Israelin perimmäisenä tavoitteena palestiinalaisten karkottaminen

09.01.2009 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 1 / 9.1.2009

Uutta tietoa Gaza-hyökkäyksen taustoista



Kuten viime viikon Tiedonantajassa Israelin armeijalähteisiin nojautuneen Haaretz-lehden (27.12.2008) kirjoituksen perusteella todettiin, Israelin puolustusministeri Ehud Barak määräsi Israelin asevoimat valmistelemaan nyt käynnissä olevaa hyökkäystä Gazaan yli kuusi kuukautta sitten, vaikka Israel oli aloittamassa Hamasin kanssa tulitaukoneuvottelut.


Mutta Lähi-idän asiantuntija, professori Michel Chossudovsky muistuttaa (Global Research 4.1.09), että Israelin ilmapommituksia ja käynnissä olevaa maahyökkäystä Gazaan on tarkasteltava vielä laajemmassa historiallisessa yhteydessään. ""Operaatio Cast Lead" on huolellisesti suunniteltu hanke, joka on osa laajempaa jo vuonna 2001 muotoiltua sotilaallista ja stiedustelusuunnitelmaa."




Suunniteltu humanitaarinen katastrofi



Tämän suunnitelman mukaisesti Hamasin sotilaalliset kohteet eivät ole Israelin päämaalitauluina. "Operaation tahallisena tarkoituksena on aiheuttaa siviiliuhreja. Kyse on suunnitellusta humanitaarisesta katastrofista Gazassa. Tämän suunnitelman pidemmän aikavälin tavoitteena on palestiinalaisten karkottaminen palestiinalaisten mailta", Chossudovsky sanoo.


Tähän pyritään terrorisoimalla siviiliväestöä, aiheuttamalla maksimaalista omaisuuden ja kulttuuriresurssien tuhoa, tekemällä palestiinalaisten päivittäisestä elämästä sietämätöntä, sulkemalla ihmiset kaupunkeihin, estämällä normaali taloudellinen toiminta sekä katkaisemalla pääsy työpaikoille, kouluihin ja sairaaloihin. Tämän lasketaan kannustavan poismuuttoa ja heikentävän tulevien karkotusten vastustamista.




"Operaatio oikeutettu kosto"



Ariel Sharonin hallitus käynnisti vuonna 2001 laajan sotilastiedustelusuunnitelman nimeltä "Operaatio oikeutettu kosto", jonka mukaisesti F-16-hävittäjiä alettiin käyttää palestiinalaiskaupunkien pommittamiseen ja johon nyt käynnissä oleva "Operaatio Cast Lead" perustuu.


Israelin asevoimien yleisesikuntapäällikkö Shaul Mofaz esitteli "Operaatio oikeutetun koston" Sharonin hallitukselle heinäkuussa 2001. Suunnitelman otsikkona oli "Palestiinalaishallinnon tuhoaminen ja kaikkien aseistettujen joukkojen aseistariisuminen".


"Valmiussuunnitelma, koodinimellä "Operaatio oikeutettu kosto", laadittiin viime heinäkuussa [2001] koko Länsirannan ja mahdollisesti Gazan kaistan uudelleen miehittämiseksi todennäköisesti "satojen" israelilaisten miestappioiden kustannuksella", kirjoitti Washington Times 19.3.2002.


Strategisen tutkimuskeskuksen Janen ulkomaanraportin (12.7.2001) mukaan Sharonin alainen Israelin armeija oli päivittänyt suunnitelmansa "täysimittaisesta hyökkäyksestä palestiinalaishallinnon murskaamiseksi, johtaja Jasser Arafatin tappamiseksi ja sen asevoimien tappamiseksi tai vangitsemiseksi". Israelin hallituksen sisäpiiri, kabinetti, antoi määräyksen Arafatin salamurhaamisesta vuonna 2003.


"Verenvuodatuksen oikeuttaminen" oli olennainen osa sotilastiedustelusuunnitelmaa. Palestiinalaissiviilien tappamista perusteltiin "humanitaarisilla syillä" Israelin sotilaalliset operaatiot ajoitettiin huolellisesti toteutettaviksi samaan aikaan itsemurhahyökkäysten kanssa. (Tanya Reinhart: Evil Unleashed, Israel"s move to destroy the Palestinian Authority is a calculated plan, long in the making, Global Research, December 2001)




"Dagan-suunnitelma"



"Operaatio oikeutetulla kostolla" viitattiin myös "Dagan-suunnitelmaan", joka oli nimetty entisen kenraalin, nykyisin Mossadia johtavan Meir Daganin mukaan.


Dagan oli Sharonin turvallisuusneuvonantaja vuoden 2000 vaalikampanjan aikana. Suunnitelma laadittiin ennen Sharonin valintaa pääministeriksi helmikuussa 2001.


Alex Fishmanin Yediot Aharonot -lehdessä julkaistun jutun mukaan Dagan-suunnitelma sisälsi palestiinalaishallinnon tuhoamisen ja Jasser Arafatin panemisen "pois pelistä". (Ellis Shulman: "Operation Justified Vengeance": a Secret Plan to Destroy the Palestinian Authority, March 2001)


Kuten Janen ulkomaanraportissa ja myöhemmin israelilaisen Ma’ariv-lehden toimesta paljastettiin, "Israelin hyökkäyssuunnitelma - kerrotun mukaan nimetty oikeutetuksi kostoksi - aloitettaisiin välittömästi seuraavan suuria uhrimääriä vaativan itsemurhapommituksen jälkeen, se kestäisi noin kuukauden ja sen odotetaan aiheuttavan satojen israelilaisten ja tuhansien palestiinalaisten kuoleman".




