Suomalaisia pitää kiinnostaa mitä yli tuhannen kilometrin mittaisen itärajan takana tapahtuu ja suunnitellaan.
Article:
Venäjän modernisaatioSuomalaisia pitää kiinnostaa mitä yli tuhannen kilometrin mittaisen itärajan takana tapahtuu ja suunnitellaan.
There are currently 0 users online.
Alkuperäinen kirjoittaja: arbeiter
Venäjän piilaakso on pahasti myöhässä, mutta ei voi olettaa, että kankeaan neuvostobyrokratiaan pohjautuva järjestelmä olisi yhtä dynaaminen ja tehokas kuin markkinatalouden kehittämä piilaakso, joka ei synny käskyttämällä kuten itärajan takana ilmeisesti luullaan.
Piilaakso on Yhdysvalloissa sijaitseva alue, jossa on luotu pitkään maailman teknologista kärkeä edustavia tuotteita sekä perustutkimusta. Tähän liittyy myös markkinoiden tunteminen, ts. näkemys siitä, mitä It- ja elektroniikkatuotteiden sekä palveluiden tarpeita kuluttajilla on. Venäjällä ei ole kuluttajatuotteista minkäänlaista perinnettä eikä näkemystä, joten voin vain toivottaa käskyttäjille onnea. Venäjä on nojannut CCCP:n ajoista raskaaseen teollisuuteen ja luonnonvarojen myymiseen, kaikkihan muistamme kulutustuotepulan NL:ssä.
Venäjä voi edistää piilaaksonsa syntymistä vain vapaiden markkinoiden avulla, joka edelyttää monia asioita. Sitä ei "perusteta" kuin kolhoosia.
Alkuperäinen kirjoittaja: Markku Huhtala
Hieno analyyttinen artikkeli taas Aikulta.
On todella niin, että Neuvsotovenäjä , joka oli varsin takapajuinen, Tsaarin perintöä, lähti varsin kunnianhimoiseen projektiin, sähköistäminen.
Siihen ei uskonut kukaan muu kuin sinnikäs luja bolsevikkinen puolue ja työtätekevä Venäjän kansa.
Ja se toteutettiin.
Siitä alkoi nopea NeuvostoVenäjän teollistaminen.
Ja kapitalismi, joka sitä kauhulla seurasi, oli helisemässä.
Venäjä loikkasi maaorjuudesta nykyaikaan NeuvostoVenäjän sinnikkyyden ja lujan uskon parempaan huomiseen, nykyaikaan, ja jopa sen edelle.
Muistattehan avaruuden valloituksen?
Miksi meni sitten mönkään?
Mikä osuus oli ympäröivällä kapitalismilla?
Mietitääs sitä hieman!!!
Alkuperäinen kirjoittaja: Markku Huhtala
Tarkoitan vielä:
Meidän kommunistien olisi syytä olla ylpeitä siitä, että olemme kommunisteja.
Jo siksi, että sydän, joka on vasemmalla puolella, on punainen.
Ja siksi, että meillä on oikeasti vaihtoehto, sosialismi.
Ottakaa nyt hyvät toverit huomioon, että yksityiseen omistukseen perustuva yhteiskunta on ollut olemassa tuhansia vuosia, mutta sosialismia vain noin 70 vuotta.
Se on helvetin paljon lyhyessä ajassa...70 vuotta mitä olemme saaneet aikaan, vaikkapa tuo esimerkki sähköistämisestä NeuvostoVenäjällä!!!!
Ei meillä ole mitään häpeämistä.
Päinvastoin!!!
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Markku Huhtala, kun uhoat mitä kommunistit ovat saaneet aikaan vain seitsemässäkymmenessä vuodessa, niin tässä muutamia esimerkkejä; Miljoonia joukkohautoihin haudattuja kansanvihollisia, raiskattuja maisemija ja saastutettuja ympäristöjä, konkurssikypsiä valtioita, tuhlattuja luonnonvaroja ja vain noin 70v, eli voitte olla todella ylpeitä!
Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
Miten Markku maan koko vaikuttaa sähköistykseen? Sehän on kiinni siitä mitä halutaan ja väestömäärästä sekä paljonko varoja on käytettävissä. Meillä köyhässä Suomessa on maa varsin hyvin ja tiuhaan sähköistetty, veikkaan lisäksi meillä olevan käytössä varmempaa tekniikkaa kuin mitä itänaapuri käyttää.
Maaorjuus poistettiin Venäjältä jo ennen bolsevikkeja eli muistaakseni noin 1860 Suomen ollessa suurruhtinaskunta ja Aleksanteri II lienee ollut syyllinen moiseen toimenpiteeseen. Sitä ei siis voi laskea vallankumouksen plussaksi.
Jos Neukkula olisi ollut oikeasti demokraattinen sillä olisi ollut paljon paremmat mahdollisuudet nousta jaloilleen kuin mitä sillä oli kommunistien vallan alla. Vertaa vaikka köyhään Suomeen!
Alkuperäinen kirjoittaja: Opiskelija
"Miten Markku maan koko vaikuttaa sähköistykseen?"
Nyt valot päälle! :) Kai se koko aika paljon vaikuttaa niiden vedettävien piuhojen pituuteen.
