"Jos valtio ei saa verotuloja, millä maksetaan virkailijoiden ja poliitikkojen palkat ja eläkkeet?"
Valtio ei saa tarpeeksi verotuloja ja velkaantuu koska
a) kapitalistit vievät työpaikat muille maille, alentavat palkat leikaten kulutuskyvyn kansalta, ja automatisoivat tuotantoa- kapitalistisen talousmallin aiheuttama työttömyys aiheuttaa verotulojen menetystä
b) vaikka pääomat saavat käyttöönsä mm.valtiorahoitteisen infrastruktuurin ilmaiseksi niin pääomien velvoittaminen osallistumaan yhteiskunnan ylläpitoon verotuksen kautta on ajettu poliittisen eliittimme ja EU-ukaasien toimesta alas- taas menetetään iso tukku verotuloja mm.veroparatiiseihin. Pääoman hellimistä verotuksen suhteen valtiovalta perustelee globaalin talouden kilpailukyvyllä. Tavallisen kansan ja valtiorakenteiden kannalta siis EU-rakenteiden vahvasti ylläpitämä ja globaalin kapitalismin työstämä voitonsaalistuspeli, pääomien tuonti ja vienti näyttäytyvät kovin ikävässä valossa.
Itsenäisyys ja taloudellinen päätösvalta tulee palauttaa EU:lta ja globaalilta kapitalismilta takaisin kansallisvaltioille. Pääomien kansallistaminen ja kaikkien reaalitalouden arvojen mittaaminen omaan valuuttaan on siihen hyvä keino jolla lähteä liikkeelle.
Down siftaaminen eli leppoistaminen on juuri sitä mitä olen monesti ehdottanut, työajan uudelleen jakamista entisin kustannuksin jolloin kaikilla olisi töitä ja enemmän vapaa-aikaa lyhyempien työpäivien ansiosta. Lisääntyneen vapaa-ajan voisi käyttää kuten blogin tekijä musiikin kuunteluun tai vaikka ongella istumiseen ellei mitään hyödyllistä tule mieleen.
Niitä firmoja ei Timo S voi pitää täällä koska ne eivät pysty kilpailemaan kuin tukiaisten avulla kustannustason ollessa liian korkea. Kustannusten eli osin palkkojen pienentäminen auttaisi ainakin osassa tapauksia mutta siihen on vaikeaa saada suostumusta.
Pääomat eivät saa mitään infraa ilmaiseksi vaan maksavat tuloistaan/ tuloksestaan veroja sen lisäksi, että heidän työntekijöidensä tuloista maksetaan veroa joten palkan pitää olla paljon suurempi kuin mitä elämiseen tarvitaan. Pääomat maksavat monessa kohden veroja jonka tulet huomaamaan kunhan hankin pääomia.
Ei meillä koskaan kansallisvaltio ole yksityistä pääomaa määräillyt eikä niin pidäkään tehdä vaan on parempi kun sen omistajat hoitavat sen. Valtio on huono pääomavahti poliitikkojen ansiosta kuten olemme mm. Kreikan ja Italian tapauksista oppineet. Poliitikot kyllä pystyvät hävittämään pääomat niin omat kuin muidenkin jos pääsevät niihin käsiksi. Aina löytyy syitä laittaa rahaa menemään tarkoituksiin jotka juuri minun kohdallani näyttävät hyvältä seuraavissa vaaleissa.
"Down siftaaminen eli leppoistaminen on juuri sitä mitä olen monesti ehdottanut, työajan uudelleen jakamista entisin kustannuksin jolloin kaikilla olisi töitä ja enemmän vapaa-aikaa lyhyempien työpäivien ansiosta. Lisääntyneen vapaa-ajan voisi käyttää kuten blogin tekijä musiikin kuunteluun tai vaikka ongella istumiseen ellei mitään hyödyllistä tule mieleen."
