23.11.2015 - 13:21
#1
Ilmastonmuutoksen taustalla on kapitalismi
Paikalla olevat käyttäjät
There are currently 0 users online.
Uudet käyttäjät
- helena-rantasuo
- soderholmsatu
- rikutoi
- antti.sointula
- makinensanteri04
Varmasti Naomin suuressa maailmassa kaikki on toisin kuin täällä metsäkulmalla mutta Tepon luulisi tuntevan maailmaa tästäkin näkökulmasta.
Me ihmiset olemme varsin aikojen alusta halunneet syödä lounaamme ja päivällisemme tukevasti ja varsinkin talvisin sisätiloissa. Me olemme halunneet elämäämme pikkumukavuuksia ja jopa vapaa-aikaa jota tosin kansalle on alkanut siunaantumaan vasta viimeaikoina kun koko ihmiskunnan elinkaarta ajatellaan.
Nyt joku alkaa väittämään kapitalismin olevan ilmastonmuutoksen syyllinen mutta eihän se ole kiinni talousjärjestelmästä vaan siitä mitä ihmiset haluavat. Tietysti tunnettu sosialismi suitsisi noita haluja tyhjin hyllyin kuten opimme aikoinaan isolta naapuriltamme mutta sitä ihmiset eli me emme halunneet ja niinpä se rajoitus poisti itse itsensä. Kun katsomme jäljelle jäänyttä sosialismia eli pääosin Kiinaa niin siellähän on sosialismi saanut aikaan pahemmat Lontoon sumut mihin kuninkaan alamaiset koskaa pystyivät, porukka kävelee uutiskuvissakin naamarit päässä savusumun seassa. Olympialaisten ajaksi piti oikein antaa autoiluun ja muuhun toimintaan uudet ohjeet jotteivät 100 metrin kisaajat olisi eksyneet matkalla pidemmistä matkoista puhumattakaan. Siis myös sosialismilla näyttää olevan osansa ilman saasteiden synnyssä vaikka he tarvinnevatkin kapitalistien apua mutta itsehän lienevät tilanneet nuo toimijat.
Kapitalistinen maailma on joka tapauksessa alkanut toimia tuota muutosta vastaan joskin ehkä liian hitaasti mutta kuitenkin. Nyt jostain uutisista kuulin/näinkin jotta Suomen keskilämpötila on jo noussut jostain 1800 luvultä kun mittaukset aloitettiin lähes 2 astetta ja niinpä marraskuun lopulla täällä Varsinaisessa-Suomessa sataa vettä eikä lunta.
Naomi syyttää yhtiöitä mutta vika on kuitenkin yhteiskunnissa koska kyllä yhtiöt tekevät vain sen mitä yhteiskunta heille sallii joten kun määräyksiä kovennetaan niin asiat muuttuvat. Demokratia on tietysti siitä heikko tapa hallita jottei kukaan yleensä lyö nyrkkiä pöytään mutta monikaan ei tuon vuoksi ole diktatuurista kiinnostunut vaan mieluummin kävelee vesi sateessa kauppaan.
Vasemman suunnan kansalaisilla on osoittautunut olevan intoa moittia vastapuolta eli kapitalistista yhteiskuntaa vaikka ei sekään ole enää sitä mitä se oli aikoinaan herra Marxin aikoihin, nythä suuria patruunoita on perin harvassa ja isotkin yhtiöt ovat laajalti kansalaisten omistamia. Se on valitettavaa jottei vasenlaita ole oikein yhteistyökykyinen koska joukollahan tulee parasta tulosta, aina ei voi päästä määräävään asemaan mutta ei se silti ole mikään syy vetäytyä poteroihin ja huudella sieltä.