Maaorjuus tosiaan nimellisesti lakkautettiin 1861, mutta vapautetut orjat eivät saaneet maata, joten ei heille jäänyt muuta mahdollisuutta kuin jäädä vuokraamaan jo viljelemäänsä tilaa. Tai yleisemmin niin, että tilanomistaja antoi kyläyhteisölle vuotuista vuokraa vastaan maata viljeltäväksi. Vaikka tuo uudistus ehkä paransi joidenkin maaorjien oloja, oli suuurimmaksi osaksi kyse vapaudesta ilman valinnan mahdollisuuksia.
Google löysi tuosta ihan mielenkiintoisen tekstin:
http://fi.wikisource.org/wiki/Maaorjuuden_lakkauttaminen_Ven%C3%A4j%C3%A...
(Julkaistu aiemmin aikakauslehdessä Valvoja numerossa 5 vuonna 1881. Kirjoittanut K. R. eli Konstantin Raitio [1855-1924].)
PSillanpäältä tuli taas tuttua "analyysiä". Vastaavalla "analyyttisellä" otteella voisi kirjoittaa esimerkkejä kapitalismin saavutuksista: miljoonia joukkohautoihin haudattuja kansanvihollisia, raiskattuja maisemija ja saastutettuja ympäristöjä, konkurssikypsiä valtioita, tuhlattuja luonnonvaroja ja romanikerjäläiset Helsingissä.
arbeiter ei usko valtionohjaamaan teknologiakeskittymän luomiseeen. Olen eri mieltä, sillä onhan se toiminut Suomessakin. Ei yrityksiä täällä toki minnekään pakoteta, mutta niitä tuppaa keskittymään ainakin korkeakoulujen läheisyyteen, joiden sijoittelu on ollut valtiojohtoista. Samoin Piilaaksokin syntyi Stanfordin Yliopiston ympärille. Miksei valtio muka voisi Venäjälläkin kannustaa tällaisten yrityskeskittymien syntyä? Medvedev on moneen otteeseen todennut Venäjän olevan vain raaka-ainetuottaja ja hänen aikomuksenaan on luoda venäjälle enemmän jalostukseen ja korkeaan teknologiaan pohjautuvaa teollisuutta.
Alkuperäinen kirjoittaja: Jyrki Laukkanen
Mikäli tähänastisten sosialismien
kokeilut ovat päättyneet onnettomasti
kapitalismin takia . Niin eikö ole oikein , että kapitalsmin avulla nämä
maat saadaan jaloilleen. Kiina on hyvä
esimerkki ja Kuubassakin toimii jo
toista tuhatta ulkomaista yritystä.
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Nimimerkki "opiskelija", kyllähän kapitalisteja on syytetty monesta asiasta, mutta kyllä se on liian paksua syyttää kapitalisteja "romaanikerjäläisistä Helsingin kaduilla"! Kyllä Romanian olisi pitänyt pystyä hoitamaan romaanit jo kommunismin paratiisin aikaan ja järjestää asiat kuntoon. Nyt kun paratiisi on hajonnut ja Romania on liittynyt Euroopan Unioniin on ongelma vapaan matkustamisen myötä tullut myös Suomeen.(Voisiko ajatella, että he menisivät kerjäämään Kuubaan tai Pohjois-Koreaan?)(Tai jopa Venäjälle?)
Pohjoismaissa romaanit on saatu erilaisin järjestelyin saatu pois kaduilta, mutta kyllä se on jokaisen jäsenmaan oma asia hoitaa ko ongelma ilman kerjäämistä muissa maissa!
Alkuperäinen kirjoittaja: Opiskelija
"Kyllä Romanian olisi pitänyt pystyä hoitamaan romaanit jo kommunismin paratiisin aikaan ja järjestää asiat kuntoon."
Ainakin noiden YLEn ajankohtaisohjelmien Romania-jutuissa on sanottu, että romanien asema oli parempi kommunismin aikaan. Silloin järjestyi töitä kaikille (vaikka varmasti jotain syrjintää on ollut), mutta nykyisin romanit eivät saa mitään töitä omassa maassaan.
Alkuperäinen kirjoittaja: H.C. Aisopovski, Kansan Statisti
Venäjää ei edelleenkään oikeasti modernisoida muun ihmiskunnan vauhtiin vetämällä verhot vaunun ikkunoihin ja kuvittelemalla, että ollaan matkalla, saati perillä. Myöskään kokeillut muutama trikkiä eivät oikein herätä innostusta. Otan ensimmäiseksi esimerkiksi viattomimman ihan vaan alkukevennyksenä, koska jäljemmät eivät juurikaan naurata:
Markkinointi voisi hankkia mallinsa muustakin kuin vallitsevasta poliittisesta kulttuurista...
http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/ulkomaat/2322529/putinin-lada-tempul... )
Kansalaisyhteiskunnan tukahduttaminen vainoharhaisin motiivein ei palvele kansaa eikä Johtoakaan pidemmän päälle...
http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id...
http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/101516-venajalta-yllatysvaade-jarjestoi...
Muutosta ei tule niin kauan kuin menneen räikeimmistä virheistä pidetään kiinni ja niitä vaalitaan puoliuskonnollisin sävyin...
http://yle.fi/uutiset/kulttuuri/2010/09/venajalla_syytetaan_uutta_histor...