Tästä ollaan täysin yhtä mieltä, otetaan voitot koko yhteiskunnan käyttöön ja lasketaan viikkotyöaika 20:een tuntiin, kenenkään toimeentuloa vähentämättä. Kakusta, jonka tekijöitä olemme me kaikki, riittää kaikille tällä työajalla enemmän mitä nyt ollaan valmiita siitä tekijöille jakamaan. Loppuaika harrastetaan kultuuria ja seurustelua, eletään yhdessä, juhlitaan ja nautitaan elämän antimista.
"Niitä firmoja ei Timo S voi pitää täällä koska ne eivät pysty kilpailemaan kuin tukiaisten avulla kustannustason ollessa liian korkea. Kustannusten eli osin palkkojen pienentäminen auttaisi ainakin osassa tapauksia mutta siihen on vaikeaa saada suostumusta."
Todistetusti palkkakustannustasomme suhteessa muuhun läntiseen eurooppaan ei ole korkeampi. Tämä on täyttä fuulaa suurpääoman edustajien taholta, suuryritysten voitot halutaan vain tämän kilpailukyky-hokeman avulla taantumassa pitää täälläkin samalla tasolla tai jopa parempina kuin ne olivat ennen taantumaa.
"Pääomat eivät saa mitään infraa ilmaiseksi vaan maksavat tuloistaan/ tuloksestaan veroja sen lisäksi, että heidän työntekijöidensä tuloista maksetaan veroa joten palkan pitää olla paljon suurempi kuin mitä elämiseen tarvitaan. Pääomat maksavat monessa kohden veroja jonka tulet huomaamaan kunhan hankin pääomia."
Pääomiahan pitääkin verottaa rankasti jotta kaikki yksilöt pääsevät niistä hyötymään, ovathan ne yhteiskunnan yhdessä tuottamiakin. Työntekijähän itseasiassa maksaa myös kaikki työnantaja- ja eläkemaksut, vaikka työnantaja ne tilittääkin eteenpäin. Ne ovat osa sitä työntekijälle maksamatonta palkkaa joka tuotantoprosessissa luodaan.
Pääoman omistajat parkuvat joka puolella kovaa verotusta mutta ottavat kyllä ilolla vastaan kaikki mahdolliset tuet ja välttämättömän ilmaisen infrastruktuurin käyttöönsä. Lisäksi palkat halutaan yksityisomistajien ja heidän edunvalvojiensa toimesta painaa niin alas, että koko kansantalous vahingoittuu (mm.verotulot pienenee ja työttömyys lisää julkisen sektorin taakkaa), kun kansalaisilla ei ole ostovoimaa tuottamiinsa hyödykkeisiin.
Jos tehdään kuten ehdotin eli entisin kustannuksin se tarkoittaa tuntiansioiden pysymistä ennallaan. Niitä ei voida nostaa ellei sitten tuottavuus nouse oleellisesti, nythän meidän kustannus/palkkatasomme on liian korkea jos verrataan globaaliin kilpailuun. Et siis ymmärtänyt jota en ihmettele.
Riippu siitä mihin vertaa, ehkä ei tunti/kuukausipalkat mutta tuoteyksikköä kohden olemme kalliita. Kilpailukyky ei ole hokema vaan se on faktaa ja sen pitää pysyä kunnossa.
Työntekijä ei maksa mitään vaan koko kustannus kaatuu työnantajan kontolle josta sitten myös maksetaan noita kuluja ja veroja sopimusten mukaan. Sinulla Timo on aivan väärä käsitys asiasta.
Palkat pitää mitoittaa siten, että kauppa käy omalla painollaan. Sitä ei komukat yleensä ole ymmärtäneet.
"Jos tehdään kuten ehdotin eli entisin kustannuksin se tarkoittaa tuntiansioiden pysymistä ennallaan. Niitä ei voida nostaa ellei sitten tuottavuus nouse oleellisesti, nythän meidän kustannus/palkkatasomme on liian korkea"
Tämä ei kuitenkaan ole työntekijöiden vika, vaan kapitalistien, ollaanhan kapitalismissa jossa kapitalistit omistavat tuotannon. Jos kapitalistit eivät pysty mahdollistamaan samaa tai kehityksenparantuvaa elintasoa ja toimeentuloa työtätekeville, järjestelmä täytyy vaihtaa yhteisomisteiseksi. Se täytyy järjestää niin että elämänvälineet ja toimeentulo järjestyy kaikille yksilöille.