Palestiinalaisalueiden "kantonisoiminen"



"Dagan-suunnitelma" sisälsi palestiinalaisalueiden ns. "kantonisoimisen", minkä mukaisesti Länsiranta ja Gaza leikattaisiin täysin irti toisistaan ja missä kummallakin alueella olisi erilliset "hallitukset". Tämän jo 2001 laaditun skenaarion mukaan Israel neuvottelisi erikseen palestiinalaistahojen kanssa, jotka ovat dominoivia kullakin alueella.


"Dagan-suunnitelma" loi jatkuvuutta sotilastiedustelun suunnitteluun. Vuoden 2000 vaalien edellä Meir Daganilla oli avainrooli. Hänestä tuli Sharonin "sanansaattaja" turvallisuusasioiden käsittelyssä presidentti George W. Bushin erityislähettiläiden Anthony Zinnin ja Mayer Mitchellin kanssa. Sharon nimitti hänet Mossadin johtajaksi elokuussa 2002. Pääministeri Ehud Olmert vahvisti uudelleen hänen asemansa Mossadin johtajana kesäkuussa 2008.


Kannattaa huomata, että Dagan työskenteli nuorena everstinä läheisesti puolustusministeri Ariel Sharonin kanssa hyökkäyksissä palestiinalaissiirtokuntiin Beirutissa 1982. Vuosien 2008-2009 hyökkäykset Gazaan muistuttavat monessa suhteessa vuoden 1982 sotilasoperaatiota.




Siirtokuntien poistaminen Gazasta



Chossudovskyn mukaan marraskuussa 2004 tapahtunut Arafatin salamurha, kaikkien juutalaissiirtokuntien poistaminen Gazasta, apartheid-muurin rakentaminen sekä Hamasin vaalivoiton mitätöiminen ja sen sulkeminen Gazaan olivat osa "Operaation oikeutetun koston" ja "Dagan-suunnitelman" toteuttamista.


Mutta miksi juutalaissiirtokuntien poistaminen Gazasta pääministeri Ariel Sharonin määräyksestä vuonna 2005 ja yli 7 000 ihmisen juutalaisväestön sijoittaminen uudelleen oli osa näitä suunnitelmia?


Sharon julisti toimivansa "sen olettamuksen pohjalta, että tulevaisuudessa Gazassa ei tule olemaan juutalaisia". (CBC, maaliskuu 2004) Kysymys Gazassa olleista siirtokunnista esitettiin osana USA:n junailemaa "tiekarttaa rauhaan" Palestiinalaiset juhlivat siirtokuntien poistamista "voittona".


Todellisuudessa toimenpide ei suuntautunut juutalaisia siirtokuntalaisia vastaan. Päinvastoin, se oli osa kaikenkattavaa peiteoperaatiota, joka tähtäsi Gazan muuttamisen suureksi keskitysleiriksi. Niin kauan kuin juutalaiset siirtokuntalaiset elivät Gazan sisällä, tavoitetta laajan saarretun vankila-alueen muodostamisesta ei voitu saavuttaa. "Operaatio Cast Leadin" toimeenpano vaati "ei juutalaisia Gazassa" -linjan toteuttamista.




Ilmahyökkäyksestä maahyökkäykseen



Gazaan kohdistetun ilmahyökkäyksen jatkoksi Israel aloitti 3. tammikuuta maahyökkäyksen Gazaan. Israelilaislähteet ovat viitanneet sotilaallisen operaation pitkään valmisteluun ja toteuttamisen pitkäkestoisuuteen.


Chossudovsky pitää selvänä, että Israel ei operaatiollaan yritä taivuttaa Hamasia "yhteistyöhön". Kyse on jo vuonna 2001 laaditun "Dagan-suunnitelman" toteuttamisesta. Siinä asetettiin tavoitteeksi "tunkeutuminen noin 30 000 israelilaisen sotilaan voimin palestiinalaisten valvomalle alueelle selvästi määriteltynä tehtävänä tuhota palestiinalaisjohdon infrastruktuuri, kerätä pois eri palestiinalaisjoukkojen hallussa nyt oleva aseistus ja karkottaa tai tappaa sen sotilasjohto". (Ellis Shulman, ibid)


Laajempi kysymys on, onko Israelin tarkoituksena Washingtonin kanssa konsultoiden laukaista suurempi sota.


Joukkomittainen maastakarkotus voisi Chossudovskyn mukaan tapahtua maahyökkäyksen jossain myöhemmässä vaiheessa Israelin avatessa Gazan rajat ja salliessa väestön maastalähdön. Ariel Sharon viittasi karkotukseen "vuoden 1948 tyylisenä ratkaisuna". Sharonin mukaan "on vain tarpeen löytää palestiinalaisille toinen valtio". "Jordania on Palestiina", oli fraasi, jota Sharon viljeli." (Tanya Reinhart, ibid)



ERKKI SUSI



* Lähde mm.: Michel Chossudovsky: The Invasion of Gaza: "Operation Cast Lead, Part of a Broader Israeli Military-Intelligence Agenda, Global Research 4.1.2009.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli