Alkuperäinen kirjoittaja: jari nyyssölä
taas nuo herran ketkut keksi.nyt on tulossa uusi vero autoille.suositaan pienempi päästöisiä.Millä noi stanan ketkut luulee meän köyhien ostavan pienempi päästösen auton just saatiin vaihdettua toi häkäpönttö bensakoneeseen.kyllä toverit pitäis alkaa jotain tekeen muutenhan noi tekee mitä haluaa
Alkuperäinen kirjoittaja: jari nyyssölä
taas nuo herran ketkut keksi.nyt on tulossa uusi vero autoille.suositaan pienempi päästöisiä.Millä noi stanan ketkut luulee meän köyhien ostavan pienempi päästösen auton just saatiin vaihdettua toi häkäpönttö bensakoneeseen.kyllä toverit pitäis alkaa jotain tekeen muutenhan noi tekee mitä haluaa
Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
Rahalla niitä saa ja kun on fiksu ja tekee töitä niin rahaa jaetaan aika ajoin. Näin ainakin minun kohdallani on käynyt.
Alkuperäinen kirjoittaja: j nyyssölä
työeläkeläiselle tiedosi.kyllä meistä köyhistä moni menis töihin jos töitä olis.tai vaikka töitä kyllä kyllä löytyy mut ei sitä palkan maksajaa.ihme tilanne täs me työikäset/kuntoset maataan päivät ja odotellaan sitä työvoima pulaa missähän saakka tuo lienee tulossa
Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
Mitä olet tehnyt työmahdollisuuksiesi parantamiseksi? Oletko hankkinut uutta ammattia jos vanhalla ei töitä löydy? Oletko koettanut saada vaikka väliaikaisia hanttihommia vaikka pulla-autokuskina tai lähettinä?
Nykyään on tietääkseni monenlaisia aikuiskoulutuslinjoja joissa voi suorittaa ammattikoulun pätevyyksiä ja ammattikorkeankin. Työtön ei saa jäädä sinne makaamaan, kukaan ei tietä sieltä sohvan pohjalta hae vaan teidän on joka päivä oltava aktiivisesti mukana. Kolmas sektori kaipaa apua ja sieltä löytyy mielekästä ajantäytettä siihen asti kunnes ehkä saat töitä.
Varmaa on kuitenkin, että jos makaat 2 vuotta niin olet entinen työläinen ja sinun on varsin vaikeaa enää sopeutua työelämään. Mikset ala yrittämään, tietämättä mitä olet tehnyt voit alkaa palvelemaan naapurustoa monella tavalla, alkuun ehkä naapurina mutta jos sitä löytyy enemmän niin siitä ehkä voi myös tulla työpaikka, ei huippuansioilla mutta hengenpitimiksi.
Vain yrittämällä pärjää itsekunnioituksensa kanssa, makaaminen vie siitä viimeisetkin rippeet!
Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
Kyllä se työeläkeläinen on vaan niin, vaikket tietenkään myönnäkään, että kapitalismi ei pysty tarjoamaan työtä kaikille halukkaille, tai ilmaistyötä kyllä tottakai. Työttömyyden tendenssi on vain kasvussa kokoajan, EU-alueellakin työttömyysaste taitaa olla jotain 11-12%. Tällaista se on, kun homma perustuu pelkästään voitontavoitteluun.
Siinä on nyt sitten pidemmiten tupannut käymään niin, että ihmisestä on tullut pelkkä arvoton peliväline, työvoimatavara, kapitalististen pääomien kasvattamisen ja kasautumisen kilpailuissa. Aika lapsellinen saa olla jos luulee tämän tuotantomallin enää kovin pitkään toimivan. Vai luuletko yhteiskunnan ja talouden toimivuuden kannalta riittävän sen, että se 1% tai 5% väestöstä voi hankkia ja tehdä mitä ikinä haluaa, muiden keskittyessä lähinnä niitä rikkauksia tälle pikkuporukalle kasaamaan.
Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
Olen tainnut jo aiemmin ainakin osin vastata tuonon kommenttiisi Timo S.
Me olemme menettäneet kilpailukykyämme koko Euroopan alueella ja idän suuret kansat ovat saavuttamassa meitä. Jos emme sopeudu tilanteeseen niin olemme totaalihäviäjiä. Siinä eivät vanhat iskulauseet enää auta vaan on tehtävä jotain.
Pääomien kasaantuminen ei vaikuta koska ne pyrkivät kasvamaan joten ne rahoittavat niitä yrityksiä jotka nousevat. Nyt pitää myös työntekijäpuolen tajuta jatkuvan nousun taittuneen ja idän kansojen ottavat meidän asemamme maailman teknisenä johtajana. Mehän olemme niitä Pohjois-Amerikkalaisten kanssa hieman kyykyttäneet ja nyt ovat osat vaihtumassa jota kaikki kuten Timo S eivät tunnu tajuavan.
Olemme itse syypäitä tilanteeseemme ja nyt olisikin kiristettävä nälkävyötä ja alettava velkojen maksu niin yhteiskunnan kuten yksilötasollakin jotta 10v kuluttua velkamme olisi alle 50% vuotuisesta ansiostamme ja laskisi siitä eteenpäin tasaisesti. Velaton talous pärjää aina paremmin kuin velkainen.
Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
"Me olemme menettäneet kilpailukykyämme koko Euroopan alueella ja idän suuret kansat ovat saavuttamassa meitä. Jos emme sopeudu tilanteeseen niin olemme totaalihäviäjiä"
Meillä kapitalismi on jo edennyt pitkälle globaalin monopolisoitumisen ja kasautumisen vaiheeseen, johon sopeutuminen on ikuista leikkausta ja hyvinvoinnin taantumaa. Idässä taas Kiinan kasvukyky on varmasti perustunut halpoihin työvoimakustannuksiin ja suuriin investointeihin- mutta sielläkin dynaamisen kasvun vaihe on jo tasoittunut ja kaikenlaisia ongelmia alkaa tulla eteen. Japani lienee hieman USA:n kaltaisessa tilanteessa, sielläkin ihmetellään jo mistä keinot uuteen kasvuun ja yhteiskunnalliseen kehitykseen yksityisomisteisen kapitalismin mallissa.
Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
"Pääomien kasaantuminen ei vaikuta koska ne pyrkivät kasvamaan joten ne rahoittavat niitä yrityksiä jotka nousevat."
Pääomien kasautuminen jonnekin on aina pois käytöstä jostain muualta, pääasiassa työtätekeviltä ja köyhälistöltä. Uusi pääoma täytyy aina työllä tuottaa. Uutta pääomaa on enää vaikea tuottaa kapitalistisessa reaalitaloudessa, kun pääomien kasautumisen ansiosta talous ja ostovoima ei pyöri. Niinpä yksityiset pääomakasat suuntaavat etsimään voittoja valtioita lainoittamalla, se katsotaan ainoaksi "riskittömäksi" sijoitukseksi.
EU-kansalaisille tällainen tarkoittaa leikkauksia, työttömyyttä, palveluiden alasajoa, perusverojen kiristyksiä, demokratian alasajoa. Yksityinen pääoma on globaaleilla toimillaan ajanut kansallisvaltiot velkaantumisen kierteeseen, koska se haluaa vain hyötyä ja kääriä voittoja ja korkotuloja muttei millään tavoin tukea yhteiskuntaa. Verotuloja ja rahoituspohjaa menettävä valtio on siis jatkuvassa velkaantumisen ja verojen noston kierteessä, yksityiselle pääomalle.
Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
Maailman rajallisuus asettaa Timo S jatkuvan kasvun haasteeseen jota ei voi voittaa, meidän on sopeuduttava kehittyneissä maissa nollakasvuun tai jopa laskuun elintasossamme. Elintasot tulevat tasaantumaan maailmassa jolloin me olemme häviäjiä ja kehitysmaat voittajia. Tuo tosin vaatii demokratian lisääntymistä noissa kehittyvissä maissa jotta saadaan edes jonkin tasoinen hyväksyttävä tulonjako aikaan.
Kiinakin on menestynyt taloudessa sen jälkeen kun havaitsi kapitalistiyritysten voivan pelastaa heidät turmiolta mutta vielä on tehtävää ja kommunistinen järjestelmä tulee purkaa ennen kuin päästään tasaamaan tuloja. Nythän kansan sananvaltaa ei todellisuudessa ole koska sen sanomaa koko ajan kuristetaan sensuurilla ja vainolla.
Kyllä Timo S kasaantunutkin pääoma toimii kun näkee sijoituskohteita, sillä ei ole varaa antaa mahdollisten tuottojen valua hukkaan. Valtioiden lainoittamista pidettiin riskivapaana joskin vähän voittoa tuottavana muotona pääomien hoidossa mutta nyt on tuokin fakta murrettu ja riskit ovat astuneet kuvaan. Sillä on silti taloutta ainakin hetkeksi parantava vaikutun talouteen jos siihen ei liikaa turvauduta. Yleensähän valtion budjettien tulisi olla ylijäämäisiä.
EU kansalaiset ovat tottuneet liian korkeaan menotasoon ja siitä on varaa tinkiä useimpien kohdalla. On palattava tasolle jonka oikeasti ansaitsemme mutta velat on ensin maksettava. En tiedä miksi olemme tuolle tielle lähteneet jotta syömävelkaa otetaan jatkuvalla syötöllä, onko niin etteivät poliitikot uskalla myöntää todellisuutta ja pyrkivät peittämään sitä vuosi toisensa jälkeen lainarahalla kunnes koemme Kreikan kohtalon.
Nyt tarvitaan hallitukselta roimaa vastuun kantoa, reiluja leikkauksia menoihin ja jonkun verran verotuksen lisäämistä jotta velan kasvu saadaan ensin katkeamaan ja sen jälkeen on maksun aika. Sateenkaarihallituksen on nyt näytettävä kykynsä!
Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
"Elintasot tulevat tasaantumaan maailmassa jolloin me olemme häviäjiä ja kehitysmaat voittajia."
Tasaantumisen osalta toivottavasti näin kuten sanot, mutta sen ei tarvitse tapahtua meidän jo saavuttamamme elintason kustannuksella. Jos kapitalismilla jatketaan, Eurooppa vajoaa pohjaan ja sekasortoon varmasti. Kapitalismin rahkeet ja paukut eivät enää yksinkertaisesti riitä ylläpitämään kehitystä.
Tarvitaan siirtymä yhteisomisteiseen sosialismiin, jossa valtio omistaa perustalouden ja -teollisuuden ja jossa tuotetuilla pääomilla rakennetaan kotimaista hyvinvointia, itsenäisen Suomen kansantaloutta. Valtion demokraattinen omistus on kansalla, ei poliittisella eliitillä tai millään muillakaan etujoukoilla. Eikä myöskään kansainvälisellä pääomalla, jonka asioita hallituksemme nyt teknokratian keinoin ajaa, täysin kansan tahdon vastaisesti.
Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
"On palattava tasolle jonka oikeasti ansaitsemme mutta velat on ensin maksettava. En tiedä miksi olemme tuolle tielle lähteneet jotta syömävelkaa otetaan jatkuvalla syötöllä, onko niin etteivät poliitikot uskalla myöntää todellisuutta ja pyrkivät peittämään sitä vuosi toisensa jälkeen lainarahalla kunnes koemme Kreikan kohtalon."
Tuolle tielle ollaan jouduttu globalisaation; ylikansallisen pääoman toimien ja sitä suosivan politiikan takia. Globaali pääoma kilpailuttaa kansantalouksia polkemaan työvoimakustannuksia ja työllisyyttä ja sitä kautta suoraan valtion rahoituspohjaa. Se ei myöskään suostu osallistumaan verotuksen kautta yhteiskunnan rakenteiden ylläpitoon. Nämä kaikki toimet taannuttavat samalla kysyntää ja vahvistavat valtion velkaantumisen kierrettä. Sen on pakko velkaantua pystyäkseen rahoittamaan budjetit, kun kansantalous on riistetty kuiviin.
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Timo S, miksi jaksat vain tyrkyttää sosialismin/kommunismin mallia, vaikka on todettu, että missä sitä on käytetty tai käytetään niin se laiva on ajanut/ajamassa karille? Se voisi alkaa toimimaan tilanteessa Raamatun luomiskertomuksen yhteydessä, missä vain kaksi ihmistä aloittelee yhteistä "globalisaatiota" ja siitä pohjalta alettaisiin jakamaan yhteisiä "varoja" kullekkin tarpeensa mukaan. Mutta eikös näin tapahtunut ja nyt vuosituhansien jälkeen olemme tässä nykyisessä tilanteessa.
Astu Timmo tähän päivään ja avaa silmät!
Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
"Timo S, miksi jaksat vain tyrkyttää sosialismin/kommunismin mallia, vaikka on todettu, että missä sitä on käytetty tai käytetään niin se laiva on ajanut/ajamassa karille?"
Missä sitä on käytetty, sitä on yritetty rakentaa pienen porukan toimin ja ehdoilla feodalististen rakenteiden päälle. Missä sitä on aiemmin yritetty rakentaa ovat olleet tosiasiassa vasta porvarillisia vallankumouksia.
Tuossa siis vastaus kysymykseesi. Jos ehdotat että vastaus on toisenlainen, sinun täytyy sitten todistaa se käytännön mittareilla - työväenluokan koolla, porvarillisen demokratian tasolla, pääomien kasautumisen tilanteella, tuotantovoimien yleisellä kehitystasolla. Eli olivatko nuo tekijät olleet kehittyneellä tasolla "sosialistisissa" maissa, että sosialismi niissä on muodostunut ylipäätään mahdolliseksi? Vai johtiko kehitys sittenkin vasta kapitalismiin?
Käytäntö toimii aina totuuden ja teorioiden mittareina. Käytäntö on osoittanut sekä kommunisteille että porvareille, ja kaikille muillekin maailman ihmisille, että sosialismia ei voida rakentaa feodalismin jälkeen, vaan kapitalismi tuotantotapan on käytävä ensin läpi. S
Siis vasta nyt sosialismi tuotantotapana ja yhteiskunnan päärakenteena nousee esiin välttämättömänä kehitystä eteenpäin vievänä mahdollisuutena Euroopassa ja länsimaissa, historiallisten tuotantotapojen kehityksen etujoukoissa olevissa maissa. Globaalista kapitalismista ei ole paluuta kansalliseen kapitalismiin tai yksityiseen pientalouteen; eihän aikuinenkaan koskaan palaa nuoruuteensa tai lapsuuteensa. On uuden tuotantotavan aika, ja sen on perustuttava kaikkien kansalaisten yhteisomistukseen.
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Timo S, milloin esim Kiinassa tai Vietnamissa päästään sitten kommunismiin kun siellä on jo koettu nuo feodaaliajan kurimukset ja sosialistinen kokeilu on hyvää vauhtia menossa?
Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
"Timo S, milloin esim Kiinassa tai Vietnamissa päästään sitten kommunismiin kun siellä on jo koettu nuo feodaaliajan kurimukset ja sosialistinen kokeilu on hyvää vauhtia menossa?"
Kiinassa vahvasta taloudellisesta kehityksestä huolimatta valtiomuoto itsessään on vielä hyvin feodaalinen, aatelistaustainen. Kiinan valtiolla on suuri tuotantovälineiden omistus, mutta kuten N-liitossakin oli, kansa ei kuitenkaan omista valtiota. Tämä on määräävä tekijä. Silloin kyseessä on luokkayhteiskunta, ei sosialismi. Tuotantotavan ja tuotantovoimien kehitys kulkee aina yhteiskuntaa eteenpäin vievänä voimana. Poliittinen valta seuraa jälkijättöisesti tuota kehitystä. Kiina on siis edelleen omassa siirtymässään feodalismista kapitalismiin.
Vietnam ja Kuuba ovat hiljalleen availemassa omaa talouttaan yksityisempään suuntaan, siis myöskin feodalismista kapitalistista järjestelmää kohden. Varmasti Pohjois-Korea pyrkii jollain keinoin samaan. Venezuelassakin sekä työväenluokka että porvaristo ovat vasta alkiotasoilla. Kaikkien on tuo oma kehitystie feodalismista kapitalismiin käytävä läpi, tavalla tai toisella. Vasta sen jälkeen ne ovat valmiita siirtymään sosialismiin, koska ne ovat kehityksellisesti Eurooppaa ja kapitalistista länttä jäljessä.
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Timo S, nuo sinun selityksesi, että sosialismin kokeilut ovat olleet "pienen porukan" toimia vähän ontuu. Kyllä meilläkin Taisto Sinisalosta Esko-Juhani Tennilän kautta Jaakko Laaksoon on todisteltu, että Neuvostoliitossa ja vaikka DDRssä ja vielä monessa muussakin maassa on ollut oikea sosialismi! Eikö näissä maissa ollut kuitenkin aikamoinen (sata miljoonaa) ihmismäärä "demokraattisesti päättämässä" sosialismin vallankumouksesta? Ketä tässä enää uskoo? Niin taisi siellä olla tämä "taikurin isäkin" mukana samassa kuorossa.
Alkuperäinen kirjoittaja: armas
AY-liike pahentaa työttömyyttä jatkuvasti vaatimalla irtisanomissuojan parantamista ja parempaa liksaa. Ne eivät paljoa kolmikannan ulkopuolelle jäänyttä työtöntä lämmitä.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Insider-outsider-teoria
Alkuperäinen kirjoittaja: Sippo Kähmi
Jos nykyisessä talousjärjestelmässämme irtisanomissuojan parantaminen ja parempi liksa, toisin sanoen työväen aseman parantaminen, johtaa automaattisesti työttömyyteen -- ei siitä silloin voida ay-liikettä syyttää, ay-liikehän on perustettu työväen etuja ajamaan. Päin vastoin silloin on todettava, että tarvitaan parempi talousjärjestelmä, sellainen johon sisältyy täystyöllisyys.
Alkuperäinen kirjoittaja: jyrki laukkanen
Täystyöllisyys on ollut mahdollista vain totalitäärisissä diktatuureissa ja sosialistisissa maissa vain tilastoissa.
Raul Castro ilmoitti vuosi sitten , että yleinen ajatus Kuubasta maana ,jossa elää mukavasti työtä tekemättä olisi kumottava.Ja hän katsoi tarpeelliseksi siirtää valtion palkkalistoilta miljoona kansalaista yksityisen sektorin toimijoiksi. Tällainen projekti on Kuubassa käynnissä. Vaikeuksia on aiheuttanut pankkitoiminnan puute eli yksityisyrittäjille ei ole ollut lainansaantimahdollisuuksia. Tuotantoon tarvittavia työkaluja ei maassa ole eikä myöskään raaka-aineita tai elintarvikkeita ravintolan perustamista varten riittävästi. Valtio ei voi taata kansalaisilleen yrittämisen vapautta. Onhan tietysi Kuuban taloussaarto osasyy,mutta myöskin seuraus maan jääräpäisestä ulkopolitiikasta.
Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
"Timo S, nuo sinun selityksesi, että sosialismin kokeilut ovat olleet "pienen porukan" toimia vähän ontuu. Kyllä meilläkin Taisto Sinisalosta Esko-Juhani Tennilän kautta Jaakko Laaksoon on todisteltu, että Neuvostoliitossa ja vaikka DDRssä ja vielä monessa muussakin maassa on ollut oikea sosialismi!"
Ihmiset erehtyvät, ja niin ovat erehtyneet myös Sinisalo, Tennilä, Laakso ja kumppanit. Erehdyksistä on mahdollista kuitenkin oppia, kun ne myönnetään rehdisti. Erehdys on täysin luonnollista, ja se auttaa näkemään tulevaisuuden eri tavoin. Jälkiviisaus on ainoa keino käsitellä historian tapahtumia objektiivisesti. Nyt siis tiedämme miten historia on rakentunut ja voimme käsitellä historiaa ja siinä tehtyjä erehdyksiä täysin avoimin rinnoin.
"Eikö näissä maissa ollut kuitenkin aikamoinen (sata miljoonaa) ihmismäärä "demokraattisesti päättämässä" sosialismin vallankumouksesta?"
Kyllä ne ovat olleet pienen porukan johtamia siinä mielessä, että pieni johtoeliitti siellä on kaikista naruista vedellyt. Propaganda kansan suuntaan on osattu toteuttaa siten, että valtaapitävät hyötyvät mutta kansa saadaan toimenpiteiden taakse. Luokkayhteiskuntia yhtä kaikki, rehellisyyteen on kommunistisen liikkeenkin pyrittävä jotta historia voidaan ymmärtää, kertoa se kansalle ja edetä tämän selkänojan turvin kohti kansan johtamaa sosialismia. Kansa kokonaisuudessaan on tulevan sosialismin ainoa etujoukko. Silloin valtio palvelee koko kansanjoukkojen tarpeita avoimen ja suoran demokratian keinoin.
Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
"Jos nykyisessä talousjärjestelmässämme irtisanomissuojan parantaminen ja parempi liksa, toisin sanoen työväen aseman parantaminen, johtaa automaattisesti työttömyyteen -- ei siitä silloin voida ay-liikettä syyttää, ay-liikehän on perustettu työväen etuja ajamaan. Päin vastoin silloin on todettava, että tarvitaan parempi talousjärjestelmä, sellainen johon sisältyy täystyöllisyys."
Juuri näin, tästä nykyisestä tilanteesta on täysin järjetöntä syyttää työväenluokan ahneutta, tuo on päätön kuvitelma. Suurin vika löytyy itse järjestelmästä, joka perustuu pääomien kasautumisen kasvavaan tendenssiin ja siitä aiheutuvaan vastakohtaan eli omistamattomuuden ja kurjistumisen kasvuun toisella puolella. Järjestelmä itsessään ruokkii vahvaa epätasa-arvoa, ja nyt tuo omistusoikeuksien ja omistamattomuuden kiihtyvä tendenssi on edennyt pisteeseen, jossa on pakko aloittaa siirtymä yhteisomisteiseen järjestelmään. Se on ainoa mahdollisuus läntisten yhteiskuntien rauhanomaisen kehityksen ja hyvinvoinnin turvaamisen suhteen.
Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
"Täystyöllisyys on ollut mahdollista vain totalitäärisissä diktatuureissa ja sosialistisissa maissa vain tilastoissa.
Raul Castro ilmoitti vuosi sitten , että yleinen ajatus Kuubasta maana ,jossa elää mukavasti työtä tekemättä olisi kumottava.Ja hän katsoi tarpeelliseksi siirtää valtion palkkalistoilta miljoona kansalaista yksityisen sektorin toimijoiksi. Tällainen projekti on Kuubassa käynnissä. Vaikeuksia on aiheuttanut pankkitoiminnan puute eli yksityisyrittäjille ei ole ollut lainansaantimahdollisuuksia. Tuotantoon tarvittavia työkaluja ei maassa ole eikä myöskään raaka-aineita tai elintarvikkeita ravintolan perustamista varten riittävästi. Valtio ei voi taata kansalaisilleen yrittämisen vapautta. Onhan tietysi Kuuban taloussaarto osasyy,mutta myöskin seuraus maan jääräpäisestä ulkopolitiikasta."
Elävä esimerkki siis jälleen kuinka siinä käykään kun yritetään rakentaa feodalismin päälle sosialismia-se ei vain onnistu. Siitä syntyy ylhäältä johdettu järjestelmä johon kansalla ei ole minkäänlaista vaikutusvaltaa. Kehitys on siis pakko kääntää ensin kapitalismiksi ,vasta sen jälkeen sosialismi järjestelmänä mahdollistuu.
Käytäntö on tässäkin totuuden kriteeri, ja teorian mittari. Feodalismin jälkeen ei voi tulla vielä sosialismi, vaan vasta kapitalismi.
Alkuperäinen kirjoittaja: jyrki laukkanen
Järkevä ja viisas ihminen oppii toisten tekemistä virheistä . Typerys ei edes omista tekemistään virheistä. Kun tarkastelee niitten maiden listaa ,joissa talouskasvu ja hyvinvoinnin lisääntyminen on ollut nopeinta ja kestävään kehitykseen perustuvaa ,niin silmiinpistää tietysti Kiina ja Vietnam ,jotka ovat päästäneet ylikansalliset suurpääomat sijoittamaan ja rakentamaan tuotantolaitoksia kuitenkin kommunistisen yksipuolueen maihin. Venezuelan pörssi on ollut maailman eniten tuottoa sijoituksille antava sijoituskohde. Tämä perustuu Hugo Chavezin odotettuun ja toivottuun kuolemaan eristyisesti sijoittajien puolelta. Listalta löytyvät lisäksi Peru ,joka mainitaan Etelä-Amerikan nopeiten kehittyväksi maaksi Frankfurt Allgemein lehdessä. Suurelta osin maan harjoittaman uusliberaalin politiikan ansiosta. Turkki,Meksiko,Indonesia, Kolumbia, Malesia, Angola ja Etelä-Afrikka ovat maiden joukossa. Monet kiitos kommunistisen Kiinan suurpääomien ohjautumisesta näihin maihin.
Alkuperäinen kirjoittaja: armas
Jos ette saa korjattua nykyistäkään systeemiä, miksi ihmiset luottaisivat teihin täysvaihdoksen suhteen.
"Et siis kykene vaihtamaan hanaa, noh tee minulle sittenkin koko putkiremontti."
Alkuperäinen kirjoittaja: Matti Aalto
Sosialismin käsite on abstraktio ja yleistys.
Totta kai tuossa mitä Timo S esittää on totta ainakin toinen puoli, mutta tehdä sitten koko Neuvostoliiton aikaisesta historiasta sellainen tulkinta että se ei ole ollut sosialismia, ei tunnu ihan koko totuudelta.
Melko iso mokahan siinä on noin kokonaisuutena tapahtunut, mutta ei sitä voi noin vain yksinkertaisesti nimittää joksikin muuksi.
Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
Mistähän Timo S kuvittelee raaka-aineiden riittävän jos meidän kaltaisemme elintaso suodaan yli 3 kertaiselle määrälle ihmisiä? Meitä Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa on noin 1 miljardi mutta Kiinassa ja Intiassa molemmissa enemmän. Mahdoton yhtälö. Meidän elintasomme tulee laskemaan kun Kiina ja Intia lähestyvät meitä ja onhan vielä Etelä-Amerikkakin varsin väekästä seutua.
Sinun sosialismisi ei ole ratkaisu vaan se tullaan hakemaan toivottavasti rauhallisesti sovitellen, pelkään kuitenkin sen johtavan sotaan jos emme ajoissa ala ottamaan sitä huomioon ja justeeraa omaa kulutustamme sen mukaan.
Vastoin odotuksiasi hallituksemme nytkin pyrkii parhaaseen tulokseen juuri meidän kansalaisten kannalta. Se juuri on meidän demokratiamme etu, hallitus ja parlamentti (eduskunta) vastaavat kansalle tekosistaan.
Me emme ole joutuneet velkoihin globalisaation vuoksi vaan siksi, että kulutamme enemmän kuin tienaamme. Jos pidämme hyvän budjettikurin niin omassa elämässämme kuin valtion ja muun yhteiskunnankin osalta ei velkaa tarvita. Totta kai tuotteet tehdään siellä missä se tulee edullisimmaksi, jos sinä tilaat uudet kalusteet kotiisi niin uskon sinunkin tekevän sen kokonaisedullisimman tarjouksen mukaan, se ei aina tarkoita halvinta.