Se kun on sillä viisiin että siinä vaiheessa kun tuo tuotanto- ja omistussuhteiden tilanne alkaa äärimmilleen kriisiytyä (jos ta merkkejä monissa maissa jo on) niin tuolle yhteisomisteisuuden uudistukselle ei ole vaihtoehtoja, jos ei haluta täyttä sekasortoa eurooppaan.
Timo S, mistä se sinun järjestelmäsi saa lisää tuottoa ja sitä myötä parempaa palkkaa tekijälle? Kysyin jo tuolla jossain aijemmin, "miten rakennat ikiliikkujan tai vaikkapa Kalevalan Sammon"?
Noihinkin kun vastaat niin monta Nobelia on tulossa sinulle!
Luetaan uudestaan Niko Peltosen kirjoitus. Onpahan aika sujuvaa tekstiä. Pienenä lisänä kerron kuinka joskus vuoden 1995 tietämillä alettiin myydä ja tyrkyttää yksityisiä eläkevakuutuksia esim. Sampo Eläke-Optimi nimistä. Silloin taantumukselliset piirit ajattelivat korvata työeläkkeet vähitellen yksityisillä ja henkilökohtaisilla säästöillä, joille myönnettiin valtion verohelpotuksetkin. Mahtaa nyt taantumusporvaria keljuttaa, kun jotkut tosiaan ryhtyvät nostamaan yksilöllisiä eläkkeitään täytettyään 58 vuotta ja viis veisaavat työuran pidentämisestä. Porvarit menivät vähän niin kuin omaan ansaan.
"Timo S, mistä se sinun järjestelmäsi saa lisää tuottoa ja sitä myötä parempaa palkkaa tekijälle?"
Siitä, että työtätekevät puhaltavat yhteen hiileen, koska kaikilla on yhtäläinen omistusoikeus ja päätäntävalta pääomiin, tuo valta on käytettävissä demokratian kautta. Lisäarvot tuloutuvat täytenä kansalaisten omistaman valtion kassaan, eikä keyman-saarille nollaveroilla. Niistä käytetään tarvittaviin investointeihin kun niiden aika on. Verotusta voidaan alentaa kun valtio saa tuloja tuotannosta, niistä hyötyvät kaikki kansalaiset palveluissa/yhteiskunnallisissa asioissa. Palkanmaksu voi tuolloin kattaa paljon isomman osuuden tuotantoyksiköiden luomista arvoista kuin nykyisin, kun sitä pienennetään ja kutistetaan voittojen kustannuksella. Suuren enemmistön hyvä toimeentulo pitää taloutta pyörimässä. Tämä mahdollistuu voittojen kanavoimisella rakenteiden kautta kaikkien ja koko tuotantoyksikön hyödyksi, eikä esim.jonkun yksityisen pohatan uuteen miljardi-ristelijään.
Hyvä Timo S, kun sinäkin olet samaa mieltä, että ei ollut mitään mieltä rakentaa Karibialle miljardiristeilijää veronmaksajien rahoilla! Kaikille se ei vain selvinnyt vaan piti oikein laatia välikysymys aiheesta Eduskunnalle!
Totta kai Timo S tuotannon omistaa se joka luo puitteet ja sen mitä tuotetaan. Voithan sinäkin alkaa jos viitsit tehdä kuten tein aikanaan eli muutaman vuoden illat ja viikonloput ilmaista työtä josta palkka tuli jälkikäteen vuosien ja vuosikymmenten kuluttua. Siinä sijoitin tulevaisuuteen! Tee sinäkin samoin niin ei noin ketuta!
Jokainen voi alkaa oman firman ja tuotannon pienellä pääomalla jos omassa päässä riittää sitä mitä siihen tarvitaan eli älliä.
Sinä olisit näköjään valmis riistämään muita, niitä jotka ovat sinulle ja kaltaisillesi luoneet mahdollisuuden hyvään elintasoon maailman keskiarvoon verraten huonoimmillaankin. Miksi sitten syyttelet muita siitä mitä itse himoitset.
