Kornia tässä on se, että sata prosenttia kansasta haluaa taata hyvän vanhustenhoidon ja terveydenhuollon, mutta enemmistö kuitenkin äänestää vuodesta toiseen valtapuolueita, jotka päättävät satojen miljoonien leikkauksista terveydenhuoltoon ja kunnallisella tasolla ajavat alas laitoshoitoa rankalla kädellä."
Tällaista asennetta oon syytä juurruttaa aina ja kaikkialla kaikkeen hoitolanhenkilökuntaan, hammaslääkäreistä ja terkkareiden vastaanottohenkilökunnasta alkaen.
Alkuperäinen kirjoittaja: Taina Hollo
Ymmärrän hyvin, että hoitajat ovat ylikuormitettuja, mutta toisaalta laiminlyönteihin ja huonoon hoitoon on tärkeää puuttua. Huolestuneita omaisia ei pidä leimata tietämättömiksi hölmöiksi, jotka kommentoivat asioita kokonaisuutta tuntemattomina. Monet omaiset seuraavat tilannetta laitoksessa vuosien ajan, koska osa hoitotoimista on käytännössä ulkoistettu omaisille.En epäile, ettei hoito yleisesti ottaen olisi hyvää, ja useimmat potilaiden omaiset kyllä huomauttavat, jos havaitsevat hoidossa parantamisen varaa. Hoidon taso ei saa kuitenkaan olla kiinni siitä, onko potilaalla lähiomaisia, jotka pitävät huolta tämän ihmisoikeuksista.
Miten sivustaseuraaja voisi "puuttua tapahtumaan kunnolla", jos työntekijät ja esimiehetkään eivät siihen pysty? Ja valitettavasti omaisten pelko potilaalle kostamisesta ei aina ole turhaa - kostonhan ei tarvitse olla mitään dramaattista, vain tavallista ynseämpää kohtelua. Kuten haastattelusta käy ilmi, vanhuksen valitukset huonosta kohtelusta on helppo leimata "muistamattoman" ja "sekavan" potilaan höpinöiksi!