Timo S, sinä tunnut jälkiviisaalta eli pyrit osoittamaan olevasi oikeassa sillä, että tunnustat muiden virheet. Jos nyt lähdetään sosialismin kautta kommunismiin niin miten luulet ihmisen lajina muuttuneen siten, ettei samaa kömmähdystä enää tule uudelleen?
Minä lopettaisin turhan komu ja sossu hömpän ja antaisin demokraattisen kansan ratkaista mitä se haluaa ja miten tarjoiltuna.
Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
Mihin oikeasti tarvitaan Sippo kovin tehokasta irtisanomissuojaa? Konkurssiinko on tarkoitus ajaa yrittäjä jos markkinat laskevat?
Yksikään työnantaja ei turhaan sano ketään irti, varsinkaan hyviä ja tuottavia työntekijöitä. Siitä minulla on kokemusta.
Työväen etu ei ole mahdollisimman suuri palkka vaan pitkä ja varmasti tuleva, siksi palkkojen pitäisikin aina mukautua oleviin olosuhteisiin jotta irtisanomiset voitaisiin mahdollisimman pitkälle välttää. Nykyinen palkkapolitiikka estää järkevän työaikajoustojen käytön irtisanomisten sijaan.
Sinun talousjärjestelmäsi ei sen kummemmin paranna tilannetta kuin siltä osin, aiempiin kokemuksiin siitä viitaten, ettei palkkoja päästetä nousemaan nykyisellä tavalla ja niitä voidaan jopa laskea hallinnollisin päätöksin eikä valtiollinen ay liike voi sanoa siihen mitään. Jos ay liike toimisi kuten sosialistisissa maissa aikoinaan ei koko ongelmaa olisi koska palkkoja ei olisi edes nostettu nykyiselleen vaan ne mataisivat jossain keinotekoisen talousjärjestelmän määräämissä rajoissa. Sosialismissahan kaikki määrättiin ”ylhäältä” niin palkat kuin hinnatkin eikä työn tarvinnut olla todellista ja tuottavaa.
Alkuperäinen kirjoittaja: Sippo Kähmi
"Jos ette saa korjattua nykyistäkään systeemiä, miksi ihmiset luottaisivat teihin täysvaihdoksen suhteen."
Sinähän se olit Armas, joka sanoit suoraan, että työväen aseman parantaminen johtaa nykyjärjestelmässä työttömyyteen. Ei minun tehtävänäni ole silloin sitä asiaa korjata, sillä en puolustele nykyjärjestelmää. Ts. silloin ei auta pelkkä hanan korjaaminen tai edes pintaremontti, jos koko rakennus on jo vuosikausien kosteusvaurioiden myötä homeessa. Pitää purkaa ja rakentaa parempi, modernimpi tilalle.
"Sinun talousjärjestelmäsi ei sen kummemmin paranna tilannetta kuin siltä osin, aiempiin kokemuksiin siitä viitaten"
Miksi oletat että "minun" talousjärjestelmääni on kokeiltu aiemmin? Totesin vain, että jos Armaan teesi pitää paikkansa, nykyjärjestelmä on vaihdettava parempaan. Nimenomaan en sanonut missään vaiheessa, että parempi vaihtoehto olisi joku sellainen, jota on jo testattu.
Entä sitten mihin irtisanomissuojaa tarvitaan ... No, eiköhän jostain löydy vaikka aikuisopetusta, jossa tällaisia perusasioita selvennetään.
Alkuperäinen kirjoittaja: jyrki laukkanen
Kapitalistisessa vapaassa markkinataloudessa työntekijät tekevät tuottavaa työtä ja saavat siitä korvauksen riippuen työn laadusta ja vaikkapa ammattitaidon hankkimiseen käytetystä ajasta ja ponnistelusta. Kuubassa ihmettelin miksi huonekalutehtaan työläisellä oli viikko aikaa opastaa minua. Hän kertoi kerran kuukaudessa hakevansa palkkansa ja elintarvikekorttinsa. Tehtaalla ei ole mitään toimintaa. Raaka-aineita ei ole eikä myöskään tilauksia. Näin toimivat myös monet sokeritehtaat ,joitten koneistoja ei ole uusittu 70 vuoteen , eikä sokeriruokopeltojen uusmuokkauksesta ole huolehdittu. Itse asiassa Kuuba pysyy pystyssä lahjoitetun öljyn ja turistien tuomien ulkomaanvaluuttojen avulla. Lääkärien suurtuotanto hyödyttää monia maita ,jotka maksamalla alhaisia palkkoja kuubalaisille terveystyöntekijöille saavat ensiluokkaisia ammattilaisia omiensa rinnalle työskentelemään. Libyan autiomaasta tuttavani löysi upean sairaalan,jossa töissä oli ainoastaan porttivahti. Koko sairaalan henkilökunta asui pääkaupungissa satojen kilometrien päässä saaden kuukausipalkkansa säännöllisesti tekemättä lainkaan mitään työtä.
Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
Nuo tarinasi jyrki ovat samaa luokkaa kuin aikoinaan kerrottu tarina virolaisesta lossivahdista johka lossi oli varastettu vuosia sitten ja tiedettiin sen olevan läheisellä järvellä jossa siltä harrastettiin kalastusta. Lossivahti tuli kuitenkin päivittäin syömään eväänsä vanhaan koppiinsa eikä vaivautunut hankkimaan lossiaan takaisin.
Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
"Sosialismin käsite on abstraktio ja yleistys.
Totta kai tuossa mitä Timo S esittää on totta ainakin toinen puoli, mutta tehdä sitten koko Neuvostoliiton aikaisesta historiasta sellainen tulkinta että se ei ole ollut sosialismia, ei tunnu ihan koko totuudelta."
Mitä tarkoitat tuolla lausellasi abstraktiosta ja yleistyksestä? Etkö ole lukenut Marxin materialismi-käsitteistä?
Sosialismi on tuotantotapa ja yhteiskunnan rakenne, joka voi tulla tuotantotapojen kehityskulussa vasta kapitalismin jälkeen. Kommunistisen ja työväenliikkeen on havaittava yhteiskunnassa ne merkit, jolloin kehitystä on alettava viemään sosialismin suuntaan, jolloin kapitalismilla ei ole enää mahdollista jatkaa. Ensimmäistä kertaa tuon muutoksen on tapahduttava Euroopassa, jossa kapitalismi on rakenteena ja tuotantotapana kulkenut nyt tiensä päähän, se on valmiina multiin.
Ei kansa voi sitoutua järjestelmään, joka on menneisyyttä eikä koskaan enää palaa. Ei siihen menneisyyteen voi sitoutua myöskään kommunistinen liike, koska tuota sosialistista menneisyyttä ei todellisuudessa ole ja Venäjä sekä muut itä-blokin maat ovat nyt kapitalismeja.
Ketä varten kommunistinen liike siis ylläpitää ymmärrystä ja viestintää edesmenneestä sosialismista, jota ei ole koskaan ollut- sellainen lähestymistapa ei ainakaan kansan etuja palvele, se on varmasti nyt nähty jos katsoo yleistä kannatustakin. Kansa ei sitoudu tuohon erehdykseen, jota edelleenvirheellisesti sille markkinoidaan sosialismina mutta joka olikin siirtymäjakso kapitalismiin. Nyt on täysin uusien tuulien aika, muuta vaihtoehtoa en itse ainakaan näe uuden nousun suhteen.
Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
"Libyan autiomaasta tuttavani löysi upean sairaalan,jossa töissä oli ainoastaan porttivahti. Koko sairaalan henkilökunta asui pääkaupungissa satojen kilometrien päässä saaden kuukausipalkkansa säännöllisesti tekemättä lainkaan mitään työtä"
Libya on parhaillaan omassa porvarillisessa vallankumouksessaan, siirtymävaiheessa kapitalismiin. Kauanko tuo siirtymä kestää, sitä ei voida vielä tietää. Gaddafin Libya oli vielä feodaalinen diktatuuri, jossa kansan asema oli olla hyvin passiivinen.
Al Gaida edustaa näissä arabifeodaalisissa, kehitykseen pyrkivissä maissa feodaalisen arabifasismin vallankumousta, joka pyrkii kehityksen taannuttamiseen ja kiihkouskonnon vahvaan asemaan. Mutta kansa on toista meiltä sielläkin, kehitys etenee kansan tahdon mukaan, joskus hitaasti mutta aina varmasti.
Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
tarkoitan:
Al Gaida edustaa näissä arabifeodaalisissa, kehitykseen pyrkivissä maissa feodaalisen arabifasismin VASTAvallankumousta, joka pyrkii kehityksen taannuttamiseen ja kiihkouskonnon vahvaan asemaan.
Aivan kuten Hitler pyrki aikoinaan omalla tavallaan Euroopassa viemään kehitystä taaksepäin feodalismin suuntaan, mutta sellainen ei ole mahdollista. Yhteiskunnat kehittyvät aina eteenpäin, kuten ihminenkin kehittyy ja kasvaa. Feodalismista ensin kapitalismiin, ja sitten on kehittyneemmän sosialismin vuoro.
Alkuperäinen kirjoittaja: jyrki laukkanen
Voi Voi ! eikös kaikki Hitlerin spesialistit kelvanneet niin länteen kuin itään. Toisen maailmansodan aikana koko maailmaa hyödyttänyt teknologia kehittyi suurin harppauksin. Volkswagenin kupla oli Hitlerin pyynnöstä kehitetty kansanauto. Trabant kilpaili DDR:n puolella. General Motors ja Nokia ovat huomanneet saman asian kuin Timo S Vantaa. Euroopan tapa tuottaa ei ole tästä ajasta ja siksi Opelin ja Nokian tehtaat Bochumissa ovat lappu luukulla. Mitähän tarkoittaa tuo yhteiskuntien ainainen eteenpäin kehittyminen. Pimeä keskiaika ja fasistien Eurooppa ei kerro ainakaan eteenpäin menosta maanosassame vaikkapa vuosina 1914-1918. Oli hyviä vallankumouksia ja täydellistä pimeyttä erityisesti vuosina 1933 - 1945. Tietysti voi väittää että 40 miljoonan kuolema on eteenpäin menoa tai kun valtava suuri määrä kaupunkeja pommitettiin tuusannuuskaksi niin se oli eteenpäin menoa ja kansan toivomaa kehitystä. Inhimillinen kehitys ei välttämättä kulje käsikädessä teknologian kehityksen kanssa. Tavallaan elämme pimeätä keskiaikaa , vaikka meillä on jokaisella kaikenlaista raplattavaa taskussamme. On aika lapsellista väittää , että tulevaisuuden maailma kehittyy kaikkien kansalaisten toiveiden mukaan valtioissa jotka ovat kansan omaisuutta. Jos näin olisi niin haluaisin tietää missä nämä toiveet vastaanotetaan ja lajitellaan käyttökelpoiset ja kelpaamattomat ideat.
Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
"Pimeä keskiaika ja fasistien Eurooppa ei kerro ainakaan eteenpäin menosta maanosassame vaikkapa vuosina 1914-1918"
Ensimmäisen maailmansodan todellinen olemus oli sen toteuttama porvarillinen vallankumous, siirtymä feodalismista kapitalismiin koko läntisen Euroopan osalta. Kuten sanottu, porvarilliset vallankumoukset ovat aina ja kaikkialla olleet erittäin väkivaltaisia.
Suomessa työväenjoukot ja talonpoikaisto suorittivat tuon siirtymän feodalismista kapitalismiin ja porvarilliseen demokratiaan vuosien 1905-1918 aikana. Taantumukseen pyrkinyt valkokaarti aiheutti v.1918 25.000 antautuneen punakaartilaisen kansanmurhan, mutta sekään ei auttanut heitä häviämänsä vallankumouksen suhteen. Työväestön ja talonpoikaiston vaatimat uudistukset oli pakko valkoisen vallan pakko toteuttaa ja irtautua säätyjärjestelmästä, aateliston vallasta. Näin historia etenee, vaiheittain kohti sosialismia.
Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
"Oli hyviä vallankumouksia ja täydellistä pimeyttä erityisesti vuosina 1933 - 1945. Tietysti voi väittää että 40 miljoonan kuolema on eteenpäin menoa tai kun valtava suuri määrä kaupunkeja pommitettiin tuusannuuskaksi niin se oli eteenpäin menoa ja kansan toivomaa kehitystä."
Kuten sanottua, toinen maailmansota ja koko siihen johtanut politiikka perustui erehdykseen koko läntisen maailman osalta. Toinen maailmansota oli sota kuviteltua sosialismia vastaan. Länsi on tuosta erehdyksestä suurimman selityksen velkaa, koska sen strategia, kuten natsienkin, oli pyyhkiä kuviteltu sosialismi maailmankartalta.
Hitler ja Franco edustivat 30- ja 40-lukujen feodaalisen fasismin vastavallankumousta, mutta niiden tavoitteet olivat tuhoon tuomittuja, koska kansat määräävät aina lopulta kehityksen kulkua, eivät suurmiehet. Neuvostoliiton kansa teki suuren urotyön fasismin tuhoamisen suhteen, se ohjasi koko Euroopan ennennäkemättömään kehitysjaksoon. Nyt tuo kapitalismin viimeinen kehitysjakso on loppuunkuljettu, multiinheittoa vailla enää. Tulevaisuus Euroopassa on yhteisomisteisen sosialismin.
Jyrki Laukkanen, historiankulun ymmärtämiseen tarvitaan johdonmukaisuutta ja tarkastelun tulee perustua todellisiin tapahtumiin, ilman suurmiespuheita, uskomuksia ja haihatteluja. Sinulta, kuten Työeläkeläiseltä ja PSillanpäältä tuo johdonmukaisuus puuttuu. Tuotantovoimien kehittyminen on tekijä joka vie aina yhteiskuntia eteenpäin, mutta muutokset eivät tapahdu aina kädenkäänteessä, siirtymäprosessi voi olla hyvin pitkäkin.
Alkuperäinen kirjoittaja: Timo S Vantaa
"Työväen etu ei ole mahdollisimman suuri palkka vaan pitkä ja varmasti tuleva, siksi palkkojen pitäisikin aina mukautua oleviin olosuhteisiin jotta irtisanomiset voitaisiin mahdollisimman pitkälle välttää. Nykyinen palkkapolitiikka estää järkevän työaikajoustojen käytön irtisanomisten sijaan."
Koko yhteiskunnan etu on se, että työväelle maksetaan kunnollista palkkaa, samoin eläkeläisille eläkettä ja työttömille riittävää työttömyysturvaa. Tämä kaikki voidaan rahoittaa verottamalla pääomatuloja. Kun palkat ovat kohdallaan, talouskin kasvaa ja kehittyy ja sitä kautta saadaan uusia työpaikkoja. Kaikki tämä kilauttaa valtion kassaan runsaat tulot, joilla se voi kehittää yhteiskuntaa.
Jos kapitalistit eivät ohjaa pääomia tuottamaan hyvinvointia yhteiskuntaan, ne on heitettävä pihalle ja valtion on pääomitettava uusi tuotanto.
Alkuperäinen kirjoittaja: jyrki laukkanen
Eikös amerikkalaiset ja englantilaiset kapitalistit aseistaneet Stalinin voitokkaan armeijan. Ennennäkemätön kehitys Euroopassa perustui Marshall-apuun ja Länsi-Euroopan nopeaan teolliseen kehitykseen vapaassa markkinataloudessa. Valtiososialismin saavutuksia ja elintasoa kävin tarkkailemassa Itä-Euroopassa monessakin maassa jo kuuskytluvulta alkaen. Kieltämättä ihmiselämän vaatimattomuus teki vaikutuksen.
Kun Timo S Vantaa tarkkailet ympäristöäsi niin kerroppa mitkä tuotteet ja vaikkapa elintarvikkeet voitaisiin tuottaa oikeudenmukaisemmin uudessa talousjärjestelmässäsi,jonka logiikasta en pääse selittelyistäsi lainkaan perille. Ehkä voisit paljastaa meille oman CV:si , jota voimme valita sinut kansamme johtotehtäviin tulevaisuudessa.