Yhteisomistushan on tänään arkipäivää, minäkin olen jäsen sekä osuuskaupassa että osuuspankissa ja minulla on mahdollisuus ostaa varojeni mukaan eri firmojen osakkeita jolloin olen taas niidenkin osaomistaja. Yhteisomistukseen pitää vain ryhtyä ei se itsestään lompakkoosi kävele.
Työtä on aina rajallinen määrä koska ääretöntä markkinaa ei ole. Siksi työ pitää jakaa paremmin kuin tänään on asian laita. Työaikaa pitää muuttaa sen mukaan mitä työllisyyden lähes 100% vaatii eli antaa tilaisuus kaikille muutamien sijaan. Tämä on ASY liikkeen asia koska sen pitää huolehtia niistäkin jäsenistään jotka se on tyystin unohtanut eli työttömistä.
Ei teknikko yksityisillä eläkesäästöillä ole mitään yhteiskuntaa rapauttavaa merkitystä vaan ne ovat vain lisänä arjessa kansalaisen jäätyä eläkkeelle. Niiden saama-aika on lisäksi rajallinen ainakin omalla kohdallani. Tosin huomasin alkaa nuo säästöt liian myöhään ja summasta tuli varsin vaatimaton. Minulta ne loppuvat muutaman vuoden kuluttua jonka jälkeen pitää eläkkeen ja muiden säästöjen riittää hautaan asti.
Varsinkin Timo pienten ja keskisuurten yritysten rahoista tuskin Keyman saarille paljonkaan joutaa ja jos joutaa niin sehän on hyvä kun on mistä ottaa kun tilanne vaihtuu ajaksi jolloin kannattaa investoida.
Alkuperäinen kirjoittaja: armas
Jos valtio ei saa verotuloja, millä maksetaan virkailijoiden ja poliitikkojen palkat ja eläkkeet?
Firmat ja yksityishenkilöt ovat ahneita, mutta kaikista ahnein on valtio BKT:n nostovimmassaan.
Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
"Jos valtio ei saa verotuloja, millä maksetaan virkailijoiden ja poliitikkojen palkat ja eläkkeet?"
Valtio ei saa tarpeeksi verotuloja ja velkaantuu koska
a) kapitalistit vievät työpaikat muille maille, alentavat palkat leikaten kulutuskyvyn kansalta, ja automatisoivat tuotantoa- kapitalistisen talousmallin aiheuttama työttömyys aiheuttaa verotulojen menetystä
b) vaikka pääomat saavat käyttöönsä mm.valtiorahoitteisen infrastruktuurin ilmaiseksi niin pääomien velvoittaminen osallistumaan yhteiskunnan ylläpitoon verotuksen kautta on ajettu poliittisen eliittimme ja EU-ukaasien toimesta alas- taas menetetään iso tukku verotuloja mm.veroparatiiseihin. Pääoman hellimistä verotuksen suhteen valtiovalta perustelee globaalin talouden kilpailukyvyllä. Tavallisen kansan ja valtiorakenteiden kannalta siis EU-rakenteiden vahvasti ylläpitämä ja globaalin kapitalismin työstämä voitonsaalistuspeli, pääomien tuonti ja vienti näyttäytyvät kovin ikävässä valossa.
Itsenäisyys ja taloudellinen päätösvalta tulee palauttaa EU:lta ja globaalilta kapitalismilta takaisin kansallisvaltioille. Pääomien kansallistaminen ja kaikkien reaalitalouden arvojen mittaaminen omaan valuuttaan on siihen hyvä keino jolla lähteä liikkeelle.
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Jos jutun kirjoittaja saisi ajatuksensa toimimaan myös käytännössä, niin ikiliikkuja olisi nähnyt päivänvalon!
Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
Down siftaaminen eli leppoistaminen on juuri sitä mitä olen monesti ehdottanut, työajan uudelleen jakamista entisin kustannuksin jolloin kaikilla olisi töitä ja enemmän vapaa-aikaa lyhyempien työpäivien ansiosta. Lisääntyneen vapaa-ajan voisi käyttää kuten blogin tekijä musiikin kuunteluun tai vaikka ongella istumiseen ellei mitään hyödyllistä tule mieleen.
Niitä firmoja ei Timo S voi pitää täällä koska ne eivät pysty kilpailemaan kuin tukiaisten avulla kustannustason ollessa liian korkea. Kustannusten eli osin palkkojen pienentäminen auttaisi ainakin osassa tapauksia mutta siihen on vaikeaa saada suostumusta.
Pääomat eivät saa mitään infraa ilmaiseksi vaan maksavat tuloistaan/ tuloksestaan veroja sen lisäksi, että heidän työntekijöidensä tuloista maksetaan veroa joten palkan pitää olla paljon suurempi kuin mitä elämiseen tarvitaan. Pääomat maksavat monessa kohden veroja jonka tulet huomaamaan kunhan hankin pääomia.
Ei meillä koskaan kansallisvaltio ole yksityistä pääomaa määräillyt eikä niin pidäkään tehdä vaan on parempi kun sen omistajat hoitavat sen. Valtio on huono pääomavahti poliitikkojen ansiosta kuten olemme mm. Kreikan ja Italian tapauksista oppineet. Poliitikot kyllä pystyvät hävittämään pääomat niin omat kuin muidenkin jos pääsevät niihin käsiksi. Aina löytyy syitä laittaa rahaa menemään tarkoituksiin jotka juuri minun kohdallani näyttävät hyvältä seuraavissa vaaleissa.
Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
"Down siftaaminen eli leppoistaminen on juuri sitä mitä olen monesti ehdottanut, työajan uudelleen jakamista entisin kustannuksin jolloin kaikilla olisi töitä ja enemmän vapaa-aikaa lyhyempien työpäivien ansiosta. Lisääntyneen vapaa-ajan voisi käyttää kuten blogin tekijä musiikin kuunteluun tai vaikka ongella istumiseen ellei mitään hyödyllistä tule mieleen."
Tästä ollaan täysin yhtä mieltä, otetaan voitot koko yhteiskunnan käyttöön ja lasketaan viikkotyöaika 20:een tuntiin, kenenkään toimeentuloa vähentämättä. Kakusta, jonka tekijöitä olemme me kaikki, riittää kaikille tällä työajalla enemmän mitä nyt ollaan valmiita siitä tekijöille jakamaan. Loppuaika harrastetaan kultuuria ja seurustelua, eletään yhdessä, juhlitaan ja nautitaan elämän antimista.
Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
"Niitä firmoja ei Timo S voi pitää täällä koska ne eivät pysty kilpailemaan kuin tukiaisten avulla kustannustason ollessa liian korkea. Kustannusten eli osin palkkojen pienentäminen auttaisi ainakin osassa tapauksia mutta siihen on vaikeaa saada suostumusta."
Todistetusti palkkakustannustasomme suhteessa muuhun läntiseen eurooppaan ei ole korkeampi. Tämä on täyttä fuulaa suurpääoman edustajien taholta, suuryritysten voitot halutaan vain tämän kilpailukyky-hokeman avulla taantumassa pitää täälläkin samalla tasolla tai jopa parempina kuin ne olivat ennen taantumaa.
Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
"Pääomat eivät saa mitään infraa ilmaiseksi vaan maksavat tuloistaan/ tuloksestaan veroja sen lisäksi, että heidän työntekijöidensä tuloista maksetaan veroa joten palkan pitää olla paljon suurempi kuin mitä elämiseen tarvitaan. Pääomat maksavat monessa kohden veroja jonka tulet huomaamaan kunhan hankin pääomia."
Pääomiahan pitääkin verottaa rankasti jotta kaikki yksilöt pääsevät niistä hyötymään, ovathan ne yhteiskunnan yhdessä tuottamiakin. Työntekijähän itseasiassa maksaa myös kaikki työnantaja- ja eläkemaksut, vaikka työnantaja ne tilittääkin eteenpäin. Ne ovat osa sitä työntekijälle maksamatonta palkkaa joka tuotantoprosessissa luodaan.
Pääoman omistajat parkuvat joka puolella kovaa verotusta mutta ottavat kyllä ilolla vastaan kaikki mahdolliset tuet ja välttämättömän ilmaisen infrastruktuurin käyttöönsä. Lisäksi palkat halutaan yksityisomistajien ja heidän edunvalvojiensa toimesta painaa niin alas, että koko kansantalous vahingoittuu (mm.verotulot pienenee ja työttömyys lisää julkisen sektorin taakkaa), kun kansalaisilla ei ole ostovoimaa tuottamiinsa hyödykkeisiin.
Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
Jos tehdään kuten ehdotin eli entisin kustannuksin se tarkoittaa tuntiansioiden pysymistä ennallaan. Niitä ei voida nostaa ellei sitten tuottavuus nouse oleellisesti, nythän meidän kustannus/palkkatasomme on liian korkea jos verrataan globaaliin kilpailuun. Et siis ymmärtänyt jota en ihmettele.
Riippu siitä mihin vertaa, ehkä ei tunti/kuukausipalkat mutta tuoteyksikköä kohden olemme kalliita. Kilpailukyky ei ole hokema vaan se on faktaa ja sen pitää pysyä kunnossa.
Työntekijä ei maksa mitään vaan koko kustannus kaatuu työnantajan kontolle josta sitten myös maksetaan noita kuluja ja veroja sopimusten mukaan. Sinulla Timo on aivan väärä käsitys asiasta.
Palkat pitää mitoittaa siten, että kauppa käy omalla painollaan. Sitä ei komukat yleensä ole ymmärtäneet.
Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
"Jos tehdään kuten ehdotin eli entisin kustannuksin se tarkoittaa tuntiansioiden pysymistä ennallaan. Niitä ei voida nostaa ellei sitten tuottavuus nouse oleellisesti, nythän meidän kustannus/palkkatasomme on liian korkea"
Tämä ei kuitenkaan ole työntekijöiden vika, vaan kapitalistien, ollaanhan kapitalismissa jossa kapitalistit omistavat tuotannon. Jos kapitalistit eivät pysty mahdollistamaan samaa tai kehityksenparantuvaa elintasoa ja toimeentuloa työtätekeville, järjestelmä täytyy vaihtaa yhteisomisteiseksi. Se täytyy järjestää niin että elämänvälineet ja toimeentulo järjestyy kaikille yksilöille.
Se kun on sillä viisiin että siinä vaiheessa kun tuo tuotanto- ja omistussuhteiden tilanne alkaa äärimmilleen kriisiytyä (jos ta merkkejä monissa maissa jo on) niin tuolle yhteisomisteisuuden uudistukselle ei ole vaihtoehtoja, jos ei haluta täyttä sekasortoa eurooppaan.
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Timo S, mistä se sinun järjestelmäsi saa lisää tuottoa ja sitä myötä parempaa palkkaa tekijälle? Kysyin jo tuolla jossain aijemmin, "miten rakennat ikiliikkujan tai vaikkapa Kalevalan Sammon"?
Noihinkin kun vastaat niin monta Nobelia on tulossa sinulle!
Alkuperäinen kirjoittaja: Teknikko
Luetaan uudestaan Niko Peltosen kirjoitus. Onpahan aika sujuvaa tekstiä. Pienenä lisänä kerron kuinka joskus vuoden 1995 tietämillä alettiin myydä ja tyrkyttää yksityisiä eläkevakuutuksia esim. Sampo Eläke-Optimi nimistä. Silloin taantumukselliset piirit ajattelivat korvata työeläkkeet vähitellen yksityisillä ja henkilökohtaisilla säästöillä, joille myönnettiin valtion verohelpotuksetkin. Mahtaa nyt taantumusporvaria keljuttaa, kun jotkut tosiaan ryhtyvät nostamaan yksilöllisiä eläkkeitään täytettyään 58 vuotta ja viis veisaavat työuran pidentämisestä. Porvarit menivät vähän niin kuin omaan ansaan.
Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
"Timo S, mistä se sinun järjestelmäsi saa lisää tuottoa ja sitä myötä parempaa palkkaa tekijälle?"
Siitä, että työtätekevät puhaltavat yhteen hiileen, koska kaikilla on yhtäläinen omistusoikeus ja päätäntävalta pääomiin, tuo valta on käytettävissä demokratian kautta. Lisäarvot tuloutuvat täytenä kansalaisten omistaman valtion kassaan, eikä keyman-saarille nollaveroilla. Niistä käytetään tarvittaviin investointeihin kun niiden aika on. Verotusta voidaan alentaa kun valtio saa tuloja tuotannosta, niistä hyötyvät kaikki kansalaiset palveluissa/yhteiskunnallisissa asioissa. Palkanmaksu voi tuolloin kattaa paljon isomman osuuden tuotantoyksiköiden luomista arvoista kuin nykyisin, kun sitä pienennetään ja kutistetaan voittojen kustannuksella. Suuren enemmistön hyvä toimeentulo pitää taloutta pyörimässä. Tämä mahdollistuu voittojen kanavoimisella rakenteiden kautta kaikkien ja koko tuotantoyksikön hyödyksi, eikä esim.jonkun yksityisen pohatan uuteen miljardi-ristelijään.
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Hyvä Timo S, kun sinäkin olet samaa mieltä, että ei ollut mitään mieltä rakentaa Karibialle miljardiristeilijää veronmaksajien rahoilla! Kaikille se ei vain selvinnyt vaan piti oikein laatia välikysymys aiheesta Eduskunnalle!
Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
Totta kai Timo S tuotannon omistaa se joka luo puitteet ja sen mitä tuotetaan. Voithan sinäkin alkaa jos viitsit tehdä kuten tein aikanaan eli muutaman vuoden illat ja viikonloput ilmaista työtä josta palkka tuli jälkikäteen vuosien ja vuosikymmenten kuluttua. Siinä sijoitin tulevaisuuteen! Tee sinäkin samoin niin ei noin ketuta!
Jokainen voi alkaa oman firman ja tuotannon pienellä pääomalla jos omassa päässä riittää sitä mitä siihen tarvitaan eli älliä.
Sinä olisit näköjään valmis riistämään muita, niitä jotka ovat sinulle ja kaltaisillesi luoneet mahdollisuuden hyvään elintasoon maailman keskiarvoon verraten huonoimmillaankin. Miksi sitten syyttelet muita siitä mitä itse himoitset.
Yhteisomistushan on tänään arkipäivää, minäkin olen jäsen sekä osuuskaupassa että osuuspankissa ja minulla on mahdollisuus ostaa varojeni mukaan eri firmojen osakkeita jolloin olen taas niidenkin osaomistaja. Yhteisomistukseen pitää vain ryhtyä ei se itsestään lompakkoosi kävele.
Työtä on aina rajallinen määrä koska ääretöntä markkinaa ei ole. Siksi työ pitää jakaa paremmin kuin tänään on asian laita. Työaikaa pitää muuttaa sen mukaan mitä työllisyyden lähes 100% vaatii eli antaa tilaisuus kaikille muutamien sijaan. Tämä on ASY liikkeen asia koska sen pitää huolehtia niistäkin jäsenistään jotka se on tyystin unohtanut eli työttömistä.
Ei teknikko yksityisillä eläkesäästöillä ole mitään yhteiskuntaa rapauttavaa merkitystä vaan ne ovat vain lisänä arjessa kansalaisen jäätyä eläkkeelle. Niiden saama-aika on lisäksi rajallinen ainakin omalla kohdallani. Tosin huomasin alkaa nuo säästöt liian myöhään ja summasta tuli varsin vaatimaton. Minulta ne loppuvat muutaman vuoden kuluttua jonka jälkeen pitää eläkkeen ja muiden säästöjen riittää hautaan asti.
Varsinkin Timo pienten ja keskisuurten yritysten rahoista tuskin Keyman saarille paljonkaan joutaa ja jos joutaa niin sehän on hyvä kun on mistä ottaa kun tilanne vaihtuu ajaksi jolloin kannattaa investoida.